Erobrer av plass

Anonim

Interroom Skyvedører: Designens verdighet, design av dørduker, funksjoner Installasjon av dører uten innramming og uttrekkbar i veggen

Erobrer av plass 13066_1

Liker du fantastiske filmer? I så fall, sannsynligvis, la merke til at i de høyt utviklede sivilisasjonene oppfunnet av våre samtidige under arrangementet av boligpreferanse ga skyvedører. Utgangen tyder på seg selv: uten slike strukturer tror vi ikke fremgang.

Skyvesystemer med en rullemekanisme kan ikke kalles en nyhet. Men hvis i feltet av produksjonen av kabinett og innebygde møbler i systemet, er disse neppe ledende, så glidende innerdører i våre leiligheter og hus er fortsatt sjeldne. Avteda pris fullt ut fordelene med å kjøre mot lerretet enkelt, det er bare verdt å forestille seg hva som vil skje i en smykker bil hvis alle dørene i det plutselig blir svingende.

Business Ny, Uautorisert

Erobrer av plass
Arkitekt E. Urbel

Photo K. Ovchinnikova Hvorfor blant våre eiere, oftest ikke veldig store leiligheter, er glidende systemer mindre etterspørsel enn å svinge? Den første og hovedårsaken er uten tvil den vane som er slik at prosessen med å åpne / lukke skyvedøren ser ut til mange (det virker) som krever litt mer innsats som opptar litt lenger, til slutt, bare ubeleilig. Den andre er ideen om at en slik dør kan passe langt fra noe interiør. Men tross alt er rullemekanismen vanligvis helt skjult, og det faktum at det i utseendet på veggen og veggåpningen kan utføres i hvilken som helst stil. Den tredje grunnen er virkelig verdt det - de mister svinger i tetthet, noe som betyr at det ikke er så effektive i kampen mot utkast og gir mindre lydisolasjon. Det skal imidlertid bemerkes at i mange systemer er denne mangelen minimert. Endelig er slike argumenter også gitt: Dørens mekanisme er komplisert og ikke for pålitelig, installasjonen av strukturen er ekstremt arbeidskrevende, og prisen er ekspansert høy. Tekniske og økonomiske problemer Vi vil vurdere i detalj lenger, men straks forsikre lesere om at ingen av disse ideene samsvarer med virkeligheten.

Skyvedører lagrer det nyttige området - dette er en ubestridelig og bevist praksis, og mangfoldet av deres design er slik at når du søker etter en optimal planleggingsløsning, kan du finne en vei ut av en vanskelig situasjon.

Skyvedørene kanoner (begrepet "sash" her er neppe anvendelig) Du kan bevege deg i åpningen, bevege seg langs veggen og fjerne i veggen. Når det er nødvendig å lukke åpningsbredden mer enn 1,2 m, gjør dørene med to lerret (hvis mer, designen vil bli kalt partisjon), som enten er spredt i motsatte retninger, eller fjernes i en retning (teleskopdører). Daglige rom, hvor bøyene på veggene blir stadig mer brukt og andre uvanlige interiørløsninger, er det vanskelig å gjøre uten radius skyvedører.

Stengler, ruller og ikke bare

> I tradisjonelle japanske partisjoner ble et lysbildeprinsipp brukt: Sprinsippet om glidende ble brukt: det lette lerretet fra papir på en treramme flyttet langs den nedre styren, og den øvre styren holdt dem fra høsten. Hasha i midten av det tjuende århundre. Shirms for garderobe begynte å erstatte dørene på hjulene. Rullestøttesystemet, forbedret og oppgradert, er vellykket brukt i dag og i skapene. Rullesuspensjonene dukket opp relativt nylig, og det er disse mekanismene som ikke kan være bedre egnet for innerdører. Hvorfor nøyaktig de? Smuss, sand, fremmede gjenstander faller inn i den nedre styren. Det skaper noen ulemper (spesielt hvis tårnene over gulvet) og i alle fall bryter med enheten i gulvbelegget, som motsetter seg de fasjonable trenderne i utformingen av lokalene.

Halvautomatisk dør

Skyvedører av to lerva kan utstyres med en enkel, men veldig nyttig synkroniseringsenhet. Det letter å åpne / lukke døren og forhindrer en kanon på den andre. Dette er et miniatyrsystem som utgjør stålkabel og blokker. Hvis synkroniseringen er installert på dørene, hvor lerretet åpnes i forskjellige retninger, er det tilstrekkelig å feste en innsats (skjønt, dobbelt så stor) til en canvase, og den andre vil automatisk begynne å bevege seg i motsatt retning. Slapsopy dører utstyrt med en synkronisering, gjentar "Slave" lerret bevegelsen av "ledende" uten jerks og sjokk. Synkroniserere er i sortimentet av de fleste firmaer som produserer mekanismer for skyvedører. De er 400-800 rubler.

Noen ganger er dørene utstyrt med en mekanisme for selvblokkering - jo nærmere. En slik enhet er praktisk i bad, oppbevaringsrom, som er i rom, hvor dørene er oftest stengt. Ved installasjonen av jo nærmere kan du justere lerretets hastighet.

Mekanismer for skyvedører produserer mange firmaer: "Alp" (Russland), Geze, fortsatt (både Tyskland), Eclisse, Koblenz, Pettiti Giuseppe (hele Italia), Saheco (Spania), Valcomp (Polen) IDR. Hver av dem produserer flere systemer med forskjellig "løftekapasitet" (50-120kg).

Mekanismen for den indre døren inkluderer rullevogner, veiledning (ofte kalt spor eller jernbane), to stopper, lavere flagg og metallhjørner designet for å feste guiden til veggen. Driftsprinsippet for alle mekanismer er det samme, men det er noen forskjeller, spesielt, materialet av bærer, ruller og akser kan være forskjellige. Avteda Nøyaktig disse de fleste indikatorene påvirker "bæreevne" av mekanismen, dens operasjonelle egenskaper og holdbarhet. Ruller med ruller med solid plast (geze, fortsatt) er mer holdbar og gir lettere bevegelse av banen, men myke ruller (Pettiti Giuseppe) ruller nesten stille; Teflon Coating Rollers (Koblenz) har økt levetid. For lette kluter brukes vogner med ruller på stålakser (uten rullende lagre), for tunge vogner med ruller på kulelagre. Det er verdt å merke seg at spesialistene fortsatt anbefaler å ikke lagre og installere jevn en lungeklut på ruller med kulelagre. En omfattende løsning tilbyr eclisse-ruller fra spesiell plast på kulelagre. I dette tilfellet avhenger antall ruller på vognen av masse på nettet.

Spor er laget av aluminium. For noen år siden var det fortsatt mulig å møte stålspor på markedet, men de var for mye støy. Stoporks på begge sider av styret begrenset bevegelsen av vogner, fikser kluten i ekstreme stillinger. Det nedre flagget, som er festet til gulvsiden av åpningen og herdet i sporet, profesjonalisert langs den nederste enden av lerretet, er nødvendig for å redusere brikken av bunnen av lerretet.

Komplette dører med rullemekanismer og utfør installasjonen av slike strukturer. Representanter for utenlandske produsenter av interroom dører: "Union italienske dører", Italon, Master-Lock Service, Mercury Design, "Interior Interior", IMBM, "Nytt interiør "IDR., I tillegg til store innenlandske bedrifter:" Arboled "," Volkhovets "," Sophia "IDR. Ved å kjøpe skyvedøren, betaler du i tillegg kostnaden for mekanismen (1.2-3.8 tusen rubler) og forberedelsen av lerretet (1,5-3.5 tusen rubler).

For enkelte firmaer er produksjonen av skyvedører og partisjoner (hovedsakelig på bestilling) en prioritetsaktivitet. Her bør du bli kalt "Alpha", "Doc", Aldo, Ecalum, Emu-stil (alle-Russland), Astor Mobili, Casali, Comas, Deni-Design, FOA (alle Italia). Prisen på den registrerte døren beregnes, basert på området av lerretet (kluter), hvor kostnaden kan være 3-35 tusen rubler. For 1m2 (avhengig av design, materiale, IT-mekanisme).

Innenlandske firmaer brukes hovedsakelig av mekanismer fra utenlandske produsenter: "Arboled" - Geze, Aldo og "Volkhovets" - Koblenz, Plant "Horizon" - Still IT.D. Alpha sammen med egne produksjonsmekanismer, gjelder Geze Rollan-systemet.

Den enkleste transformasjonen

Skyvedørene lerret er standard dørkluter, hensiktsmessig modifisert. Ingen alvorlige restriksjoner på utformingen av nettet eksisterer ikke: det kan være skjold, belastning eller glass (med eller uten ramme). Men bredden på den (og ved døren "langs veggen" - om mulig, bør høyden) være 30-100 mm mer enn den for desintegrasjonsdøren for åpningen av samme størrelse, siden innramming (vi vil beskrive neste ) har en mindre tykkelse enn normal dørramme. På nyansene av "løping" lerretet skal stoppes mer detaljert.

Mening av en spesialist

Funksjonalitet og attraktiv design av skyvedører gjør dem stadig mer populære hos en moderne forbruker. Det er imidlertid viktig at vedtaket av mote ikke er til skade for driftsegenskapene til døren. Glidende design er definitivt mer komplisert av den vanlige svingen. Vår praksis viser at dørene skal være utstyrt med produkter av kjente produsenter. For eksempel produserer eclisse-fabrikken et bredt spekter av elementer av glidemekanismer: skinner og rullevogner, veiledningsprofiler og flagg for alle typer kluter, synkroniserere og parentes for deres festing, blyanter av alle kjente arter. En integrert tilnærming til å utstyre skyvedører tillater uten frykt for å redusere pålitelighet og holdbarhet for å implementere ulike design- og designløsninger.

Viktor Garipov,

Kommersiell direktør for selskapet "Union Italian Doors"

Feil på nettet inkluderer følgende operasjoner: Fresing av avkrysningsruten (ledende produsenter for å forbedre lysbildet og kompensere for mulige endringer i nettets geometri, sett inn i denne G-formede aluminium- eller plastprofilen), håndtakskjæring, på dørene Med slutten av fold og laminering av slutten lerretet, på de italienske og finske dører med en prøve under sløyfen installasjon av dekorative foringer. I tillegg krever mekanismer med større tetthet av avstanden mellom sporet og banen, så som Sintesi (Eclisse), fresing av to ekstra spor (2002020mm) under feste av vogner i den øvre enden av banen.

De beskrevne verkene kan utføres som produsenter (eller deres representanter) i workshops, det vil gi høyere kvalitet og installatører på plass.

Lerretet fra flerlaget eller herdet (noen ganger begge sammen) glasset uten rammer suspendert med vognene ved hjelp av stålklemmer med en elastisk pakning. Eclisse og Koblenz produserer et spesielt P-formet flagg for glassdører, men vanligvis er den nederste enden av lerretet festet med en tre- eller duralprofil med et spor under det vanlige flagget. Kostnaden for canvase er praktisk talt ingen økning. Elegant innramming

Erobrer av plass

Erobrer av plass

Ifølge Eclisse eksperter, installasjon i en fire-roms leilighet i stedet for å svinge (a) skyvedører, vil spare ca 8m2 nyttige område. Slike dører forstyrrer ikke passasjerene til andre rom og er i stand til å kombinere lokalene (B)

Skyvedør, i motsetning til swing, trenger ikke en boks som i bæreelementet. Men veggen skal være ferdig - innramming, som som regel har harmonisert med lerretet, og skaper en farge og stilistisk enhet. For en glassdør kan en innramming av aluminiumprofiler, anodisert eller malt emalje gjøres. Det er ikke forbudt å ordne åpningen og ved hjelp av en vanlig dørramme eller delvis bruke IT-detaljer. Ofte gjør rammen en tykkelse på 10 mm tykk, gjemmer leddet med en vegg med en platband. Tynne planker er festet til veggen på polyuretan "flytende negler", uten bruk av monteringsskum. Stoppestativet som trengs, slik at døren ikke er "backlash" i lukket posisjon, samt for å sikre bedre lydisolasjon, er en litt modifisert bar på dørkarmen. Den har en spor med en todekrets forsegling laget av myk PVC, som myker stativet på rackkanonen. Noen produsenter - Agoprofil, Barausse, Union Porte (hele Italia) IDR - Supply Skyvedører med standard sett, inkludert innramming av åpnings- og dekorative takfelt, som lukker mekanismen.

Dør i veggen

Erobrer av plass
"Union italienske dører"

Straffen for skyvedør:

A-vertikal rack;

b-horisontal ribbiness;

i selvposisjon

Kastet før avkrysningsboksen;

G-flyttbar jernbane;

d-øvre forsterkende profil;

E-metallresistente boder som trekkes tilbake til veggen, både med estetisk, og fra et praktisk synspunkt, bedre enn de skiftet langs veggen, men de er mye mer kompliserte i installasjonen. Evnen til å fjerne døren til veggen skal leveres av veggdesignet. Hvis du vil installere slike dører for ikke å reiste innvendige partisjoner, kan du ta vare på forhånd om de nødvendige endringene i designet. Hvis partisjonen allerede eksisterer, er det to utganger. Først, for å rive den (dette er bare mulig hvis veggen ikke er transportør) og deretter bygge en ny, som gir en nisje for en web og installerer en glidemekanisme i den. For det andre å øke tykkelsen av partisjonen for 80-120mm ved hjelp av hengslede strukturer. Den første, og i det andre tilfellet er de viktigste materialene stålprofiler og gipsplater.

Forenkle oppgaven Hjelp premien passerer for skyvedører, produsert av Eclisse, Koblenz. Blyanter beregnes enten på gipsplaterskatt, eller på plastering (den første er rammen av galvaniserte stålprofiler, den andre er trimmet med galvanisark med en gipsmaske styrket på dem). Ferdige systemer har en rekke fordeler i forhold til samlet fra vanlige profiler. Først og fremst har de en minimal tykkelse ved høy stivhet i designet. Slik at etter dekorasjon er veggen ikke "spill", er rammen forsterket av ofte plassert profiler av kompleks seksjon, laget av stål 0,7 mm tykk. Eclisse Eclisse Sporet kan fjernes og returneres til stedet selv etter at blyantene er installert og skjult finishen. Det er veldig praktisk for montering av flere enheter (for eksempel en nærmere eller åpnings synkronisering), så vel som på en usannsynlig, men fortsatt mulig skade på skinnen eller utenlandske gjenstander.

Mening av en spesialist

Installasjon av dører med en "inn i veggen" -skjemaet, spesielt hvis det skal gjøre uten skum, krever mye oppmerksomhet. Bredden på nisje i veggen skal være minimal. Noen ganger er det fornuftig å skille overflaten i enkelheten, installere dekorative skjermer it.p. I kontrast, med en åpen dør, vil en del av den grove veggen eller vognen av mekanismen være synlig. Avspillingen er ikke travelt: Du må først justere lerretet, kontroller operasjonen av mekanismen og først etter at sy veggen. Med tungt lerret er det ganske sannsynlig at etter en stund (det skjer at etter 2-3 år) vil det være behov for deres justering, og så gjør det ikke uten demontering av strukturens del. Sea Point of View Døren "langs veggen" er et mye mer foretrukket alternativ. Alas, det er ekstremt vanskelig å vurdere alle nyanser når du velger en dørbevegelsesordning. Den riktige avgjørelsen vil alltid kunne be om en erfaren designer eller en dører leverandør spesialist.

Stanislav Sechenko,

Ledende spesialist av Italon

Blyanter er produsert under veggåpningene av standardstørrelser (høyde - 2000 og 2100mm; bredde - 600-1000mm for dører med en web og 1200-2000mm- for dører med to lerret). Variabel Tykkelsen på blyantene lar deg installere både glatt lerret og lerret med fremspringende stifter eller layouter. Produsenter produsenter det er straffer for teleskopiske dører; To dører som beholder i fellesrommet mellom tilstøtende rom; Radius dører med ett og to canvases. Fullstendig straffen inkluderer en rullemekanisme, det nedre flagget (flagg) og alle nødvendige festemidler.

Vi kjemper med et gap

For å forbedre de lydisolerte egenskapene til skyvedøren og redusere den "rensingen", først og fremst, er det nødvendig at gapet mellom nettet og veggen kan så lite som mulig. Derfor, på segmentet av veggen der døren beveger seg, er det nødvendig å erstatte den vanlige sokkelen til en tynn skinne, som vil tillate deg å suspendere lerretet med en minimal en. Reduser gapet over den øvre enden av lerretet til 5 mm kan bruke en vogn med en mortise monteringsenhet til lerretet. Og for å lukke gapet mellom banen og veggen, på rammen og baren, skjuler banen, lim tetningsbørster. De oppførte tiltakene gir deg mulighet til å oppnå ganske tilfredsstillende lydisolasjon - 20-25 dB med en panelduk med en tykkelse på 45 mm med en cellulær fylling (for sammenligning: en RW-luftstøyisoleringsindeks av en svingdør med samme web-om 33 dB).

En enkelt bredde 900mm bredde på 900mm er verdt rundt 6,5 tusen rubler, til døren med to slike lerret, ca 13 tusen rubler. Radius blyanter er mye dyrere - fra 40 tusen rubler.

Installasjon

Monter skyvedøren er ikke vanskeligere enn den vanlige svingen. Når åpningsfinisjonene er fullført, til veggen ved estimert høyde på strengt horisontalt (når det gjelder nivå), festes styret, og plasserer monteringshjørner i en avstand på 400-600 mm fra hverandre. Utformingen av hjørnene sørger for justering av sporet fra veggen - vanligvis i området 20-30 mm, som tillater bruk av kluter med forskjellig tykkelse. Rullevogner og stoppere er installert på banen, og festingsbeslagskruer lerretet, hvoretter lerretet henger på skruene til rullevogner, fikser brakene med muttere. I stedet for å montere hjørner, kan en massiv trebjelke eller en stivisert aluminiumprofil brukes som bærelement (det er inkludert i Kosca-fabrikkene (Italia), Agoprofil, Deni-Design, Union Porte. En slik løsning øker påliteligheten av designet og forbedrer utseendet.

Lås alle låsene

Ganske ofte leveres skyvedøren bare med et håndtak, som går rundt uten en lås. Dette er tillatt: Hvis svingdøren holder av fra åpningen som følge av et utkast eller fra tilfeldige jerker, så er skyvedøren og i seg selv ikke dårlig "holder stillinger", for å åpne den, må du gjøre en innsats i en annen retning. Men dette betyr ikke at det ikke er noen låser for dørene til denne typen. Som i hovne kan de kuttes i de vanlige låsene, eller låser med en blokkeringsmekanisme, eller full lås, inkludert med et automatisk låsesystem (når systemet er på, blir riglels automatisk blokkert når døren er lukket, du kan bare låse det opp med en nøkkel eller svivelknapp.). Låsene har en krokformet tunge og en veldig svak vår, som gir nesten stille lukking; Slott - enkeltrom eller dobbel krokformet Riglel. Låser av høy kvalitet for skyvedører er noe dyrere enn for vanlig sving, og står fra 1600 rubler. ABLOY produserer sine selskaper (Finland), AGB (Italia), Archie (Spania) IDR.

Kostnaden for å montere skyvedøren med en web "langs veggen" er 1,5-1,8 tusen rubler, med to - 2,5-2,8 tusen rubler. (unntatt innramming av åpningen). Kostnaden for å installere straffen (inkludert utkastet til trim) og ekstra materialer (gipsplater, putty it.p.) vil være 25-40% av prisen.

Erobrer av plass
Foto 1.

Aldo.

Erobrer av plass
Foto 2.

Aldo.

Erobrer av plass
Foto 3.

Aldo.

Erobrer av plass
Foto 4.

Aldo.

1-4. Det riktige valget av rullemekanisme vil sikre glatthet og stil på skyvedøren. Test av "0500" -systemet (Koblenz) viste at ressursen er opptil 40 tusen åpning / lukkesykluser

Erobrer av plass
Foto 5.

Ibtm.

Erobrer av plass
Foto 6.

"Union italienske dører"

Erobrer av plass
Bilde 7.

"Nytt interiør"

Erobrer av plass
Bilde 8.

Arkitekt I. Komelurova.

Photo V. Nefredova.

5-7. Kanskje de mest populære skyvedørene med gjennomsiktig lerret som består av tre eller aluminium (anodisert, laminert, malt, foret med finer) ramme og innsatser - fra mattet eller tonet glass

8. Som regel svarer skyvedøren til skyvedøren i høyden til veien, men hvis den er høy, kan du installere døren med en Farian-innsats

Erobrer av plass
Bilde 9.

"Union italienske dører"

Erobrer av plass
Bilde 10.

Photo K. Manko.

Erobrer av plass
Bilde 11.

Ibtm.

Erobrer av plass
Foto 12.

"Interiørakademi"

9. I enkelte modeller av dører forblir rullemekanismen fra rustfritt stål åpent og spiller rollen som et dekorativt element.

10. Dørene "langs veggen" vil ikke forstyrre stedet ved siden av åpningsmøbler, men fra veggen må du trekke seg 60-80 mm

11. Hvis døren blir rengjort i veggen, kan åpningen dekoreres med fasjonable halvcirkelformede platband.

12. Lett lerret med rotting innlegg er harmonisert med interiør dekorert i nesten hvilken som helst stil.

Erobrer av plass
Foto 13.

Ecalum.

Erobrer av plass
Bilde 14.

Mercury Design.

Erobrer av plass
Bilde 15.

Deni-design.

Erobrer av plass
Bilde 16.

Aldo (Koblenz)

13-14. En av mote trender er å installere en skyvedør uten innramming. Åpningen er skilt på samme måte som veggen: plastering, kitt, og deretter maling eller høst ved tapet

15. Dekorative takplasser kan gjøres av det samme materialet (i dette tilfellet av aluminium) og er utformet i samme tone som lerretet, mens du rammer - for å harmonisere for eksempel med gulv eller møbler

16. Ordning av rullemekanismen: A - Spor; B-vogn; i stopp

Erobrer av plass
Bilde 17.

Alpha (AGB)

Erobrer av plass
Bilde 18.

Alpha (AGB)

Erobrer av plass
Bilde 19.

Italon.

Erobrer av plass
Foto 20.

"Interiørakademi"

17-18. Typer av låser: A- under møbelnøkkelen; B - under låsen

19-20. Skyvestrukturer gjør for å bestille for eventuelle åpninger

Redaktørene takker firmaet "Union Italian Doors", Italon, "Interior Interior", Ecalum, Master Lock Service, Aldo for å bidra til å forberede materialet.

Les mer