Usoro ndị ahịa na-emegide ndị ahịa maka oke ụlọ

Anonim

Anyị na-ekwu, n'agbanyeghị okwu dị na ụlọ nke ịchọrọ ịwụnye usoro ọkụ eletriki nke ụlọ, site na nke nwere ike iji ya na ọ ga-eji rụọ ọrụ eriri ọkụ.

Usoro ndị ahịa na-emegide ndị ahịa maka oke ụlọ 11361_1

Pụtara site na icicles

Foto: Vladimir Grigororev

Ingchọta n'elu ụlọ fọrọ nke nta ka ọ ghara imerụ ahụ, mana ọ na-anọchi anya ihe egwu kpamkpam iji wuo ntọala na ndị bi n'ụlọ. Icicles na-efesa gutter gutter, mgbe ị na-emebi ndị ọzọ na-eme njem na elu ụlọ, n'ikpeazụ, kpatara mmerụ ahụ ndị mmadụ. Agbanyeghị, mita mita etolite site na ụlọ ọ bụla. N'ihi gịnị? Ugbu a kọwaa.

Pụtara site na icicles

Ijikwa onwe gị na-ahazi curning catgebles dị mma maka ịtọ na gutters na ọkpọkọ. Photo: EMason.

Ihe Mere E Ji Emere Accles

A na-ehizi ice siri ike na nke emeghị nke ọma ma ọ bụ na njehie nke ụlọ ahụ. Line akara bụ na "ihe na-ezighi ezi" dị nso na skate n'oge oyi na-ekpo ọkụ na ikuku na-ekpo ọkụ site na ogige ndị a. Snoo na mpaghara a na-agbaze, mmiri na-asọga ndị na-efe efe, ebe okpomọkụ dị ala, ma na-atụgharị ọtụtụ. Nke a na - eme, ka anyị kwuo ma a zọpụtara ngwaọrụ ahụ echekwara na mkpuchi ahụ ma chefuo inye maka ikuku ikuku.

Ihe atụ ọzọ bụ mmezu nke achịcha ụlọ ahụ: ndị na-ewu ụlọ "banyere oghere ikuku na-adịghị mma, na-egbochi ya nke na-ezighi ezi, n'ihi nke nyocha ma tufuo ya mkpuchi ahụ.

N'elu elu ụlọ a na-arụrụ ọrụ nke ọma, a na-akpụzi Icicles naanị n'ihi ọnọdụ meteo akọwapụtara - ọtụtụ nhọrọ nke thaws na frosts, na ọnụego "ọdachi" dị obere. Lee, ọ ga-ekwe omume ịme na enweghị usoro kpo oku, mana ọ bụ naanị ma ọ bụrụ na a naghị edobe egwu na-aga n'ihu n'okpuru ọka na ebe a na-adọba ụgbọala na-adịghị mma.

Pụtara site na icicles

Enwere ike ịzụta eriri mkpuchi na mmiri n'ọnụ mmiri, na ihe iji mepụta akụkụ nke ogologo ịchọrọ. Foto: XLayder

Pụtara site na icicles

A na-etinye eriri mkpuchi na ọka. A na-eji obere osisi pụrụ iche na ihe na-akpali onwe ya maka mgbakwunye. Foto: CST

Kedu ka a hazie usoro mgbanwe mgbochi

Usoro mgbochi na-egbochi ya mejupụtara eriri ọkụ na-edobere n'elu ụlọ, ndepụta ma na-awụnye warara nke ụlọ ahụ yana ihe na-eme ihe ọkụkụ n'oge oge ọkụ.

Ndị na-ekpo ọkụ na-eji ụdị eriri abụọ dị iche iche - ike mgbe niile (site na 10 ruo 30 w / m) na nhazi onwe ya. N'aka nke ya, cables nke ike mgbe niile bụ iche abụọ - otu-core ma biri. Na mbu mbụ, ịdị elu nke nguzogide alloy nichrome etinyere na mkpuchi polymer na igwe na-echekwa shei. N'akụkụ abụọ nke eriri a, a na-enweta nri nri, nke a ga-ejikọ ya na CHID ike. Otu ihe ndị ọzọ a na-eme nke oge a na-eme ihe dị iche iche na nguzogide nguzogide (ọla kọpa, aluminom) biri ndụ dị iche iche. Na njedebe nke ngalaba (ngalaba) nke eriri ahụ, ihe na-eduzi na mgbochi mmiri na-egbochi mmiri pụrụ iche. Eriri abụọ ahụ dị ihe dị ka 30% dị ọnụ karịa otu isi, mana ọ dị mfe iji wụnye.

Igwe na-achịkwa onwe gị na-agbanwe agbanwe na-agbanwe agbanwe na ọnọdụ ọnọdụ na ọnọdụ okpomọkụ. Ọ naghị enye eriri ọkụ ala ma daa, nke na-enye nchekwa dị elu na ntụkwasị obi nke sistemụ ahụ. A na-eji cabilis dị otú ahụ na ngalaba nke aka ike ogologo (ruo ọtụtụ iri puku mita) ozugbo na ihe ahụ, nke na-eme ka ha nwee ahụ iru ala. Ngalaba Cross Cross na-enye ezigbo kọntaktị na elu dị ọkụ, na -ebelata nkụ.

Theoletically, ọ ga - ekwe omume ịchịkwa sistemụ, gụnyere ya, mgbe ọnọdụ Meteo na - enye aka na usoro icicles (ya bụ, na ọnọdụ okpomọkụ). Agbanyeghị, na omume, ọ naghị enwe obi ụtọ nke ukwuu, ọ bụghịkwa ime na enweghị "elektrọnik - sensonics na iru mmiri, ọdịda na mmiri, ndị na-agba mmiri. Ke adianade do, ihe nchebe bu ihe di nkpa ma di nkpa nke sistemu - automa, rcd na Uzip.

Pụtara site na icicles

Ihe mmetụta, dịka ihe mmetụta iru mmiri nyere aka ijikwa sistemụ. Foto: CST

Kedu otu esi eji usoro mgbochi

Dị ka a na-achị, akụkụ ndị na-eme ka eriri ọkụ na-eme ka a na-ekpo ọkụ na mpaghara nke agwọ 50-70 cm dị ogologo (dabere n'ogologo skate); Na igbapu mmiri na ọkpọkọ, a na-ekpuchi eriri ahịrị, na mgbakwunye, ha na-ezukọ na snow-colder. A na-eji mpempe akwụkwọ pụrụ iche were rụọ ọrụ iji rụọ ọrụ. N'otu oge ahụ, mkpuchi ahụ ga-eme ọtụtụ oghere ndị ọzọ, nke nwere ike imekwuo ogologo ya. Ya mere, iru eru nke ndị nne na ogo nke ihe ndị ejiri, ọkachasị, n'elu ụlọ dị ezigbo mkpa.

Ọnụego ntinye nke sistemụ mgbochi ihe mgbochi maka ụlọ (na-ewere ihe ndị)

Systems na-abụghị ọkọlọtọ

Nkeji. igbanwe

Ọnụ ahịa n'otu. gbanwee, tee.

Nwụnye nke sistemụ ụlọ dabere na eriri ike ikuku mgbe niile

rm. M.

site na 330.

Ntinye nke sistemụ ụlọ na-adabere na USB na-achịkwa onwe gị

rm. M.

site na 700.

Mmezi nke Anri-Fights Section

ulo site na 10,000

Atụmatụ usoro ndị ọzọ

Pụtara site na icicles

Foto: CST

Enwere ike iji akụkụ dị mkpirikpi nke eriri mgbochi maka ikpo ọkụ nke ụlọ owuwu na usoro injinịa. Ka anyị kwuo, ọ bụrụ na i mee ha n'ime igbe nke ọnụ ụzọ ígwè, mgbe ahụ, nke a ga - egbochi ibipụta ala na mpaghara ụdọ. Ejirila ndị ọkachamara nke nrụnye ọrụ na-eme nke ọma site na akụrụngwa nke ọkụ eletrik, a ga-eji ụlọ ndị na-adọba ụgbọala, nke a ga-eji na-awụpụ kewapụ na oge anaghị ejupụta mmiri Site na sistemụ mmiri nke mmadụ n'oge. N'ikpeazụ, enwere ike iji eriri USB na sistemụ snow na snow na snow na steepụ nke ihe owuwu na ebe o mepere emepe, ebe ọ dabara na mmiri dị n'okpuru.

GỤKWUO