Eden på 4 hektar

Anonim

Landskabet, som vi vil fortælle, omfatter i dag omkring 500 arter af planter. Det ser ud til, at en sådan imponerende samling præsenteres på et så beskedent firkant, en følelse af kaos og cluttering skal forekomme. Haven ser dog utroligt rolig og hyggeligt ud

Eden på 4 hektar 12314_1

Landskabet, som vi vil fortælle, omfatter i dag omkring 500 arter af planter. Det ser ud til, at en sådan imponerende samling præsenteres på et så beskedent firkant, en følelse af kaos og cluttering skal forekomme. Haven ser dog utroligt rolig og hyggeligt ud

Eden på 4 hektar
en
Eden på 4 hektar
2.
Eden på 4 hektar
3.
Eden på 4 hektar
fire.

Dette designerprojekt er et eksempel på den såkaldte lille have, som ofte opdeles under rækkehuse (1-3). Dens område er kun 400m2, men på grund af det komplekse medlemskab af webstedet er der en fornemmelse af, at haven er meget vigtigere. Det blev født på mange måder spontant: Først i huset blev de redone terrassen, der havde arrangeret panoramavinduer (4), så designet den overordnede silhuet af haven (ca. i midten - "øen", på grænserne - grønne scener , der afhjælpede stivheden af ​​plottets plot), lavede de vigtigste landinger, og derefter efter år i næsten 10 år overlevede de territoriet og supplerede alle de nye planter. Haven er bygget på nuancerne. Planter med let løv er harmonisk ved siden af ​​den tidsmæssige og den europæiske rækkevidde af "fortyndet" med et stort antal arter, der er karakteristiske for den japanske have. På grund af dette bliver landskabet ikke for eksotisk, men snarere kun visse funktioner i den japanske have - speciel forfining, delikatesse og tilbageholdenhed.

Udtalelse fra en specialist

Før du opretter et "tæppe" af sten og planter, er det nødvendigt at forberede en gummiøs sandy pude med en tykkelse på 10 cm - hvis jorden er lys sand, og tyk op til 20 cm - hvis jorden er tung, ler. Plotnik serveres af plade: Sandsten, Cliccito Sandsten, Mindre ofte skifer. Sømmene mellem stenene falder i søvn med jord, og så er plænekurserne sået i den. Når de hæver højden, skæres de, så det viste sig næsten et niveau med en sten. En anden mulighed er at sætte Sedum Lidi og Msana Sagina, som er udad som følge af mos. Du kan plante timian - det vil øge "puder" og når du rørte en behagelig tærte duft.

Maria Bakhmutova, Landskabsarkitekt

Traditionel og ærbødig i Europa, modtagelse af rummets opdeling i flere separate "værelser" bruges i stigende grad i russiske menneskeskabte landskaber.

Her er disse "værelser" tre. De er isoleret fra hinanden på flere måder: lave grønne "vægge" og buer, såvel som ved hjælp af "gulv" belægninger - i et af "værelser" lagde en boardwall i den anden grus hældte, den tredje var en sten. Funktionelt "værelser" afviger. To spisesteder er placeret (1) Der er to spisestueområder: en - den vigtigste, til familie middage og modtagelse, den anden er for kammer samtaler for en kop te eller kaffe. Indgangen til huset er plantet to grupper af planter. Træerne domineres (Kalina og Maple Dlanoid), hvis trunks er barre, og kronerne er lavet gennem deres fods planter (blødgøring i IDR.) Der var nok sollys. White "Clouds" blomstrer af viburnum og astranter, ekko med malet i hvide farvevægge af terrasserne, gør denne plads volumetrisk og luft. Nu skaber det mørke lilla løv af klæbemidlet og bjergens ahorn den modsatte virkning, så mange mørke planter anbefales ikke i små haver. Odvari, der fører til terrassen, som om vagter, er der to i beholderne i TUI, hvis kroner får en form for en smal spiral. Disse er to meget stærke lodrette accenter.

Eden på 4 hektar
fem
Eden på 4 hektar
6.
Eden på 4 hektar
7.
Eden på 4 hektar
otte
Eden på 4 hektar
ni
Eden på 4 hektar
10.

Det andet "værelse" (5, 8) er beregnet til rekreation. På den bløde gnidte belægning blev chaiseloungen placeret, så den person, der sad i det, kunne overveje en af ​​de smukkeste hjørner af haven, hvor mosaikpanelet med billedet af to figurer (far og søn) blev anbragt i rammen fra træ lian (pave og søn) på kysten. Planter her hent jævnt de lyriske motiver specifikke paneler. Rhododendron bliver mere ekspressiv ved siden af ​​en lavlydende ahorn; Sorteret i beholdere af roser af roser "Pierre de Ronsar" "Talk" med tulipaner, indramning af et "tæppe" fra en natursten med grønne stænk af jordarbejdere. Tættere på den modsatte kant af "tæppet" vokser et nåletræ dannet i bonsai teknikken. Dette "værelse" er adskilt fra den fattige, tredje, farverige "ø" beliggende midt i stenplatformen, og to buer, de så Ivy. En kraftig strimmel af Rusland I stedet for Ivy kan du bruge fartøjet og Honeysuckle Honeycomb.

Udtalelse fra en specialist

Nivaki, eller Garden Bonsai, i forhold til den midterste stribe af Rusland skaber oftest fra fyrretræer, Pine Mountain, Mellem-Juniper, mindre ofte - fra marken af ​​marken, Hawthorn, Becklet of the Winged, Irgi Lamarca, Pine Black og meget sjældent - fra Hydrangea af Cherchkin. Uklassic Bonsai (i banen med japansk - "Plant i en skål" eller "plante på en bakke") og Nivaki ("træ i haven") meget i principperne om planteformation, men det er stadig to forskellige typer af kunst. Når du opretter Nivaki, bruger ikke nogle af de karakteristiske bonsai teknikker - højde af træ, rod trimning, affoliation (bladfjernelse). Hvis den maksimale bonsai højde kun er 90 cm, kan Nivaki nå 6-7m. Ofte dannes træer i den såkaldte europæiske stil, når sættet "poter" afviger fra ca. en del af bagagerummet.

Fedor Zhukov, Chief Agronomist Nivaki Nivota

"Island" dukkede op her ikke tilfældigt: Han tiltrækker seerens opmærksomhed, i hvilket tidspunkt i haven han var, og sætter en mere kompleks bane af bevægelse på stedet. Ontry planter er dog plantet her med grønne løv, takket være individuelle kabinetter af lyse toner (stor lilla, ahorn dissektion, geihan "karamel", højlander "Red Dragon") synes spektakulære gulve (7, 11, 16). At skrive "Værelset" er skjult for et yderst øje et hjørne til samtaler (smed bænke og et bord på et smeltedyrsområde). Der er også en teknisk zone, hvor det er praktisk at genplantes og rulle af planter, og hvor værktøjet er gemt (6). Alle tre "værelser" glød flyder en til en anden. Den overflod af containerlandinger (kamille, Geichera, Pansys pansies i det forbudte IDR. - 12, 14, 15), skulpturer af forfatterens arbejde (9, 10), spejle, som afspejler landskabets fragmenter, som følge af hvilke Effekt af et længere perspektiv vises, og designer lamper (13) gør haven charmerende og lyst individuel.

Eden på 4 hektar
elleve
Eden på 4 hektar
12.
Eden på 4 hektar
13.
Eden på 4 hektar
fjorten
Eden på 4 hektar
femten
Eden på 4 hektar
seksten

Eden på 4 hektar

Plantlanding ordning i haven:

1 - Maple DLANOID;

2 - Retning;

3 - Holly Crenata;

4 - Rosa sort "Pierre de Ronsar";

5 - Stor magenta;

6 - Rhododendron;

7 - Ceanotus;

8 - Cryptomeria Japanese "Elegance";

9 - Aktinidia Kolomykta;

10 - Maple FalseBoldov

Redaktørerne takker landskabsarkitekten Maria Bakhmutov og Yevgeny Oleynik, direktør for Nivota Nivaki, for hjælp til forberedelsen af ​​materialet.

Eden på 4 hektar: Yderligere materialer

Læs mere