Hvordan går du til balkongen?

Anonim

Konstruktive løsninger på balkongblokken: Materialer for bokser og strapping av dørduker, fordeler og ulemper med "franske" vinduer, portaltyper

Hvordan går du til balkongen? 12975_1

Hvordan går du til balkongen?
Roto Frank.
Hvordan går du til balkongen?
"Eurowka"

Foto 1.

Hvordan går du til balkongen?
Foto 2.

På grunn av den høye belastningen på esken og strapping av balkongdøren, på steder for å feste løkkene, må forsterkede responsplater påføres ( en ) og forsterkende liners med økt veggtykkelse ( 2.)

Hvordan går du til balkongen?
"Exprf"

Brede bokser som beskytter bakker fra frysing brukes både til vinduer og balkongdører

Hvordan går du til balkongen?
"Profin rus"

I husene med vegger fra flerlags paneler er ganske nok boksbredde 70mm

Hvordan går du til balkongen?
Roto Frank.

Jo større glassområdet, jo bedre, er moteutviklingen i arkitekturen. Hit hvis du ikke kan se feltene, enger og skog fra vinduet ditt, men bare beskjedne urbane grønne plantinger bør følges av denne trenden. Kschastina, moderne teknologier og materialer bidrar til spredningen av panoramautsikt og franske vinduer i ganske høye breddegrader

Hvordan går du til balkongen?
"Profin rus"
Hvordan går du til balkongen?
Siegenia-Aubi.

Den parallelle skyvedøren er åpen i to mottakelser: Lerretet må trekke seg på seg selv, og deretter flytte til side

Hvordan går du til balkongen?
"Rehau Eurasia"

Foto 3.

Hvordan går du til balkongen?
"Rehau Eurasia"

Foto 4.

De lavere profilene av vinduet og dørrammer fra PVC må ha minst to vannfelt (drenering) hull. Slike hull bores i smal ( 3. ), og bredt ( fire ) Bokser og som regel er stengt med dekorative foringer. Slik at profilene ikke fryser, må disse hullene rengjøres regelmessig

Hvordan går du til balkongen?
"Vekstvinduer"

I et skråglidende system (en rekke parallelle glidende), kan sash åpnes i ventilasjonsmodusen

Hvordan går du til balkongen?
"Interiørakademi"

Foto 5.

Hvordan går du til balkongen?
"Mekran"

Foto 6.

Nydelige åser, trepaneler ( fem ) - Alt dette er attributter av "landsbyen" -stilen; Byen er mer kjent som enkel som enkel designblokkblokk ( 6.)

Hvordan går du til balkongen?
"Bavarian House"

Bilde 7.

Hvordan går du til balkongen?
Tiivi.

Bilde 8.

Lydisolasjon er en sash med et to-kammer dobbeltglass med vindu ( 7. ) dårligere enn delte klaff med et enkeltkammer dobbeltglasset glass og glass ( åtte)

Hvordan går du til balkongen?
Schco International.

For fremstilling av løfte-glidende strukturer, er sterke aluminiumprofiler best egnet, selv om det er tillatt å bruke PVC-profiler. Spesialdesignede systemer er utformet for å installere de riktige settene med beslag og sel

Hvordan går du til balkongen?
Schco International.

"Varm" aluminiumprofiler har en såkalt termisk undersøkelse eller termisk industri. Dette er en median innsats laget av lavt termisk ledningsevne-polyamidmateriale.

Hvordan går du til balkongen?
Yucco.
Hvordan går du til balkongen?
I tillegg til balkongblokkene med vanlige typer PVC, kan du lage og ikke-standard design.
Hvordan går du til balkongen?
Roto Frank.
Hvordan går du til balkongen?
Roto Frank.

Bilde 9.

Hvordan går du til balkongen?
Roto Frank.

Bilde 10.

Åpningsbegrenser ( ni ), låsemekanisme ( 10. ) og andre elementer av beslag er laget av legeringer som er motstandsdyktig mot korrosjon

Hvordan går du til balkongen?
"Moskva vinduer"
Hvordan går du til balkongen?
Roto Frank.
Hvordan går du til balkongen?
Roto Frank.

Utgang til balkongen eller terrassen er i økende grad utstyrt med "folding" dører. Imidlertid bør det tas i betraktning at ved varmeisolasjon er de dårligere enn å svinge og egnet bare for milde klima.

Ønsket på innbyggerne i våre byer for å slå området på en balkong eller loggia til nyttig og til og med leve ganske forståelig. Hvem vil ikke ha sin egen "lille patio", sommerrommet eller et drivhus? Det var endringer og i dekke av en balkongblokkdesign som skiller balkongen fra rommet.

Faktisk er begrepet "balkongblokk" i noen regulatoriske dokumenter ikke funnet. VGOS23166-99 Vindu og balkongdørblokker (I dette tilfellet indikerer dette begrepet en kombinasjon av boksen og sash eller en web) vurderes separat. Fortsatt byggere, og Windows-produsenter er vanligvis underforstått av en balkong enhet som er kombinasjonen av dører og vinduer (Windows). Det rettferdiggjør fullt ut selv, fordi glasset av åpningen av åpningsenheten innebærer en integrert engineeringsløsning (type og bredde på profiler, plasseringen av imposts, metoden for å åpne IDR) og samtidig installasjon.

Den arkitektoniske tegningen av balkongblokker i våre hjem er ganske variert. I mange "stalinki" er tilgangen til balkongen utstyrt med en dør seng eller to-oppfattet dør med en upassende (bustelig) inngang, vanligvis komplementert av en rektangulær eller buet framuga (bredden på hele designet er opptil 1770 mm, høyde er opptil 2755mm). Invomes av den industrielle konstruksjonen virket den vanlige kombinasjonen av vinduene og en-seksjonsdører ved siden av hverandre (bredden på lerretet - 720 eller 820mm, høyde - 2175mm), og døråpningen hadde en betong- eller mursteingrense. Spesielt nye bygninger, spesielt, det gjelder hus med en gratis utforming av leiligheten - forlater på balkongen, åpningen er ofte oppfylt uten en terskel og har en rektangulær form (vanligvis dimensjoner - 2000-24001600-1800mm). Denne åpningen er designet for å installere et fransk vindu eller portal (de vil bli beskrevet ytterligere). Å koordinere nedrivningen av veggfragmentet under vinduet, slik at den dannet av åpningsglasset "på fransk", er det mulig noen ganger, og eierne av leiligheter i typiske hus (muligheten for slik ombygging avhenger av den spesifikke serien og status for bygningen).

Specificitetsgenre.

Tydeligvis har balkongblokkene mye til felles med vinduer, fordi de produserer dem fra lignende materialer og i lignende teknologier. Som Windows åpner de fleste balkongdørene innsiden av rommet (selv om det nylig er balkongdører som åpner ut, og i holdbarhet og tetthet er de ikke dårligere enn tradisjonelle). Imidlertid er det klare forskjeller mellom vinduet og balkongblokken, og i dimensjonene, og i destinasjonen, og (ofte) under driftsforhold. Boks og strapping av balkongdørbladet opplever en betydelig belastning. Det er spesielt stort i steder for festeløkker og vinkelforbindelser. Tross alt, moderne limte glassvinduer, bruken av hvilken i stedet for det vanlige doble glassplaten gjorde våre leiligheter mye varmere, har en betydelig masse. Samtidig, i motsetning til den vanlige døren limt inn i strappingen, forbedrer glasspakken ikke designen, siden den vanligvis er installert bare ved hjelp av slaget. Fremgangsmåten for å styrke banen avhenger i stor grad av materialet i stroppen, og bestemmer i sin tur utseendet på balkongblokkens synlige bredde på sash og plasseringen av improblemene. Det er ikke alltid lett å velge en glass enhet for en balkongblokk (her er det nødvendig å ta hensyn til kravene til sikkerhet, varmebestandig og lydisolasjon), og ikke bare påliteligheten og holdbarheten til lerretet og sashen, men også En innbrudd av strukturen er avhengig av beslagene.

Mening av en spesialist

Alternativer for å utføre en balkongdør av PVC er flere. Den vanligste, strapping av lerretet og boksene er laget av vinduet Profilhøyde "i lyset" 70-80mm. Uten en horisontal impost kan det i dette tilfellet ikke gjøre - det spiller rollen som stivhetsribber, samtidig som det opprettholder den opprinnelige geometrien på lerretet. Lag en glasert dør uten et imposs og lavere panel fra en slik profil er bare mulig hvis du limer glasset i stroppen på lerretet (ikke alle "vindu" -firmaene er laget). Behandle av ledende selskaper - Produsenter av spesialiserte PVC-systemer Det er også spesielle profiler for store vinduer og balkongdører (inkludert åpning) høyde "i lyset" 90-94mm, samt en profil for inngangsdører med en høyde på 118mm. Strutene av syn på motstand mot driftsbelastningen til lerretet med stroppen fra slike profiler overstiger konstruksjonene fra de midterste høydeprofilene. Dørprofiler har forsterket forsterkning, sveisede ledd i stålforingen, døren til dem kan gjøres med en metallgrense, i profilen for inngangsdørene er det mulig å installere dørlåsen. Balkongdører fra slike profiler er ikke spesielt populære hos kunder, da de er dårlig kombinert med Windows, og det er mye dyrere enn de som er laget av vinduprofilen. Men hvis balkongdøren betjenes i inngangsmodus, er det fornuftig å helt enten delvis bruke "dør" -teknologien.

Alexander Tikhonov, Ingeniør av det tekniske senteret for det strategiske destinasjonen "Konstruksjon" av Rehau Eurasia

Boks og strapping. Dørbevaring og vindusflapper er laget av komplekse seksjonsprofiler, materialet som plast serveres, tre (inkludert strukturer med termisk isolasjonsinnsats), stål (ors av rustfritt stål), aluminium (vanlig og "varm"), glassfiber. Denne listen kompletterer de kombinerte alternativene. Siden det er umulig å fortelle om hver type profiler i denne artikkelen, vil vi ikke kunne dvele på bare de mest representerte produktene på markedet.

Plastkasser og stropper av balkongdører ble vanligvis laget av vinduprofiler med en høyde (synlig bredde) på minst 70 mm. Blant de mest berømte utenlandske produsenter av plastprofil kan kalles Dimex, Gealan, Kbe, Kmmerling, Rehau, Schco, Thyssen, Veka (alle Tyskland), Deceuninck (Belgia), LG Chem (Korea) IDR. Produkter av innenlandske selskaper "Mont Blanc", "Proplex", "Exproph" - også ganske populært.

Moderne fire- og fem-kammer PVC-profiler bredde 60-74mm har en høy motstand av varmeoverføring: R0 = 0,8M2C / W og mer (i henhold til Snip23-02-2003 er de nødvendige R0-vinduene for de sentrale områdene i vårt land 0,45 -0, 6m2c / w), tåle betydelige temperaturforskjeller, racks til fremveksten av lokal mekanisk skade (i detalj om fordelene og minusene til PVC-profiler, skrev vi i "IVD" nr. 3 for 2002. Og i nr. 5 for 2005). Nå er PVC-produkter mindre holdbare for å bøye seg enn tre og aluminium. De vanligste "sykdommene" av plast balkong dører - mislighold av vertikale profiler, "diamanter" av sash og sparere kan skyldes en utilstrekkelig tykkelse på veggene med forsterkende stålforing (1,5 mm i stedet for produsentene som anbefales i dette Sak), feilaktig kutting, utilstrekkelig profilhøyde eller feil ved montering av dørblokken. I tillegg har plast en betydelig termisk ekspansjonskoeffisient, derfor, slik at overdreven interne spenninger ikke forekommer i designet, bør det ikke overstige de maksimale tillatte dimensjonene (for de fleste hvite profiler er det 23501000mm, for fargekobling mindre: 2150800mm ).

Treprofiler, i motsetning til plast, som oppnås ved ekstrudering på kraftige industrielle linjer, produserer ved mekanisk behandling av blanke klebende barer, og på produksjon av trevinduer skjer det praktisk talt på produsenter av profiler og samlere. Dermed variasjonen av tre strukturer. Dette gjelder også fremgangsmåten for liming av lamellas i blanker, og tverrsnitt av profil, og konstruktiv design av vindu og dørblokker. Selv om de fleste store selskaper er "Hobbit", "Tsar-vinduer", Yukko (hele Russland), Rudupis (Litauen), Polonia (Polen) Idr .- Lag blokker med Single Sash, Company Alavus, Domus, Tiivi (alle Finland) , produktene som alltid bruker etterspørsel i vårt marked, produserer blokker med separerte klaffer (enkeltkammerglass satt inn i den indre innsatsen, til ekstern enkelt glass).

Tre sash og rammer har en fortykket hjørneparing, ganske sterk takket være moderne limblandinger. Noen ganger er det forbindelser på kloakk og impudent, men de garanterer ikke beskyttelse mot bløtblåsingen. Geometrien av moderne lerret med trestropp er svært stabil, og mange produsenter vil ta det for å lage en glassdør uten en pynt og vil gi den en garanti.

Det skal bemerkes at parameteren R0 av treprofiler avhenger av fuktigheten og treet av tre og varierer fra 0,55-0.65m2c / w, det vil si at det tilsvarer de moderne kravene til varmeparing.

Aluminium er veldig slitesterkt og slitesterkt materiale, med vanskelighetsgraderende, men samtidig perfekt gjennomført varme, og så til siste gang vinduet fra solidocate aluminiumprofilen ble funnet i boligbygging av svært begrenset bruk. Vindu- og balkongstrukturer fra "Varm" aluminium produserer både utenlandsk Schco, Hueck (både Tyskland), Reynaers (Belgia) IDR. Og innenlandske firmaer: "Alunekt", "Baltisk aluminium", "Musmetor Block" (alle-Russland) og etc. R0 Best Profiles Verdi (Schco, Hueck) - Opp til 0.7m2c / W.

Mening av en spesialist

Balkongdører er utstyrt med både svivel og svingbare folding mekanismer som gir ventilasjonsmodus. Et vanlig sett med beslag suppleres med et håndtak som er installert fra gaten, og trekker ut døren utenfor, så vel som en magnetisk beholder. Hvis du trenger å hindre "uautorisert tilgang" av barn til balkongen, er døren utstyrt med en nøkkelferdige lås. Med en stor masse av glasspakken må døren være utstyrt med spesielle løkker støtter (tåle belastningen til 130 kg).

Balkongdøren er fornuftig å utstyre anti-innbruddsspillene, noe som gjør det vanskelig å demontere sashen utenfor. Dual anti-innbruddssystemer har blitt implementert av prinsippet om dobbelt låsing ved hjelp av en konvensjonell rull- og soppformet TPF. Detaljer om mekanismen (troughs og responsplater) er produsert av spesialstål. Forutsatt at en av brillene i pakken-trippeleksen, og profilene til boksen og sålet har en tilstrekkelig styrkemargin, kan anti-innbruddsmekanismen "motstå" en innbruddstyv 15-20min.

Roman Piskarev, direktør for Siegenia-Aubi Training Center

Doble vinduer. Design av moderne doble vinduer beskrevet i detalj i "IVD" nr. 7 for 2007. Assee vil røre på bare noen aspekter som er direkte relatert til emnet som er vurdert.

Hvis leiligheten har en balkongdør med glass til Niza (spesielt det franske vinduet), kjøper ekstrem betydning spørsmålet om glassbeskrivelsen, spesielt når det er små barn i huset. I dette tilfellet er det verdt å kjøpe et dobbeltglass med et trippelt eller laminert glass. Den siste nesten 3. er billigere (gjennomsnittlig pris på filmen for laminering er 600 rubler. For 1m2). Deretter bør du tenke på hvilken type glasspakke som skal velge: enkeltkammer eller to-kammer. Den første er lettere, og derfor mindre belastning på sash, men det kan ikke alltid gi tilstrekkelig varme og lydisolasjon. Samtidig er det ikke nødvendig å overdrive rollen som enkelt glass i loggia, selv om det selvfølgelig ikke negerer vindbelastningen på vindusblokken og forbedrer lydisolering av rommet. Men samtidig, temperaturen på en laptil balkong overskrider sjelden temperaturen "overbord" mer enn 1,5-2c. Hvis loggia er isolert og har en doble vinduer, er en enkeltkammerpakke for balkongenheten ganske egnet; Hvis ikke, anbefales det å etablere enten en enkeltkammerpakke med energisparende glass, eller et to-kammer (i "støyende" region-asymmetrisk, det vil si med ulik avstand mellom brillene).

Varmeisolerende panel. Webene til de fleste balkongdørene er glasset bare i den øvre delen, og bunnen, skilt av imponasjonen, er en døve, med en termisk isolerende innsats, som i plastdøren er et sandwich-panel med et indre lag av polystyrenskum ( Sjelden - fra polyuretanskum) og eksterne lag av arkplast med matt eller glanset overflate. Med en relativt liten tykkelse, 24 eller 32 mm, har panelene en meget høy motstand av varmeoverføring: 0,9-1,2M2C / W.

Den nedre delen av tredøren kan ha en panel (Pilenk, som en plastdør, tre-lag) eller et paneldesign med fylling fra isolasjon og kledning fra trepaneler eller skinner. Skadelige tilfeller av bunndørene blir fra profilerte barer.

Hvordan går du til balkongen?
Foto 1.
Hvordan går du til balkongen?
Foto 2.

"Tsar-vinduet"

Hvordan går du til balkongen?
Foto 3.

Mekanismen til dørboken "består av de øvre og nedre guider, som beveger seg rotasjonsrullene som er forsterket på" bly "lerret ( 1,3. ), og feste linen av overhead loops ( 2,3.)

Til fransk måte

Store vinduer starter fra gulvet og kombinert med døren er den såkalte franske, - i våre leiligheter er en sjeldenhet. Det er mange grunner til det. Den viktigste er nesten fullstendig fravær av relevante åpninger, til tross for at det er ekstremt vanskelig å koordinere den nødvendige ombyggingen. Intelligente potensielle kunder har tvil om den termiske isolerende evnen til slike strukturer; Det stopper også deres høye kostnader. Iwa den samme estetiske attraktiviteten til de "franske" vinduene, deres evne til å "kombinere gaten med et rom" og visuelt øke området av rommet bidrar til det faktum at de blir stadig mer tilhører. Samtidig er det spesielt interesse for den oppgraderte modellen til det franske vinduet "Portal". Så med arkivering av produsenter av tilbehør, begynte de å nevne dørvinduet med en eller flere lerret, i stand til å bevege seg langs en eller flere uåpnede klaffer. Det er to hovedtyper av "portaler": løft og glidende og folding av glidende (de kalles noen ganger parallellglidende). Stansing av balkongblokken kan også brukes og en spesiell type dører "bøker" eller "trekkspill". For hver av de listede designene er et bestemt sett med beslag blitt utviklet, noe som er helt forskjellig fra beregnet til innerdører og partisjoner, fordi foran designerne var det en oppgave å sikre ikke bare den glatte og stille bevegelsen av den lyse masse, men også tettheten i handlingen.

Ikke svette!

Hvordan går du til balkongen?
Forfatteren av prosjektet N. Kuznetsov

Photo E.Framopolodna fra store sykdommer i hele glasert dører og vinduer som starter fra gulvet - fading av doble vinduer i en sterk frost. Det vanlige vinduet fra dette fenomenet beskytter oppvarming radiatoren under den: glasset oppvarmes av stigende strømmer av varm luft, og temperaturen er alltid over duggpunktet. Uten slik varmeapparat, selv på svært effektive glasspakker, dannes fuktighet (selv om den ikke når isen). Men geniale europeiske ingeniører fant en vei ut av situasjonen, og ikke en, men to. De ble tilbudt enten plassert direkte under vinduet bygget inn i gulvkonvensjonene (men det er ganske dyrt. Enhetene er 10-25 tusen.

Glidende mekanismer Den ble designet for veldig stor og dermed tunge kluter (noen systemer tåler lasten opp til 400ks), men det er drager av beslag og for konvensjonelle vinduer og balkongdører med en masse av det bevegelige elementet opp til 150 kg. Slik, for eksempel HS-Portallm150 mekanismer (Siegenia-Aubi) eller UMHS200 (Hautau). Aluminium og plastprofil systemer for løfteskyvedører produserer mange ledende produsenter: Aluplast (Tyskland), Dimex, Gealan, Profine, Rehau, Schco, Thyssen, Veka, Deceuninck; Kan utstyres med en slik mekanisme og lerret med trebånd. Driftsprinsippet for løftet og skyvedøren er: når du setter håndtaket på siden av rommet (utenfor, er et fast håndtak vanligvis plassert, som døren kan dekkes) fra den nedre enden av lerretet, rullen Vogner fremføres, rullen er koblet og beveger seg langs den nedre skinnen langs den uåpnede sash. Readsted Plassenes posisjon er skjult, mens lerretet utelates, og selene er tett presset gjennom omkretsen til stædige brett. Ifølge produsentene er bulk luftpermeabiliteten av systemet av aluminiumprofiler utstyrt med en slik mekanisme ikke mer enn 3m3 / (H m2) ved p = 100pa, og grensen for vanntett er ikke mindre enn 600pa, som tilsvarer klassen i henhold til GOST23166-99.

Brettet glidende Konstruksjoner (de kalles også parallellglidende) kjent for alle: Det er på dette prinsippet at det finnes dører i mange modeller av minibusser. Sett med folding av glidende tilbehør er egnet for konvensjonelle vindusprofiler og har modifikasjoner for plast, tre og aluminium, men grensebelastningen er betydelig lavere for dem enn for å løfte glidende, er vanligvis ca. 100 kgf.

Prisen på et sett med glidende tilbehør til døren 1800 bredde og en høyde på 2100mm er ikke mindre enn 18 tusen rubler. Det er denne figuren som må legges til kostnaden for utformingen fra profiler og glass, selv om noen firmaer "kaster ut" 5-10%, og refererer til kompleksiteten av installasjonen av innredning og installasjon av portalen.

"Garmoshki" og "bøker" Praktisk ved at det lar deg avsløre åpningen helt, det vil si for å fjerne veggen unødvendig for øyeblikket, brette lerretet med veggen. Noen systemer, som PATIO6080 (ROTO Frank), gjør det mulig å kombinere til syv skeins, og høyden på sash varierer fra 840 til 2360mm, og bredden er fra 600 til 900mm. Et sett med tilbehør til en to-tre-rullet dør koster nesten 2 ganger billigere enn for en sammenleggbar glidende design. Dører - "Harmoshki" bør bare brukes med en oppvarmet og oppvarmet loggia.

Installasjon av et fransk vindu på tre deler

Hvordan går du til balkongen?
Foto 1.
Hvordan går du til balkongen?
Foto 2.
Hvordan går du til balkongen?
Foto 3.
Hvordan går du til balkongen?
Foto 4.
Hvordan går du til balkongen?
Foto 5.
Hvordan går du til balkongen?
Foto 6.
Hvordan går du til balkongen?
Bilde 7.
Hvordan går du til balkongen?
Bilde 8.
Hvordan går du til balkongen?
Bilde 9.
Hvordan går du til balkongen?
Bilde 10.
Hvordan går du til balkongen?
Bilde 11.
Hvordan går du til balkongen?
Foto 12.

1. - Til boksene festerer ankerplaten med et trinn på ikke mer enn 800 mm;

2. -blokken av blokkkontakt med en fjerdedel av åpningspinneren politiet

3,4. Installer ekstreme blokk på støtteputer;

5. Tilnærme følgende og tiltrekke skruene i et trinn på 400 mm (den ytre enden av en av boksene er utstyrt med en tetning, så det er ikke nødvendig å påføre tetningsmasse)

6.-Montert designutstilling i form av nivå;

7. - Forbehandlede hull, fest den til veggen av en dowel-negl (minst to på platen);

8.-kjempet sømmer mellom veggen og rammene;

9. - Installer sash og doble vinduer

10. Skjære av overfløten av monteringsskumet, lim en vaporizolation tape;

11.-skrue penner;

12. -installasjonen er fullført, det forblir bare for gipsskråninger

Installasjon

Monter balkongenheten er mer komplisert enn vinduet: Strukturjusteringen skjer i flere trinn, og i tillegg er det nødvendig å gi en holdbar og hermetisk forbindelse med hverandre boks bokser og dører. PVC Uglocks Det oppnås ved å bruke en plastdokkingsprofil, i en trepuslespill-tilkobling med en asfaltert tetning eller tetningsmiddel (Manuminsk Balcon-enhet, som regel, døren og vinduet har en vanlig boks og er adskilt av en vertikal ondskap) . Spesiell oppmerksomhet bør betales til installasjonssømmen rundt omkretsen av blokken. På siden av gaten bør skumlaget beskyttes ved hjelp av PS (pre-komprimert tetningsbånd) eller med dårlig tilstand, kvarteret i bakkene; Med et internt paret tape.

Omtrentlig kostnad for balkongdører *

Materiale Design Type fylling sash Pris, tusen rubler.
PVC. Med single sash To-kammer glassvinduer og nedre panel Fra 9.
Furu Med single sash To-kammer glassvinduer og nedre panel Fra 14.
Med separat sash Enkeltkammer dobbeltglasset glass og glass, begge sash-reduserte paneler Fra 21.
Eik Med single sash To-kammer glassvinduer og nedre panel Fra 20.
Med separat sash Enkeltkammer dobbeltglasset glass og glass, begge sash-reduserte paneler Fra 27.
"Varm" aluminium Med single sash To-kammer doble vinduer i øvre og nedre deler adskilt av en horisontal upostnad Fra 32.
* - Prisen på dørstørrelsen er 2175820mm

Redaksjonen Takk for at selskapet "Interiørets Akademi", "Eurowokna", "Hobbit", Yukko, "Exproph", Gealan, "Rus Rus", "Rehau Eurasia", Rudupis, Schco International, Siegenia-Aubi for å få hjelp i fremstillingen av materiale.

Les mer