7 sykdommer i huset plenen (og hvordan å redde plenen med minimal innsats)

Anonim

Vi demonterer hvilken plenen som kan skade, lære å gjenkjenne sykdommer og behandle dem.

7 sykdommer i huset plenen (og hvordan å redde plenen med minimal innsats) 2399_1

7 sykdommer i huset plenen (og hvordan å redde plenen med minimal innsats)

Plenen er en hardy karakterkarakter, som dekker jorda med et jevnt lag og overfører rolig solens stråler, regner og trekker ut. Men han bryr seg ikke, som enhver livlig plante, kan være syk, så det er viktig å kjenne dacketen om plenesykdom og deres behandling.

Hva er plenen syk

Dollar sted

Snø mold.

Rød nichness

Heks sirkler

Rust

Mossi og Lichen

Puffy Dew.

1 dollar sted

Hvis gule eller brune flekker begynte å vises på plenen foran huset, den riktige runde formen og en diameter på opptil 10 cm, så er det mest sannsynlig en sopp, som kalles dollar spot.

Diagnose og grunner

Før du diagnostiserer det, må du sørge for at flekkene ikke viste seg på grunn av noen kjemikalier og ikke på grunn av den fysiske effekten. Kanskje du spruter litt slags gjødsel, og det brente bare disse sirkler.

Deretter må du analysere sammensetningen av belegget for å velge riktig behandling. Ofte er Dollar Spot slående frokostblandinger, for eksempel en eng, rød havregryn, Bermuda og villmark. Hvis på nettstedet ditt er en rullet plen, så sannsynligvis består den av en eng eng. Med den sående typen litt mer komplisert, siden den bruker forskjellige planter.

Et annet poeng som vil bidra til å sørge for at plenen er skadet av dollar spot - i bakken mangel på nitrogen. Det er lett å legge merke til, hvis det er dårlig og sakte vokse blomster og busker, og bladene er gule og høst.

I tillegg akselereres utviklingen av denne sykdommen til de tørre sommermånedene.

7 sykdommer i huset plenen (og hvordan å redde plenen med minimal innsats) 2399_3
7 sykdommer i huset plenen (og hvordan å redde plenen med minimal innsats) 2399_4

7 sykdommer i huset plenen (og hvordan å redde plenen med minimal innsats) 2399_5

7 sykdommer i huset plenen (og hvordan å redde plenen med minimal innsats) 2399_6

Behandling

For å bekjempe dollar spot, bruk et kompleks av flere handlinger.
  • Behandle jorda av fungicider. "Maxim Dachnik", "Tyofanat", "Benomyl" er egnet. Sørg for å lese instruksjonene og ikke håndtere hagen oftere enn du trenger - fungicider kan akkumulere, som også ikke er bra. Det er vanligvis nødvendig å utføre behandling hver 7-14 dager.
  • Klipp den vanlige vanningsplenen tidlig om morgenen om sommeren var tydelig.
  • Gjør nitrogen gjødsel. Ofte er de kjøpt i form av en løsning, oppdrettet i en stor mengde vann og utfører en normal vanning.
  • På slutten av sommeren og i begynnelsen av høsten, i de berørte stedene, er det lufting. For dette tilbringer flere dager den aktive vanningen for jorda for å være myk, og pierce den med en pitchfork eller en spesiell håndlaget spiked. Det er nødvendig å gjøre oksygen i bakken.

Forebygging

Hvis du har en plen fra urter som ofte er gjenstand for denne sopp eller jord med en utilstrekkelig mengde nitrogen, utfør forebygging. For å gjøre dette, gjør beskyttende og immuniserende fungicider, legg regelmessig til vann for å vanne nitrogengjødsel og tilbringe jordluftet i begynnelsen og slutten av landet.

  • 5 tegn på at plantene dine føler seg dårlig (det er på tide å gjøre noe raskt!)

2 snø mold.

I en annen snø mold kalt fusariasis. Ved første øyekast kan det forveksles med dollarpunkt, så du må være svært oppmerksom, siden forutsetningene, og derfor er forebygging av disse sykdommene forskjellige.

Diagnose og grunner

Med en snøhvit mold er det også sirkler av riktig form, men de er mer enn 10 cm, nå i diameter rundt 20-30 cm. Også om morgenen, når du dumper, kan du se at sprengningsmerkene limes med en hvit blomstre. Symptomene på denne sykdommen er på bildet i galleriet.

7 sykdommer i huset plenen (og hvordan å redde plenen med minimal innsats) 2399_8
7 sykdommer i huset plenen (og hvordan å redde plenen med minimal innsats) 2399_9

7 sykdommer i huset plenen (og hvordan å redde plenen med minimal innsats) 2399_10

7 sykdommer i huset plenen (og hvordan å redde plenen med minimal innsats) 2399_11

Det manifesterer seg oftest i råvær, i høst. Men det kan vises på våren, spesielt etter en veldig snøhvit vinter, som førte til vannstatus. I dette tilfellet er soppen motstandsdyktig mot kulde, overlever ved -50 ° C, sprer seg raskt.

En annen bakgrunn av utseendet på sopp er et høyt nitrogeninnhold i jorda. Det kan diagnostiseres i utseendet av farger og busker: de vokser veldig sakte, men har en lys, rik grønn farge og uvanlig tykke stengler.

Behandling

De samme fungicidene brukes som for dollar spottedness: "Maxim Dachnik", "Tyofanat", "Benomyl". Du kan spray jorden "Phytosporin-M".

Siden soppen utvikler seg med et overskudd av nitrogen, velg gjødsel med redusert innhold.

Det er også verdt å være oppmerksom på fuktighetsnivået, justere vanning eller midlertidig kutte den.

Forebygging

Beskyttelses- og immuniserende fungicider vil være nødvendig for forebygging. Ikke glem å bruke jordluftet for å legge til oksygen i den. Du kan også gjennomføre scarification, eller på en annen måte, kammering. Så du fjerner gamle dumpingblader, og etterlater et sted å vokse nytt.

Og i begynnelsen av høsten eller etter vinteren, ordne vannkanaler for å bli kvitt stillestående etter regn eller smelting av snøen av vann.

  • Slik siller du plenen: Nyttige tips og trinnvise instruksjoner

3 røde streik

Rød Nitchness er en sopp, med røde eller rosa tvister. Han er slående mellite varianter: filler, havregryn. Det skjer som regel på slutten av sommeren eller i begynnelsen av høsten.

Diagnose og grunner

Gresset begynner å holde seg og pose, de brune flekkene i feil form vises på plenen. Sykdommen synes på grunn av mangel på nitrogen og kalium, re-sikring av fuktighet, lav temperatur.

7 sykdommer i huset plenen (og hvordan å redde plenen med minimal innsats) 2399_13
7 sykdommer i huset plenen (og hvordan å redde plenen med minimal innsats) 2399_14

7 sykdommer i huset plenen (og hvordan å redde plenen med minimal innsats) 2399_15

7 sykdommer i huset plenen (og hvordan å redde plenen med minimal innsats) 2399_16

Behandling

Den beste måten å beseire denne sykdommen i plenen er å skape komfortable forhold som hun kan overvinne henne. For å gjøre dette, gjør gjødsel med nitrogen og kalium, fjern det døde gresset med vandig, bruk av lufting.

Forebygging

I tillegg til rettidig å gjøre gjødsel og bruk av forebyggende fungicider, vil en god belysning bidra til å unngå utseendet på rød nitacity. Du kan kutte grenene i trærne over det berørte stedet eller transplante busker.

Ikke glem å kutte gresset regelmessig - det øker utholdenheten.

  • 7 dårlige vaner i omsorg for planter, på grunn av hvilke de ofte dør

4 heks sirkler

Diagnose og grunner

Vindfulle sirkler dannes på grunn av det faktum at i jorden er det noe organisk, for eksempel restene av den gamle stubben. På grunn av dette spirer hvite sopp på plenen, og de vokser i en sirkel. The Mushroom Underground tar alle næringsstoffene, og på grunn av dette gresset i midten av de døende, vises gule tørkede flekker. Samtidig bør soppene selv ikke nødvendigvis være store og merkbare, soppet kan ikke være mangfoldig i lang tid, men ringene vil fortsatt appellere.

7 sykdommer i huset plenen (og hvordan å redde plenen med minimal innsats) 2399_18
7 sykdommer i huset plenen (og hvordan å redde plenen med minimal innsats) 2399_19
7 sykdommer i huset plenen (og hvordan å redde plenen med minimal innsats) 2399_20

7 sykdommer i huset plenen (og hvordan å redde plenen med minimal innsats) 2399_21

7 sykdommer i huset plenen (og hvordan å redde plenen med minimal innsats) 2399_22

7 sykdommer i huset plenen (og hvordan å redde plenen med minimal innsats) 2399_23

Behandling

Fra soppene er det ingen effektiv kjemisk leveringsmetode. De må slettes manuelt, og ikke kutte, som du gjør det i skogen, men grave ut fra bakken med roten.

Til det som roterer, raskt nedbrytes og forlot soppen uten mat, sett i jordens nitrogen-potash gjødsel.

Etter disse prosedyrene, styrker Imune Coating System: Tilbringe lufting, dryss offeret til sanden og kutt vann.

Forebygging

Før du setter plenen, må du sørge for at det ikke er byttede stubber, trebrett og noen organiske stoffer i jorden. God tur og rengjør hagen.

  • Fra sykdommer og skadedyr: Hagebehandling på våren

5 rust

Rust kan være en stamme og ark, det blir alltid fra mellomliggende eier. En hagtorn, furu og barberries utføres vanligvis som bærere. Derfor vises de scorched områdene ofte nøyaktig ved siden av disse plantene.

Diagnose og grunner

Rusten ser ut som bladene tørket med halvparten eller falt solstråler. Men plenen påvirkes ikke på en gang, men skiver, derfor er det lett å forstå at årsaken i sykdommen er enkel.

Samtidig ødelegger rustet ikke plenen, dette er ikke den farligste sykdommen. Snarere svetter det bare hans utseende hevelse. Derfor, for ikke å trekke hele hagen og ikke å plante et nytt belegg, er det bedre å utføre forebygging i tide.

7 sykdommer i huset plenen (og hvordan å redde plenen med minimal innsats) 2399_25
7 sykdommer i huset plenen (og hvordan å redde plenen med minimal innsats) 2399_26

7 sykdommer i huset plenen (og hvordan å redde plenen med minimal innsats) 2399_27

7 sykdommer i huset plenen (og hvordan å redde plenen med minimal innsats) 2399_28

Behandling

Hvis det er en hagtorn, furu eller barberries i hagen, begynner behandlingen alltid med dem. Ellers vil sykdommen bare gå med en skadet plante på en herdet plen og alle må starte først. For å gjøre dette, fjern skadede grener og blader. De er enkle å bestemme hvordan de blir brune tørket. Videre må kenet av hemmeligheten før og etter bruk behandles med alkohol for ikke å bevege sykdommen til sunne planter.

Det er også nødvendig å montere og brenne den fallne løvverk fra pasientene, og deretter behandle koffertene og grenene av fungicider. Matlaging, "Knoksat", Bordeaux-blanding og kobberklor.

Etter det, gå på jobb på plenen selv. Ved vann i vann tilsettes soppdrepende midler, nitrogenfôring tilsettes. Du kan bruke forberedelsen "Forecast", Propiconazole, Tritikonazol og Tebukonazol.

Forebygging

Siden sykdommen overføres fra transportanlegg, vær forsiktig når de går på nytt og følg skiltene som noe ikke er en taak med dem. Kjøp furutrær og busker i dokumenterte produsenter, med et sertifikat som bekrefter at frøplanter er sunne og bestått all nødvendig behandling.

Etter planlegging på nettstedet, håndter nye frøplanter og jord rundt dem med forebyggende fungicider.

  • Slik bryr du deg om en plen: Nødvendige prosedyrer og sesongarbeid

6 mos og lav

Diagnose og grunner

Mossi og Lichens identifiserer lett, disse er merkelige skadedyr som vises mot bakgrunnen av sykdommer eller i tilfelle feil omsorg. Sunn planter kan få dem til å formidle seg selv.

Andre mulige årsaker til utseendet på mos og lav - overflødig fuktighet, samt mangel på belysning. Hvis disse problemene ikke kan løses på noen måte, må du kanskje erstatte den rullede plenen på jordplanter, de er bedre tilpasset slike forhold.

Moss kan også vises på grunn av det faktum at gresset matet for lavt at det var svekket. Lær anbefalinger i minimumshøyden på din type gress når du har en hårklipp.

7 sykdommer i huset plenen (og hvordan å redde plenen med minimal innsats) 2399_30
7 sykdommer i huset plenen (og hvordan å redde plenen med minimal innsats) 2399_31

7 sykdommer i huset plenen (og hvordan å redde plenen med minimal innsats) 2399_32

7 sykdommer i huset plenen (og hvordan å redde plenen med minimal innsats) 2399_33

Hvordan kurere plenen

Hvis Moss eller Lichens allerede har dukket opp, er det nødvendig å behandle landet på dette stedet med vann fra kalk skilt i den. Dette vil redusere surhet og gjøre hagen din uegnet for disse plantene. Nivået på surheten i jorda kan bli funnet ut ved å kjøpe spesialpapir i gartneren. Høy surhet som du trenger å gjøre noe, begynner med en pH 5,5 og lavere.

Hvis det er for mye fuktighet på stedet, utfør lufting, om nødvendig, gjør jorddrenering, grave Dwindwater Dwarves.

Forebygging

For ikke å ha slike problemer, i tide å behandle planter fra ulike sykdommer, følg nivået av surhet og kontroller vannbalansen.

7 Muffling Rosa.

Diagnose og grunner

Puffy dugg ser på kantene slik at de ble kastet hvit maling på dem. Oftest oppstår i skyggen og forbløffer først og fremst en Meadow Meadow. Også oppstår under en hyppig endring av været, overganger fra dusj til varmen.

7 sykdommer i huset plenen (og hvordan å redde plenen med minimal innsats) 2399_34
7 sykdommer i huset plenen (og hvordan å redde plenen med minimal innsats) 2399_35

7 sykdommer i huset plenen (og hvordan å redde plenen med minimal innsats) 2399_36

7 sykdommer i huset plenen (og hvordan å redde plenen med minimal innsats) 2399_37

Økt fuktighet og overupply nitrogen provoserer utviklingen av sykdommen og fører som følge av plenenes død.

Behandling

  • Først og fremst er det opphøre å kutte kort, og etterlate en høyde på ca 7 cm, da det øker området for oppfatning av sollys og bidrar til å bekjempe sykdommen.
  • Deretter må du avbryte kvelden som vanner plenen, og gir bare begrenset morgen.
  • Gjør gjødsel med redusert nitrogen og blanding av fosfor.
  • Du kan også beskjære kroner i nærheten av trærne for å redusere skyggen.

Forebygging

For ikke å bruke kreftene om behandling av plener, ta opp plenen for skyggefulle steder, unngå kjøttslam. Det er bedre å bruke graderte varianter. På tid, avslutte kronen av trær, tilbringe lufting.

  • Hvordan sette gress på den allerede voksende plenen

Les mer