4 typer senger under jordbær og deres riktige forberedelse på våren med egne hender

Anonim

Vi velger et sted, forbereder jorda og gir råd om arrangementet på fire soverom.

4 typer senger under jordbær og deres riktige forberedelse på våren med egne hender 3260_1

4 typer senger under jordbær og deres riktige forberedelse på våren med egne hender

Duftende hage bær som alle. For å konsekvent få gode høstinger, må det være beskyttet mot sykdommer og skadedyr, sikre kompetent omsorg. En av de viktigste agrotechniske kravene til dyrking av kulturen er det rette arrangementet i landingsstedet. Vi vil finne ut hvordan du skal lage en sengshage for jordbær.

Alt om forberedelsen av jordbærlakk om våren

Velg et sted

Hva skal være jord

Instruksjoner for arrangementet av senger

- Klassisk

- Lav

- under agrovolokno.

- Vertikal

Hvordan velge et sted

Forberedelse Gyro begynner med valget av "rett" sted. Kultur elsker sollys og tåler ikke overvurdering. Derfor vil det beste plottet for henne være en åpen solhøyde. Nizin er ikke kategorisk egnet, som er territoriet med egnet nær overflaten med grunnvann. Men hvis det ikke finnes noen annen vei ut, er kulturen plantet og under slike forhold. Men så forfall hevet rygger.

Belysning er også veldig viktig. Erfarne gartnere velger et sted i belysning, med fokus på videre bruk av avlingen. Hvis Berry ønsker å spise friske, plantes busker i solen. Under strålene vil bærene øke det maksimale antall sukkerarter. Men for billettene er det bedre å plante en hage jordbær på personvernet. Det blir mer surt, men med en sterk aroma.

Ikke land en hage jordbær i nærheten av frukttrær. Uønskede naboer for henne: Aprikos, Apple Tree, Plum og Cherry. Det er kategorisk ikke anbefalt å vokse en hage jordbær på ett sted i mer enn 3-4 år. Jord er utarmet, og gir derfor redusert. Av samme grunn er det umulig å plante en ny frøplante der den gamle bæren bare fjernet fra hvor den gamle bæren ble fjernet. De beste forgjengere for kultur er noen steder, belgfrukter, grønne eller frokostblandinger. Det anbefales ikke å plante det etter agurker, kål og alt revet.

4 typer senger under jordbær og deres riktige forberedelse på våren med egne hender 3260_3

  • Alt om landing og vårpleie for jordbær i den åpne bakken

Hva du trenger å vite om jord

For en rikelig høst er det viktig å vite hvilken jord elsker jordbær.

Jordkvalitet for bær

  • Liten tetthet for å hoppe over luft og fuktighet godt.
  • Metningen av makro- og mikroelementer, som vil gi en normal utviklingskultur.
  • Minimum surhet, pH-nivå fra 5 til 6.
  • Fraværet av patogener av sykdommer og larver av skadedyr.

Det er kategorisk ikke egnet for jordbær av jord, hvor surheten er forhøyet, saltmyr og gjennomsnittlig land. Det vil ikke vokse her. Før du planter en bær, må du utføre det nødvendige agrotechniske arbeidet. Men først gjør laboratorieanalysen av jorda for å nøyaktig bestemme antall og sammensetningen av legemidler som må brukes. Så, for å risikere jorda, vil det ta en filial eller kalk i dosene av analyse beregnet i henhold til resultatene av analysen.

Vi har bestemt hva jorda elsker jordbær: sur eller alkalisk passer ikke henne. La oss nå snakke mer om sammensetningen av jordblandingen. Det beste alternativet regnes som blad, fuktig eller nervøs land. Vel vil være kultur på middels delt bakken. Han er rik på en organisk og surgjøres ikke. Den største ulempen er overdreven tetthet. Som enhver annen tung jord, kan det gjøres enklere hvis du lager travle. Med utsikt over sagflis fra noe tre.

Det anbefales ikke å gå inn i frisk, da de vil spre landet. Akselerere prosessen med overoppheting enkelt. 10 kg Sawdust er gjennomvåt i urea-løsning. Den er tilberedt i henhold til 2 liter vann pluss 2 kunst. Skjeer av urea. De er gjennomvåt i to timer, asken blir tilsatt, blandet grundig, de gir det litt å stå. I dette skjemaet er sagglasset laget som et bakepulver og gjødsel.

Et annet bakepulver er en renset elv sand, bedre grovkornet. Det legges til jord i mengden ikke mer enn en tiendedel av totalen. Du kan bruke torv. Det absorberer godt og holder vann. Men samtidig gir en sur reaksjon. Derfor brukes den med forsiktighet og med det obligatoriske tilsetningen av en komponent med en alkalisk reaksjon. Så, et glass aske blir tilsatt til hver torvbøtte.

Erfarne gartnere anbefaler at nybegynnere å bruke jordsubstratet til å vokse jordbær, for å oppnå som de blander i like store kropper av humus, torv jord, torv og overarbeidet fin sagflis. Surney Land kan være en "seedler" av skadedyr og sykdommer. Det lever insekt larver og tvister av patogene organismer. Derfor er det nødvendig å desinfisere med ammoniakkvann umiddelbart etter tining. For 5 kvadratmeter. M bearbeidet område går en liter sammensetning.

4 typer senger under jordbær og deres riktige forberedelse på våren med egne hender 3260_5

  • Hvilke mineral gjødsel bringer våren: En detaljert guide etter typer medisiner

Hvordan lage en seng for jordbær gjør det selv: 4 alternativer

Start arbeidet med forberedelsen av jorda. Det er nødvendig å gjøre dette på forhånd, senest en måned før den påståtte landingen i høst eller om sommeren. Hvis bærplanen er planlagt om våren, for å forberede jorden, er det best i høst. Det valgte området renses fra løvverk, grener og andre søppel. Deretter forlater, dypere på bajonettskovelen. I prosessen med løsningen blir ugresset kvitt og de nødvendige gjødselene bidrar.

Dose forberedelser til 1 kvadrat. m dug opp tomt

  • Noen nitrogen gjødsel 50 g
  • "Potash Salt" 50-60
  • "Superfosfat" 80-100 g
  • Kompost eller fuktig 7-8 kg.

Det ristede plottet er justert med robler, smadrer store skiftenøkler av land. Jord for planting jordbær i den åpne bakken er klar. Det forblir bare for å bryte sengene, det er gjort før vårlanding fungerer. For landinger er forskjellige typer valgt. Vi vil analysere de mest populære alternativene for gartnere.

4 typer senger under jordbær og deres riktige forberedelse på våren med egne hender 3260_7

1. Klassisk

Såkalte rygger, som er avstengning uten å bruke ekstra materialer. De har striper og furrows. Båndbredden er ca 20 cm, det er en liten høyde på hvilke busker som er plantet. Nær henne er det en grunne, rekkefølge på 25 cm, furen med en bredde på 30 cm. Det er nødvendig for å fjerne ekstra fuktighet. Den optimale avstanden mellom planter er 400 mm. Det anbefales ikke å tykke dem. Det reduserer utviklingen og veksten av kulturen, påvirker det negativt.

Typer av klassisk landing

  • Rader. Hagen består av flere striper, beløp fra to til fem.
  • To linjer. To doble radsystemer med en avstand mellom dem 60 cm.
  • Tre linjer. To tre-radbånd, avstanden mellom dem er 60 cm.
  • I fem linjer. To striper, fem rader er plantet på hver av dem. Mellom dem - 150 mm, mellom buskene så mye. Avstanden mellom stripene er 60 cm.
  • Teppe. Rader er ikke utstyrt. Planter er plantet med et gap på 250 mm. Etter en stund fyller de helt hele rommet helt.
  • Reir. Strawberry busker er plantet i sentrum av reiret. Nær ham i en avstand på 80-100 mm seks. 2550 mm retrett og danner neste rede.

4 typer senger under jordbær og deres riktige forberedelse på våren med egne hender 3260_8
4 typer senger under jordbær og deres riktige forberedelse på våren med egne hender 3260_9

4 typer senger under jordbær og deres riktige forberedelse på våren med egne hender 3260_10

4 typer senger under jordbær og deres riktige forberedelse på våren med egne hender 3260_11

  • 4 beste måten å lagre jordbærhøsten

2. Lav tysk.

Dette designet er høyt fra 0,2 til 0,4 m. Dens bredde er 0,4-0,8 m, lengden er vilkårlig. Det smale alternativet er beregnet for en rad av jordbærbusker, bredt - for to. Bursts er satt ut av brett, plast eller gammel skifer. Sporene er lagt ut ved å legge plater, lukket med rubberoid eller tett plast, liten murstein.

Trinnvise instruksjoner for arrangementet av tyske senger gjør det selv

  1. Plassering. Vi planlegger plasseringen av design og spor.
  2. Under fremtidige landinger, grave en grøft. Degnet er 0,4 m.
  3. På bunnen av duggraven, la vi forfallsmateriale: skiver av tre, chips, sagflis eller gamle aviser.
  4. Vi etablerer fly, forbinder dem mellom seg selv. Fikse den ferdige rammen.
  5. Fyll designet med næringsrik substrat eller jord blandet med humus. Kjører overflaten.

4 typer senger under jordbær og deres riktige forberedelse på våren med egne hender 3260_13
4 typer senger under jordbær og deres riktige forberedelse på våren med egne hender 3260_14

4 typer senger under jordbær og deres riktige forberedelse på våren med egne hender 3260_15

4 typer senger under jordbær og deres riktige forberedelse på våren med egne hender 3260_16

  • Alt om å fôre jordbær i høst etter trimning

3. Under agrovolokno.

På landet som er forberedt på planting, bør de vanlige lave ridges gjøres. Den optimale bredden er under to rader med busker. Den ferdige designen er dekket med agrovolok slik at den går til sporene fra alle sider. Styrer eller lagt steiner kanter på panelene presses pålitelig mot overflaten. Det bør ikke fryses av vind eller vaskes med vann.

Den neste fasen er markeringen av seter. Kalk eller blyant skisserer områder hvor hver plante vil vokse. I de resulterende karakterene blir korsformede kutt laget med en skarp kniv. Deres kanter wrap opp. I de resulterende "reir" satte jordbærplanter.

4 typer senger under jordbær og deres riktige forberedelse på våren med egne hender 3260_18
4 typer senger under jordbær og deres riktige forberedelse på våren med egne hender 3260_19
4 typer senger under jordbær og deres riktige forberedelse på våren med egne hender 3260_20

4 typer senger under jordbær og deres riktige forberedelse på våren med egne hender 3260_21

4 typer senger under jordbær og deres riktige forberedelse på våren med egne hender 3260_22

4 typer senger under jordbær og deres riktige forberedelse på våren med egne hender 3260_23

  • Steg-for-trinns produksjon av varme senger med egne hender: Oversikt over 3 alternativer

4. Vertikal tube design

Vertikale landinger har betydelige fordeler. Det er godt å bruke dem på små nettsteder for å lagre det nyttige området på tomten. De er lettere å ta vare på dem, bærene kommer ikke i kontakt med jorda, så de forblir rene. Den største ulempen med systemet er å fryse om vinteren. Derfor, foran den kalde, blir de rengjort i et relativt varmt sted: kjeller, kjeller, etc.

Prosedyre for fremstilling av konstruksjon

  1. Vi tar to plastrør. Diameteren av en skal være større enn 30 mm.
  2. I en større diameter kutter vi hullet 50x50 mm i en avstand på 100 mm fra hverandre.
  3. Monter den forberedte delen i bakken til en dybde på 0,45 m. Lengden på den ovennevnte jorddelen er 0,8-0,9 m.
  4. Vi forbereder et lite rør beregnet for vanning. Klipp av fragmentet, hvor lengden som er lik den ovennevnte delen av den store delen, bor et sett med små hull på den. Den ene enden er stengt av en plugg, vi forlater den andre. Tett vri delen til burlap eller geotextile for å beskytte hullene mot tilstopping.
  5. Vi setter inn et lite rør i midten stor. Resterende plass fyller i næringsordsubstratet. I vannrøret setter du trakten for å gjøre det lettere å fylle det med vann.

Det gjenstår å plante frøplanter i hullet forberedt på dette. Alternativer for slike strukturer kan være mye, det er horisontale systemer blant dem. Bildet viser noen av dem.

4 typer senger under jordbær og deres riktige forberedelse på våren med egne hender 3260_25
4 typer senger under jordbær og deres riktige forberedelse på våren med egne hender 3260_26
4 typer senger under jordbær og deres riktige forberedelse på våren med egne hender 3260_27

4 typer senger under jordbær og deres riktige forberedelse på våren med egne hender 3260_28

4 typer senger under jordbær og deres riktige forberedelse på våren med egne hender 3260_29

4 typer senger under jordbær og deres riktige forberedelse på våren med egne hender 3260_30

Riktig å forberede hagen på våren under jordbær er nøkkelen til en rikelig sommeravling. Etter planting av planter trenger de minimal omsorg. Det er ikke nødvendig å frykte, fordi alt du trenger er allerede gjort i forberedelse. Jeg trenger vanning i grunn og luke. Det kan også være betydelig lindret hvis du bruker mulching. Antall ugress vil umiddelbart reduseres. Det er også nødvendig å ta vare på å behandle mot sykdommer og skadedyr.

Les mer