Hvor lenge kan jeg lagre produkter for rengjøring: Frister for husholdnings kjemikalier og hjem

Anonim

Mange tror at rengjøringsanlegg ikke er bortskjemt. Det er imidlertid ikke. Vi forteller hvilken av dem som kan lagres i lang tid, og som er bedre å endre det.

Hvor lenge kan jeg lagre produkter for rengjøring: Frister for husholdnings kjemikalier og hjem 2859_1

Hvor lenge kan jeg lagre produkter for rengjøring: Frister for husholdnings kjemikalier og hjem

1 desinfeksjonsmidler

Desinfeksjonsmidler selges i form av sprøyter, aerosoler og servietter. Du kan lagre dem ca 1-2 år. Men hvis de er hjemme i lang tid, er det ikke verdt å telle på deres antiseptiske egenskaper. Det er mulig å forstå at midlene allerede er ineffektive av lukt: det vil begynne å svekke seg.

Hvor lenge kan jeg lagre produkter for rengjøring: Frister for husholdnings kjemikalier og hjem 2859_3

2 metoder for vasking

Blekemiddel

Ulike bleking kan brukes i løpet av året fra produksjonsdatoen som er angitt på pakken. Etter åpningen begynner de gradvis å forfalle og etter 6 måneder er de ikke så effektive som de var etter kjøpet. Du kan bruke dem, selv om holdbarheten er utgitt: Verktøyet blir ikke giftig, men du trenger imidlertid mer for å oppnå ønsket resultat.

Blant midlene er det et unntak - en oksygenblekemiddel i form av et pulver. Det har ikke en holdbarhet, men du bør ikke bruke den hvis blandingen var døende.

Hvor lenge kan jeg lagre produkter for rengjøring: Frister for husholdnings kjemikalier og hjem 2859_4

  • Hvordan trygt lagre husholdnings kjemikalier: 6 fornuftige måter

Tøymykner

Velsmakende luktende air condition kan lagres i 2-3 år, hvis den ikke åpnes. Åpen emballasje vil leve mye mindre: 6-12 måneder. På dette stadiet begynner verktøyet å bosette seg og mister sine nyttige kvaliteter. Derfor er emballasjen åpen periodisk til loslitt.

Vaskepulver

Mange pakker indikerer at holdbarheten på midlene er 9-12 måneder. Det er imidlertid mest sannsynlig å lagre i en lukket pakke. I det åpne pulveret er det bedre å bruke raskere: Etter seks måneder begynner han å forverres.

Hvor lenge kan jeg lagre produkter for rengjøring: Frister for husholdnings kjemikalier og hjem 2859_6

Kapsler

Kapsler for vasking på grunn av et polyvinylskall kan lagres lenger enn pulver. Men de er bortskjemt. Derfor er det bedre å ikke bruke etter 1,5 års lagring. Vær forsiktig og ikke la fuktighet komme inn i beholderen: det vil ødelegge alt innholdet.

  • 11 elementer som ikke er bedre å vaske i en vaskemaskin

3 Verktøy for rengjøring av overflater

Vi snakker om polishes for møbler og visker. Begge er bedre å ikke bruke i 2 år. Fondene blir ineffektive, og duften i sammensetningen kan bli bortskjemt.

Hvor lenge kan jeg lagre produkter for rengjøring: Frister for husholdnings kjemikalier og hjem 2859_8

4 folkemessige rettsmidler

Hydrogenperoksid

Det brukes ofte som en desinfeksjon for rørleggerarbeid og andre ting. Det er imidlertid mulig å lagre det bare på et kjølig, mørkt sted. Hvis forholdene er ødelagte, kan løsningen miste sine kvaliteter tidligere enn loven av produsenten. Holdbarheten til det åpne væsken: Fra 6 måneder til 1 år - disse dataene er vanligvis skrevet på etiketten. Ved utløpet vil løsningen ikke skade hverken overflater eller en person, men effektiviteten vil bli mye lavere. I den lukkede beholderen kan hydrogenperoksid lagres opp til 3 år.

Eddik

Eddik er det perfekte verktøyet, siden det ikke forverres og beholder alle sine kvaliteter.

  • 7 lifehas for rengjøring med eddik som sparer pengene dine

Soda

Det antas at maten brus har ingen holdbarhet, så mange lagret det i kjøkkenskap i årevis. Etter 6-12 måneder i mat, er det bedre å ikke legge til, bruk kun for rengjøring. I den lukkede emballasjen i brus, kan 1,5 år lagres.

Hvor lenge kan jeg lagre produkter for rengjøring: Frister for husholdnings kjemikalier og hjem 2859_10

Les mer