Fargeblokk i interiøret: Mote Trend eller Real Idea For Residential Lokaler?

Anonim

Vi forteller om konseptet med en fargeblokk og dens forståelse i utformingen av interiør, samt gi råd, hvordan å kombinere fargene og skape et interiør i denne trendstilen.

Fargeblokk i interiøret: Mote Trend eller Real Idea For Residential Lokaler? 11053_1

Konseptet med fargeblokken "slekt" med fasjonable podier og har bodd i interiøret i flere år. Vi skrev om motetrender og deres bruk i utformingen av boliglokaler, konseptet med en fargeblokk er et annet bevis på at områdene med å skape fasjonable og stilige klær og det samme huset er faktisk mye nærmere enn det ser ut til oss.

Fargeblokk i interiøret

Design: Daria Zinnovate

Hva er blokkblokken?

Fargeblokken er oversatt som "fargeblokker", noen tolker konseptet som "kollisjon av farge", og i noe de har rett. Konseptet med fargeblokken er basert på en kombinasjon av lyse og kontrasterende farger i interiøret og deres dyktige bruk. I det siste vil vi lage en spesiell aksent i dag, da det bare er blandet med forskjellige farger og kaller det "blokk" vil også være feil. Smaken er et grunnleggende øyeblikk for å skape slike interiør, og evnen og kunnskapen til de riktige fargekombinasjonene.

Fargeblokk i soverommet Interiørfoto

Design: Marc Whipple

Oftest, designere som spesialiserer seg i blokkfarge, skaper offentlige interiør: utarbeide restauranter, kafeer, hoteller, til og med kasinoer og butikker. I boligområder er det et sted for denne resepsjonen, men med en nyanse: Hvis eieren ikke er redd for å "la" farge i en leilighet eller et hus hvor det vil tilbringe hver dag. Det er ikke enkelt. Det er folk som foretrekker lyse interiør, uten kontraster og aksenter, da livet i dem virker mer komfortable og trygge.

Hvordan bruke en blokkblokk i boliginteriør?

For de som ikke er sikre på at han vil være komfortabel i et lyst interiør, men hvem vil forsøke å "male" hans hjemmemiljø, anbefaler designere dette i lokalene, hvor minst tid er avholdt: i korridoren, badet, gangen . Transittrom kan tåle mer dekorative belastninger, ikke irriterende innbyggerne i leiligheten eller hjemme.

Fargeblokk i det indre av kjøkken-hallway-bildet

Design: Daria Zinnovate

Hvordan kombinere farger?

1. Bruk Pantone-applikasjonen

Fargeinstituttet har gitt ut en søknad for å lette oppgaven med den riktige kombinasjonen av farger. Der kan du brenne bildet og få tallene til fargene som brukes i den.

Mens det bare er en lenke for en IOS-applikasjon på det offisielle nettstedet.

Pantone-applikasjonen

Foto: iTunes.apple.com.

2. Bruk reglene for den otten fargesirkelen

Hver designer vet om farge sirkel av YTTN og dets bruk i fargeteorien. Med hjelp av en sirkel kan du jobbe med forskjellige ordninger med kombinasjoner av farger.

  1. En kombinasjon av tre farger av tilstøtende sektorer.
  2. Kontrastfarger på to motsatte sektorer.
  3. "Triad" - når to farger brukes fra en sektor og en-kontrast.
  4. Bruken av tre likeverdige farger i en sirkel - som regel i dette tilfellet en dominerer en, og to kompletteres.
  5. Den rektangulære ordningen er bruken av to par kontrasterende farger, hvor man også bør være dominerende, og tre - hjelpemiddel.
  6. Square diagram - Variasjon av forrige ordning, når farger brukes like i sirkelen.

Sirkel YTTN instruksjon

Alle bilder: Popel-Studio.com

3. Bruk regel 60-30-10

En annen fargegjering i interiøret handler om proporsjoner. Den ideelle formelen er 60% av fundamentet (bakgrunn), 30% - tillegg og 10% for aksenter.

Kor-blokk i interiøret i spisestuen bilde

Design: Hayon Studio

Hva annet er viktig å ta hensyn til fargeblokken i interiøret?

For å skape et vakkert og stilig interiør må du ta hensyn til flere andre regler, bortsett fra kombinasjoner av farger.

Fargeblokk i interiøret i stuen

Design: Daria Zinnovate

  • Fargeinnredning er ikke en fargeblokk. Storskala mellomrom bør være involvert - vegger, dører, store møbler, selv taket.
  • Det er veldig enkelt å gjøre en feil med fargeblokken - noen få unødvendige ting, og det viser seg ikke i det hele tatt. Skriv inn mer enn to nye farger for eksperimentet.
  • Nøytral nyanser kan også brukes. Fargeblokk, selvfølgelig, mer om lysstyrke, men for de som fortsatt er skummelt, er det antagelser - bruk nøytrale nyanser. Vi snakker om mettede farger.

Tepper i soverommet

Design: John Barman

Les mer