Vedlikehold av Split Systems

Anonim

Med ankomst av den varme sesongen, er situasjonen hyppig når eierne finner ut at klimaanlegget stoppet effektivt, kaldt rommet. Hva skal jeg gjøre med enheten? Utfør vedlikehold, legg til eller endre Freon? La oss prøve å finne ut.

Vedlikehold av Split Systems 11652_1

Vedlikehold av Split Systems

Foto: Shutterstock / Fotodom.ru

Bytte Freon (Coldone) er en av favorittemnene på mange fora dedikert til husholdnings klimaanlegg. Problemet er imidlertid langt fra alltid å komme ned til den beryktede lekkasjen. Vi bør ikke glemme at klimaanlegget er komplekst, høyteknologisk utstyr, og ytelsen avhenger av kvaliteten på installasjon og vedlikehold av vedlikehold.

Med riktig installasjon av kjølemiddellekkasjer bør ikke være i hele levetiden, akkurat som i kjøleskap. Og all den årlige tankingen indikerer bare at teknikken ikke er i orden, og den må repareres. Før igangsetting, for eksempel, krympende rørledninger, som skal utføres ved et trykk på 41,5 bar (det virkelige arbeidstrykket til Freon i systemet, når du arbeider med avkjøling fra 7 til 40 bar, for R-410A) og på fylling Gass temperatur (nitrogen) 45 ° C.

Hvis du regelmessig renser masken grovt filteret, så, mest sannsynlig, i halv tilfeller, vil behovet for å ringe en spesialist forsvinne av seg selv

Hvis klimaanlegget sluttet å jobbe effektivt, må du først og fremst sikre at begge split-systemenhetene er i renhet. Ikke glem: En gang i 2 uker bør rengjøre filtrene i innendørsenheten, og en gang i sesongen - vask den ytre blokk radiatoren.

7 Operasjoner produsert under vedlikehold av klimaanlegget

  1. Rengjøre filtrene i innendørsenheten (maskefilter av grov rensing).
  2. Rengjøring av pumpehjulet av kjøleviften til innendørsenheten (om nødvendig).
  3. Rengjøring / vasking av varmeveksleren av ytre blokken (om nødvendig).
  4. Spyling dreneringsrør.
  5. Kontrollerer ytelsen til elektriske tilkoblinger.
  6. Diagnostikk av arbeidstilstanden til klimaanlegget (måling av parametere for å bestemme tilstrekkigheten til Freon).
  7. Tanking / forfriskende Freon (om nødvendig).

Freon Air Conditioning Tanking utføres gjennom den ytre ventilen, så det er ønskelig at denne enheten er lett tilgjengelig for service. Ellers vil eventuelle prosedyrer fly inn i en krone. La oss si at det komplekse vedlikeholdet i splittelsessystemet i Moskva vil nå koste 2-2.5 tusen rubler, og for tjenester av industrielle klatrere må betale ytterligere 5-6 tusen rubler.

Produsenter anbefaler å helt tømme blandingsfreonene R407 eller R410 og fokusere på nytt kjølemiddel til den normative massen. Dette unngår feil. Fylling av blandingsfreonene er nødvendig i en flytende tilstand, ikke i gassformet! Nå begynner de å levere klimaanlegg på New Freon R32 (Toshiba, for eksempel siden 2017 er en BKVG-serie). Det er en komponent og i denne forbindelse er det mer praktisk: det er ikke nødvendig å fusjonere - du kan bare legge til litt og sjekke massen i vekt.

Viktor Kovalev.

Teknisk ekspert Toshiba.

Freonene er en hel gruppe av gassformige fluorholdige hydrokarboner. I innenlandske klimaanlegg kan forskjellige freoner brukes. Ofte er dette en blanding av R-410A (50% av difluormetanet og 50% pentafluoretan), det er også freons R-32 (difluormetan), R-22 (klordifluormetan). For øyeblikket er utstyret som opererer på R-22 ikke slippes ut, denne Chladon kan bare forekomme i gamle modeller. Derfor koster det å være oppmerksom på nye modeller.

Den mest pålitelige måten å tanking av klimaanlegget er en fullstendig fjerning av Freon og deretter tanking med nøyaktig gass, fordi selv en mangel eller overskudd av bare 20 g Freon vil påvirke enhetenes ytelse

For selve prosedyren er det nødvendig med spesialutstyr. I det enkleste tilfellet må det være nøyaktige elektroniske skalaer og en gauge samler med slanger. Fylling uten vekter, "på øynene", forbudt. Også kan ikke blandes av forskjellige typer Freon. For eksempel, i systemer som er utformet for å jobbe med R410A-kjølemidlet, er det forbudt å bruke andre kjølemidler, og i systemer som er utformet for å arbeide med R22 kjølemiddel, etc., - Påfør referanse R410A. Når du blander kjølemidlene på to merker i kjølekretsen, er det et uakseptabelt høyt trykk, noe som kan forårsake en sløyfe av konturen og en ulykke.

Vedlikehold av Split Systems 11652_3
Vedlikehold av Split Systems 11652_4
Vedlikehold av Split Systems 11652_5
Vedlikehold av Split Systems 11652_6

Vedlikehold av Split Systems 11652_7

Stadier av omfattende klimaanlegg

Vedlikehold av Split Systems 11652_8

Kontroller filtrene i innendørsenheten

Vedlikehold av Split Systems 11652_9

Kontroller tilstanden til ytre blokken. Om nødvendig vaskes ytre blokken med høytrykksvask.

Vedlikehold av Split Systems 11652_10

Måling av temperaturen på flytende kjølemiddel. Måling av temperaturen i fire punkter og gradvis å legge til Freon, oppnås Mesteren med ønsket mengde kjølemiddel i systemet og optimal drift av klimaanlegget

Mange spesialister anbefaler hvert år å fylle opp klimaanlegget med Freon, som refererer til det faktum at over tid gass "forsvinner." Men dette er ikke så! Hvis i prosessen med å installere klimaanlegget, utførte installatørene en operasjon "kontroll for tetthet" (nitrogenkontroll i rørledninger og en intern enhet under trykk på 41,5 bar), så er systemet helt forseglet, og ingen freonlekkasje skal være under hele levetiden. Således, hvis en spesialist etter diagnostiske operasjoner sier at det er behov for å fjerne klimaanlegget av Freon, så er han for å si det mildt, Lukuvit. Hvis Freons lekkasje virkelig skjedde, må han sette lekkasjeplassen, gjenopprette konturens tetthet, og deretter fullstendig omskrive klimaanlegget. Hvis dette ikke er gjort, kan du anta at du kjøpte et abonnement på den årlige tankingen.

Rustam ZhamaletDinov.

Ingeniør av Institutt for klimaanlegg og energieffektive løsninger LG Electronics

  • Slik rengjør du klimaanlegget hjemme: Detaljert instruksjoner for å vaske den indre og eksterne blokken

Les mer