Silikonforseglingsmidler

Anonim

Silikonforseglingsmidler - Løse problemer med tetningsspor, tetninger og tetning av ledd. Noen egenskaper og teknologi for søknad.

Silikonforseglingsmidler 15549_1

Silikonforseglingsmidler
Patroner av silikonforseglingsmidler

Silikonforseglingsmidler

Silikonforseglingsmidler
På toppen og bunnen - demonstrasjon av utvidbarheten av silikonforseglingsmiddel
Silikonforseglingsmidler
Monteringspistol med silikon tetningsmasse patron på bakgrunnen av flerfarget tetningsmasse hogstmaskiner
Silikonforseglingsmidler
Patron trim kniv
Silikonforseglingsmidler
Monteringspistol med silikon tetningsmasse patron
Silikonforseglingsmidler
Monteringspistoler
Silikonforseglingsmidler
En serie tetningsmaterialer

Hvem kom ikke over problemene med tetningsspor, sel og forsegling av ulike veikryss?! Installasjon av rørleggerarbeid og keramiske fliser, vinduer av tre, plast og metallbindinger, produksjon og reparasjon av akvarier - her er bare noen typer arbeid, hvor et bredt utvalg av tetningsmidler blir brukt.

I løpet av de siste årene har et stort antall mangfoldige materialer for forseglingssømmer, sprekker, sprekker og ulike ledd dukket opp på markedet. De kan deles inn i to store grupper: Boutique gummi tetningsmidler og silikonforseglingsmidler. De er laget av forskjellige stoffer, som bestemmer områdene av deres søknad. Kermetica beregner også akryl kitt, eller, som de ofte kalles, fyllstoffer (otangl. Tofill-fylling), og polyuretanmonteringsskum. Men faktisk er det ikke verken andre tetningsmidler egentlig ikke.

Dette er store grupper av spesielle materialer som fortjener en separat detaljert samtale. Derfor, i denne artikkelen vil vi bare gi dem en veldig kort karakteristikk.

Montering enkeltkomponent polyuretanskum Utformet primært for å fylle hulrommene mellom strukturelementene, som er utsatt for relativt små fremgang. Skummet kollapset gradvis under virkningen av solenergi ultrafiolett stråling. Derfor blir de bare påført på de stedene der det vil bli stengt, for eksempel gips fra ytre påvirkninger. Prisen på polyuretanskum er ca $ 5,0-5,5 1. Calon med en kapasitet på 750 ml.

Slika.

Patron - Plast-sylindrisk emballasje med en bevegelig bunn, designet for å fungere med en samling (plunger) pistol.

Organisk expander (Otangl. Extender) er et stoff tilsatt til lim og gummi for å fortynne eller redusere viskositeten.

Fungicid - Kjemisk substans ødelegger ondsinnet sopp.

Ketoxym. - Derivater av ketoner (den mest berømte keton-aceton), væske eller faste stoffer med lavt smeltepunkt, løselig i de fleste organiske løsningsmidler.

Silikon - Silikonorganiske polymerer som inneholder silisiumatom i den elementære linken til makromolekylet. De mest anvendelige polyorganosiloksanene. En av deres praktiske applikasjoner, silisiumgummi, som brukes til fremstilling av silikonforseglingsmidler.

Herding - Transformasjon av gummi til gummi, mens gummi lineære makromolekyler interagerer med et vulkaniseringsmiddel, som danner en tredimensjonal "sømt" struktur.

Akrylmasser Brukes hovedsakelig til kitt sprekker og sømmer i veggene i de oppvarmede lokaler. Slike masser som inneholder fungicid kan brukes til forseglingssømmer mellom fliser i bad, toaletter og kjøkken. Gjestfrihet, de er raskt (i to eller tre år gamle) - bli skjøre, miste vedheft til basen og kan begynne å skrelle og falle ut av gapet fylt med dem. Faktiske fordeler inkluderer eksepsjonell bekvemmelighet i arbeidet, den relative lavpris-$ 1,2-1,7 av den skjede kapasiteten på 310 ml. De er lett malt av de fleste farger som brukes til reparasjon. På begynnelsen er akrylilikonmasser fortsatt til salgs. Å holde alle funksjonene i akrylmasser, har de mye større holdbarhet og kan brukes både for internt og eksternt arbeid, men samtidig noe dyrere - fra $ 2,5 med 300 ml.

Tetningsmidler i nøyaktig forstand av dette ordbaserte materialer basert på silikoner og butylgummi. Nedenfor vurderer vi bare de materialene som er tilgjengelige for bruk hjemme, nemlig silikonforseglingsmidler.

De viktigste tekniske egenskapene for alle typer tetningsmidler er tillatt påføringstemperatur og temperatur, elastisitet (forlengelse ved pause), inkludert ved forhøyede eller reduserte temperaturer, strekkstyrke, adhesjon (stikkende) til forskjellige baser og motstand mot eksterne faktorer, som for eksempel lang- Term atmosfæriske effekter og solenergi ultrafiolett stråling, økt fuktighet og eksponering for mugg. Tetningsmidler må på noen temperaturer kompensere for bevegelsene til sømmen de komprimerer.

Typer silikon tetningsmidler

Silikonforseglingsmidler for tetning og kompensering for bevegelsen av sømene er kanskje den mest perfekte. Deres preget av utmerket elastisitet (forlengelse - opp til 1000%), et meget bredt temperaturområde for drift - fra -50do + 200c (suksessive tetningsmidler Den øvre bundet kommer til + 300C), utmerket adhesjon til de mest varierte grunnleggende (glass, Betong, metall, tre, plast og mange andre overflater, med unntak av Teflon og Gromal), holdbarhet og holdbarhet.

Silikonforseglingsmidler er viskøse masser som er herdet under virkningen av vanndampene som er inneholdt i luften. De brukes til forsegling og liming av alle typer sømmer og ledd når isolasjon er nødvendig fra eksterne påvirkninger, høy fuktmotstand, styrke og elastisitet. Tetningsmidler er farget dårlig etter å ha søkt, men de produseres i et bredt utvalg av farger, som lar deg velge materialet i ønsket farge.

Silikonforseglingsmidler varierer i herdingsmekanismen og innholdet av fyllstoffer (i de fleste tilfeller de færre fyllstoffene, jo bedre).

Acid tetningsmidler er den mest allsidige og billige, omtrent fra $ 2,5 percase kapasitet på 310 ml, og selvfølgelig er de mest utbredt i hjemmemarkedet. Deres merking i mange firmaer inkluderer latinbrevet "A" (engelsk. Syre syre).

Når herdet, fremhever denne typen tetningsmidler en liten mengde eddiksyre (2-4% av den totale massen) i luften, som begrenser deres omfang. De bør ikke komme i kontakt med slike metaller som bly, kobber, messing og sink, siden eddiksyre frigjort forårsaker korrosjon av disse metallene. Ved arbeid med marmor og sementholdig materialer som har alkaliske forbindelser (kalk, karbonater, etc.) og kan reageres med eddiksyre, er det tilrådelig å utføre en prøve. For å gjøre dette, påfør en liten mengde tetningsmasse til overflaten av materialet som behandles på et usynlig sted. Ved hjelp av syreforseglingsmidler, må du sørge for å ventilere boliglokaler.

Nøytral herding tetningsmidler isoleres av ketoksim eller alkohol. De gjelder for alle grunnleggende, inkludert Mramor og sementmaterialer uten restriksjoner, men er noe dyrere - fra $ 4-5 i handlekurven. Latinbrev "N" (ENG. Nøytral-nøytral) er tilstede for injeksjonen av slike tetningsmidler.

Endelig brukes alkaliske herdende tetningsmidler basert på aminer til å løse spesielle oppgaver og er praktisk talt ikke funnet på salg. Disse materialene lukter i dum fisk.

For å avgjøre om silikonforseglingen inneholder fyllstoffet, veier kassetten. Standardpatronen med en kapasitet på 310 ml med ren silikon veier 300-340 g. Med en vekt på ca 500g er det grunn til å tro at det er et tetningsmasse med et høyt innhold i fyllstoffet, og det skal koste mye billigere.

I tilfelle av syreforseglingsmiddel til materialer som inneholder alkaliske forbindelser (marmor, betong, limeplaster), mellom dem og eddiksyre, frigjort under vulkanisering, oppstår nøytraliseringsreaksjon. Samtidig er overflatenes utseende bortskjemt.

Hvis det er umiddelbart vanskelig å bestemme typen herding av tetningsmiddel (sure eller nøytral) på merking eller påskrifter på patronen, så skru den opp ned, klem og snuse. Acid tetningsmasse har en karakteristisk lukt av eddik.

Det er mulig å skille et tetningsmiddel som inneholder et organisk løsningsmiddel hvis du bruker det på en tynn polyetylenfilm (for eksempel på pakken). Når du samhandler med løsningsmiddel hevelse og rynker. Ren silikon samhandler ikke med polyetylen. Ved å bruke veie, vil tilstedeværelsen av et løsningsmiddel ikke bestemme, siden dens tetthet er omtrent lik likheten av ren silikon.

Polyakrylat og polykarbonat utsatt for deformasjon er grunnlaget som utelukker bruken av silikonforseglingsmidler. Silikoner holder seg til disse materialene så godt, som trenger inn i mikroskopiske sprekker som kreves på overflaten. Silikonmolekyler "Sweep" Veggene i sprekker, som blir til godt synlige sprekker. I dette tilfellet kan tapet av tetthet og styrke av produkter oppstå, deres utseende er forstyrret.

Noen spesifikke egenskaper av silikonforseglingsmidler

Firma-produsentSpillerne Varemerke Biprodukt av vulkaner -

Zoom

Referert til.

Basin forlengelse,%

Elastisitetsmodul med 100% Stretching, MPa Anbefalt

Omfang søknad

Begrenset

anvendt på noen materialer

Dow Corning. DC 911. Eddiksyre 500. 2.5. Forsegling av sømmer og ledd mellom glasselementer, i akvariene i opptil 200 l, i design av vindu og dørblokker Betong, byggeløsninger, kobberlegeringer, bly, sink
DC 915. Eddiksyre 400. 2,4. Installasjon av rørleggerarbeid, forsegling av sømmer og ledd i rom med høy luftfuktighet: bad, kjøkken, toaletter, kjellere Materialer som skiller oljer, plastisme -

Torah og løsemidler (tallerkener og akvarier - for DC915)

DC 916. Metyl-ketoksim 400. 1,8. Forsegling av glassinnvendige partisjoner, vindu og dørblokker, ideell for liming av speil Også
DC 917. Alkohol 375. 0.5. Tetningskompensasjonssømmer i utformene av hus, forsegling av glassinterromspartisjoner, vindu og dørblokker, ideell for liming av speil Også
Rhône-poulenc. Silicex88. Eddiksyre 800/600 * 2.2 / 1.0 * Eksternt og internt arbeid. Tetning av sømmer og ledd mellom glasselementer og keramiske fliser, aluminium, etc. Byggestrukturer fra ikke-porøse materialer Betong, konstruksjonsløsninger, kobberlegeringer, bly, sink, materialer som blander oljer, plastisme -

Torah og løsningsmidler

Silicex89. Eddiksyre 800/600 * 2.2 / 1.0 * Eksternt og internt arbeid. Installasjon av rørleggerarbeid, forsegling sømmer i rom med høy luftfuktighet

Silicex. Eddiksyre 800/600 * 2.2 / 1.0 *

Flm-

Firmengruppe, Sveits.

Chemlux 9011. Eddiksyre 550. 1,6. For eksternt og internt arbeid med tetningssømmer og ledd av glasselementer Kobber legeringer, bly, sink, materialer som blander olje, plastisme -

Torah og løsningsmidler

Chemlux 9013. Eddiksyre 500. 1,3. Montering av ramme og rammeløse akvarier, terrarier og farget glass

Chemlux 9014. Eddiksyre 500. 1.5. For tetningsbyggingsstrukturer, matutstyr, med kjøkkenmøbler installasjon, bordplattform og innebygd utstyr Betong, konstruksjonsløsninger, kobberlegeringer, bly, sink, materialer som blander oljer, plastisme -

Torah og løsningsmidler

Chemlux 9015. Eddiksyre 550. 1,6. For forsegling av sømmer og ledd og andre arbeider i rom med høy luftfuktighet Kobber legeringer, bly, sink, materialer som blander olje, plastisme -

Torah og løsningsmidler

Chemlux 9016. Eddiksyre 500. 1,3. For forseglingssømmer mellom deler når man reparerer biler, i elektronikk og elektroteknikk Det anbefales ikke å bruke for etylen, polypropylen, bevegelige sømmer mellom ikke-porøse materialer (fliser, keramiske fliser) foran fasaden
Chemlux 9018. Alkohol 300. ** For internt og eksternt arbeid med tetningskompensasjon -

sømmer og ledd med høy luftfuktighet

Materialer som skiller oljer, plastisme -

Torah og løsningsmidler

* Transparent / farge (forskjellige mengder fyllstoff) silikonforseglingsmidler.

** Det er ikke noe data.

Kriterier for kvaliteten på silikonforseglingsmidler

De beste tetningsmidlene er rene (100%) silisium. Det er de som har en kombinasjon av gode mekaniske egenskaper, en liten (2-4%) krymping når herdet og stor holdbarhet. Likevel kan billige frimerker ofte bli funnet på markedet som inneholder betydelige mengder fyllstoffer. Fyllstoffene som ble introdusert i silikonmassen i produksjonsprosessen forverret egenskapets egenskaper. Tre typer tilsetningsstoffer er kjent for å rense silikoner: organiske forlengere, mekaniske fyllstoffer (kritt, glass og kvarts mel It.d.) og organiske løsningsmidler.

Silikonforseglingsmidler med en liten (5-10%) mengde organiske forlengere er svært hensiktsmessige i fremstilling og videre bruk, og deres egenskaper er bare litt forverret i forhold til ren silikon. Det overveldende flertallet av silikon, sanitære tetningsmidler til bruk i bad, kjøkken, toaletter og i rom med høy luftfuktighet tilhører denne gruppen. Svampicide injiseres også i de triste tetningsmidler og soppdrepende middel, slik at sømene ikke dannes av svart molden mold. Tilstedeværelsen av en organisk komponent forverrer imidlertid motstanden til en slik tetningsmasse til ultrafiolett stråling og begrenser bruken for eksternt arbeid. Streket av silikonmasse med et stort innhold av forlengelsesharpikser er gul og mister sin mekaniske styrke. Interessant, i Russland er slike tetningsmidler mye brukt til produksjon av doble vinduer. Forresten, deres produsenter er ofte buet med en sjel når de rapporterer at de leverer "vakuum" doble vinduer. Faktum er at selv om tetningsmidler ikke lar vannet, passerer de luften. Derfor er lufttrykket i og utenfor glasset lik.

Applikasjonsmodus

Fjern det gamle sømområdet fra sonen, som serverte tetningsmaterialet.Driftsflater Rengjør forurensning, avfett alkohol eller aceton og tørk minst 30 minutter.

Ved bruk av en 300 ml kassett med en kapasitet på 300 ml forsiktig, uten skadelige tråder, kutte spissen, skru munnstykket på det, som gjennom en vinkel 45 for å få den nødvendige delen av tetningsmiddelstrimlene.

Fyll sømforseglingen, klem det ut av kassetten ved hjelp av en montering (plunger) pistol.

Spatel fuktet i vann, danner sømmen i henhold til typen tilkobling og fjern overskytende tetningsmiddel.

Spor av tetningsmiddel fjernes med en tørr eller fuktet med en bomullsklut med en bomullsklut. En rekke firmaer for å fjerne et tynt lag av herdet silikon utviklet spesielle sammensetninger som leveres i rør eller aerosolbokser.

Hender og verktøy etter å ha jobbet med silikonforseglingsmiddel, til det herdet, flush med varmt vann med såpe. Hvis silikon herdet i armene, ikke bekymre deg, etter en stund vil den lett ta av.

Tetningsmidler med mekaniske fyllstoffer er vanskelige å skille mellom rene silikoner: for eksempel kvartsmel, blandet i silikonmasse, endrer ikke sin gjennomsiktighet. Imidlertid varierer disse massene i tetthet: I rene silikoner er det 0,99-1,05 g / cm3, og i fylt med kan nå 1,6 g / cm3. Fyllstoffer reduserer alle de kvalitative egenskapene til tetningsmidler, hovedsakelig mekanisk: styrke og forlengelse ved brudd.

Evnen til å strekke seg for hundrevis av prosent av den opprinnelige størrelsen tillater tetningsmasse å kompensere for bevegelsene til sømmen, for eksempel som følge av temperaturvariasjoner. Etter herding er den viktigste egenskapen for tetningsmidlet en forlengelse ved pause. Forfatteren møtte et tetningsmiddel som bare inneholdt 29% silikon og har en forlengelse ved en pause på ca. 45%, mens i høy kvalitet tetningsmidler overstiger denne verdien 400%. Det skal også bemerkes at selv innføringen av det fargedannende additivet fører til en liten reduksjon i strekkfasthet og reduserer forlengelsen under pause. Tetningsmidler med løsningsmiddel additiver har en krymping under herding, som naturlig, avhenger av antall som er oppgitt. Tumormaterialene reduserer plastisiteten og med signifikante deformasjoner, blir tetningslaget ødelagt.

Det er ingen pålitelige uttrykksmetoder for å bestemme kvaliteten på silikonforseglingsmidler. Man kan anbefale en, men ikke veldig pålitelig, men fortsatt en måte å kontrollere kvaliteten på. Ethvert produkt er ulønnsomt å selge til en pris under kostnaden. I dag kan prisen på en standard patron med en kapasitet på 310 ml ren silikonforsegling, selv i et lite viklingsmarkedet ikke være under $ 2,5-3. Dette betyr ikke at for disse pengene vil du sikkert kjøpe et produkt av høy kvalitet, men for $ 1,5 er du garantert hjemmelaget en ukjent sammensetning og opprinnelse. I tillegg til plastpatroner pakkes silikonforseglingsmidler i aluminiumsfolierør med et volum på 300, 400 og 600 ml. For å arbeide med slike pakker, er det nødvendig med spesielle pneumatiske monteringspistoler, designet for riktig volum av rør.

For pålitelighet er det tilrådelig å kjøpe varer av kjente og store selskaper som Dowcorning (Belgia), Wackerchemie (Tyskland) eller GeneralElektrisk (USA). De produserer selv silikonpolymerer og tilbyr ikke lavkvalitets karakterer i markedet med høyt fillerinnhold. Selv om de i tillegg til dem, blir mange kjente europeiske og amerikanske firmaer levert til det russiske markedet, som i produksjon av tetningsmidler bruker polymerer av ledende produsenter.

En viktig parameter av ethvert tetningsmiddel, bortsett fra temperaturen, er temperaturen der arbeidet kan utføres. Som regel er det +5 ... + 40C. Ved slike temperaturer er tørketiden "opp for å berøre", eller nærmere bestemt overflate vulkanisering 5-10 minutter. Denne gangen kan du danne sømforseglingsmiddel. Det er alltid lett å huske at herdingsprosessen er vulkanisering av silikonforseglingsmiddel lang. Det fortsetter med en hastighet på 2,5-4 mm per dag.

Holdbarheten av silikonforseglingsmidler på et tørt sted ved en temperatur på + 5 O +25 S er minst 12 måneder.

Sikkerhetskrav når du arbeider med tetningsmidler

I prosessen med å påføre og vulkanisering av syreforseglingsmidler kan de fremtredende parene forårsake irritasjon av øynene og slimhinnene, så utfør rommet der arbeidet er laget.

Hvis tetningsmidlet kommer inn i øynene, skyll dem med rikelig med varmt vann.

Hvordan jobbe med silikonforseglingsmidler

Silikonforseglingsmidler er veldig enkle ved å påføre, åpne patronen og klemme innholdet på den forseglede overflaten. Det er imidlertid noen vanskeligheter. For å kunne bruke elastisiteten til silikonmasse (det vil si å gi det den nødvendige bevegelsesfriheten), må sømmen være riktig konstruert ved hjelp av et malingsbånd. Hvis sømbredden er to ganger og mer overstiger dens dybde, må du bruke foringsmaterialet for å unngå trilateral adhesjon av tetningsmidlet som forårsaker sømmen. Stempelfôr brukes polyetylenbånd eller ledning fra skummet polypropylen. Kun miniatyr sømmer (1-2 mm bred), som ikke trenger å kompensere for noen vesentlige motstandere, behandles av tetningsmasse uten slike fôr. Den formende sømmen til maleriet skal fjernes umiddelbart etter at tetningsmidlet påføres.

For å bestemme mengden tetningsmasse som kreves for å forsegle en søm av forskjellige størrelser, kan du bruke tabellen der den omtrentlige lengden på stripen er gitt, som kan klemmes fra patronen med en kapasitet på 300 ml.

Beregnet utbytte av tetningsmasse fra patronen med en kapasitet på 300 ml (Wisp meter) avhengig av dybden og bredden på sømmen *

Sømdybde, mm Sømbredde, mm
3. fire 6. åtte 10. 12. femten tjue
fire 25. atten 1. 3 10. 7. 6. fem 3.5.
fem tjue femten 10. 7. 6. fem fire 3.
6. 17. 1. 3 åtte 6. fem fire 3,2. 2,2.
åtte 1. 3 10. 6. fem fire 3. 2.5. 1,7.
10. 10. åtte fem fire 3. 2. en 1.5.

* Beregningen er gitt for Silicex tetningsmidler i selskapet Rhône-Poulenc i henhold til selskapet "tetningsmasse".

Det er interessant!

Under den kalde krigen var silisiumforbindelser (silikoner) rettet mot lister over strategiske materialer. Ifølge forbudet ble de ikke importert til Sovjetunionen, og de innenlandske silikonene ble nesten helt absorbert av militærindustrien. I mellomtiden har Silicons et nesten ubegrenset utvalg av de mest fredelige applikasjonene, fra fortykning av tilsetningsstoffer til yoghurt og hårpleieprodukter til vakuumforseglingsplaten.

Silisiumforbindelser er laget av sand, matlagingssalt og karbon. Disheska de arvet et molekylært skjelett, og fra karbon-fenomenalt utvalg av eiendommer. Av resultatet kombinerer disse stoffene den fantastiske evnen til å opprettholde egenskaper ved svært lave og høye temperaturer, bestråling med ultrafiolett og infrarødt lys, under virkningen av aggressive stoffer.

Les mer