Vi oppvarmer kabelen: 8 tips om legging av varmt gulv

Anonim

Lokaler oppvarming med en varmekabel - en effektiv og praktisk metode for lokal oppvarming. Med kompetent arrangement vil slike varme etasjer betjene dusinvis av år - det viktigste er å overholde reglene for deres installasjon og drift.

Vi oppvarmer kabelen: 8 tips om legging av varmt gulv 10336_1

Vi oppvarmer kabelen: 8 tips om legging av varmt gulv

Før du starter leggingen, er termisk beregning gjort, var varmetapet bestemt, og deretter, basert på den oppnådde verdien, er kabelen til den nødvendige strømmen valgt. I gjennomsnitt, i standard høyhus uten varmehesitasjon, 100 w / sq. M. Kabelen er valgt slik at overdreven oppvarming av gulvet er tillatt, overflatetemperaturen som ikke skal overstige 30-35 C.

Vi oppvarmer kabelen: 8 tips om legging av varmt gulv 10336_3

Kabelen er lagt i screed på det forberedte (perfekt nivå) belegget. Et lag av varme reflekterende materiale legges under slipset, for eksempel en Lavsan film med metallisert sprøyting. Det varme reflekterende laget gir ikke "å forlate" varme ned, men ikke alle materialer er egnet for et slikt lag, derfor er det bedre å spesifisere fra produsenter hvilket materiale de anbefaler.

Kabel design

Kabel design

Skjermen utføres vanligvis fra sement-sandblandingen (våt sementrutgang), men har nylig blitt spredningen av en tørr screed (for eksempel fra Clay Fringe). Tykkelsen på screed-laget over kabelen gjøres vanligvis ikke mer enn 4-5 cm. For tynn screed vil være skjøre, men for tykt vil være altfor massivt. Det vil sakte varme opp og sakte kult, og dette er ubeleilig (vi vil minne om at hovedfordelen ved elektrisk oppvarming er en veldig rask utgang til den beregnede temperaturen på oppvarming, den tykke screeden er negativt redusert).

Lag en pre-ordning med kabel layout. Kabelen må plasseres på gulvet jevnt, avstanden mellom de enkelte kabeltrådene (stablingstrinn) bør ikke overstige verdiene som er gitt av produsenten (vanligvis ca 20 cm). For stort leggingsteg fører til det faktum at screedet varmer ujevnt. Kabelen er festet til basen med plast eller metalllås. Du kan kjøpe et ferdigstillet alternativ - et varmt gulv basert på en matte med en varmekabel, hvor kabelen allerede er løst på grunnlag av plastmatten. Slike ferdige kits er mye lettere å ligge, da det ikke er nødvendig å sikre at leggingstrinnet er for stort eller lite, eller si at kabelbøyningsradiusen var for liten. Fordelen med kabelen foran matten er den store fleksibiliteten og variabiliteten for legging.

Prøv å bestemme på forhånd der møbler vil være plassert på lave ben (eller i det hele tatt uten ben) - skap, senger, etc. Tomter på gulvet som er engasjert i slike møbler, vil bli isolert fra varmeveksling mellom sementrepet og luftinnendørsen. Kabelen gir ikke mening i dem.

Kabel med sensor

Kabel med sensor

Oppvarmingskabelen kan være motstandsdyktig og selvregulerende. Den resistive kabelen oppvarmes jevnt langs hele lengden, uavhengig av omgivelsestemperaturen, og selvregulerende er i stand til å reagere på denne temperaturen og redusere eller øke intensiteten av varmeavledning. Hvis segmentet av en slik kabel er oppvarmet, reduseres intensiteten av varmespredningen, og omvendt. Det er veldig praktisk, da en slik selvregulerende kabel ikke overopphetes, hvis den viser seg i forhold til utilstrekkelig varmeveksling, hvis for eksempel på gulvområdet der den ligger, legg et skap eller sengs teppe. Derfor, hvis du ikke vet nøyaktig hvordan møbler vil bli plassert og tepper er spredt - for leggingen, velg den selvregulerende kabelen.

Ikke glem gulvtemperatursensorer som registrerer graden av oppvarming av sementrøret og gi kommandoen å slå på og av oppvarming. De må plasseres i skrittet på maksimal avstand fra tråden på varmekabelen, akkurat i midten mellom dem.

Temoregulator

Temoregulator

I prosessen med å legge en våt sement-screed, er det ikke tillatt en varmekabel. Hvis du inkluderer et varmt gulv for å fullføre størkning av alle byggeløsninger (sementrør eller fliser lim), så tørkemassen sprekker.

Les mer