8 Designer teknikker for smalt og langstrakt rom

Anonim

Eierne av smale rom må ofte ofre bekvemmeligheten eller estetikken, for å sette alle møblene og ikke overbelaste plassen - oppgaven er ikke fra lungene. Fortell meg hvordan å utstyre et slikt rom ikke til skade for skjønnhet.

8 Designer teknikker for smalt og langstrakt rom 11204_1

1 Vri skjemaet til konseptet

8 Designer Lifehas for et smalt og langstrakt rom

Motivet: 08023 Arkitekter

For smale rom forlater ikke valgholderne: Møblene kan bare plasseres i to, og til og med i en linje langs veggene. Hvis en slik mangel på layout ikke kan elimineres, prøv å overdrive det. For eksempel, som på kjøkkenet på bildet: Takket være ornamentet, flisene i midten av gulvet og belysningen langs skapene, ser det ut til at rommet ganske enkelt burde være så, og på ingen måte annerledes.

  • Garderobeskap, shirma-fotoramme og 8 flere nye metoder for soneringsplass

2 Zonail vertikalt

8 Designer Lifehas for et smalt og langstrakt rom

Design: Peter St Balsky

Hvis det langstrakte rommet må plassere flere funksjonelle soner, er det logisk å skille dem fra hverandre fysisk - for eksempel en partisjon for sonering. Hvis vinduet i rommet er lite eller går inn i den mørke gården, velger du soneringsmetoder som ikke slipper lys. Disse er glaserte partisjoner på en lakonisk metallramme, lette rack eller mangel på partisjoner.

  • 5 designregler smale lange soverom som vil bidra til å eliminere mangler

3 Supersct døråpning

8 Designer Lifehas for et smalt og langstrakt rom

Design: Pablo Enriquez

Neadless, men dette er ikke mindre ubehagelig situasjon - når døren ligger på den smale siden av rommet. Som regel forhindrer åpningen det enkelt å plassere selv de mest nødvendige møblene, og så kan det bli innsnevret og sette på sidene av skapene. En annen måte å spare plass på døren er ikke å bruke, men for å forsinke eller la åpningen være tom.

  • 6 irriterende savner i utformingen av et smalt rom (og hvordan du unngår dem)

4 Bruk farge sonering

8 Designer Lifehas for et smalt og langstrakt rom

Design: SVOYA Studio

Det er ingen hemmelighet at en lys dekorasjon er mer egnet for kompakte mellomrom, og smale rom er ikke noe unntak. Det er imidlertid nyanser: i varme farger, vil rommet se mer behagelig ut, men visuelt mindre, og i det kule - romslige, men kanskje mer kjedelig. Avslutt - munter aksentfarge for lange vegger og kaldt hvitt for smale. Så du vil gjøre geometri mer balansert, og plassen er dynamisk.

5 satt i endemøbler

8 Designer Lifehas for et smalt og langstrakt rom

Design: Rudloff Custom Builders

For å fylle oss i ikke-funksjonelle vinkler av smale vegger, kan du bruke møbler design - innebygd eller tilpasset. Det kan være et ferdig sovesal med hyller eller et lagringssystem rundt vinduet. Uttrekkbare bokser under sengen i dette tilfellet vil bidra til å løse problemet med lagring.

6 Kjøp en lang sofa

8 Designer Lifehas for et smalt og langstrakt rom

Design: Inblum.

Formen av et smalt rom i seg selv foreslår utformingen og plasseringen av møbler. I en smal stue, for eksempel, vil en avlang hjørnesofa være hensiktsmessig. Samtidig bør sitteplassen ikke se på den tomme veggen, derfor motsatt sofaen, er det logisk å ordne en TV eller et annet objekt som tiltrekker seg oppmerksomhet. Det kan være panel, bilde eller rack.

7 sette sengen over

8 Designer Lifehas for et smalt og langstrakt rom

Design: Le Atelier

Øvelse viser at plassering av en seng over et smalt soverom er fornuftig bare hvis bredden på rommet er minst 2,6 M: så du bør ha et sted for fri bevegelse. Hvis soverommet er smalere, vil det hjelpe møbler-transformatoren med et soveplass, som ser ut som en foldet tilstand, for eksempel som fasaden til kabinettet.

8 Sett sengen sammen

8 Designer Lifehas for et smalt og langstrakt rom

Design: Alena Gunko

Hvis sengen over det smale rommet ikke klatrer, sett sammen. Selvfølgelig er det mulig å miste stedet for komfortable nattbord, men de smale hyllene løser dette problemet. De passer til en mobiltelefon, en bok eller et minimumssett med kosmetikk, og lampene kan overføres til veggen.

Les mer