Vakker og miljøvennlig: 4 Svar på spørsmål om trefasader av møbler

Anonim

Hvilken rase av tre er bedre å velge hva du skal være oppmerksom på når du kjøper og hvordan du skal ta vare på møbler for å bevare sitt utseende og operasjonelle kvaliteter, forteller vi i detalj i artikkelen.

Vakker og miljøvennlig: 4 Svar på spørsmål om trefasader av møbler 5006_1

Vakker og miljøvennlig: 4 Svar på spørsmål om trefasader av møbler

Treet ser vakkert ut, serverer lang tid og er et helt rent naturlig materiale. Derfor er det så populært, spesielt for produksjon av møbler fasader. Tross alt spiller de en viktig rolle i utseende. Fang en kort fordøye for hovedpoengene forbundet med valg og vedlikehold av fasadene fra treet.

1 Hvilken slags rase å velge?

Ulike raser varierer ikke bare av styrke, men også med skygge. Hva slags variasjon er det lettere å jobbe, og hva er verdt å omgå?

  • En av de dyreste rasene er eik. Han er slitesterk, han har en attraktiv tekstur og en hyggelig farge.
  • Populært materiale for kjøkkenhodet, som ikke er dårligere enn eik på egenskapene - furu. Det er preget av en lysere tekstur.
  • I tillegg til furu brukes en annen nevnte barrer for fremstilling av kjøkkenfasader - Larch. Hodetelefonen fra dette treet er perfekt motstå de vanskelige forholdene på kjøkkenet: forhøyet temperatur og høy luftfuktighet.
  • Det er vanskeligere å jobbe med et firbrett, men formålene med situasjonen er mer holdbare fra den enn for eksempel fra furu. I tillegg til dette har granbrettet god fuktmotstand.

Vakker og miljøvennlig: 4 Svar på spørsmål om trefasader av møbler 5006_3
Vakker og miljøvennlig: 4 Svar på spørsmål om trefasader av møbler 5006_4

Vakker og miljøvennlig: 4 Svar på spørsmål om trefasader av møbler 5006_5

Vakker og miljøvennlig: 4 Svar på spørsmål om trefasader av møbler 5006_6

2 Hva er nyanser av tre?

Alle tre raser kan deles inn i tre farger: mørkt, lys og mellomliggende.

Mørke nyanser inkluderer valnøtt, wenge, mahogny, ebenholt. Disse mettede fargene ser bra ut i klassisk interiør, hvis eiere ønsker å understreke deres respekt.

Lys nyanser er bjørk, aske, furu, bøk. Nylig, på grunn av veksten av populariteten til den skandinaviske stilen i interiøret, ble lyse møbler spesielt relevante. Slike fasader er valgt, ikke bare for kjøkkenhodetelefoner, men også for skap eller stativer i stuen, kontor-, soverom garderober.

Det er vanlig å tiltrekke seg kirsebær, alder og eik til mellomliggende toner. Det er disse tonene som skaper en koselig pastellpakke i interiøret.

Vakker og miljøvennlig: 4 Svar på spørsmål om trefasader av møbler 5006_7

3 Hvordan skal du ta vare på møbler laget av tre?

  • For at gjenstandene for innredningen fra tre varer lenger, er det viktig å opprettholde et mikroklima innendørs: Materialet liker ikke høy luftfuktighet, for tørr luft, for lys sol eller høy temperatur. Optimale parametere: Fuktighet - ca. 70-75% og lufttemperatur - fra 15 til 23 ° C. For å skape komfortable forhold, ofte ventilere rommet om sommeren, og ikke glem å glemme god oppvarming om vinteren.
  • Forresten, om oppvarming - bør du ikke sette en garderobe ved siden av batteriet eller varmeapparatet. For høy temperatur og tørr luft kan skyldes utseendet på sprekker og deformasjon av produktet. Ikke legg møbler under de direkte solstrålene, fasader kan brenne eller endre fargen til en mindre attraktiv.
  • Møbler må holdes rene. Støv er bedre å smile med en tørr klut og spildt væske - for raskt å tørke. Har du uttalt en generell rengjøring med vaskemaskiner? Bruk mild kjemi og ingen slipemidler, ellers kan du skade "Live" -flaten. Vask Møbler med en svak såpeoppløsning. Unngå aceton, alkohol, bensin, de korrupte treet.

Vakker og miljøvennlig: 4 Svar på spørsmål om trefasader av møbler 5006_8

  • Slik vasker du kjøkkenfasader: 8 Tips for perfekt renslighet

4 Hva legger du merke til når du velger?

Åpenbart, kjøp bare fra en bevist selger som gir en garanti. Og i tilfelle av treobjekter er dette dobbelt, fordi skruppelløse produsenter ofte brukes i produksjonen av et vått eller soppdekket styre. Om holdbarhet Det er ingen snakk her. Tre - veldig følsomt materiale, og feil i behandlingen kan til og med skje i en stor bedrift, for ikke å nevne håndverksproduksjon. Det hyppigste "ekteskapet" - på kort tid begynner å gå til lakk, eller møblene begynner å "danse": ser ved å deformere, endre sin form.

Vakker og miljøvennlig: 4 Svar på spørsmål om trefasader av møbler 5006_10

Les mer