7 effektive metoder for forhåndsgående frøbehandling

Anonim

Stratification, desinfeksjon og soaking - vi forteller hvordan man effektivt forbereder frø før planting i bakken.

7 effektive metoder for forhåndsgående frøbehandling 21033_1

7 effektive metoder for forhåndsgående frøbehandling

I butikken for å gi og hagearbeid, kan du finne en rekke frø. Mange produsenter tilbyr ikke bare høy kvalitet og riktig utvalgt, men også gjennomføre spesiell behandling. De skriver om det på emballasjen. Hvis det er slik, er det ikke nødvendig med ytterligere prosedyrer før landing. Men hvis du kjøper et materiale fra bekjente eller samler det selv, må du forberede deg. Hvilke måter å bruke - avhenger av en bestemt kultur og dine preferanser. Vi forteller om de mest populære metodene for pre-sowing behandling av frø som brukes hjemme.

Alt om pre-sowing frø behandling

Funksjoner

Visninger:

- Kalibrering

- Desinfeksjon

- Oppvarming

- Soaking.

- herding

- Stratification.

- Scarification.

Funksjoner av frøbehandling før såing

For det meste er behandlingen av frø nødvendig for å forbedre veksten av planter, beskytte dem mot sykdommer og gjøre mer motstandsdyktig mot kalde temperaturer og deres dråper. Disse prosedyrene vil bevare det meste av avlingen, fordi den vanligvis er omtrent halvparten av de døende på grunn av ulike sykdommer.

Imidlertid må behandlingen næres med sinnet. Du bør ikke bruke alle artene som er oppført i artikkelen, ellers vil selv de mest sunne frøene dø. Bestem hva som kan påvirke dyrking og hindre vekst. For eksempel, for solid skall og lav vannpermeabilitet eller underutvikling av embryoet. Basert på dette, velg de nødvendige prosedyrene.

7 effektive metoder for forhåndsgående frøbehandling 21033_3

  • Er det mulig å bruke forsinkede frø i hagearbeid og hvordan man skal gjenopplive dem: 7 måter

Typer av behandling

1. Kalibrering

Denne prosedyren er nødvendig for å skille det gode såingmaterialet fra det dårlige. For å gjøre dette trenger vi konvensjonelt vann eller en løsning av bordsaltet i en konsentrasjon på 3-5%. Frø senkes i beholderen, helles med væske og gir stå i ca. 5 minutter. Etter denne tiden dreneres væsken med popup-frøene, og de resterende under permisjonen - de er egnet for spiring. De vaskes i rent vann, så legges det å tørke på et mørkt sted. Det skal ikke plasseres i nærheten av varmeenhetene, for eksempel batterier.

For små frø bruker en annen kalibreringsmetode. For å gjøre dette, ta en stav fra plast og elektrifisert: det er ganske godt å miste det om et ullprodukt. Deretter sprer du frøematerialet på det tomme papirplaten, tilbringer det med en troll. Avstanden mellom dem bør være minst 2 cm. Plastpinner dårlige frø som ikke er egnet for spiring.

7 effektive metoder for forhåndsgående frøbehandling 21033_5

2. Desinfeksjon (etsning)

Desinfeksjon av frø før såing er en obligatorisk prosedyre som ikke bør ignoreres. Sykefrø fra sunne skiller ganske vanskelig, og på grunn av dem kan hele høsten dø. For å beskytte spirene fra bakterielle og soppinfeksjoner, må du flytte dem. I dette tilfellet vil det bli kvitt patogener, som kan være både på den ytre delen av skallet og internt. Også prosedyren vil forhindre skudd fra sykdommer som venter på dem på jorden.

Derfor er det svært viktig å desinfisere frø som er kjøpt fra hånd i markedet og var på en gateskuff. Det er ikke verdt å utføre prosedyren hvis pakken sier at materialet allerede er behandlet.

For behandling, kan du bruke tre enkle metoder. I det første tilfellet trenger du en løsning av mangan. Det er nødvendig å ta 1 gram kaliumpermanganat og tilsett den til 100 ml ren romtemperatur. Sett deretter i de resulterende flytende frøene og la i 20 minutter. Når du arbeider med mangan, bør det være forsiktig fordi det er et kaustisk stoff. Sørg for å sette på hanskene og prøv å ikke våkne stoffet på de neste lydige tingene, ellers vil det male dem.

For den andre metoden vil det ta 3% hydrogenperoksid. Det må oppvarmes til 40 grader, og legg deretter inn i frøemørtelen og hold dem der i ca 8 minutter.

I tredje tilfelle trenger du ikke ekstra ingredienser, bare vann brukes. Forbered to beholdere med varme (ca. 50 grader) og kald væske. Alternativ med vannbehandling med forskjellige temperaturer i 15 minutter.

7 effektive metoder for forhåndsgående frøbehandling 21033_6
7 effektive metoder for forhåndsgående frøbehandling 21033_7

7 effektive metoder for forhåndsgående frøbehandling 21033_8

7 effektive metoder for forhåndsgående frøbehandling 21033_9

  • 9 Nyttige Lyfhakov drevne hjem planter som er akkurat verdt å prøve

3. Oppvarming

Oppvarming er en av de gamle og populære metodene for behandling av frø før såing av frøplanter. Det antas at det forbedrer veksten og gir i hagen. Imidlertid er metoden ikke egnet for alle kulturer. Det brukes vanligvis til courgette, agurker og gresskar.

Frø kan plasseres på det varme vinduet sill under sterkt sollys, noen ganger omrøring. La dem være verdt 3-5 timer. I stedet for solen er en ultrafiolett lampe effektiv. I dette tilfellet må materialet bestråles i løpet av et minutt. Dette vil tillate ham å vokse godt, og også drepe skadelige mikroorganismer.

I stedet for sollys kan frø settes i stoffposer, plasser dem i nærheten av batteriet eller sett i ovnen. Temperaturen i sistnevnte skal være omtrent 50-60 grader. Materialet bør holdes under slike forhold i flere timer, det er viktig å midlertidig midlertidige det periodisk.

7 effektive metoder for forhåndsgående frøbehandling 21033_11

  • 5 Effektive jorddesinfeksjonsmetoder for frøplanter

4. Soaking.

Soaking er en prosedyre, hvor frøene er plassert i et vått varmt medium. I dette tilfellet vil spirene vises noen dager tidligere, og sannsynligheten for å skyte hele høsten vil være høyere - såingmaterialet vil ikke dø i bakken. For soaking kan ulike næringsblandinger brukes, for eksempel vekststimulerende midler.

Du kan behandle kulturer på denne måten, men det vil være spesielt effektivt at det vil være med de som lange spiring. Ikke utfør prosedyren hvis du bruker Fine-Free eller Rasidly Extender Cultures.

Vanligvis såing materiale med en normal spiring er plassert i varmt vann for en dag. I dette tilfellet bør temperaturen på væsken være ca. 25-30 grader. Deretter desinfiseres det, etter å ha startet. Frø med et veldig tykt skall eller dårlig gest bør være i vannet i en lengre periode: de kan holdes der i flere dager. Det er verdt å fjerne dem når skallet er hovent, det vil være godt merkbart. Vann i beholderen må endres hver 4-6 time for å opprettholde riktig temperatur. Etter behandling er materialet desinfisert og sår i bakken.

Hver kultur har sin egen tid for soaking. For eksempel kan kålfrø, gresskar settes i vannet i 12-20 timer, og Luka, selleri - med 50-70 timer. Før du behandler, er det bedre å vite på forhånd hvilket intervall som kreves av planten din.

7 effektive metoder for forhåndsgående frøbehandling 21033_13
7 effektive metoder for forhåndsgående frøbehandling 21033_14

7 effektive metoder for forhåndsgående frøbehandling 21033_15

7 effektive metoder for forhåndsgående frøbehandling 21033_16

5. Herding

Herding er nødvendig for termoelskende planter, som tomater og paprika. Denne prosedyren hjelper kulturer til å motstå kaldt.

Etter soaking beveger de fantastiske frøene seg fra varme til kulde og omvendt. Ca 12 timer holdes ved en temperatur på 20 grader, deretter satt i kjøleskapet eller noe annet kaldt sted, hvor temperaturen ikke stiger over -1 grader. Etter behandling holdes frøene ved romtemperatur.

  • Soaking Pepper Seeds: Hvorfor det er nødvendig og hvordan å gjøre alt riktig

6. Stratification.

Stratification - en prosedyre som trenger planter med lang periode med spiring. Hun vil hjelpe dem til å klatre raskere, så vel som øke deres kalde motstand. For behandling av frø skal være i kulde. Etter blomstring faller de seg selv i bakken og ligger i det hele vinteren. Slike stratifiseringer kalles naturlig. I tilfelle av kunstig såingmateriale, må den plasseres i kulden alene. Teknikken er som følger: Det må suge i vann og vente til skallet er hovent. Den blandes deretter med sand i forholdet 1: 3, det må være ganske godt skyllet og la litt vått. Den resulterende blanding er plassert i egnede beholdere og legges i kjøleskap eller et hvilket som helst annet rom hvor temperaturen konstant opprettholdes fra 0 til +5 grader. Sand står regelmessig til å blande og fukte om nødvendig.

Hold blandingen i kjøleskapet koster så mye som kulturen du trenger. Denne perioden kan være fra 1 til 4 måneder. Etter enden av stratifiseringen rengjøres store frø fra sanden og liten nysing sammen med den.

7 effektive metoder for forhåndsgående frøbehandling 21033_18
7 effektive metoder for forhåndsgående frøbehandling 21033_19

7 effektive metoder for forhåndsgående frøbehandling 21033_20

7 effektive metoder for forhåndsgående frøbehandling 21033_21

  • 3 Tilgjengelige ideer for frøplanter hjemme

7. Scarification.

For embryoer som er skjult under det myke skallet, er det ikke nødvendig med ytterligere behandling. Disse faller i bakken og spiser veldig raskt. Men hvis frø med et veldig tett skall, som ikke vil gi tysken, vil det være nødvendig i denne svært lange perioden. I dette tilfellet brukes scarification-metoden vanligvis.

Scarification er en kunstig skade på de faste skallfrøene, slik at anleggets embryo er raskere enn en sprouter. I naturlige forhold skyldes dette temperaturforskjellene og effekten av fuktighet, men prosessen kan ta lang tid. Vanligvis reduseres scarification av materiale som samles inn selvstendig. Kjøpte frø har allerede blitt forberedt på å gå avkarkering og trenger ikke slik behandling.

Typer av scarification.

  • Mekanisk. Denne arten brukes vanligvis til svært harde skall. For ham er det verdt å ta en kniv, en diamantrosa eller til og med en kjøkkenkamp. Vær forsiktig, fordi verktøyet kan hoppe og gi deg. Det er nødvendig å drysse den øvre delen litt. Men du trenger ikke å gjøre kutt til mest embryo. Formålet med prosedyren er å svekke litt skallet på flere steder, slik at sprite er lettere å komme seg gjennom det. For såing medium og liten størrelse, kan du bruke sandpapir eller enkel sand - bare miste det om dem.
  • Termisk. For denne typen scarification påvirker sådematerialet med forskjellige temperaturer. De er avhengige av kulturen som må behandles. For eksempel er frø av duftende erterhydde med kokende vann, og deretter helles med kaldt vann og forlater for en dag. For enkelte planter må prosedyren gjentas flere ganger.
  • Kjemisk. For noen avlinger er forbehandling med syrer nødvendig. Faktum er at disse plantene i naturen spiser etter at fordøyelsessaftene i fuglene påvirker dem. Huser en slik prosedyre kan utføres ved bruk av 3% svovel eller saltsyre. Det må helles i vann for å få en løsning. Vær forsiktig og følg sikkerhetsteknikk: Sett på hansker og lukk ansiktet ditt. Såmaterialet er verdt det i det resulterende fluidet i 12 timer. Da må det vaskes i rent vann.

7 effektive metoder for forhåndsgående frøbehandling 21033_23

  • Hvordan deokside jorda på hagen: 5 effektive teknikker

Les mer