9 Vanlige feil i bruken av en støvsuger, som er redusert til "Nei" Hvert anstrengelser i rengjøring

Anonim

Vacuine for fort, ikke på tide for å bytte poser for søppel og rengjøre beholderne, rengjør støvsugeren av væsken og glasset - hvis du fortsatt holder disse reglene, vil vår artikkel bidra til å se på hjemmeassistenten annerledes.

9 Vanlige feil i bruken av en støvsuger, som er redusert til

9 Vanlige feil i bruken av en støvsuger, som er redusert til

1 Ikke rengjør enheten

Det spiller ingen rolle, posen du har en støvsuger eller beholder - periodisk rengjøring er nødvendig av hver type enhet. Videre inkluderer denne prosessen ikke bare rystingen av støv og søppel fra beholderen eller erstatter posen, men også vasking (erstatning) av filteret. Ellers vil kapasiteten og kvaliteten på arbeidet reduseres betydelig, dessuten vil det ikke påvirke rengjøringskvaliteten negativt. Forresten må børstene også rengjøres regelmessig, ellers tar du bare alt det samlede støvet og sitter fast skitt i børster på gulvet.

Xiaomi Deerma støvsuger

Xiaomi Deerma støvsuger

2 Vent til posen eller beholderen er fylt til slutten

Problemet som direkte avhenger av den første - mange venter på en pose eller en søppelbeholder som skal fylles til enden, men i slike tilfeller blir effektiviteten av rengjøring ofte betydelig redusert. Støvsugeren suger ikke så mye støv og smuss som det kan. Rengjør regelen for å rengjøre beholderen etter hver rengjøring, og posen etter 2-3 måneder med enheten. Utskiftningsindikatorer kan være for sterke støy under drift, ubehagelig lukt.

9 Vanlige feil i bruken av en støvsuger, som er redusert til

3 Bruk engangs poser Re

Hvis du kjøpte et sett med utskiftbare disponible poser for en støvsuger, må du ikke forsøke å bruke dem igjen. Produsentene av teknikerne selv advart om at det porøse materialet i posene absorberer støv og smuss, slik at selv om du røyker alt derfra, legger det seg fortsatt på materialet.

Det er spesielle gjenbrukbare poser.

Gjenbrukbar pose for støvsuger

Gjenbrukbar pose for støvsuger

Konklusjon: Hvis det ikke er noen instruksjoner for gjenbruk, må du ikke prøve å lagre. Kvaliteten på rengjøring er definitivt ikke forbedret, så vel som støvsugerens arbeid.

4 forsømmelse av forskjellige dyser og støvsugere

Støvsugeren rengjør ikke bare gulvet og søppel fra det, det er andre ting som kan fjernes med det: for eksempel persienner, vindu og døråpninger, klimaanlegg, møbler, sokkler. For møbler anbefales det å bruke spesielle dyser, og rengjør sokkelen bare med en slange uten børste. Dermed er det mulig å virkelig forenkle og øke hastigheten på rengjøringsprosessen.

Kitfort Støvsuger

Kitfort Støvsuger

5 Ikke juster børsten

Vi fjerner ikke bare tepper, men også laminat, linoleum, fliser. Og for faste overflater, er det nødvendig å justere børsten slik at huset til dysen ikke riper gulvfinishen. Om dette, dessverre, glemmer ofte.

9 Vanlige feil i bruken av en støvsuger, som er redusert til

6 Samle støvsugeren hva som kan ødelegge det

Væsker, små fragmenter, land eller konstruksjon søppel - alt dette er bedre å ikke rengjøre den vanlige husstandsøvsugeren, hvis du ikke vil ødelegge den.

Bosch støvsuger

Bosch støvsuger

7 vakuum for fort

Selvfølgelig vil jeg tilbringe hele leiligheten om 2-3 minutter, men så kan du glemme kvaliteten. Ikke haste - så vil du samle mer støv og smuss, og kanskje, den neste rengjøringen trenger ikke så snart.

9 Vanlige feil i bruken av en støvsuger, som er redusert til

8 Flytt i en retning (eller kaotisk)

Rengjøring vil bli mye bedre hvis du ikke bare beveger seg langs banen fra punkt A til punktet B. Bedre et par ganger gange på ett sted på samme måte, og ikke å flytte kaotisk på rommet - det er lettere å hoppe over noen hjørne og la smuss som raskt spres.

Støvsuger Karcher.

Støvsuger Karcher.

9 vakuue i begynnelsen av rengjøring

Vi ligner ofte en enkel regel - bygge en rengjøringssekvens slik at den er bedre. Gjelder for støvsugeren, det er mer korrekt å gjøre som følger: Først tørk støvet fra hyllene og alle horisontale flater, og etter at det allerede er tatt for støvsugeren. Faktum er at hvis du fjerner støvet med en vanlig klut, til og med våt, flyr noen del på gulvet. Du vil lindre den med en støvsuger, og hvis du handler i omvendt sekvens - vil de tapt partiklene forbli på gulvet og venter på neste rengjøring.

9 Vanlige feil i bruken av en støvsuger, som er redusert til

Les mer