Alt om ordningene for å åpne brede dører

Anonim

Store dører gir den vanlige leiligheten til studio-funksjonen og letter bevegelsen på "parade" -sonen. En ubehagelig måte å åpne disse fordelene på.

Alt om ordningene for å åpne brede dører 12022_1

Alt om ordningene for å åpne brede dører

Foto: Porta Prima

I typiske moderne hus har åpningene for doble dører standard dimensjoner - 1330x2055 og 1530x2055 mm, tillatt avvik - 10-20 mm (vanligvis på den kuleste siden). I bygningene som er bygget til 1959, er dimensjonene til åpningene forskjellige - spesielt er det engangsbredde på ca. 1200 mm og en høyde på opptil 2400 mm.

I nye gratis planleggingsleiligheter kan vilkårlig avvik fra standarden som er tillatt på produksjonen av dører, bestilles individuelt. De viktigste måtene å åpne brede dører - swing, glidende og sammenleggbar. Hver av dem har sine fordeler og ulemper. La oss starte med den tradisjonelle ordningen.

Alt om ordningene for å åpne brede dører

Foto: Porta Prima

Swing dører

Swing dører er mest vanlige, deres sash er lett å manipulere. I tillegg åpner de nesten stille, de fleste modeller er godt isolerte lyder og lukter.

Klassisk brivalig design Den har en høy isolerende evne, og alle komponenter for det er vanligvis inkludert i produsentens varehusprogram. Du må kjøpe: to like bredden på lerretet, en boks med en lang topp jumper, dobl, platband, løkker, en lås med krokformede gisler og to håndtak. Og for å overlappe gapet mellom sashen, bør sistnevnte være utstyrt med feignede stropper (de er installert på usynlige klipp eller negler med negler uten hatter).

Med store dimensjoner av dørblokken blir påliteligheten av lerretets struktur eller lerret særlig betydning. I dag har de såkalte team-sammenleggbare produktene vist seg å være helt bevist. Deres deler lim ikke hverandre, men er forbundet med skruer eller gjengede bånd, og tonet og dekket med lakk til forsamlingen. Slike dører bærer perfekt forskjellene i fuktighet og temperatur: det er ingen risiko for at når de lineære dimensjonene endres, vil leddene bli fjernet, som ofte oppstår med det monterte pilene på den tradisjonelle måten. I tillegg kan det om nødvendig erstattes. Når det gjelder åpningsordningen, i de fleste tilfeller er skyvedører foretrukket: de sparer plass og bremser ikke smale rom. Samtidig er installasjonen langs veggen mer økonomisk og pålitelig enn installasjonen i straffen.

Pavel Borovkov.

Hovedteknologen Porta Prima Door Factory

Det bør tas i betraktning at smal sash (600 og 700 mm), spesielt voldelig, kan dissony med andre dører, siden tegningen av deres web har andre proporsjoner. En annen viktig nyanse: Ikke alle glaserte modeller er utstyrt med herdet glass eller triplex. I mellomtiden, hvis den gjennomsiktige overflaten er 50% eller mer av lerretområdet, er det nødvendig å bruke et trygt glass. Tradisjonelle svingdører er praktiske og enkle å installere, men ledig plass er nødvendig for åpningen.

En-timers modeller Installer i åpninger Bredde 1200-1400 mm. På en smal sash (glasset kalt lateral fraumuga), er spengerene for å fikse i den "lukkede" -posisjonen montert. Engangsstrukturer fungerer som vanlig single-stående, men gjennom åpningen kan du bære møbler og utstyr. Smale klaffene og Fraamuga gjør hovedsakelig å bestille.

Swinging doble dører Kunne åpnes i begge retninger og uavhengig tilbake til "lukket" posisjon. Deres boks utføres uten kvart, og klaffene er hengt med spesielle pendulløkker. Designet er egnet for å skille to romslige rom, som stue og spisestue. Fordi selene ikke er gitt, spiller den svingende sash ikke lyden og luktene. I tillegg vurderes de noen ganger attendent, men denne erklæringen er feil: Moderne løkker gir jevn lukking, og risikoen for skade på mennesker eller kjæledyr er praktisk talt fraværende.

Alt om ordningene for å åpne brede dører

I konstruksjons hypermarkeder og markeder kan du kjøpe tilbehør til sammenleggbare dører, men installasjonen krever en profesjonell tilnærming. Du bør ikke prøve å male den ferdige kluten deg selv på din egen måte, fordi du er usannsynlig å kunne lim forsterkende barer. Foto: "Møbler Array"

Folding dører

For å åpne den sammenleggbare døren, eller dørboken, må du skyve den (eller trekke) og samtidig flytte sidelengs. Det er nødvendig å bli vant til denne mekanismen, men generelt er det praktisk.

Boken er en bok spiser mindre ledig plass enn swing, og dessuten forstyrrer ikke å sette i nærheten av møblene eller henge på veggen av TVen. "Boken" lerretet består av to like eller ulik del forbundet med løkker. Maksimal bredde er henholdsvis 900 mm, en dobbelthåndsdør er i stand til å overlappe åpningen til 1900 mm. Still inn bevegelsesretningen hjelper systemet fra skinnen som er bygd inn i øvre bjelkeboksen og festet til rullehastigheten. Dessverre dannes tilbakeslaget når de beveger seg. I tillegg kan mekanismen bare installeres i produksjonen; Slike produkter er 2-2,5 ganger dyrere enn swing, og deres rekkevidde er liten.

Roterende dører

Dører med en skiftet rotasjonsakse (eller roterende) - fasjonable, men så langt et lite alternativ til ettårige modeller. Loop-funksjonen utføres av skjulte vertikale stenger som ligger 100-300 mm fra kanten av lerretet og sikrer åpningen i begge retninger. Sammenlignet med konvensjonelle svingende slike dører, tar det litt mindre plass til åpning. Imidlertid er bare modeller der rotasjonsaksen er festet til spakene, som er helt åpent, noe som gjør at lerretet kan bevege seg til en jamb (roterende glidende).

I alle fall vil skyvedøren koste en bivalve "bok", i tillegg, takket være styringsflagget, vil det være mindre enn skrelt. Dette designet har imidlertid mangler: Lyden er "siver" rundt omkretsen av lerretet, og mekanismen trenger vedlikehold og justering. Men skyvedøren perfekt "tilpasser seg" til planleggingen av leiligheten, fordi den kan installeres på forskjellige måter: parallelt med veggen, i åpningen, i veggen straffen. Vi vil imidlertid snakke i detalj i et annet rom om utførelsene av glidende og utrullede dører.

Alt om ordningene for å åpne brede dører

Roterende dør L'Invisibile En bilico Verticale er laget av 10 cm tykt panel og er praktisk talt fusjonert med partisjonen. Foto: Italon.

Dører med "alternativ" åpning

Blant dørene med "Alternativ" åpning, er glidende design mest etterspurt, som vil kunne montere på grunnlag av nesten hvilken som helst seriell modell, og rett på objektet. Engangsåpning kan lukkes av en skreddersydd bred sash.

Den "snø" -mekanismen består av et spor, fire rullebånd, som er festet til de øvre ender av lerretet, og styringsflaggene - de er plassert på begge sider av åpningen på gulvet og herdet i sporene i nedre ender av sashen. Prisen på et slikt sett (inkludert festene) - fra 6 tusen rubler. For en dobbel dør, er det fornuftig å i tillegg kjøpe en synkronisering - en enhet som lar deg åpne hele åpningen, og skifte bare en sash til siden; Dens kostnad - fra 4 tusen rubler.

Alt om ordningene for å åpne brede dører

Noen firmaer kan gjøre for å bestille en dørblokk opp til 1,5 m bred og opptil 3,4 m høy med forbedret web, boks og sløyfe. Foto: Bluinterni.

Leveringsbetingelser

I konstruksjons supermarkeder presenteres et svært begrenset utvalg av dører, og bare prøver blir oftest utstilt i merkede butikker og spesialforretninger, slik at kjøpet av døren forekommer i to eller tre stadier. Etter at du har valgt en modell i hytta, vil selgeren utstede et kjøp og være enig med deg om besøket av målingene av åpninger, som i sin tur vil rapportere estimert leveringsdato.

Hvis installasjonstjenester ikke er påkrevd, kan du umiddelbart diskutere fristen for bestilling. Standarddøren til det innenlandske firmaet (med 600, 700, 800 og 900 mm bred og 2000 mm bred og 2000 mm høyde) vil bli brakt i 5-14 dager. Hvis du trenger å lage en dørblokk i henhold til individuelle størrelser, vil leveringstiden øke til en måned eller en og en halv, og i tillegg vil det være nødvendig å betale 25-30% av den opprinnelige prisen.

Hvis du har valgt produkter av en utenlandsk fabrikk som inngår i det såkalte leverandørens lagerprogram, så er det som en obligatorisk del av transaksjonen (denne prosedyren som regel en obligatorisk del av transaksjonen) og levering av varer vil bli avholdt 4-6 uker. Døren til ikke-standardstørrelser eller bemannet side Fraamuga må vente 3-6 måneder.

Les mer