Even, ebe a na-ere ọkụ na nchekwa ọkụ (nọmba ụlọ ha 5 2006, p.16)

Anonim

Even, ebe a na-ere ọkụ na nchekwa ọkụ (nọmba ụlọ ha 5 2006, p.16) 13415_1

Even, ebe a na-ere ọkụ na nchekwa ọkụ (nọmba ụlọ ha 5 2006, p.16)
Apịaji site na brimp oku chimney nke ụdị eji achọ ihe na-adịghị mma na mpụga nke ahịhịa na-enweghị mmerụ ahụ

Even, ebe a na-ere ọkụ na nchekwa ọkụ (nọmba ụlọ ha 5 2006, p.16)

Even, ebe a na-ere ọkụ na nchekwa ọkụ (nọmba ụlọ ha 5 2006, p.16)
Food na-agba ụfụfụ na chimmey chimney, na-ekpughere na ikpo ọkụ dị elu
Even, ebe a na-ere ọkụ na nchekwa ọkụ (nọmba ụlọ ha 5 2006, p.16)
Nsonaazụ nke mason na-ezighi ezi nke ọkụ na enweghị mkpuchi ọkụ ọkụ na ebe ịkpọtụrụ mason

Ikike na oku na-eji osisi na-eme ụlọ na-eme ihe nkiri. Ihe ndị a dị na ntinye na oge ụfọdụ ike na-arụ ọrụ, ngwaọrụ ikpo ọkụ nwere igbe ọkụ na chamney, dị ka ngwaahịa mmanụ a si dị n'ụlọ ahụ wepụrụ ụlọ ahụ. Ọ bụrụ na agbakọtara usoro ọkụ na chimni nke ọma na ndị na-ewu ụlọ na-arụ ọrụ nrụnye, mgbe ahụ, na-enyefe ndị nwe ya naanị na-eme ka ndị nwe ọkụ na-eme ihe. Gịnị ka e kwesịrị ilebara ndị ga-enweta ihu ụlọ ma ọ bụ ebe a na-ere ere n'ụlọ?

A na-agbakọ ihe owuwu ngwaọrụ mmepụta ihe dị mma. Ọ bụrụ na ndị ọkachamara na-ebu nrụnye na dịka ntuziaka si dị, mgbe ahụ anyị ekwesịghị ịtụ anya nsogbu ọ bụla. Nsogbu na-amalite ma ọ bụrụ na emere mgbanwe na mbido nrụnye "clerds". Krymera, ịdị elu nke chimney na-agbakọ. A na-agbaji ikuku ikuku, ọ na-aghọ mode na-adịghị mma. N'ihi ya, akwa na oku ndị dị otú a na-amalite anwụrụ ọkụ. E nwekwara atụba nke ntụgharị, n'ihi nke a ga-atụpụ ụgbọelu ikuku site na ọkụ ọkụ n'ala. Fọdụ ndị nwe ụlọ na-etinye mgbakwunye valve-Schebe na ọkpọkọ na-agafe ala ndị ae kwuru n'elu dị n'ụlọ iji gbue ọkụ na ya. Ihe karịrị otu ọkpọkọ na-eyi eziokwu na owuwu ụlọ ahụ na ya na ya nwere ike ịlaghachị. Imebi iwu nchekwa ọkụ bụ chimney ịtọgbọrọ dị nso karịa 380mm site na ihe ndị na - a na - a na - a na - a na - a na - eme ihe (na - erughị 500mm) n'elu ụlọ skate 1.5m).

Taa ọ bụ fashie ka ịwụnye na ụlọ nke ọkụ na feces ike. Ọtụtụ mgbe, usoro nke ngwaahịa ndị dị otú ahụ na-etinye aka na ndị na-ezuru ya na ọkụ. A na-eme njehie dị iche iche: Site na ike nke ọkụ ahụ maka otu ime ụlọ na-eme ihe na atụmatụ ya, nke na-eduga na mkpofu nke ndị ahụ ma ọ bụ akụkụ ndị ọzọ. Ọtụtụ mgbe, isi mmalite nke ihe egwu na-aghọ chimney (chimney). Chimneys nke ụlọ ọrụ na-emepụta nke ọma, nke ọma n'èzí na ndị mkpọrọ igwe kwụ ọtọ (ngwaahịa ndị ọzọ, Germany). Iji zere ịkpọtụrụ ala osisi, ha na-ebutekarị ndị na-ebu okpomọkụ. Tupu mgbe ahụ, ha bụ ụdị igbe ọla kọpa kpuchie ya ma ọ bụ pọlị. Na Motestime, oge nga ju eju na batatta na ihe ndi ozo na-eguzogide okpomọkụ.

Ọ bụrụ na ọkpọkọ bụ ihe kwesịrị ekwesị maka ọkụ a na-eji efe efe (a na-eji brik mee nke ọma, inhetration site na overlap na-enweghị mkpuchi mkpuchi. Mmiri mmiri site na brick lawara na-eto eto. A na-eme atụmatụ iji ọkpụrụkpụ mgbidi brik dị otú ahụ na okpomọkụ dị na kọntaktị mpaghara ọkpọkọ na osisi na-adịghị agafe 80 s, ọ ghọrọ, a chọghị iche. Maka nkwusioru, o zuru ezu ijikọ oghere dị n'etiti brick na iko iko iko. Ọ bụrụ na e mere oven ma kechie njehie, mgbe ahụ ọkpọkọ ahụ ga-adabaghị na-enweghị isi karịa ka ikpo ọkụ. Brick ahụ nwere ike kpoo ọkụ ruo okpomọkụ nke nwere ike ibute ọkụ ọkụ.

Ọ bụ otú ahụ ka o mere n'ihe banyere ndị na-ewu ụlọ nke otu mgbe anyị mere mkpesa. Imeju, nke weere ọnọdụ maka ihe okike na masonry nke ebe a na-ere ọkụ na-hiere ụzọ. O mesiri ndị na-ewu ụlọ ahụ aka na mmiri nke ọkpọkọ nke ala mbụ adịghị mkpa iji mee ka ọ bụrụ ọnụ mmiri ụgbọ ala, na-ejuputa n'ime ụfụfụ site na ụfụfụ kpo oku. Otu izu mgbe mmalite ọrụ nke ebe a na-ere ọkụ, ndị nwe ụlọ ahụ nọ na-emenye ụjọ: Site n'okpuru oche plasta nke a ga-esi ísì ụtọ. Mgbe e wepụrụ ihuenyo ahụ, ha hụrụ na ụfụfụ gbara ọchịchịrị ma gwọọ ya, nke a na-apụta na ọ ga-abụ na chimney ruru 900 C. N'oge na-adịghị anya achọpụta ihe kpatara ya: Ezubere ọkụ ma kechie ya na-ezighi ezi. Oku a gha agbanwe. Ọkpọkọ na interveration site na iji ihe mgbochi ndị ọbịa na-ezighi ezi na-agbagha ka ọ bụrụ nke a na-ama jijiji (na 50-millimita na ikuku na-efe efe). Daalụ Chineke, ihe niile na-efu. Ọtụtụ ndị na-enwekarị onye nwe ụlọ obodo, na-ezughị okè nke oven nke na-ekweghị ekwe. Mmụba ọkọchị ọ ga-eri na ọnọdụ a ma ama, n'ihi nke a na-agba mgbidi ahụ ọkụ, ebe e wuru igbe. Jack nke ndekọ na brick Masonry abụghị nke a. Nsonaazụ nke ụlọ ọkụ ahụ gbara ọkụ. Onye nwe ya biri ndụ, kama inye ihe na ihe furu efu. Akụkọ gbasara omume gwara: iwulite ọkụ ma ọ bụ ebe a na-ere ọkụ, kpọọ ndị ọkachamara, wụnye ngwaọrụ kpo oku na nnabata teknụzụ na usoro nchekwa ọkụ.

GỤKWUO