Oversigt over Smart Home Yandex: Hvad det består af og hvad kan

Anonim

Ivd.ru besluttede at finde ud af, hvordan det nøjagtigt det smarte hjem arbejder med Alice.

Oversigt over Smart Home Yandex: Hvad det består af og hvad kan 6789_1

Oversigt over Smart Home Yandex: Hvad det består af og hvad kan

Vi er vant til, at smarte boliger er komplekse automatiseringssystemer, der kun har råd til ejere af luksuriøse landesansioner. Men med udviklingen af ​​elektronik i dag faldt priserne på "jern" stærkt, og et smart hjem kan opsamles næsten fra den elektroniske designer (for eksempel kendt, for eksempel et kompleks af hardware-software Arduino, på hvilke unge er uddannet i mange robotikcirkler).

I dag, endnu vigtigere end programdelen af ​​et smart hjem. Fra hvor korrekt programmet er skrevet, og en grænseflade er praktisk, afhænger succesen af ​​implementeringen af ​​et bestemt kontrolsystem stort set.

Hvad kan softwareudviklere tilbyde os? Overvej et system med et smart hjem udviklet af Yandex.

hus

Komplet sæt smart hjem fra Yandex

Yandex.station.

Den centrale enhed er Yandex.stand - det smarte hjem styres gennem det. Kontrolcentret aktiveres af stemmekommandoer. Til dette er Yandex.stand udstyret med 7 mikrofoner og højttalere til at understøtte en dialog. Et smart hjem kan styres og eksternt, for eksempel via en smartphone: For at gøre dette skal du installere en speciel applikation.

Yandex.station - smart søjle til smart hjem

Yandex.station - smart søjle til smart hjem

De resterende enheder er forbundet til Yandex.Station af Wi-Fi. Dette kan være det mest forskellige udstyr til belysning og strømforsyning, klimatiske og husholdningsapparater. Udstyr kan fungere både i direkte kontroltilstand og indirekte ved hjælp af scenarios software.

Scenarier - disse kommandoer, der giver dig mulighed for at arbejde sammen en smart hjemmeenheder. For eksempel vågner du op og siger udtrykket "godmorgen, Alice!". Som svar lancerer programmet en hel række processer: Øger muntermusik, belysningssystemet skifter fra natmodus til dagen, kedel er tændt osv.

En hundredvis af forskellige enheder kan tilsluttes til SMART HOME SYSTEM. Nogle af dem frigiver Yandex, men det overvældende flertal - fra andre mærker: LG, Samsung, Redmond, Xiaomi osv. Beregn den teknik, der passer til dette smarte hjem, simpelthen: Det har en indskrift "Fungerer med Alice".

  • Voice Assistant til Home: For og mod teknisk køb

SMART-stik

Det er inkluderet i den sædvanlige stikkontakt, og eventuelle andre enheder er forbundet til det: en bordlampe, en varmelegeme, jern - alt, hvad der virker gennem en simpel switch.

Smart Yandex Roset, White

Smart Yandex Roset, White

Når du integrerer i System of Smart Home, kan ejerne eksternt tænde og slukke for de instrumenter, der er tilsluttet stikkontakten - gennem en kolonne eller Alice i applikationen. Det gør livet mere praktisk og sikrere: Du kan ikke kun garanteres at deaktivere potentielt farlige apparater fra mad, men også for at skabe illusionen af ​​tilstedeværelsen af ​​mennesker i huset: inkludere lys, tv osv.

Smart Light Bulb.

Tillader fjernbetjeningsbelysning, tænd og sluk for lyset, juster belysningsniveauet, i nogle modeller er det muligt at ændre lysets farvetemperatur.

Smart Yandex lyspære

Smart Yandex lyspære

For arbejde kan du for eksempel muliggøre belysning med en temperatur på 6000 K (forfriskende lys af en blå skygge) og til rekreation og afslapning for at vælge en rødlig belysningstemperatur på 2800-3000 K. I dag et stort antal smarte pærer er repræsenteret: Phillips, Xiomi, Redmond.

Smart Remote.

Bruges til at administrere eventuelle enheder på IR-kanalen. Med det kan du tænde, slukke og justere driften af ​​fjernsyn, klimaanlæg og potentielt ethvert udstyr, der er udstyret med porte og sensorer.

Meget praktisk, da du nu ikke har brug for traditionelle kontrolpaneler med en flok knapper. Det er nok at bare sige: "Alice, tænd tv'et!", Og tv'et vil blive aktiveret. På samme måde, fodring af talekommandoen, kan du skifte programmet, ændre lydstyrkeindstillingerne, tænde klimaanlægget, ændre temperaturen på den afkølede luft.

Vi tester Smart Sockets Yandex og Redmond

Smart Redmond og Yandex stikkontakter kræver downloading af applikationer - henholdsvis R4S Gateway og Yandex. Du kan registrere dig direkte i programmet eller via kontoen på sociale netværk.

Ved at forbinde og konfigurere programmet, underordner vi helt klare stikkontakter af vores vilje. Funktionerne i funktionerne har det samme: Du kan tænde og slukke for strømforsyningen (vi tilsluttede lampen), kan du også tildele strøm- eller slukketiden ved hjælp af timeren.

Oversigt over Smart Home Yandex: Hvad det består af og hvad kan 6789_8

Design

Eksternt afsætningsmuligheder er ens, huset har rektangulære skitser og er lavet af plast af høj kvalitet. Farven på sagen på Smart Yandex Rosette er sort, Redmond er hvid. Designet er mesterværk, der ikke kaldes, under alle omstændigheder, modeller fra messing eller patineret bronze taber. Visuelt smarte stikkontakter ligner adaptere.

Hvordan man arbejder

Yandex-applikationen er blevet installeret på en gammel smartphone med Android 3, og R4S Gateway-applikationen zakaprizninent og krævede en version, der ikke er lavere end 4,3 (eller iOS ikke lavere end 8).

Begge stikkontakter har belysning af strømknapperne. Redmond indikerer, at den har indbygget overbelastningsbeskyttelse, SMART YANDEX-stikket siger ikke sådan beskyttelse. Men Yandex Rosetten er designet til strøm til 16 A og Redmond - kun op til 10 A. Det betyder, at Redmond-outleten kan tilsluttes med en effekt på op til 2,3 kW, og til en smart udløb af Yandex - op til 3,5 kW, som det er meget mere praktisk, især hvis vi taler om at forbinde varmemidler.

Test af Smart Lamper Yandex og Xiaomi

Tilsyneladende er lamperne meget følsomme og overophedning, derfor anbefales de ikke at blive anvendt i lukkede eller smalle klapper i et lille volumen, hvor temperaturen nemt kan overstige 35-40 C.

Både lyspærer understøtter dataoverførsel via Wi-Fi 802.11 b / g / n 2,4 GHz, så de kan installeres med en betydelig afstand fra kontrolcentret.

Oversigt over Smart Home Yandex: Hvad det består af og hvad kan 6789_9

For at bruge XIAOMI-lampen skal du bruge MI-hjemme-applikationen, styres Yandex-lyspæren ved anvendelse af samme navn. Med deres hjælp kan du justere lysstyrken og farvetemperaturen, indstille tidspunktet for at tænde og slukke, programmere på forhånd driftstilstanden og vælge den senere for ikke at konfigurere de nødvendige parametre hver gang.

Design

Visuelt er blast af Smart Yandex lyspæren lavet i form af en skål med matt hvidt glas. Lampen har en velkendt pæreform med E27-bunden og vil harmonisk se i de fleste lamper, så moderne og ikke meget.

Xiaomi-lampen har en kolbe mindre velkendt cylindrisk form, og dens massive sag er lavet af sølvgrå plastik, som er værre kombineret med klassiske plager. Begge lamper har samme maksimale effekt på 10 W, som stort set svarer til 80-watt glødelamper.

Smarte lys Yandex og Xiaomi, og Top ...

Smart Yandex og Xiaomi lyspærer, såvel som en smart base for en lampe fra Redmond

Hvordan man arbejder

I disse modeller ændres farvetemperaturen trin i brede intervaller: Xiaomi lampen fra 1700K til 6500K (meget bred vifte!), I en smart Yandex pære fra 2700k til 6500k.

En Smart Yandex pære kan du også tildele vores eget navn i indstillingerne, så Alice kan forstå, hvilken lampe du kan tænde eller slukke. Det er meget praktisk, hvis der er flere sådanne lamper i huset.

Redaktørerne Tak Yandex for levering af enheder til revision.

Læs mere