Forebygging av plastvinduer: Forberedelse for vinteren

Anonim

Moderne vinduer er perfekt beskyttet mot kald og svært slitesterk, men de, som alle andre konstruksjonsdesign med bevegelige deler, krever vedlikehold. Det er best å bruke det på høsten, samtidig med vasking av stengel.

Forebygging av plastvinduer: Forberedelse for vinteren 11851_1

Vedlikehold av vinduet inkluderer fjerning av smuss og støv, rengjøring av dreneringshull, testing og (om nødvendig) justering av tilbehør, forseglingssmøring. Disse prosedyrene krever ikke spesielle ferdigheter og okkuperer ikke mer enn 20 minutter på ett vindu. Det anbefales å kjøpe et sett med verktøy for integrert omsorg - de tilbys av ledende produsenter av vindusprofiler og strukturer, som REHAU, DECEUNINICK, KALEVA.

Høstprofylakse

Foto: Réhau.

Hvordan og hva skal du vaske

Street støv, som akkumuleres på detaljer om tilbehør og sel, fungerer som et slitende materiale, og øker slitasje på alle kjørevinduelementer. Derfor er det nødvendig å vaske ikke bare de ytre overflatene på rammene, men også foldsonen, usynlig med lukket sash. Det vil også passe de vanlige rettene, men det er bedre å kjøpe en spesiell PVC-rengjøringsmiddel, som inkluderer ikke bare overflateaktive stoffer, men også en antistatisk, så vel som syntetisk olje som gir profilen til en matt glans. Det er umulig å bruke produkter som inneholder syrer, klumper, klor, slipemidler, da de kan fjerne langsiktig parafin smøring fra tilbehør og skade sinkbelegget.

Kostnaden for utskifting av seler er fra 270 rubler. For 1 s. m, tilbehør (på en sash) - fra 5 tusen rubler, to-kammervinduer - fra 4500 rubler. For 1 m2.

Vær oppmerksom på dreneringshullene i vinduets nedre og øvre profiler - når de er tilstoppet, er det ikke mulig å unngå pølse på vinduskarmen og motoren. Hullene skal renses nøyaktig med en tynn stang, for eksempel en tregrillvandel.

Høstprofylakse

Foto: "Windows Factory"

  • Mold på plastvinduer: årsakene til utseende og måter å kvitte seg med det

Trenger jeg å regulere tilbehør

Noen tror at vinduets beslag skal justeres 2 ganger i året, det vil si å oversette til "sommeren" og "vinter" modusene. Faktisk, i løpet av forebyggende tjeneste, er det bare nødvendig å kontrollere virkningenes tetthet - for dette formålet er det nok å utføre omkretsen av sashen med en fuktig palme eller en flamme av en lighter. Hvis vinduet blåser, må du justere eksentrisk PIN-kode eller (i gamle modeller) svarstrimler. I begge tilfeller vil du trenge en heks nøkkel 4 eller 6 mm. Merk at for tett passform reduserer levetiden og tetningene og beslagene.

  • Slik regulerer du plastvinduer for vinteren: Detaljert instruksjoner

Hva å smøre beslag

Drikkemetalldeler er beskyttet mot korrosjon med fabrikkparaffin-smøremiddel, som gir god drift av sløyfen og låsemekanismen i løpet av minst 15 år. For å forlenge levetiden til tilbehør til 40-50 år, smøres den med sammensetningen basert på flytende syntetiske oljer; Det er mest hensiktsmessig å bruke en sylinder-spray med en tynn rørformet dyse.

  • Erstatter doble vinduer i plastvinduer med egne hender: 7 Svar på de viktigste spørsmålene og instruksjonene

Hvordan bry seg om tetninger

Hvis selene er laget av en modifisert gummi (som de fleste budsjettprodukter), må de vaskes, tørkes, og deretter bruke en spesiell glycerol-wax-komposisjon (dessverre, er det ikke til salgs i markedene og i butikkene - du har å gå til vinduet selskapet eller legge en ordre på internett). Tetninger laget av elastomerer og silikon (installert på moderne vinduer fra Premium-Class Profiles Deceuninck, Trocal, Veka, etc.) trenger ikke smøremiddel.

Tjenesten livet til gummiteter med riktig og rettidig omsorg - rengjøring mot forurensning og behandling med spesial smøremiddel - er 12-15 år. Uten vedlikehold vises spor av slitasje etter 2-3 års drift. Hvis tetningen er delvis deformert og mikrocracks er synlige på den, er erstatning nødvendig. Saker nedbrytingsbeslag er sjeldne. Selv om det i feil bruk noen ganger er det en dobbel åpning, med andre ord tapet av sashen. Løs problemet vil hjelpe Master of Service Department of the Window Firma. Men når sammenbrudd, krever hovedstasjonsspaken erstatning av beslag. Double-Glazed Windows erstatter også servicepersonalet. Hele prosedyren tar ikke mer enn 30 minutter, men krever ferdighet. Jeg merker at med flere flerveisfeil er det mer lønnsomt å bestille et nytt vindu, i stedet for å fikse brudd.

Vitaly Shakirzanov.

Master of Service of the Company "Factory of Windows"

Høstprofylakse

Foto: "Windows Factory", Roto

Mekanismen til parallellglidende strukturer som består av saksbeslag og guider (a) tolererer ikke forurensning og skarpe manipulasjoner med sash. Vinduets ventilerende ventil (B) er ønsket en gang hvert 2-3 år for å demontere og rengjøre fra støv og smuss. Detaljer om låsemekanismen (B, D, D) trenger periodisk smøremiddel. Når det gjelder justeringen, er det bare nødvendig i tilfeller der vinduet har mistet hermetisk og føltes av tilbakeslaget

Høstprofylakse

Foto: Vladimir Grigoriev / Burda Media

Den gamle tetningen er lett å fjerne fra sporet med en vanlig pumping, men du trenger en ferdighet for å installere den nye

Høstprofylakse

Foto: Deceuninck.

Hvis håndtaket svinger med innsatsen og ikke er registrert i kontrollposisjonene, krever mekanismen alvorlig reparasjon eller erstatning

Høstprofylakse

Foto: Kaleva, WinTech

Tilbehør (A), så vel som sel på sash (b) må holdes rene, men i tilfelle vaskes midlene, som det er syrer og slipemidler

Høstprofylakse

Foto: Vladimir Grigoriev / Burda Media

På de gamle vinduene med tilbehør til Roto Centro er responsplanker regulert (A). Med en mekanismesmøring (b) må du slå håndtaket flere ganger slik at oljen trenger inn i stasjonsnummerene

  • Slik limer du en solsikke på vinduet: trinnvise instruksjoner

Les mer