Varme ikke bare ved peisen!

Anonim

Oppvarming av flere rom med solid brennstoffpeis: Funksjoner av driften av luft- og vannpeisvarmesystemer

Varme ikke bare ved peisen! 13046_1

Varme ikke bare ved peisen!
Kjeminene godin.

Et skogkledd fokus trenger drivstoff til å lagre som er logisk et sted i nærheten. Rengjør peisen som er praktisk ved hjelp av et spesielt verktøy

Varme ikke bare ved peisen!
Regg Chemine.

Ved hjelp av noen modeller av moderne peiser med en lukket brannboks, kan du varme opp flere rom med et totalt areal på opptil 250m2

Varme ikke bare ved peisen!
Reignoux kreasjoner.
Varme ikke bare ved peisen!
Kjeminene godin.

I den lukkede brannboksen steg brenning ikke så fort som i det åpne. Ett bokmerke for velørkede bjørkbaner er nok i 5-9 timer med peisen. Det vil si, laste drivstoff til peisovnen, du vil ikke oftere 3-4 ganger om dagen.

Varme ikke bare ved peisen!
Sicalor.
Varme ikke bare ved peisen!
Pellets (drivstoff granulater) laget av tre sagflis. Forbruker peisene sine i automatisk modus, volumet av den innebygde bunkeren for pellets er nok i 1-3 dager
Varme ikke bare ved peisen!
Spartherm Feuerungstechnik.
Varme ikke bare ved peisen!
Chemines Philippe på elementene i ovnen i kontakt med den oppvarmede luften gjør ribber for å forbedre varmevekslingen ( men ). Noen modeller av ovnen rett på fabrikken er utstyrt med konveksjonskamre ( B.)
Varme ikke bare ved peisen!

Kjemansk Seguin Duderiezepland Stråling Peisen varmes bare peishallen

Varme ikke bare ved peisen!
Hark.

Firecase med konveksjonskammer, luftforsyningsvifte og luftkanaler

Varme ikke bare ved peisen!
Chemines Seguin Duderiez.

Luftveiselementer for peis Luftvarme med tvungen konveksjon

Varme ikke bare ved peisen!
Chemines Seguin Duderiez.
Varme ikke bare ved peisen!
Reignoux kreasjoner for å dekorere luftdrevne hull i systemet av peis oppvarming - spektakulære ventilasjoner
Varme ikke bare ved peisen!
Kjeminene godin.

Ovnen (peis kjele) for vannvarmesystemet er dekket med varmeisolerende materiale for å redusere varmetapet

Varme ikke bare ved peisen!
Kjeminene godin.

I peisene med en vannskjorte er varmen utenfor "vasker" ikke innendørs luft, og varmenesystemet i varmesystemet

Varme ikke bare ved peisen!
"FELT" ( men ) kobles til den nederste sonen i vannskjorten ( B. ) peisen, og tilførsel av varme inn i systemet utføres fra sin øvre sone ( i)
Varme ikke bare ved peisen!
Darco.

Wk 3 peis kjele

Varme ikke bare ved peisen!
Buderus.
Varme ikke bare ved peisen!
Darco.
Varme ikke bare ved peisen!
Darco.

Peiser med vannvarmeveksler - en utmerket løsning for oppvarming to eller tre rom. Noen modeller kan varme opp vann for DHW

I dag er valget av varmesystem for et landsted ikke lett. Det er ved en tilfeldighet, fordi teknologien er stor. En av de mest populære, men likevel, veldig interessante måter å varme på en slik bolig, er å bruke en peis som en kilde til varme samtidig for to eller flere rom.

Nevn umiddelbart: Peisen oppvarming i dag er ikke den mest effektive og praktiske i drift. Et riktig designet vannvarmesystem basert på en gasskjele er mer økonomisk og enkel å vedlikeholde. Derfor bruker eierne av de fleste landhus peiser som en reservekilde for varme. Men for å gi, hvor gass ikke leveres, og i den kalde tiden besøker vertene på ferie og bare av og til - i helgene, er et slikt system egnet som hovedoppvarming av alle rom. Surromeaften, du kan raskt øke temperaturen i huset og vedlikeholde det på et slikt nivå for en stund.

Er det verdt kampen i lyset?

Systemet med peis oppvarming av flere rom er bygget på grunnlag av peiser med lukket røykrom. Nå er de populære over hele verden, spesielt i Vest-Europa. Ofte er slike ovner laget i form av innebygde kassetter (fra støpejern eller stål). De er utstyrt med en kvartsglassdør som motstår oppvarming til 800 C. I tillegg er rekkevidden av egnede ansikter et bredt spekter av ovner. Med en lukket dør kan du justere luftstrømmen som kommer inn i ovnen, og endrer intensiteten til drivstoffforbrenningen (derfor er en del av brensel nok for en tyngre natt). Effektiviteten til slike peiser er 75-91%, de er relativt brannsikre ("skyting" kulene flyr ikke til rommet).

Peiser i speilet av tall

Varme ikke bare ved peisen!
Reignoux CreationSfriend Det er nødvendig at 1 kW termisk kraft er nok til oppvarming 10m2 rom med takhøyde 3m. Det vil si at vindkassen med en kapasitet på 12 kW teoretisk skal dumpe 120m2. Men for dette trenger vi imidlertid de ideelle forholdene (brensel fuktighet - 15-20%, skorstein av optimal design, god termisk isolasjon av huset idr). Derfor kan for eksempel en brannboks som har en nominell kraft på 12 kW, si at det sannsynligvis vil nøle kun 90-100m2 kvadrat. Vedlegg: Kraften til ovnen bestemmes av fabrikken eksperimentelt.

For å levere varme fra ovnen til forskjellige rom, brukes systemer to typer luft og vann. For saken av rommet er rommet oppnådd i form av varmeflystrømmer - deres luftoppvarming skjer. I det andre blir varmebæreren oppvarmet i ovnen, så er radiatorene som er installert i rommene oppvarmet. Maksimalt område av alle rom som kan oppvarmes med en peis er 170-250m2. Akk, maksimal effekt på ovnen er ikke ubegrenset - det er vanligvis lik 24-30 kW.

Kort sagt, vi vil stoppe på særegenheter av luft og vann peis oppvarming systemer som brukes til oppvarming flere rom.

Oppmerksomhet, luft!

Luftbårne varmesystemer er kjent i Russland bedre enn vann. Deres arbeid av deres arbeid er all luft, fylling av oppvarmede rom, blir gjentatte ganger opplyst i nærheten av oppvarmede omtrent opptil 300 med en lukket peisovn, noe som resulterer i oppvarming. Peisen til peisen er plassert i konveksjonskammeret (det kalles en varm luftdistributør eller et foringsrør) - Gapet forblir mellom dem, gjennom hvilken den oppvarmede luften beveger seg. På siden, bak og øvre deler av ovnen er det mange fremspring som øker området av varmeveksling med flytende luft. Det er bedre å kjøpe ovnen sammen med konveksjonskammeret (i form av en fullt utstyrt produktprodusent). Men noen ganger er det mer lønnsomt å kjøpe brensel og foringsrør fra leverandøren av peiser. Hvis et konveksjonskammer av fabrikkproduksjonen ikke er gitt for ovnen, kan peisrammen selv utføre i sin rolle, i nisje som ovnen er installert på. Skorstenen er dekket med et foringsrør av termisk isolert gips. Utseendet mellom ovnen og nisje luften faller gjennom hullet under og over ovnen.

Bruken av luftpleie oppvarming med naturlig konveksjon kald luft kommer inn i den nedre delen av rommet mellom ovnen og konveksjonskammeret fra rommet der peisen ligger. Løft opp, det varmer opp. En del av den varme luften er rettet mot peisrommet, og de andre to-fire-fire-foldede luftkanalene går til nabo eller ovennevnte rom.

Varme ikke bare ved peisen!

I luften peis oppvarming systemet med naturlig konveksjon, var luften oppe, passerer i nærheten av de varme overflatene på peisovnen ( men ) og skorstein ( B. ) (Prosessen er identisk med luftoppvarming i vannvarmerekonvektoren). Gjennom ventiler ( i ) Det kommer inn i peishallen og nærliggende rom

Konveksjonssystemet er uavhengig av elektrisitet, stille. For ledningen av varm luft gjennom rom, er kanalene i et stort tverrsnitt nødvendig for å redusere aerodynamisk motstand. De må være laget av ikke-brennbare materialer (for eksempel fra galvanisert stål med en tykkelse på 0,5-1mm). Beskyttelsen av brannbestandig isolering av passasjen av kanaler i nærheten av de brennbare strukturelle elementene i bygningen er obligatorisk. Denne metoden for oppvarming gjør at du kan varme opp til to eller fire rom, men generelt avhenger effektiviteten av systemet av planleggingen av huset. Lengden på luftkanalene fra peisen til rommene skal ikke være mer enn 2-3m, uønskede bøyninger og innsnevringer, er uakseptable P- og U-formede seksjoner. Det er umulig å pumpe ut lokalene under peisen eller langt fra den. Den varme luften i rommet er fjernet gjennom metallnett, som i rommene ligger i samme etasje med peis, plasseres under taket, og i de øverste etasjene, i en høyde på 20-50 cm fra gulvet. Du kan utstyre peisvarmesystemet med naturlig konveksjon på grunnlag av en lukket brannboks, som kjemikalier Seguin Duderiez, Chemines Godin, IGC Franc Rene Brisach (All-France), Piazzetta (Italia) IDR. Kostnaden for luftkanaler (materialer og arbeid) - 15-50% av prisen på ovnen, som er 15-170 tusen rubler.

Varme ikke bare ved peisen!

I systemet med peisluftoppvarming med tvungen konveksjon, gjentas fyllhusluften i nærheten av varme ovner ( men ) med en spesiell vifte ( B. ). Oppvarmet luft gjennom varmeisolerte kanaler ( i ) Injisert alle oppvarmede rom

Det er systemer med tvungen konveksjon. Luften er egnet til mellomrommet mellom ovnen og konveksjonskammeret og injiseres i oppvarmede rom med en eller flere kanalfans. Varmen transporteres til en avstand på opptil 10m (inkludert innendørs gulv under). Det er tillatt å bruke luftkanaler av en liten diameter, inkludert fleksibel varmeisolert ventilasjon. Systemer gir ensartethet av oppvarming, filtrert og fuktet oppvarmet luft. Det er ingen problemer med legging av luftkanaler som kan føre til steder for uttak av varm luft, selv i underjordisk plass. Blant ulempene er det først og fremst nødvendig å merke seg støyen av fans (fra 35dB) og en høyere pris (en vifte koster 3-15 tusen rubler).

Optimale systemer for oppvarming rom i et sesongbasert hus, som er sjeldent om vinteren. Det viktigste er at det ikke er strømforstyrrelser. Det er umulig å bruke et system med tvungen konveksjon, hvis det ikke er elektrisitet: kan mislykkes fansen.

Hvis det ikke er noe sted for viften på ovnen eller konveksjonskammeret, er det installert på loftet. I den øvre delen av konveksjonskammeret er det "forbundet" med en termisk isolert luftkanal. Fra viften i hvert Sheard rom er det en individuell kanal for å levere varm luft. Loftet har også en filterboks for rengjøring av oppvarmet luft og noen ganger luftfukter for å øke sin relative fuktighet. Viftehastighetsstyringsenheten er plassert i peishallen på veggen.

Spesielle sentrifugalfans med en kapasitet på 300-600m3 / t med en tilkoblingsmunnstykke ved innløpet og to eller flere, fleksible varmeisolerte kanaler, veggmonterte luftkanaler, i henhold til stiler som svarer til ovn eller peisovn, leverer nesten alle Produsenter av solid brennstoff peiser. Dette nummeret, for eksempel Supra (Frankrike), Chemines Seguin Duderiez, Cheminees Godin idre. Det er verdt å merke seg selskapet Darco (Polen), som spesialiserer seg på komponenter for distribusjonssystemene til peisvarmen.

Utvinning av ovner Installere viften er gitt som et alternativ (det er kjøpt separat). For eksempel er enhver stramming av piazzetta designet slik at du under det kan installere en spesiell konsoll for tvungen luftforsyning av multifuoco. Utførelsen av viften er 300m3 / t. Systemoperasjonen styres ved hjelp av fjernkontrollen, som inkluderer viften, endrer rotasjonsfrekvensen.

I tilfeller der det er nødvendig å redusere antall installasjonsoperasjoner i organisasjonen av luftfartøysoppvarming, er det praktisk for installasjon av en monoblokkbrann med et konveksjonskammer og en innebygd fan-en eller flere. Dermed er Ecostar Peiser (Edilkamin, Italia) utstyrt med to fans, det øker systemets pålitelighet. Oppvarmet luft leveres gjennom luftkanaler laget av aluminiumsrør. Fansene styres med en treposisjonsbryter, og velger modusen for sakte arbeid, raskt arbeid eller vent. For å beskytte mot overoppheting, er peisen utstyrt med en sensor: Når temperaturen når 50 s, aktiverer den automatisk fansen med langsom hastighet og slår seg automatisk av når temperaturen faller under 50 C.

Hot Swift.

Vannsystemer med peisoppvarming forblir en nyhet for russiske forbrukere, siden modeller av peiser som passer for deres skaper, er fortsatt ganske mye. Slike systemer gjør det mulig å effektivt skade fjerntliggende deler av bygningen og akkumulere varmeforbrenningsbrennstoff, oppvarming av kjølevæsken (frostvæske i boliger for midlertidig innkvartering). Slike installasjoner kan operere både uavhengig og i forbindelse med gass, olje og elektriske kjeler, tjene til å helbrede vann i GWS IDR-systemet.

Gravitasjon (ikke-synlig) Peisvarmeanlegg er bygget på grunnlag av lukkede peisovner med innebygde varmevekslere (de såkalte peiser med en vannjakke) og vann radiatorer med lav hydraulisk motstand. I bruk vannets evne til å endre sin tetthet ved forskjellige temperaturer (på grunn av hvilken sirkulasjon av kjølevæsken oppstår). Fordelene ved et slikt system - enkelhet av enhet og drift; uavhengighet fra tilførsel av elektrisk energi; mangel på sirkulasjonspumper, støy og vibrasjon; Holdbarhet (med riktig drift, kan systemet fungere i 15-20 år og mer uten overhaling). Blant manglene, den reduserte radius av handling (opptil 20m horisontalt), på grunn av lav sirkulasjonstrykk; solid rørdiameter for kjølevæske; Manglende evne til å damn gulvene under peishallen. Et slikt system varmer kjølevæsken i 20-30 minutter, og det avkjøles det for raskt (avhengig av varmekapasiteten til huset). Derfor er det bedre å bruke høye varmekapasitetsoppvarming enheter i systemet, som for eksempel grisjern radiatorer. Kodekasebrann kan kobles fra 2-3 til 15 radiatorer.

Varme ikke bare ved peisen!

I gravitasjonsvarmesystemer, radiatorer ( men ) Kan være plassert i samme etasje som en peis ( B. ), eller over den. For å kompensere for utvidelsene av kjølevæsken i systemet, er det nødvendig med en ekspansjonstank ( i)

En peis med en vannjakke er for eksempel 851 CH (Chemines Godin), som arbeider på brensel og ideelt egnet for bruk som varmegenerator i oppvarming av gravitasjonssystemer, koster 120-140 tusen rubler. Billige modeller (pris og ca 40 tusen rubler) er produsert i Polen og Ukraina.

Kostnaden for peiser med en innebygd varmeveksler for gravitasjonsvarmesystemer er 17-130 tusen rubler. Deres makt overstiger ikke 14-15 kW, med den mest overførte gjennom vannvarmesystemet, og jo mindre går for å varme opp luften, "vaske" varme overflater av ovnen. Enbra (Tsjekkia) tilbyr Olymp og Afrodita peiser med innebygde varmevekslere med en maksimal kraft på 4-6 kW. Veldig interessant når det gjelder design og Ecoidro-modell (Edilkamin).

Camic varmesystemer med tvangs kjølevæskesirkulasjon brukes også. Ulempen er avhengig av tilstedeværelsen i elektrisitetshuset, som er nødvendig for driften av sirkulasjonspumpen. Men nettopp takket være pumpen, blir kjølevæsken levert til alle deler av bygningen, inkludert de nedre etasjene. Systemet vil raskt øke temperaturen i rommene til komfortable verdier og vil støtte det på dette nivået. Når du installerer radiatorer, kan du gjøre rørene med liten diameter (10-15 mm), bruk kollektorens ledninger av rør av lokaler, anvende eventuelle varmeinnretninger, inkludert med høy hydraulisk motstand. Aesli Peis er utstyrt med en plate varmeveksler, huset kan leveres ikke bare med varme, men også varmt vann på to punkter med vannmotstand (for eksempel på bad og kjøkken).

Varme ikke bare ved peisen!

"FELT" ( men ) kobles til den nederste sonen i vannskjorten ( B. ) peisen, og tilførsel av varme inn i systemet utføres fra sin øvre sone ( i)

Hvis du planlegger å varme peisbrenten, er det mest praktisk å kjøpe en peisinnsats eller ovnpeis som produsenten fullt bemannet alt som kreves for å organisere vannforsyning til radiatorer (pumpe, ekspansjonstank som kreves av automatisk det.) For Eksempel, en av peisen fikserer jolly-mec (Italia). Men du kan kjøpe komponenter for systemet og separat.

Pellet Peiser som brukes som varmegenerator for varmesystemet, er vanligvis utstyrt med alt som er nødvendig for tilkobling til radiatorer. Å skape et vannpeisvarmeanlegg i Pellet, en Ecologica-Idroovn (Atmos, Tsjekkia), utstyrt med en vannvarmeveksler med en kapasitet på 8,5 kW. Den er utstyrt med en ekspansjonstank på 12L og sirkulerende pumpe; Det er også en fjernkontroll som lar deg justere strømmen og temperaturen i rommet, uten å komme seg ut av favorittstolen din. Prisen er ca 150 tusen rubler. Lignende utstyr - Terma Water SFT Pellet Peiser (Faci, Italia) med en kapasitet på 18-28 kW, hvorav kostnaden varierer innen 200-207 tusen rubler. Modell Hidrocopper (Ecoforest, Spania) med en kapasitet på 5-18 kW koster 140 tusen rubler. Blant de som er innebygd i peisfraksjonen av pelletens peiser, klar til å koble til vannvarmesystemet, bør det bemerkes de svært effektive modellene av Serenissima (Italia) i ca 240 tusen rubler. I tillegg til pellet peiser med en vannvarmeveksler, kan du kjøpe en enhet med innebygde sentrifugalvifter for luftoppvarming.

Les mer