Barok frodige sensualitet

Anonim

Karakteristiske træk iboende barokstil. Dekorative funktioner acceptabelt for det moderne liv.

Barok frodige sensualitet 14706_1

Barok frodige sensualitet
Karakteristisk planlægningssammensætning - Antfilad of Palace Halls. Doorway er kronet med maleriske tonso
Barok frodige sensualitet
FOTOBANK / E.W.A.

Barok frodige sensualitet
FOTOBANK / E.W.A.

På toppen og bunden, to stuer, et eksempel på en dekorativ løsning af det barokke rum. Ankoblede spejle i udskårne forgyldte rammer. Den blæske løsning bruges kongelig og samtidig sensuel kombination af rød med guld

Barok frodige sensualitet
FOTOBANK / E.W.A.

Palace Blenheim (England). Beliggende blandt den almindelige park i den franske smag. Symmetri af paladsets sammensætning og flibelområderne ved siden af ​​det opfylder ideerne om barokens harmoni

Barok frodige sensualitet
FOTOBANK / E.W.A.

Bibliotek. Loftet er indrettet med maleri, efterligner planteformer og ornamenter. Værelset er opretholdt i varmt gylden gamme

Barok frodige sensualitet
FOTOBANK / E.W.A.

Kabinet i stil med shinoisry. Enkel indretning anvender sorte og røde kinesiske lakker i kombination med forgyldning

Barok frodige sensualitet
FOTOBANK / E.W.A.

En anden version af barok i moderne tider. Stuen er visuelt forstørret ved hjælp af et spejl og et malerisk panel med et billede af et arkitektonisk landskab til fælles

Barok frodige sensualitet
Soveværelse. De snoet kolonner understøtter beddahin senge, garderobeskabet er dekoreret med intarsions af de værdifulde træarter. Motion motiv, sådan en vigtig for barok, understøttet af rytmer af kolonner og drapery
Barok frodige sensualitet
FOTOBANK / E.W.A.

En lille moderne stue, hvor stilen af ​​stylist accenter er organisk fit og en hyggelig stol

Barok frodige sensualitet
Karakteristisk featured dekoration-konsol bord med marmor bordplade
Barok frodige sensualitet
FOTOBANK / E.W.A.

Moderne stue med barokindretningselementer: På loftet på stucco gengives sconce af zhilandoles former, i skitserne af møblerne brugte de bølgelignende barokke linjer

'' Med milic paradis og i paladset! Giv mig mine salaser

Med marmorkolonnade til horisonten. Giv mig min

Shepherd, men hvis det er muligt, gør hende hertuginden! ''

Victor Hugo '' støbt ''

I dag skal vi vælge noget acceptabelt for det moderne liv fra den rige arv af barokstil. Forward køen, vil vi definere med sine tegn og receptioner, at "tage skibet af vores tid" den mest spektakulære, indlysende og lyse. Glem ikke om den relative nem udførelse. VotyChychi fra Louisxiv, vi sætter ikke selv opgaven med at skabe et interiør på århundredet for hver stol gentages efter ejeren: "Staten er mig!"

Så, Barocco (Ital. Freaky, mærkeligt) - måske den mest følelsesmæssige blandt stilarter. Interiører redde komplekse layouter, dobbelt og snoet kolonner, motivet af ovale

Dekorative egenskaber af stil

Vi husker, at der er to tilgange til tilrettelæggelsen af ​​rummet, både eksternt og internt, er konstruktivt og dekorativt. Barok var udelukkende dekorativ stil. Desuden forklæver alle strukturer af bygningen helt sikkert som et spektakulært design af interiør. Samtidig er barokken den mest plastik stil, som tager frodige krøller og komplekse ornamenter, flydbare former for møbler og maleri i efterbehandling af lokalerne.

Space Style.

Den rumlige konstruktion af den barokke stil er kendetegnet ved livlighed, konstant udvikling. Klassisk klarhed, statisk er nu ringere end en energisk dynamik. Bygningen ser ud til at vokse fra bymiljøet, ramt af hans udtryksfulde eksterne former. Interiøret begynder helt sikkert trappen, specificerer straks tonen til resten af ​​det indre rum. Spektakulære enfilade discipliner en yderligere bevægelse, der tvinger den til at udvikle en kaskade. Denne kaskade af rummet er særligt attraktivt og på samme tid kompleks, når du spiller en barok stilfunktion.

Uanset hvor energisk begyndte, stræber det udviklende rum stadig efter det højeste følelsesmæssige punkt i rummet eller frontgalleriet. Bevægelse kan være stormfulde, magtfulde i de forreste værelser og intime, små i intime stille. For dynamik i barokinteriøret blev ændringen af ​​vinkler og forskellige former for optiske virkninger anvendt. For eksempel øges hallen visuelt med spejle, specielt placeret på væggene og endda loftet. Der var et helt system med optisk affald, der efterligner lydstyrken, åbent rum, der skaber et falsk perspektiv. Dynamikken i rummet understregede også de tunge former for barokmøbler, malerisk og stuckindretning.

Biografi Style.

En af lovgiverne i den barokke æra var den italienske arkitekt, billedhugger og kunstner Xviiveque Giovanni Bernini. Der var en unik syntese af arkitektur og skulptur skabt. Arbejder både som maler, og som en tidsplan forlod Bernini det vidunderlige udtryk for billedet af sin egen person, samt en række vittige tegnefilm, der havde lavet en af ​​grundlæggerne af kunstkarikatur.

Elsker Vatikanet og Pope, Bernini modtog de mest ansvarlige kirkens ordrer. I 1624-1633 Georgien rejste han over St. Peters Cathedrals hovedalter, den majestætiske og dynamiske i hans maleri Bronze Baldahin. Grundlaget for designet er spiralformede bøjningskolonner, der skaber effekten af ​​kontinuerlig vækst. Bernini Bernini blev udnævnt til Chief Architect of St. Peters Cathedral. Mere end nogen anden har Maestro bidraget til dannelsen af ​​nye barokke funktioner i arkitekturen i den evige by. Desuden udviste de nye ensembler ikke en person, men tværtimod behandlede de det og styrkede det festlige eventyr af udseendet af Rom.

For projekter og skitser af Bernini er storslåede springvand bygget med ekspressive figurer, personificerende naturlige elementer. Dette er "Triton Fountain" (på Barberini Square, 1640) og Fountain of Four Rivers (på Navona Square, 1647-1652). Derudover blev området i 1656-1665 indrammet foran katedralen i St. Peter, hvilket sikrede sin betydning som den vigtigste kirke i den katolske verden. Grand, hvad angår oval colonnade, ifølge Bernini selv, "konkluderer en bygning i en omfavnelse." Kirken Sant Andrea Alquicyrina (1658) er senere opført, der elsker seeren med en stærk rytme af sine former, og "Royal Trappe" er oprettet i Vatikanet (1663-1666). Takket være et snedigt perspektivisk trick ser en mand ned ovenfra meget højere end faktisk. Inviteret til Paris, til Royal Yard, Bernini udførte i 1665 monumentale projekter af den nye facade af Louvre, og i 1671-1677 - projektet af ridningsmonumentet til Louischiv.

Russisk barok har sin egen historie, lidt mere beskeden end europæisk. Menshikova tårn og bygninger af Naryshkinsky Barochko, Menshikov Tower og bygningerne i Naryshkinsky Baroque var godt bevaret, i St. Petersburg, blev Elizabethan Barok et interessant fænomen. Den lyseste arkitekt af XVIIIV, der arbejdede i denne stil, var selvfølgelig Bartholomew (Bartolomeo) Rastrelli. Der er en barokbygninger, og især interiøret vil bogstaveligt talt på linje: Vinterpaladset, Ekaterininsky-paladset i Tsarskoye Selo, de få tidlige paladser i St. Petersburg. Det er interiøret for Grand Kremlin Palace: et soveværelse og en stue af kejserinde, frontlinjen stue, kejsers kontor, den forreste sofa. I hele staten kan den russiske storslåede palads stil kun prale af begge begge hovedstæder.

Værksted

Vælg nu de vigtigste stilistiske dele af barokken, som du kan udnytte oprettelsen af ​​dit interiør. Til at begynde med skal du definere stabile og bevægelige elementer i rummet. Baseret på, hvad der vil være konstant og uudslettelige - skillevægge eller vægge, dør- eller vinduesåbninger, en gulv tegning eller en springvand i midten af ​​rummet, - tildele interiørprioriteter.

Trin et. Find ud af mulighederne for dit hjem eller lejlighed. Overvej, massive og energiske barokke former er vanskelige at "klemme" i 40m2. Apack barok interiøret er organisk forbundet med arkitektur, din opgave er at kombinere udseendet og "påfyldning" af bygningen.

Trin anden. Opret en skitse og plan. For at gøre dette er det nødvendigt at lave en eksemplarisk beregning af rummet som helhed og hvert værelse separat. Ellers vil det ikke være muligt at relatere proportionerne af hvert af de barokke elementer, som du stopper dit valg med et rigtigt volumen. Gør et par skitser, hver af dem er dedikeret til en stil modtagelse eller accent.

Trin tre. Køens sammensætning og boliglayout. De første skitser vil vedrøre planlægningsopløsningen. Hvis det er muligt, lav en imfilade. Hvis der ikke er nogen sådan mulighed, så prøv at nærme sig problemet kreativt, efterligne det barokke rum, "spinning" det i forhold til kompositcentret. Her er relevante niveauer af niveauer, divergerende lofter, snoet trapper og lignende af sieves. En del af skitserne dedikerer sig til arkitektoniske elementer, det være sig en snoet søjle eller pylon.

Trin fjerde. Den næste skitse kan tillade dekorativiteten af ​​dit interiør. Lad os sige, udføre en skitse af værelser med stucco, og derefter konsekvent berigende indretningen, tilføj en malerisk ornament.

Nu kan du stoppe og se på det imaginære interiør. På dette stadium skal du træffe det endelige valg mellem den samlede rekonstruktion af boligen og en mindre radikal stil accent.

Layout og sammensætning

Antag at du foretrak en kardinal løsning - skaber en planlægningssammensætning og brugen af ​​barok arkitektoniske dele. Her er vi ikke meget nedsænkning mod traditionen i det russiske palads barok, hvis du gemmer korridoren. Lejligheden er opdelt i forsiden og den private halvdel, og korridoren tjener som en slags galleri. Buer er passende, kolonner (dobbelt eller snoet), mange spejle.

Frontroom-faciliteterne omfatter en stue, en spisestue, en salon, muligvis et kontor. Hovering the layout af stue og spisestue, husk at deres praktiske kombination med køkkenet eller hinanden i det barokke interiør er uacceptabelt. Hvis du har råd til en separat spisestue, skal du ikke forsømme det. Større støtte ånden i luksus og overflod.

Parade værelser er traditionelt beliggende tættere på indgangen. De kan placeres på begge sider af galleri korridoren og derved skabe eller imitere de barokke dobbelte haller. Når du dekorerer stuen, skal du dristigt bruge hele den dekorative stil arsenal: stucco lofter, konsoller, plader, linturer og især spejle. Spejle i paladset dekoration kan vioteres til et helt digt. Beliggende i nicher, over konsoller og pejse, og på loftet, knuser de plads, øger det eller danner usædvanlige vinkler. Ingen anden stil brugte ikke spejlet så poetisk og så kreativt. Forsøg derfor at vise fuldt ud de illusionistiske muligheder i spejle i dit interiør.

Andel og volumen.

Når du reproducerer proportioner og volumener af stil, gør det lidt. Lidt vægtløftning af kolonnerne eller tværtimod bruger overdrevne snoet og fraktionelle former. Lidt mere end du har brug for fra beskedenhedens synspunkt, tænder forgylden ind i udsmykningen af ​​vægge og møbler. Lidt frodigt, lad det blive draperet ... De visuelle ændringer i volumener og proportioner kan opnås på bekostning af den maleriske indretning og korrektionen i forholdet mellem højden og bredden af ​​kolonnerne.

Plastik løsninger

I vægens plastdesign er det godt at anvende en let fremspringende halvstyrke af en rektangulær eller halvcirkelformet form med forgyldte hovedstæder. Vægplan, undtagen spejle, naturskønne indsatser eller veroer, dekoreret med relief profiler. Disse teknikker skaber en dynamisk plastoverflade og konverterer et inert plan til en elegant "back".

Teksturer.

Fra plastransformationer går til materialerne. De mest luksuriøse og ædle af dem vil naturligvis være marmor. I dag er valget af dekorative efterbehandlingsmarbler ekstremt bredt. Lev, med striber og bløde reflekser, tekstur af dette materiale har virkelig palace elegance. Fra marmor kan du ikke kun udføre kolonne eller pejsbeklædning, men også bordplader. Deres koldglans vil være imod varmt lys af rigelig forgyldning. Jeg muffer lidt denne barokke udstråling, du kan vægge vander eller trellis med pastorale og mytologiske scener. Deres bløde, absorberende lys tekstur vil skabe en atmosfære af tillid intimitet. In-soveværelse, børneværelse, børneværelse, kan bruge alle typer fløjlegister. Papirlokaler foretrækkes for at opretholde den samlede glans og foretrække stoffer med en glat overflade - silke, atlas, passere. Iick huden!

Dekorative stil funktioner.

Du har ret til at lave et dominerende indretningselement, der bruger det som dekorativt. Det kan være en bue, kolonne eller pilaster. For moderne efterligning er det rimeligt at vælge motivet af en forgyldt konsol og rytmisk slå det i interiøret uden at ty til radikale rumlige transformationer. Øget dekorative elementer, der aktivt danner billedet af paladset interiør, spejlet er uundværlige.

Den sidste fase af arbejdet vil kræve en minimal indsats og er begrænset til inkluderingen i det indre af stilen accent. For at skabe en paladsatmosfære vil barok være nok et emne, bedst af alle møbler. Stiliseret under den gamle seng med en baldakin, et antikke bureau eller en dame bord til håndarbejde fra et eksotisk træ vil gøre dit soveværelse eller en gren af ​​grenen af ​​Louisxiv Chambers eller Catherine Great.

Hver stor stil kræver det virkelige liv for at passe det former. Simpelthen sagt, stil er en livsstil indeholdt i kunst. Barok chants charmen af ​​magt, den evige drøm om royalitet. Denne stil vil altid være begejstret for fabelagtig luksus. Måske, så han igen og igen vender tilbage til os under forskellige navne, Neurokko, Palace Style osv. Hvis du kunne tildele dit våbenskjold til hver stor stil, for barok dette, ville det uden tvivl være et voldshorn.

Russisk-Designer PhraseBook

ANSFILADA. (Fr. Enfilade) - en række lokaler ved siden af ​​hinanden, hvis døråbninger er placeret på en akse, som skaber et tværgående perspektiv (for eksempel i barokpaladser).

Baluster. - Kolonne rækværk, hegn.

Verduura. - Vægmonteret tæppe med vegetabilske motiver, landskab, heraldik, men ikke med figurer. Posnovna Verdura var populære i XVII.

Volute. (Ital. Voluta, breve. Krølle) - Ornament, skulpturel dekoration i form af krølle, spiral med "øje" i midten. Arkitektoniske detaljer af taggrunde, portaler, døre, vinduer. Komposit del af ordreholdere.

Lyrandol. - Figur Candlestick for flere stearinlys. Læg på bordet eller fastgjort til væggen. Særligt populær i barok og rococo æra.

Intarsia. - Type indlagt fra plader af træ af andre racer og farver på træpersoner. INTARS-regioner dekoreret møbler i renæssancen æra og især barok.

Konsol (FR. COSOLE) - fremspring i væggen eller taget af den ene ende på bjælkens væg, understøtning af cornice, balkon, skulptur, vase osv.

Lepunina. - Relief Decoration (Figured, Ornamental) Udenfor og indvendige bygninger, kastes eller presses fra gips, beton osv.

Marquetry. - Indlæg, lavet af klæbende plader fra forskellige træarter og andre materialer. Marquetry teknik var yderst populær i barok og rococo møbler.

Narshkinsky Style. (Atakzhe Naryshkinskoye eller Moskva Barok) - betinget af navnet på den nazillian nazill, navnet på stilen i stilen i den russiske arkitektur i slutningen af ​​XVII-tidlige XVIII århundreder. Det var udstyret med elegante multi-tiered kirker (Inkilah og Troitsky-Lykov) og sekulære bygninger med en frodig udskåret hvid indretning.

Piloner. (Pylon. Pylon, bogstaver. Gate, input) - Massive søjler, der serverer støtte til overlappende eller står på siderne af bygningsportalen, adgang til broen.

Putty. - Spædbørn fra værkerne af dekorative kunst af barok og rococo-æra. Symboliseret rigdom, sundhed, overflod. For ikke at være forvirret med engle, hvorfra putti skelnes af gammel oprindelse og sund sensualitet.

Rustik (Slet. Rusticus-Simple, Rough) - Murværk eller beklædning af mure af strukturer med sten med en grovt stråle eller konvekse ansigtsoverflade ("rusta"); Overfor rudens kan udføres i gips efterligner sådan en murværk.

Mobbe stil - Møbleres stil fremstillet i Charles Buls Workshop (slutningen af ​​XVII-begyndelsen af ​​XVIII århundrede). Denne møbelbarhed var phanster af sort træ og brugen af ​​intarsions.

Tdo. - Rundt malerisk indsats. Oftest blev TDODO placeret over vindue eller døråbninger.

Shinoazry. (Spr. "Kinesisk") - Møbler dekoration stil i betinget kinesisk smag.

Trellis. - Håndlavet væg tæppe.

Læs mere