Грејачи на вода

Anonim

Преглед на пазарот за греење на московските води: акумулативни и проток, мини, MIDI и MAXI-Грејачи, модели и спецификации.

Грејачи на вода 15183_1

Грејачи на вода
Електричен ѕиден кумулативен бојлер Ariston Prismap10
Грејачи на вода
Електричен ѕиден бојлер-котлер Siemens bk1010d
Грејачи на вода
Електричен течен бојлер Електролукс MDT 4.4 / 6
Грејачи на вода
Електричен кумулативен бојлер Електролукс EWh75SL
Грејачи на вода
Електрични кумулативни бојлери SABH вода грејач група американски
Грејачи на вода
Електричен кумулативен бојлер tatramat elov80
Грејачи на вода
Електричен течен бојлер Biawar Instant6
Грејачи на вода
Електричен течен бојлер Siemens de18100
Грејачи на вода
Електричен течен бојлер Hadtrae Sadia Cameo
Грејачи на вода
Микрокомпјутер успеа автоматски течен бојлер Stiebel Eltron DHE електронски LCD удобност
Грејачи на вода
Електрична тежина помине мини вода грејач stiebel Eltron DHC / DHC u
Грејачи на вода
Електричен не-вентил кумулативен бојлер biawar ow-10.1

Системот на централизирано водоснабдување, обезбедување на нашите кујни и бањи со топла вода, е повеќе или помалку сигурен во Москва и другите поголеми градови. Иако дури постојат прекини и превентивни "тешки денови", кога усвојувањето на туш или садови за миење станува сериозно, или барем непријатен проблем. Автономниот систем за снабдување со топла вода во кујната и бањата дава шанса не само на жителите на градот, предградијата или оддалечените села, туку и на Робинсона во повеќето глуви места на огромните движења на татковината, тестираат сите задоволства на цивилизацијата во земјата-перење и кујна индустрија. UPOMECH може т.н. систем за водоснабдување, познат на повеќето потрошувачи, како бојлер.

Со цел разумно да му пристапи на проблемот со изборот на видот и моделот на бојлерот, кој ви е потребен, ние нудиме преглед на пазарот во Москва.

Прво на сите, бојлери се поделени во две големи групи: електрични и гас. Денес тоа ќе биде за електрични, кои, пак, постојат акумулативни и тече. Лесно е да се претпостави дека протокот е поврзан само со постојан извор на вода, додека акумулацијата може да работи во отсуство на водоснабдување.

Кумулативни бојлери

Овие типови на грејачи не можат да функционираат под услови кога водата или под притисок (до 6,0tmosheres) доаѓа во нивниот резервоар, или без притисок (помалку од 1,3tmosfers) од било кој акумулативен контејнер. Со други зборови, тие работат и во присуство на централно водоснабдување и во негово отсуство. Во случај, водата во грејачот може да се испорача директно од бунари и бунари со помош на пумпи за инјектирање монтиран во системот на цевководи или гравитација на резервоарот што постои во куќата се наоѓа над грејачот. За да го пополните грејачот со вода без притисок (приватна куќа во отсуство на централно водоснабдување), препорачливо е да имате цела домашен систем за водоснабдување: сигурен пространа ладна вода, опремена со регистратор на неговото ниво, кој работи во автоматско пумпа (или пумпи) за надополнување на водата во уредот, гасоводот и каскадата на уреди за филтрирање (се разбира, потребна е лагер за снабдување со електрична енергија или автономен генератор на електрична енергија). Само во овој случај може да се осигура против итно исклучување на електрична енергија и други можни прекини во работата на грејачот.

Кумулативни бојлери се користат првенствено за да обезбедат една или повеќе поени во куќата (стан) топла вода. Пред да продолжите со изборот на модел или друг, треба да ја процените потребата за топла вода и бројот на потрошувачки точки, врз основа на фактот дека просечната стапка по лице дневно е 30-50 литри топла (30-60C ) вода (оваа норма вклучува проток на топла вода за готвење, неколку чаши чај или кафе, усвојување на душата и други дневни потреби).

Условно акумулативните бојлери може да се поделат во три групи во согласност со обемот на нивните тенкови и перформанси.

Мини грејачи Капацитетот до 15 литри е исполнет со вода без притисок и ги користи за да обезбеди топла вода од една точка на потрошувачка, по правило, за миење раце или садови. Се инсталираат стапки на бакарни (уреди за греење). Куќиштето и котелот се изработени од пластика или метал, а различни порозни материјали се користат како термален изолатор. Инсталирањето на грејачот во стан (дома) нема да бара посебно знаење и вештини, доволно е да се запознаете со инструкциите. Мини-грејачи (како, сепак, други видови) може да се инсталираат на местото на нивното работење како под мијалникот (таков модел обично се означува со буквите u, s, итн.), И на ѕидот директно над мијалникот .

Сите модели се опремени со уред за зачекорен или непречен прилагодување на температурата на водата од 10-30sdo 80-85s, заштитна терхерстер и индикатор за полнење на резервоарот. Контролниот панел е монтиран на предниот ѕид на овој уред. Некои модели на бојлери обезбедуваат греење на водата во точка на вриење (замислете да се користи како котли). Во овој случај, тие се опремени со прекинувач, кој во режимот на вриење автоматски се вклучува и го исклучува греењето на водата, одржувајќи ја точката на вриење. Преградата за грејач може да содржи кабел со приклучок за поврзување со мрежата, пластично црево за полнење на резервоарот. Некои фирми се опремени со миксер на уредот.

Миди-вода греалки Можете да сметате дека резервоарот од кој се наоѓа од 20 до 100 литри вода. Тие можат да служат и еден и неколку релативно блиску до едни со други точки на потрошувачка на топла вода. Во раниот случај, нивниот резервоар е исполнет со вода под притисок. Различни модели се опремени со бакарни грејни елементи со различна моќност, поради што истиот волумен на вода се загрева до работната температура за различни времиња. Моделите со неколку елементи овозможуваат топлина во разни временски режими и, како резултат на тоа, значително спаси електрична енергија. Надворешниот случај на такви модели може да се направи од челик обложен со челик. Котелот е обично челик со емајл или тефлонски слој, нерѓосувачки челик или поцинкуван и опремен со уреди за да заштеди електрична енергија и заштита од замрзнување на вода. Рамен и супер-контакт модели (Up To9cm дебели) дизајн дизајниран за отворено поставеност на ѕидот се произведуваат во два вида: за вертикална и хоризонтална инсталација (голем број на фирми произведува грејачи чие поставување е можно и во хоризонтална и вертикална положба).

Уредот вклучува делови за инсталација, а во некои случаи - заменлив бакар за греење, анти-корозија магнетна анодна (спречува формирање на скала), вентил за безбедност на вода, ладни и дистрибутивни црева и миксери за топла вода и миксери со туш млазници. Домашните грејачи произведени од NCCC EnergoInvest и "електрични апарати" се претежно до категоријата "Midi". За својата класа, тие имаат релативно ниска цена.

Макси-грејачи Најдовме соодветни за да ги повикаме сите акумулативни бојлери, волуменот на резервоарот надминува 100 жити. Максималниот обем на уреди за домаќинство е ограничен на 450-500 литри. Овие грејачи се препорачливи за употреба за да обезбедат топла вода од неколку широко разделени на едни со други точки. Како што се кујна и бања во приватна куќа, куќа, во земјата. Уредот и опремата на овие уреди се исти како онаа на MIDI греалки, меѓутоа, за нивната инсталација и приклучок, сè уште е препорачливо да поканите специјалист. Макси-грејачи може да бидат опремени со уреди за поврзување со системот за централно греење и на котли, што овозможува да се користат различни извори на топлина за греење во вода во зима. Во исто време, треба да се има на ум дека меѓу вторите постојат оние кои немаат електрични тенкови, а во летникот, кога котелот или централното греење не функционира, грејачите исто така нема да работат. Оние модели кои работат од различни извори на енергија неопходно ги имаат соодветните прекинувачи. Најмоќните грејачи може да се користат за загревање на просториите со површина до 40k-leting метри.

Модел Еден вид Обем / тежина (l / kg) Тековна моќност (kW) Време за греење (мин) Потрошувачка на енергија (kW / ден) Губење на топлина (kW / ден) Големини Висина / Ширина / Длабочина (мм)
Австрија е-пошта, Австрија
Кро. НАК. V / n * 5/4. 2. петнаесет 0.24. n. d. * 390/256/210.
Кру. НАК. V / N. 5/4. 2. петнаесет 0.29. n. г. 390/256/210.
Кро. НАК. V / N. 10/5. 2. триесет 0.31. n. г. 454/310/261.
Кру. НАК. V / N. 10/5. 2. триесет 0.33. n. г. 454/310/261.
Сименс, Германија
Do0555d. НАК. V / N. 5/8.3. 1,2 15-60C * n. d. * n. г. 390/258/215.
Do10551. НАК. V / N. 10 / 14,2. 2. Исто така n. г. n. г. 460/295/265.
Do15261. НАК. V / N. 15/2011. 3.2 / 2 / 1.2 16/21/44. n. г. n. г. 510/350/260.
BK1010D. Ѕид-монтиран / N-K * Пет 1,2 петнаесет n. г. n. г. 265/320/154.
Технотерм, Германија
KV. E / K * отворен тип Пет 2. петнаесет n. г. n. г. 270/293/169.
Аристон, Италија
Прима. НАК. V / N. 10/8,2. 1,2 30-45C. n. г. 0.5. 360/360/254.
Прима. НАК. V / N. 15 / 9,2 1,2 45-45C. n. г. 0,7. 360/360/300.
Физмар, Италија
- НАК. V / N. 12. 1,2 n. г. n. г. n. г. n. г.
Iner, Италија
Олимпија. НАК. V / N. 10. 1,2 n. г. n. г. n. г. n. г.
Олимпија. НАК. V / N. петнаесет 1,2 n. г. n. г. n. г. n. г.
Boschetti, Италија
SER-15. НАК. V / N. 15/8.0 1.5. 30-80C. n. г. n. г. 235/400/400.
Биавар, Полска.
OW-5. НАК. V / N. 5/4. 1.5. 20-80C. n. г. n. г. 432/213.
OW-10.1.

Ow-10.2.

НАК. V / N. 10/6. 1.5. 40-80c. n. г. n. г. 430/307/227.
"Енергоинвест", Русија
Еван НАК. V / N. Пет 1.25. n. г. n. г. n. г. n. г.
Еван НАК. V / N. 7. 1.25. n. г. n. г. n. г. n. г.
Еван НАК. V / N. 10. 1.25. n. г. n. г. n. г. n. г.
Татрамат, Словачка.
10 Т (plieger) НАК. V / N. 10/10. 2. 25-80c. n. г. n. г. 440/290/290.
EO944. НАК. V / N. 10/10. 2. 30-80C. n. г. n. г. 440/330/250.
* НАК. V / n - кумулативен бојлер;

n. D - Информациите не се достапни;

15-60C - време за греење (15мин) до одредената температура (60C);

V / N-K - бојлер за бојлер;

Е / К - Електрична енергија.

Модел Еден вид Обем / тежина (l / kg) Тековна моќност (kW) Време за греење (мин) Потрошувачка на енергија (kW / ден) Губење на топлина (kW / ден) Големини Висина / Ширина / Длабочина (мм)
Австрија е-пошта, Австрија
ЕКФ. НАК. V / n * 70/54. 0.85. 480. 1.08. n. d. * 762/720/315.
НАК. V / N. 100/68. 2.85. 180. 1.23. n. г. 1015/720/315.
Екл. НАК. V / N. 80/42. 1.00. 480. 1.15. n. г. 760/480/480.
НАК. V / N. 100/52. 2.85. 180. 1.25. n. г. 1054/480/480.
ЕВ. НАК. V / N. 50/35. 0.65. 480. 0.69. n. г. 615/480/480.
НАК. V / N. 80/42. n. d. * 240. 0.91. n. г. 780/480/480.
НАК. V / N. 100/48. 2.30. 240. 1,02. n. г. 897/480/480.
Ekh. НАК. V / N. 50/36. 0,3. 960. 0.58. n. г. 664/480/480.
НАК. V / N. 80/49. n. г. n. d. * 0.88. n. г. 897/480/480.
НАК. V / N. 100/52. 2.85. 180. 0.95. n. г. 1054/480/480.
STIEBEL ELTRON, Германија
Ш ... С. НАК. V / N. триесет од 1.0. од 20. 1,3. 0.9. 770/410/420.
НАК. V / N. Педесет n. г. n. г. n. d. * n. г. 740/510/510.
НАК. V / N. 80. n. г. n. г. n. г. n. г. 1050/510/510.
НАК. V / N. 100. n. г. n. г. n. г. n. г. 1050/510/510.
Аристон, Италија
Џанчалдо. НАК. V / N. 50/17. 1,2 140-45C * n. г. 0.82. 595/498/468.
НАК. V / N. 80/22-25. n. г. 224-45C. n. г. 1.20. 833/498/468.
НАК. V / N. 100 / 26-28. 1.5. 224-45C. n. г. 1.26. 985/498/468.
Супер2. НАК. V / N. 50/17. 1,2 140-45C. n. г. 1,82. 549/450.
НАК. V / N. 80/22.3. n. г. 224-45C. n. г. n. г. 776/450.
НАК. V / N. 100/26. 1.5. 224-45C. n. г. 1,36. 928/450.
Прима. НАК. V / N. 30 / 14,2. 1.5. 70-45C. n. г. 0.90. 446/446/360.
Стикбол, Италија
SWH / SWV. НАК. V / N. 30/15. од 1.2. од 330. n. г. n. г. 530/345/50.
НАК. V / N. 50/25. ... ... n. г. n. г. 535/450/475.
НАК. V / N. 80/35. ... ... n. г. n. г. 755/450/475.
НАК. V / N. 100/45. до 1.5. До 90 години. n. г. n. г. 905/450/475.
Ламетал, Италија
Ел / ЕВ. НАК. V / N. триесет 1,2 од 40. n. г. 1,1 520/358 *
НАК. V / N. Педесет 1,2 ... n. г. n. г. 505/450.
НАК. V / N. 80. 1,2 ... n. г. n. г. 735/450.
НАК. V / N. 100. 1,2 до 800. n. г. 1,8. 885/450.
Boschetti, Италија
SER-30. НАК. V / N. 30/10. 1.5. 60-80C. n. г. n. г. 310/400/400.
SER-50. НАК. V / N. 50/18. 1,2 150-80C. n. г. n. г. 580/440.
SER-80. НАК. V / N. 80/22. 1,2 190-80C. n. г. n. г. 780/440.
SER-100. НАК. V / N. 100/25. 1,2 270-80C. n. г. n. г. 940/480.
Биавар, Полска.
OW-30W. НАК. V / N. 30 / 18.5. 1.5. 70-80C. n. г. n. г. 478/436.
Ow-50.a. НАК. V / N. 50/31. 1.5. 180-80C. n. г. n. г. 690/436.
OW-80.a. НАК. V / N. 80/34. 1.5. 250-80c. n. г. n. г. 986/436.
OW-80.2A. НАК. V / N. 80/34. 2.0. 180-80C. n. г. n. г. 826/470.
OW-100.1. НАК. V / N. 100/39. 1.5. 300-80C. n. г. n. г. 986/470.
OW-100.2A. НАК. V / N. 100/39. 2.0. 230-80C. n. г. n. г. 986/470.
"Електричен апарат", Русија
"Geyser" WVS 35/55 НАК. V / N. 55/50. од 2,0 до 6.0 30-70c. n. г. 0.5. 500/650/600.
"Енергоинвест", Русија
Еван НАК. V / N. 25/20. 1.25. n. г. n. г. n. г. 695/400/300.
НАК. V / N. 32/26. n. г. n. г. n. г. n. г. 825/400/380.
НАК. V / N. 50/30. n. г. n. г. n. г. n. г. 920/450/400.
Татрамат, Словачка.
Елов. НАК. V / N. 80/45. 2. 210-80C. n. г. 0.55. 920/520.
SABH Грејач Група, Inc., САД
Американец. НАК. V / N. 23. 1.5. n. г. n. г. 1.1 -1.8. 380/330.
НАК. V / N. 46. 1.5. n. г. n. г. 1.1 -1.8. 740/360.
НАК. V / N. 74. 4.5.5. n. г. n. г. 1.1 -1.8. 830/370.
Електролукс, Шведска
EWL 30SL. НАК. V / N. триесет 1,6 n. г. n. г. 0.9-1.7. 612/380/393.
EWL 50SL. НАК. V / N. Педесет 1,6 n. г. n. г. 0.9-1.7. 812/380/393.
EWh 75SL. НАК. V / N. 75. 1,8. n. г. n. г. 0.9-1.7. 747/489/516.
EWh 100SL. НАК. V / N. 100. 1,8. n. г. n. г. 0.9-1.7. 912/489/516.
* НАК. V / n - кумулативен бојлер;

n. D - Информациите не се достапни;

140-45C - време за греење (140мин) до одредената температура (45 ° C);

520/358 * - Висината (520 mm) и дијаметар (358mm) се означени (520mm)

Модел Еден вид Обем / тежина (l / kg) Потрошувачка на енергија (kW) Време за греење (мин) Потрошувачка на енергија (kW / ден) Губење на топлина (kW / ден) Големини Висина / Ширина / Длабочина (мм)
Австрија е-пошта, Австрија
ЕКФ. НАК. V / n * 120/72. 1.35 до 3.3. од 480 до 190. 1,48. n. d. * 1215/720/320.
НАК. V / N. 150/96. n. d. * 1,79. n. г. 1488/720/320.
Екл. НАК. V / N. 120/61. од 1.00 до 21,85 од 480 до 190. 1.15. n. г. 760/480/480.
НАК. V / N. 150/66. n. г. 1.25. n. г. 1054/480/480.
НАК. V / N. 180/73. од 2,0 до 4.2. од 480 до 2240 година. 1,69. n. г. 1446/520/520.
НАК. V / N. 200/77. n. г. 1,84. n. г. 1546/520/520.
ЕВ. НАК. V / N. 120/52. од 1,35 до 3.30 од 480 до 2240 година. 1,22. n. г. 1054/480/480.
НАК. V / N. 150/61. n. г. 1.40. n. г. 1253/480/480.
Ekh. НАК. V / N. 120/61. од 1,35 до 4.4. од 480 до 190. 0.98. n. г. 1059/520/520.
НАК. V / N. 150/66. n. г. 1,12. n. г. 1253/520/520.
НАК. V / N. 180/73. n. г. 1,32. n. г. 1446/520/520.
НАК. V / N. 200/77. n. г. 1,53. n. г. 1556/520/520.
STIEBEL ELTRON, Германија
Ш ... С. НАК. V / N. 120. до 4.0. До 600. До 6.0. 1,2 1210/510/510.
НАК. V / N. 150. n. d. * n. г. n. d. * n. г. 1445/510/510.
Стикбол, Италија
SWH / SWV. НАК. V / N. 120. од 1,2 до 1,5 од 90 до 330. n. г. n. г. 1005/345/370.
Ламетал, Италија
Ev. НАК. V / N. 120. 1,2 од 40 до 800. n. г. до 1,8. 990/450 *
НАК. V / N. 150. 2.0. n. г. n. г. n. г. 1037/450.
НАК. V / N. 200. 2.0. n. г. n. г. n. г. 1255/450.
Физмар, Италија
- НАК. V / N. 30-100. 1,2 n. г. n. г. n. г. n. г.
Iner, Италија
Олимпија. НАК. V / N. 20-200. 1.2-2.0 n. г. n. г. n. г. n. г.
Boschetti, Италија
SER-120. НАК. V / N. 120/30. 1,2 300-80C * n. г. n. г. 1100/440.
SER-150. НАК. V / N. 150/35. 1.5. 300-80C. n. г. n. г. 1035/490.
SER-200. НАК. V / N. 200/40. 2.0. 360-80C. n. г. n. г. 1375/490.
Биавар, Полска.
OW-120.1. НАК. V / N. 120/44. 2.0. 280-80C. n. г. n. г. 1145/470.
OW-120.31. НАК. V / N. 120/60. 2.0. n. г. n. г. n. г. 1146/590.
OW-150.31. НАК. V / N. 150/72. 2.0. n. г.

1400/525.
Татрамат, Словачка.
Елов. НАК. V / N. 120/56. 2. 320-80C. n. г. 0.72. 1225/520.
НАК. V / N. 150/66. 2. n. г. n. г. 0.95. 1455/520.
ОВК. НАК. V / N. 120/62. 1.35. 390-80C. n. г. n. г. 1120/520.
НАК. V / N. 150/74. 1.75. n. г. n. г. n. г. 1355/520.
SABH Грејач Група, Inc., САД
Американец. НАК. V / N. 114. 4.5.5. n. г. n. г. 1.1-1.8. 1150/410.
НАК. V / N. 150. 4.5.5. n. г. n. г. 1.1-1.8. 1210/470.
НАК. V / N. 190. 4.5.5. n. г. n. г. 1.1-1.8. 1210/530.
НАК. V / N. 300. 4.5.5. n. г. n. г. 1.1-1.8. 1530/610.
НАК. V / N. 450. 4.5.5. n. г. n. г. 1.1-1.8. 1580/710.
Електролукс, Шведска
ЕВ. НАК. V / N. 150. 2,4. n. г. n. г. 0.9-1.7. 1251/489/516.
НАК. V / N. 200. 2,4. n. г. n. г. 0.9-1.7. 1570/489/516.
* НАК. V / n - кумулативен бојлер;

n. D - Информациите не се достапни; 300-80C - време за греење (300min) до одредената температура (80C);

990/450 - Висината (990мм) и дијаметар (450 mm) се означени

Течни бојлери

Ако греењето на водата во акумулативните уреди се јавува некое време (за максимум грејачи, може да биде 10, па дури и повеќе часови), потоа грејачи на проток, кои работат во континуиран режим, може да обезбедат постојана топла вода во местото на потрошувачка . Елементите за греење што се користат во уредите од овој тип имаат многу поголема моќ отколку кај кумулатите. Со цел млазот да биде доволно густ (како што е од вода допир), потребен е 15-30 kW грејач. Апартмани на Wip City Максимален капацитет е 5 kW, а триесет и четириесет-продажни авион на излезот од овие грејачи е таква што во држава да ја пополни трилитарската банка барем за помалку од една минута и половина. Всушност, ова е доволно за миење садови или да се истушира.

Грејни со вода со високи перформанси имаат две или повеќе нивоа на моќност, што ви овозможува да го изберете уредот оптимален за секој конкретен случај и да ја оптимизирате потрошувачката на енергија.

И, конечно, би сакал да кажам уште неколку зборови за оние кои сериозно го перцепираат проблемот со зачувување на природата. Еден од дизајнерските пристапи кон својот став за одлучување кон потрошувачката на енергетските ресурси. Познато е дека централизираната дистрибуција не ги зема предвид особеностите на индивидуалната потрошувачка и е поврзана со нивната испорака преку комуникации со повеќе километри, што доведува до неверојатна скала и неповратна загуба на топлина. Ова не е само поврзано со огромните финансиски трошоци за поставување на цевководи, оперативна работа, туку и со бесцелно трошење на незаменливи природни ресурси. Автоминирањето на греењето на водата обезбедува потрошувачите не само удобност, туку и довербата дека тие се директно вклучени во зачувувањето на природата. Се разбира, работата на стотици и други бојлери нема да го реши целиот проблем, на било какви забележливи резултати, ќе биде можно да се зборува само кога децентрализацијата на снабдувањето потрошувачите ќе стане универзален систем. Сепак, секој е добро познат на вистината: можно е да се успее во било кое прашање само ако го земете.

Модел Потрошувачка на енергија (kW) Перформанси (l / min) на температури Напон (б) Големини: висина / ширина / длабочина (mm) Тежина, кг)
Heatrae sadia, Англија
Sup 140. 2.5. 1.0. 220. 436/290/194. n. d. *
Sup 155. n. d. * n. d. * 220. 501/336/194. n. г.
Sup 170. n. г. n. г. 220. 501/336/256. n. г.
Sup 185. n. г. n. г. 220. 595/340/290. n. г.
Sup 215. n. г. n. г. 220. 640/370/310. n. г.
Концепт 3.0. 1.5-45C * 220. 118/104/199. n. г.
Handy 3. 3,1 1.7-45C. 220. 268/114/91. n. г.
Handy 7. 7,2 4.0-45C. 220. 268/114/91. n. г.
Камео. 7.2 и 8.5. 4.0-45C. 220. 268/141/1115. n. г.
Прекрасна, Англија
Екстра 6.7 и 8. 3.0 / 5.0. n. d. * n. d. * n. г.
Калифорнија. 7.0 3.0 / 5.0. n. г. n. г. n. г.
Инстант 3.0 и 7.0 1.7 / 5.0. n. г. n. г. n. г.
Autosensor. 3.0. 1,7 n. г. n. г. n. г.
PowerStream. 8.0 и 10.0. 4.0 / 8.0 n. г. n. г. n. г.
Сименс, Германија
De 18100. 18.0. 2.6-45C. 220. 472/236/93. 4.6
DH 18100. 9.0. 9.8-38C. 220. 472/236/137. 5.0.
18.0. 6,7-55ц.
Clage, Германија
ЦД 3.5-5.7. 2 / 3.5. 220. 270/180/90. 1.9.
Електролукс, Шведска
MDT4.4 / 6. 4.4-6 2.3 / 3,1 220. 1570/489/516. n. г.
Stiebel Eltron, Шведска
DHC / DHC U 3.0-8.3. 1.0 / 2.6. 220-240. 325/170/110. n. г.
DHE. 18.0-27.0 8.2 / 19.3-38c. 380. 470/200/138. n. г.
DHB. 18.0-27.0 8.2 / 19.3-38c. 380. 470/200/138. n. г.
Биавар, Полска.
Инстант 3. 3.0. 1,7 220. 230/109. 1,2
Инстант 6. 5.0. 2.8. 220. 230/109. 1,6
Каскада. 12.0-24.0 1.7 / 12.0 380. 475/210/120. 7.0
Технотерм, Германија
Gdh 12.0-24.0 5.0 / 10.0. 380. 460/260/122. n. г.
GDE 12.0-24.0 5.0 / 10.0. 380. 460/260/122. n. г.
Косцело, Полска.
EPW 12. 8.0-12.0 4.0. 380. n. г. n. г.
EPW 18. 12.0-18.0 6.0 380. n. г. n. г.
EPW 21. 14.0-21.0 7.0 380. n. г. n. г.
EPW 24. 16.0-24.0 8.0 380. n. г. n. г.
Русија
VEP-4. 2.4-15.0 0.8 / 70. 220. 475/220/240. n. г.
VEP-6. n. г. 3.0 / 70. 220. 475/220/240. n. г.
VEP-15. n. г. 3.0 / 70. 380. 600/293/260. n. г.
* n. D - Информациите не се достапни;

1.5-45C - продуктивност (1,5 L) на одредената температура (45C).

Трговски организации

Адреса, телефон, факс *
"Април"
Преклопување, 6; 972-52-91, 972-52-93, 232-32-24 *
"Asgard Techno"
Б. Филевскаја, 19/18, К. 2; 330-71-20, 145-20-53,
146-56-45.
"ASV"
259-94-01, 207-08-06, 207-09-22, 207-01-35 *
"Диатон"
Варшав автопат, 82; 119-96-71, 318-80-00 *
"Пулс"
Ryazan P-KT, 61, COR. пет; 174-76-34, 174-76-88, 171-06-09 *
"ISTCS"
Г-дин "Domotechnika", Nakhimovsky P-KT, 11; 262-96-19, 262-91-33, 262-97-87
"Пром клима"
Шума, 43; 251-50-04 *, 790-17-78 *
"Econica-Techno"
374-99-27, 374-67-51.
Сименс.
М. Калуга, 19; 737-27-86, 737-27-87.

Прочитај повеќе