Hvilken luftkanal for peisen er bedre: horisontal eller vertikal?

Anonim

Vi forteller om fordelene og minuser av horisontale og vertikale kanaler for peisen og intricacies av deres installasjon.

Hvilken luftkanal for peisen er bedre: horisontal eller vertikal? 11146_1

Puste peis

Foto: Blackland Industries

Et fast brennstoffsenter danner kraftig konvektiv luftstrøm og påvirker aktivt sammensetningen av romatmosfæren. I et rom med peis, et utkast og med tett lukket vinduer og dører - en ting. Faktum er at peisen med en lukket varmevikende termisk kapasitet på 8-14 kW krever minst 40 m3 luft per time, åpen - en størrelsesorden mer. I denne forbindelse, spesialisterene til ledende europeiske selskaper som produserer varmeutstyr foreslått å servere luft for å brenne fra gaten.

Denne løsningen har motstandere som indikerer at peisrøret slutter å fungere som en hette og fjerner ikke eksosluften ut av rommet. Dette er et rettferdig notat, men den nåværende tilnærmingen til konstruksjon innebærer installasjon av ventilasjonssystemet i huset, hvorfra skorsteinens eksos bare forstyrrer.

Det er to hovedalternativer for å legge en luftkanal til ovnen, som hver har sine egne fordeler og ulemper.

Puste peis

Foto: Schiedel

Horisontal kanal for peis

Puste peis

Luftkanalen kan legges ut gjennom undergrunnen, mens passasjen gjennom overlappingen må isoleres. Visualisering: Vladimir Grigoriev / Burda Media

Den horisontale kanalen er fornuftig å sørge for utformingen av bygningen. Luftkanalen er banet langs den korteste banen til ytre veggen i tykkelsen i første etasje overlapping eller i underjordisk plass og utdata gjennom basen. Kanalen er best utført fra et tynnvegget rustfritt stålrør eller en aluminiumsfordring med en diameter på 100 mm. Når du legger inn i utformingen av utkastet gulvet (i screed, mellom bjelker eller lag), må røret være isolert med basalt bomull og gå inn i et stål eller aluminiumshus. Dette vil unngå dannelse av kondensat på sine ytre overflater, som refererer og kjøper gulvet. For at innlemmen av den innkommende strømmen er mindre avhengig av vindretningen og styrken til vinden, er det nødvendig å tilveiebringe en vertikal del med en høyde på ca. 0,5-1 m. I tillegg skal røret være utstyrt med et hodebånd med en paraply og et metallnett fra gnagere.

Puste peis

Luftkanalen er koblet til dysen som ligger på bunnen av ovnen. Foto: Edilkamin.

Spesialister anbefales ikke å levere luft fra undergrunnen, fordi det alltid er en risiko for å tippe stikkontakten, der gnistene vil falle på utkastet gulvbrett og brennbare isolerende materialer. I tillegg er det mulig å trenge inn i huset av ubehagelige lukt fra undergrunnen.

Vertikal luftkanal

Puste peis

Noen skorsteiner har en andre kanal, som kan gjøres i suging. Men med høy lengde av røret (mer enn 5 m) og en signifikant forskjell i temperatur mellom rom og gatefluft, smelter en peis og for å justere trangen i rørene, vil ikke være enkle. Foto: Raab.

Den vertikale kanalen er noe enklere å installere. Det er parallelt med røykrøret inne i den generelle boksen. Et dobbeltkretsisolert rør med en indre diameter på 100 mm fra galvanisert stål er egnet for kanalen, som vil tjene minst 20 år, og så er det lett å erstatte det. Det er også ferdige skorsteinssystemer med en forsyningskanal, som Schiedel Uni (keramiske rør i et slisset betonghus) eller Raab LB Las (rustfritt stål dobbeltkretsør).

Puste peis

Luftstrømmer inne i ovnen skal rettes på en slik måte at den mest komplette forbrenningen av drivstoff (det øker peisen til peisen) og hindre luftforurensningen til såpe. Foto: Dovre.

Merk at den vertikale kanalen bare passer for forseglede ovner med en innløpsdyse utstyrt med en spjeld (hvis du bare sender luftkanalen inn i rommet ved siden av fokuset, vil det fungere som en eksos). Smelt peisen med en helt lukket klaff, og åpne den (samtidig lukke ovnsdøren), bare når den stabile stasjonen i skorsteinen oppstår. Generelt er vertikale systemer mer lunefull og i dem ganske høye sannsynligheten for trekkraft, samt en økning i mengden kondensat i en nærliggende skorstein på grunn av kjøling av den siste gatefluen.

Kald luft fra gaten senker temperaturen i ovnen. Som et resultat brenner brennstoffet ikke helt, peisen gir mindre varme, og skorsteinen og glasset er raskere enn forurenset. Å løse dette problemet hjelper overlevelseskammeret med en katalysator.

Knot docking

Mange moderne peisovner (og stål, og støpejern) er eventuelt eller jevnlig utstyrt med en kontakt for tilkobling av forsyningskanalen. Slike, for eksempel modellene av Romotop Heat, Kratki Basia, La Nordica Focolare.

Dysen er nødvendigvis utstyrt med en gassventil, som lar deg justere forbrenningsintensiteten. Metoden for å levere luft avhenger av ovnenes utforming - strømmen kan rettes til gratezonen, til den sentrale delen av ovnen eller samtidig til kjøleren og i injeksjonene av skoene (det siste alternativet gir den mest komplette forbrenningen av drivstoffet).

Hvis ovnen ikke er utstyrt med en innløpsdyse, er den horisontale trimkanalen utstyrt med en modul med en spjeld og fjerner inn i et rom under en peis eller foran fasaden, så nært som mulig til luftinntakshullene. Samtidig gir systemet lufttilførsel ikke bare for brenning, men også for en nedsenking i stigende varme strømmer fra veggene på enheten.

Les mer