Fasade maling

Anonim

Oversikt over malemarkedet for eksterne etterbehandlingsarbeid. Innenlandske og vestlige produsenter, adresser og telefonnumre leverandører.

Fasade maling 15077_1

Fasade maling

Fasade maling

Fasade maling

Fasade maling

Fasade maling

Fasade maling

Fasade maling

Fasade maling

Vakker fasade gleder seg ikke bare eieren av huset, men også av noen som går forbi. I det siste utgaven snakket vi om hengslede ventilerte fasader (artikkel

"Hengslede ventilerte fasader"). Nå snakker vi om maling for eksterne etterbehandlingsarbeid. Deres hovedfunksjon, i tillegg til å skape en dekorativ effekt, er beskyttelsen av fasaden fra de ødeleggende effektene av miljøet

Som alle etterbehandlingsmaterialer, malinger for eksternt arbeid, eller, som vi vil fortsette å ringe dem, varierer fasademalingene i muligheten for å bruke på ett eller annet materiale i basen og kan deles inn i tre grupper:

for metalloverflater;

for steinflater;

For treflater.

Dette materialet er viet til å male for "stein" fasader. Vi definerer umiddelbart, hva vi mener med ordet "stein". Ingen vil sannsynligvis ikke male fasaden av polert granitt eller marmor, men betongvegger, overflater trimmet av ulike typer plaster, kantet med sandstein, må males. Så, under begrepet "stein" etter produsentene av maling, vil vi forstå akkurat slike begge lignende overflater. På samme måte vil under uttrykket "fasade malinger" bli underforstått i ytterligere maling for slike "stein" fasader.

Den viktigste funksjonen til ethvert belegg er beskyttelsen av fasaden fra fuktighetspenetrasjon. Faktum er at nesten alle mekanismer for ødeleggelse av stein forbundet med fysiske, kjemiske, biologiske og mekaniske konsekvenser, en eller annen måte, er basert på fuktighet. Regn, spesielt med vinden, og flyter på veggene. Vannet er i stand til å ta vare på overflaten av en mursteinpartikkel, stein, byggemørtel og betong. Men hvis denne rollen var begrenset, ville det være Polbie.

Som andre materialer, er steinen i stand til å absorbere vann, som er ledsaget av hevelse. Det er klart at alle steinene absorberer vann på forskjellige måter: for eksempel svulmer en porøs mørtel og murstein sterkt, som du ikke kan si om granittet, som absorberer evnen til det som er svært lite. Hvis vann kommer inn i en stein på grensen mellom forskjellige byggematerialer, og noen ganger selv mellom partikler av samme materiale (for eksempel sandstein), oppstår sterke spenninger. Et sted mangler styrkenes styrker og sprakk. Spesielt sterkt vann absorbert nær sømmen. De er som regel laget av høyt sprinklede, sterke absorberende, kalkstein- eller sementløsninger, så det er konstante fuktige soner rundt dem på fasadene.

Hovedmekanismen for ødeleggelsen av steinen i midtbanen er avrimning (dvs. lave temperaturer). Tørrstein er ufølsom for frost. Men det er praktisk talt ingen slike steiner i midtbanen. Når vannet i porene fryser, er det en økning i volumet på omtrent en femtedel, og det omgivende materialet brister uunngåelig. Dermed oppstår mikrocracks, som begynner å aktivt rekruttere fuktighet igjen, og det fryser igjen og så videre, mens mikroskracks ikke fusjonerer i vanlige, synlige sprekker. Det viser seg en ond sirkel: Jo mer vann scoret steinen, jo sterkere det sprekker, jo sterkere det sprekker, desto mer vann kan han ringe. Derfor er økningen i ødeleggelse avlivet.

En annen ødeleggerfaktor er virkningen av mineralsalter. De kan trenge inn i dypet av materialet med kapillarene på veggene fra jorda, utvasking av steinbindet. De samme aggressive kjemikaliene dannes i overflod i industrielle soner og i eksosgasser av svovel, nitrogen og fosforoksider ("surregn"). Selv en enkel, spylingseffekt av det fremre regnet ved forhøyet surhet er kraftig forbedret.

Vannbevegelsen sikrer overføring av salter fra et byggemateriale til overflaten. Saltene oppløst i det krystalliserer på overflaten, danner en glidelås. Under kyrden av salter, primært gips, er det komplekse fysisk-kjemiske prosesser som i siste instans kan forårsake alvorlig ødeleggelse av overflaten, opp til mikrobasert utdanning "Mini-hulene".

Mugg sopp, mosses, lav og alger, støping overflate, og noen ganger volumet av byggematerialer (spesielt porøs), er farlige syreutløpsprodukter av deres levebrød. Spesielt stor skade påføres av lav, baker overflaten med sugfibre. Det er fra alle disse ødeleggende faktorene og må beskytte fasademalingene. Deres arter er ganske mye, men tre store grupper kan skilles, som varierer i materialet til bindemidlet (basis), som for tiden brukes mest i stor grad: Disse er spredningsmaling, silikat og maling basert på silikonharpikser.

Dispersjonsfasade maling er basert på syntetiske harpikser. De er preget av hydrofobicitet (vannavvisende effekt), elastisitet, god mekanisk styrke. De ubetingede fordelene ved denne malingsøkologiske renhet, høye teknologiske parametere og vann som fortynningsmiddel (vekslende brennbare og giftige løsemidler). Det er for dem hovedparten av fasademaling produsert over hele verden. Dispersjonsmaling er dampgjennomtrengelig, det vil si overflatene behandlet med dem "puste", motstandsdyktig mot klimatiske forhold, som lar deg få et belegg med gode beskyttende egenskaper. Dispersjonsmaling lukter ikke (unntatt den svake lukten av den resterende monomeren), er lett påført med børste, ruller og paintopult. Ifølge eksperter, blir vannmaling på akrylatbasis anerkjent som det beste når det gjelder operasjonelle egenskaper, selv om det vanligvis er flere kopolymerer en del av en slik maling, og en valgfri akrylseri. Men umiddelbart trenger å gjøre en reservasjon at med noen overflater er slike malinger uforenlige. Om dette litt senere.

Egenskaper av hvilken som helst maling bestemmes av sammensetningen. Dispersjonsmaling er en vanndispersjon (de minste, tilstrekkelig stabile dråpene, som minner om melk) av en filmformat med forskjellige fyllstoffer og pigmenter. I tillegg til disse komponentene inneholder en slik maling en rekke spesielle tilsetningsstoffer - emulgatorer, som bidrar til dannelsen av dråper med maling i vann, dispersjonsstabilisatorer, fortykningsmidler, anti-høyttalere, antiseptika og mange andre. Selvfølgelig er hovedkomponenten av dispersjonsmaling et bindemiddel, eller som de ofte blir referert til som en filmformator, siden det er den som er ansvarlig for dannelsen av en beskyttende film på overflaten som behandles. Her er bare noen av kravene til bindemidlet: Lav minimal filmdannelsestemperatur (mindre + 5c); Høy hardhet, styrke og værbestandighet av polymeren; Det høye innholdet i filmens tidligere (MER45%) og, selvfølgelig stabilitet under lagring og omrøring.

Silikat fasade maling er enkeltkomponent dispersjon maling basert på flytende potash glass som inneholder forbedring av organiske tilsetningsstoffer. De har en stor pustevennlighet, men har ikke høye hydrofobe indikatorer. Silikatmaling leveres i ferdig form.

Maling basert på silikonharpiks er de mest moderne malingen som kombinerer de beste egenskapene til silikat- og spredningsmaling. Deres base er silikonforbindelser. Disse malingen er også vandige dispersjon, men syntetiske silikonharpikser brukes som et bindemiddel. Silikonmaling skiller styrke, holdbarhet og vakker pusteevne, samtidig malte vegger er sikkert beskyttet mot alle skadelige atmosfæriske påvirkninger.

Hovedfunksjonen og kompleksiteten i anvendelsen av eventuelle maling er deres kompatibilitet med forskjellige typer overflater som de vil bli brukt på. Det er en rekke overflater som er uforenlige med visse grupper av maling. For ikke å gjøre en feil når du kjøper, må du nøye undersøke bordet vårt, der data er gitt på den mest rasjonelle bruken av fasademaling av forskjellige typer praktisk på alle oppståtte typer eksterne malte overflater.

Mange innenlandske produsenter av malingsprodukter har mestret produksjonen av fasademaling på vestlige teknologier og i vestlig utstyr. Blant dem, som produserer et bredt spekter av fasademaling (perklorvinylmaling av elektronikken til elektronikkens elektronikk, akrylmaling "akryo"; "skum-inteko 850"; "skummet"; vann-akryl maling VDA; silikon KO-168 og Cial80; et bredt spekter av silikatmaling); Zao "Oliviest" på Moskva-anlegget "Lakokraska" ("Akryl-lux"; akrylvann dispergerende maling VD-AK-101). Varemerket "Svyatozar" har vist seg bra. Akrylfasade maling "Svyatozar-15" har velfortjent popularitet. Konstruksjonen "Stroykomplekt" tilbyr fasaden akryl maling vdak-1306, som er delt inn i fire typer: "jord-fasade", "standard", "spesialist" og "profesjonell". De to første sammensetningene er konstruert for høy kvalitet primer og overflatebehandling før endelig maleri. Det er bare noen av de russiske produsentene av fasademaling.

En rekke vestlige produsenter av malingsprodukter utfolder produksjonen i Russland. Et eksempel på et slikt samarbeid er Moskva Enterprise "Iris-innredningen", hvorav grunnleggeren er det ledende firmaet Spania Akro. Den maleproduserte maling for utendørsarbeid er i samsvar med internasjonale standarder. Ved måling for å starte produksjonen av en ny serie av maling under varemerket krone uttalte en av de største produsentene av maling til den europeiske bekymringen Akzonobel (Holland).

Men generelt har Russland ingen bred produksjon av moderne typer fasademaling, for eksempel, for eksempel maling basert på silikonharpikser og deres sammensetninger. Det er av denne grunn at i det russiske markedet i dag er produktene et stort antall firmaer fra Europa, Amerika og Asia.

Produsenter fra Skandinavia-landene opptar en ledende posisjon når det gjelder pris / kvalitetsforhold. Det lyse eksemplet er det svenske selskapets Beckers og dets datterselskap Vivacolor, hvis maling på grunn av likhet med klimatiske forhold har bevist seg til russiske breddegrader fra den beste siden. Produktene fra to finske firmaer Akzo Nobel Dekoooy (varemerke Sadolin) og Tikkurila Paintsoy (varemerker Tikkurila) har en bærekraftig etterspørsel. Neste er tyske firmaer. MeFefeAg ​​(varemerker for Dufa og Flamingo), Lacufa, Reesa, Tex-Color er bare de mest representerte tyske selskapets produsenter av malingsprodukter. Tyrkiske produsenter fungerer aktivt. Avposly begynte deretter utvidelsen til det russiske markedet for firmaer fra Slovenia. I tillegg til de som er oppført, i det russiske markedet er det fasademaling fra England (Kantstern ICI, et varemerke Dulux), Frankrike, USA og andre land.

Og i konklusjonen, noen ord om hvordan å minimere kostnadene ved å opprettholde fasaden i perfekt stand. Ifølge Beckers-spesialister beregnes kostnaden for fasadbelegget som følger: Foreløpig forberedelse av fasaden - 45% av den totale kostnadsverdien av kostnadene; lønn koster 37%; Kostnader for etterbehandlingsmaterialer - 18%. Du kan lage to hovedutganger fra disse tallene: Først før malingsfasaden skal være godt forberedt, fordi det ikke er for ingenting at alle store firmaer ikke bare produserer malingen selv, men også et helt system av primere, fixere og impregneringer som De anbefaler å behandle overflaten før pulver, og for det andre er det bedre å bruke bare høykvalitets materialer for å dekke fasader. Bare i dette tilfellet vil det vare lenge (10-15 år), som vil redusere midler betydelig.

Kompatibilitet av fasademaling med en stabil overflate

Overflaten på hvilken maling påføres Dispersjonsmaling Basert på silikonharpiks Silikat
Lime-sement gips Veldig bra Veldig bra Veldig bra
Lime gips Passer ikke Greit Greit
Mineralbasert dekorative gips Greit Veldig bra Veldig bra
Lime sandstein Greit Veldig bra Veldig bra
Sandstein Passer ikke Greit Veldig bra
Silikatmaling, silikatgips Greit Veldig bra Veldig bra
Silikon harpiks maling eller gips Greit Veldig bra Passer ikke
Lime maling. Passer ikke Greit Greit
Dispersjonsmaling Veldig bra Veldig bra Passer ikke
Plaster basert på syntetiske harpikser Veldig bra Veldig bra Passer ikke
Betong Greit Passer ikke Passer ikke
Hakkeskilt Greit Greit Greit

Fasade maling leverandører

en Beckers. Leninsky PR-T, d. 87 tlf. 132 5883.
2. ICI maling. ul. Usacheva, d. 33/2, s. 2 Tlf.: 245 5970, 245 5096
3. Alligator ul. Dubininskaya, 53a. Tlf.: 235 2664, 235 5411
fire Dufa / Flamingo. ul. Ny Arbat, d. 18 tlf. 564 8470.
fem Lacufa. Leninsky PR-T, d. 95A Tlf.: 936 2122, 936 2621
6. Tex-farge Denisovsky per., 2 Tlf.: 267 6374, 261 5758
7. Krone. ul. Smolny, d. 24d Tlf.: 795 0160, 795 0163
åtte Supro. Elektrodepassasje, d. 16 tlf. 304 6820.
ni BELINKA. ul. Midtperreylavskaya, d. 14 tlf. 280 6708.
10. JUB. ul. Midtperreylavskaya, d. 14 tlf. 937 5761.
elleve Marshal. Vostryakovsky Passage, d. 10 tlf. 937 2769.
12. DYO. Arkhangelsky per., D. 1 tlf. 208 0220.
1. 3 LLC VTK "Poly-R" ul. Lobninskaya, d. 18 tlf. 485 3844.
fjorten Someefor. Brød per., D. 8 Tlf.: 134 0367, 203 8726
femten Tikkurila. Kurs per., D. 9 tlf. 264 8496.
seksten Vivacolor. LIKHOBOREVSKAYA NAB., D. 5A tlf. 456 2669.

Noen av de importerte fasademalingene som presenteres i det russiske markedet

Fast Mark Paint. Maling type Stiftelsen Forbruk, m2 / l Emballasje, L.
ALCRO-Beckers AB, Sverige Expo FasadaryLat. Viomulsjon Latex-akryl 6-8. 1,4; 10.
Renassans-V Fasadfarg Viomulsjon Silikonemulsjon 4-6. 3,8; 11.3.
Renassans Fasadfarg. Spredning Akrylharpiks. 2-4. 0,94; 3,6; 10.8.
SilikatFarg. Silikat Flytende potash glass 4-5. fire; 10.
Vivacolor, Sverige Hansa Noobel. Spredning Akrylat, endret

Silikon

4-6. 2,7; 9,18.
Hansa Silicat. Silikat Flytende potash glass 4-10. 0,9; 2,7; ni; atten
Hansa Klassik. Viomulsjon Lime 4-10. 0,9; 2,7; ni; atten
Hansa Sokkel Spredning Akrylat 4-10. 0,9; 2,7; ni; atten
ICI maling, England Dulux w / s glatt murverk Dispersjon, glatt Akrylemulsjon 14-16.
Dulux w / s alle årstider murverk Dispersjon, glatt Akrylkopolymer 14-16. fem
Dulux w / s teksturert murverk Dispersjon, liten skala

Vurdert

Akrylemulsjon opp til8. fem
Alligator, Tyskland. Fassaden-

Farbe3000.

Spredning Akrylat 6.5. 2.5; 5, 12.5.
Siligator (F) Spredning Akrylat fem 5, 12.5.
Phylax. Spredning Akrylat 6.6. 12.5.
Silsilan FassadenFarbe. Silikon Siloxanharpiks 3,7-4. 12.5.
Silsilan-Universal. Silikon Siloxanharpiks 4-5.9. 12.5.
Miropan. Silikon Siloxanharpiks 6.25. 12.5.
Miropan Streachvlies. Silikon Siloxanharpiks 4.3. 12.5.
Kieselit Fassadenfarbe. Silikat Flytende potash glass 3-5. 12.5.
Dufa / Flamingo, Tyskland Fassaden-

Farbe90.

Spredning Akrylemulsjon 5-5.5. 2.5; fem; 10; 12.5.
Akrylat-fasaden-

Farbe

Spredning Akrylat 6.5. 2.5; fem; 10.
Lacufa (Caparol), Tyskland Amphibolin-2000. Rent akrylat (i henhold til selskapets nomenklatur) Akrylat åtte 2.5; fem; 12.5.
Cap-elast unitop Rent akrylat (mindre selskap) Akrylat fire 12.5.
Muresko-Plus. Spredning Mineral med siloxan fem 2,5: 5; 12.5.
Amphisil. Silikat dispersjon Flytende potash glass 5-5.5. 12.5.
Caparol akryl-fassadenweiss Spredning Akrylatbaserte syntetiske harpikser fem fem; 12.5.
Duparol (W) Polymer Polymere harpiks fire 12.5.
Amphisilan (W) Silikon Siloxanharpiks 5-6.5. 12.5.
Er tol silikat-fassadenfarbe Silikat Flytende potash glass med kvarts 5-6.5. fem; 12.5.
Sylitol Reinsilikat-Farbe Silikat Flytende potash glass fire 12.5.
Sylitol-EgalisationFarbe. Silikat dispersjon Endret

Flytende potash glass

5-6.5. 12.5.
Sylitol kompakt. Silikat Flytende potash glass, forbedret av siloksan 4-5. 12.5.
Lacufa (diamant) Neu akryl-fassadenweiss Spredning Akryl 5-6. 10.
Reesa, Tyskland Uni-FassadenFarbe. Spredning Akrylemulsjon 6. fem; 12.5.
Reesakryl. Spredning Akrylemulsjon 7. 12.5.
Reesolan. Syntetisk Syntetiske harpikser 5.5. 12.5.
Reesa-Siloxan. Silikon Silikonemulsjon fem 12.5.
Tex-Color, Tyskland Tex-EgalizationsFarbe. Spredning Akrylemulsjon fire femten
Tex-RenovierFarbe. Spredning Akryl dispersjon fem femten
Tex-Sil. Spredning Akrylemulsjon fem femten
Silikat-Fassadenfarbe. Spredning silikat Flytende potash glass fem femten
Siloxan-FassadenFarbe. Spredning Siloxanova. fem femten
"Irisdecor", Russland "Iris dekor" Spredning Veva-acetat-kopolymerer 110-170 g / m2 / på laget fem; femten; 25; 60.
Zao Akzo Nobel Dekor, Russland Krone (fasade) Silikon Silan-Syloksanova. 5-6. fem; 10.
Ooo supro, russland Supro akryl latex eksteriør Spredning Akrylemulsjon 8-10. 2.5; fem; 10.
Supro akryl latex eksteriør ekstra Spredning Akrylemulsjon 10. 2.5; fem; 10.
Supro coleur latex eksteriør Spredning Akrylemulsjon 8-10. 2.5; fem; 10.
Supro super akryl Spredning Akrylemulsjon ni 2.5; fem; 10.
Supro coleur super akryl Spredning Akrylemulsjon ni 2.5; fem; 10.
Belinka, Slovenia. Opal Kolor. Spredning Akrylat 10-11m2 / kg 16 kg
JUB, Slovenia. Acrylcolor. Spredning Akrylemulsjon 3.5. 2.5; fem; 12.5.
Acrylcolor Relief. Spredning Akrylemulsjon 1,2. 2.5; fem; 12.5.
REVITALCOLOR AG. Spredning Akrylemulsjon 2. 2.5; fem; 12.5.
Takril. Spredning Akrylemulsjon 3.5. 2.5; fem; 10.
Jubosil F. Silikon Silikonemulsjon 3. 2.5; fem; 10.
Jubosil fx. Silikat Flytende potash glass 3. 2.5; fem; 10.
REVITALCOLOR SI. Silikat Flytende potash glass 2. 2.5; fem; 10.
Helios, Slovenia Spektra. Spredning Akrylemulsjon 10. Det er ikke noe data
Martin Senour Paint, USA Flott liv. Latex. Ikke dekryptert 10. 0,94; 3,78; 18.9.
Platina Latex. Ikke dekryptert 10.
Betek, Tyrkia Beteksilan. Silikon Silikonemulsjon 6-10. 3,75; femten
Beteksilan tekstur. Silikon Silikonemulsjon 0,8-2m2 / kg 25 kg
Betakril. Spredning Akrylemulsjon 7.5-10. 2.5; 3,75; femten
Betakril tekstur. Spredning Akrylemulsjon 0,8-2m2 / kg 25kg.
Betekdur. Spredning Akrylemulsjon 7.5-10. 3,75; femten
Dyo, Tyrkia DyoSil. Silikon Silikonemulsjon 8-12. 17.5.
Dyotex. Spredning Akrylemulsjon fem 2.5; 17.5.
Marshal, Tyrkia "Acricor" Spredning Akrylemulsjon 12. 2.5; 7,5; femten
LLC VTK, Poly-R, Russland Poly-R (fasade) Spredning Akrylemulsjon 6.5. fem; 10.
Somefor, Frankrike Alpafacade. på løsningsmiddel Harpiks merkevare pliolitt. åtte 10.
"Fasade akryl" Viomulsjon Akrylemulsjon 5-7. 10.
"Alpafasad polyakryl" Viomulsjon Akrylemulsjon ni 10.
Akzo Nobel DeKooy, Finland Sadolin Lukko. Spredning Akrylemulsjon 3-6. 10.
Tikkurila Paintsoy, Finland Kivitex (fasade) Spredning Akrylemulsjon 3-5. 3; 10; tjue
Kivitex (silikat) Silikat Flytende potash glass 4-10. 0,9; 2,7; ni; atten
Kivisil. Silikon Silikonemulsjon 4-10. 0,9; 2,7; ni; atten
Yuki. Viomulsjon Latex-akryl 4-10. 0,9; 2,7; ni; atten
Yuha. Spredning Akrylemulsjon 4-10. 0,9; 2,7; ni; atten
Novasil. Spredning Akrylat, endret

Silikon

4-10. 0,9; 2,7; ni; atten
Mader, Ungarn DEKTON-EX. Spredning Akrylemulsjon Det er ikke noe data 25 kg

Les mer