Detaljert fargevalg Guide for barnas rom

Anonim

Vi demonterer det psykologiske aspektet, relevansen av forskjellige farger i barnas rom og gir nyttige tips om å velge en nyanse.

Detaljert fargevalg Guide for barnas rom 13120_1

Detaljert fargevalg Guide for barnas rom

Å gjøre et barns interiør, må du ta hensyn til ulike aspekter. Hvilken farge i barnehagen kan påvirke utviklingen av babyen og dannelsen av sin karakter? Hvordan hjelpe barnet ditt til å bekjempe vanskeligheter eller, tvert imot, å distrahere mot negative situasjoner ved å velge riktig nyanse? Eksperimenter med designen, ikke glem at barnets globelighet kanskje ikke faller sammen med din. Reisende for hans humør og tilstand og fortsetter på grunnlag av dette.

Velg farge for barn

Psykologisk faktor

Kollaps av forskjellige farger

  • Hvit
  • Grå
  • Gul
  • Grønn
  • rød
  • oransje
  • Rosa
  • Blå

Tips for å velge

Fargepsykologi: Myter og fakta

Myte: Farger påvirker alt det samme

I bøker og i moderne psykologiske innflytelsesgodtgjørelser, selv i boken på Feng Shui, er de samme prinsippene for fargeinnflytelse på en mann gitt.

Hvor virkelig?

Hver farge har sin mening bare innenfor en bestemt kultur. For eksempel, for europeerne, symboliserer hvite renhet og uskyld, og for en bosatt i Kina - døden. I den kinesiske tradisjonen er kunnskapens farge blå, og i den europeiske gule er det han aktiverer hjernens aktivitet. Farger påvirker ikke objektivt, umiddelbart til underbevissthet og fysiologi, men subjektivt, gjennom det kulturelle miljøet. Og i praksis, i praksis, vil blandingsinformasjon oppnådd fra europeisk psykologisk litteratur og postulater av Feng Shui, ha en spesiell effekt.

Detaljert fargevalg Guide for barnas rom 13120_3

Myte: Ved hjelp av farge kan du få et barn å lære

For eksempel lærer barn uansett og ønsker ikke å spille sport. Ønsker å hjelpe ham, endrer du fargesporet til interiøret på den røde, stimulerende aktiviteten. Og vent på resultatet.

Hvor virkelig?

Fra denne tilnærmingen er det bedre å nekte. Hver person har et spesielt temperament, et nødhus av karakter, og reagerer individuelt på hendelser og påvirkninger. Hvis barnet er stengt og tilbøyelig til å vri i skyene, vil røde bakgrunnsbilder og møbler ikke gjøre det til en utmerket student og en sjel i selskapet. Ja, de vil stimulere aktivitet, men det vil mest sannsynlig forbli internt. Dessuten vil barnet heller undertrykke henne for å holde seg rolig. En slik intern konflikt kan til og med føre til nevrose.

  • 16 små, men utrolig komfortable barnas

Barnas valg

Barnas hvite farger

Mange folk er hvite - et symbol på lykke til, bra, liv. Hvit bærer håp, energi og kraftkonvertering. Det er effektivt toner, og har også en gunstig effekt på lukkede og depodede barn, deres selvtillit øker. Den dominerende hvite kan imidlertid forårsake en følelse av utilgjengelighet og overlegenhet over andre, samt inntrykk av overdreven sterilitet av rommet. Det er bedre å bruke det i kombinasjon med andre farger. Hvit er perfekt for barn i skandinavisk stil.

Detaljert fargevalg Guide for barnas rom 13120_5
Detaljert fargevalg Guide for barnas rom 13120_6

Detaljert fargevalg Guide for barnas rom 13120_7

Detaljert fargevalg Guide for barnas rom 13120_8

Grå

Folk som foretrekker grå, tror ikke at ved hjelp av følelser kan du endre noe, ikke tro på oppriktighetens oppriktighet; Det antas at følelser bare skal vises under visse omstendigheter (men ikke nå). Herfra deres konstante stivhet, selvbeherskelse og derfor følelsesmessig utmattelse. Grå farge stabiliserer den omkringliggende situasjonen, men det er dobbelt. På den ene siden har en negativ betydning: En mann i et grått rom føles isolert, skilt fra andre. På den annen side, i sin positive betydning, tilsvarer grå stabilitet og tillit til at alt det beste er foran. Med denne dualiteten er funksjonene i virkningen på en person av forskjellige nyanser forbundet.

Detaljert fargevalg Guide for barnas rom 13120_9
Detaljert fargevalg Guide for barnas rom 13120_10

Detaljert fargevalg Guide for barnas rom 13120_11

Detaljert fargevalg Guide for barnas rom 13120_12

Lys grå beroliger. Dessuten forårsaker det en liten følelse av fred, frihet, forårsaker en god psyko-energi-tilstand. Og mørkegrå, tvert imot, reflekterer en uheldig alarm, fratatt intern energi, han presser. Enhver nyanse av grå oppfordrer ikke aktive handlinger. Og det mørke grårommet for sunne barn er ikke egnet, da dette er fargen på sykdommen, passiviteten, kjedsomhet.

  • Hvordan arrangere et ikke-stykke interiør i et barnehage i grå farger

Gul

Gul farge personifiserer sinnet - det antas at det påvirker intellektuell utvikling, stimulerer utvidelsen av kognitive interesser. Det bidrar til å overvinne vanskeligheter, bidrar til konsentrasjonen av oppmerksomhet. Under påvirkning av en gul person raskt tar beslutninger.

Gul stimulerer utviklingen av intuisjon og intelligens. Hans tilstedeværelse i barna positivt påvirker absolutt alle aspekter av barnets liv: aktiverer hjernens aktivitet, stemningen øker, øker hastigheten på oppfatning, visuell skarphet. Gul kontraindisert bare i tilfeller hvis barnet er for spent.

Detaljert fargevalg Guide for barnas rom 13120_14
Detaljert fargevalg Guide for barnas rom 13120_15

Detaljert fargevalg Guide for barnas rom 13120_16

Detaljert fargevalg Guide for barnas rom 13120_17

Grønn

Green Room - Avslapping rom. Han bidrar til selvanalysen, stimulerer ønsket om en person til å forstå seg selv, ingenting krever og kaller ikke hvor som helst. Mannen under påvirkning av grønt blir mer oppmerksomme - det var derfor i det siste var skrivebordene strammet med grønn klut, og bordlampene hadde grønne lampeskjermer. I tillegg bidrar dominansen av den grønne gamma til et godt humør, bidrar til å kjempe for søvnløshet. Tegninger, leker og bindende bøker, barnas grønne møbler - hva som trengs av et barn.

Detaljert fargevalg Guide for barnas rom 13120_18
Detaljert fargevalg Guide for barnas rom 13120_19

Detaljert fargevalg Guide for barnas rom 13120_20

Detaljert fargevalg Guide for barnas rom 13120_21

rød

Rød - energikilde, det personifiserer makt, gjennombrudd, vil til seier. Rød og burgunderfarge fungerer aktivt på nervesystemet, øker blodtrykket. Hypoton og apatisk, lav effektive barn føler seg bedre i interiøret med lyse røde aksenter. Den røde fargen på veggene i barnehagen er akkurat ekstra, det er bedre å legge det til det. Med langvarig eksponering påvirker denne fargen negativt barnas psyke, slik at interiøret med overvektet av rødt kan forårsake hodepine og mareritt. Barn som bor i et slikt rom, har ofte strid.

Detaljert fargevalg Guide for barnas rom 13120_22
Detaljert fargevalg Guide for barnas rom 13120_23

Detaljert fargevalg Guide for barnas rom 13120_24

Detaljert fargevalg Guide for barnas rom 13120_25

oransje

Varm, glad og energisk farge har alle fordelene med rødt, men bærer ikke aggresjon, det virker ganske forsiktig. Han holder hele tiden i en tone, er forbundet med selvbekreftelse, lyst til å nå målet. Det er nesten alltid påvirket av det gunstige, da det forbedrer stemningen, og bringer tanker på livets positive sider (i motsetning til blå). Orange hjelper en person til å føle seg raskere og fri, setter opp optimisme og åpenhet i kommunikasjon. Som de sier forskere av barnas psyke, oransje elsker alle barna. Det bidrar til fordøyelsen, styrker appetitten, men busting med denne fargen i interiøret kan forårsake et overarbeid i et barn, og noen ganger til og med svimmelhet. Derfor er det best hvis bare noen få detaljer er i barnas oransje. Orange har en aktiveringseffekt på lukkede barn, bidrar til å frigjøre seg fra frykt. Det stimulerer utviklingen av kreative evner.

Detaljert fargevalg Guide for barnas rom 13120_26
Detaljert fargevalg Guide for barnas rom 13120_27

Detaljert fargevalg Guide for barnas rom 13120_28

Detaljert fargevalg Guide for barnas rom 13120_29

Rosa farge barn

Varmen i denne fargen løser det negative. Den rådende rosa vitner om behovet for en persons forsvar, om hans fjerning fra virkeligheten, omsorg for drømmens verden, eventyr og forhøyede tanker. Overdreven lidenskap for rosa sier at tenåringen anser seg for tynn, følelsesmessig, aristokratisk natur, som er vanskelig å passe inn i den omkringliggende grove verden. Hvis du vil heve barnet ditt med en leder, kraftig og tøff, vil en slik farge for rommet sitt ikke passe.

Detaljert fargevalg Guide for barnas rom 13120_30
Detaljert fargevalg Guide for barnas rom 13120_31
Detaljert fargevalg Guide for barnas rom 13120_32

Detaljert fargevalg Guide for barnas rom 13120_33

Detaljert fargevalg Guide for barnas rom 13120_34

Detaljert fargevalg Guide for barnas rom 13120_35

Blå

Blå hemmer nervesystemet, forårsaker en svekkelse av pulsen, fjerner muskelspenning og dults smerte. Noen ganger under hans innflytelse kommer tretthet og depresjon. I barnas blå kan være tilstede bare svært begrenset: for eksempel pyjamas, en baby badekåpe, grensen på et teppe.

Detaljert fargevalg Guide for barnas rom 13120_36
Detaljert fargevalg Guide for barnas rom 13120_37

Detaljert fargevalg Guide for barnas rom 13120_38

Detaljert fargevalg Guide for barnas rom 13120_39

  • Hvilken farge å male veggene i barnas rom: kreative alternativer og tips for å velge maling

Fargevalgstips for barnas interiør

1. Det er bedre å velge et lett gamut

I utformingen av en barns å unngå mørke spektrale overganger, fordi fargene som jevnt beveger seg i svart, huktig og aggressivt virker på barnas psyke. De lyse tonene, tvert imot, vil heller fylle rommet med en munter atmosfære, veldig nyttig for barnets utvikling. En utmerket løsning er å bruke nyanser av elfenben med gyldne sprut og blå, som om himmelen, toner for veggene.

Detaljert fargevalg Guide for barnas rom 13120_41
Detaljert fargevalg Guide for barnas rom 13120_42

Detaljert fargevalg Guide for barnas rom 13120_43

Detaljert fargevalg Guide for barnas rom 13120_44

Pastell Gamma er ideell for barn. Det oppdaterer rommet, skaper et godt humør. Du kan male alle veggene i forskjellige farger. Så en blåaktig eller grønn vegg, som faller på solens stråler, reduserer fargenes lysstyrke og forårsaker en følelse av kulde. Vegget i skyggen er bedre å gjøre fersken eller krem. Og for å stimulere barnets kreative aktivitet, anbefaler japanske designere som henger på veggene til barnas tegninger. Det vil gi rommet en individuell stil.

2. Finn de riktige kombinasjonene

Den harmoniske tofargefinishen i barnets rom kan også være gode ideer i designet. Kombinasjonen av sand og lys grønn fortynnet monotoni og gir interiøret en slags originalitet og maleri. Ikke mindre grasiøst ser en grå pastell med oransje elementer eller i kontrast med mild lilla. Og den tradisjonelle kombinasjonen av myk grønn med rosa, som et annet pust, gjenoppliver interiøret, fyller det med liv, energi og renhet. Se etter kombinasjoner!

  • Hvordan kombinere varme og kalde nyanser: 5 tips for det perfekte interiøret

3. Ikke gjør plass for lyst

Ordet "barnas" gjelder for helt forskjellige lokaler: for spill, for klasser, for søvn. Kanskje, ikke alle mennesker kan sette ut et barn flere rom - som regel, barn og søvn, og spille i det samme. Ikke velg for lyse farger for barnehage og fyll ut mange flerfargede leker, som barn som leker i underholdningssentre. Hjemme vil et slikt design føre til at barnet vil være konstant spent, vil være lunefull, krevende fra slitne mødre med en pappa med ny underholdning, det vil knapt kunne gå i seng. Ikke glem at barnas - første av hele soverommet. I spill blir det lyse leker som kan tas fra boksene, og deretter rene.

Detaljert fargevalg Guide for barnas rom 13120_46
Detaljert fargevalg Guide for barnas rom 13120_47

Detaljert fargevalg Guide for barnas rom 13120_48

Detaljert fargevalg Guide for barnas rom 13120_49

4. Vurder barnets alder

Når du lager et barnehage, er det nødvendig å ta hensyn til barnets alder. Når han er mindre enn 2 år, spilles den øverste rollen av hans mors smak, hvor barnet oppfatter verden. Hvis du pynter rommet slik at mor vil føle ubehag (la det til og med beroligende blått eller stimulere utviklingen av gul), så vil sønnen eller datteren være ubehagelig. For generell utvikling hos barn er det nyttig å ha leker av alle store farger, slik at barnet kan mestre navnene sine.

Barnet i 3-7 år danner sin ide om verden gjennom spillet. Derfor må rommet ordnes slik at det kan bli til et spillrom. Når babyen ønsker å sove, må leker fjernes i boksene, skapene. Det er bedre å bruke noen få nyanser i førskolenes rom: Det bidrar til å mestre fargestandardene og bidrar til fremveksten av ulike følelsesmessige tilstander. Krever et sted for selvuttrykk - et hjørne for å tegne på veggen eller for design.

I en alder av 7-12 år er ledende aktivitet informativ. Treningsrommet bør ikke dekkes med tapet med et lyst detaljert mønster, da de distraherer og forstyrrer fokus.

  • Billig innredning: 8 flotte gjenstander for barnehage med Aliexpress

Les mer