Mekanismer for skyvedører: 6 arter og anbefalinger for valg

Anonim

Vi demonterer funksjonene til mekanismene for lette, tunge, dører installert i blyanten, samt åpne mekanismer.

Mekanismer for skyvedører: 6 arter og anbefalinger for valg 7662_1

Mekanismer for skyvedører: 6 arter og anbefalinger for valg

Skyvedøren er uunnværlig i en liten leilighet - det er ikke modige smale korridorer og krever ikke gratis meta å åpne. Monter slike dører og romslige boliger, hvor ergonomiske, og designerkomponenten i designet er også etterspurt. I hovedsak kan glidningen gjøre en seriell eller tilpasset dør, utstyrt med en rullemekanisme. Hvilke mekanismer presenteres i markedet og hva som skal styres når du velger?

Recall, skyvedørene er montert i to hovedordninger: "langs veggen" og "inn i veggen". Den første er mye enklere - du trenger bare å feste en bærebjelke og skinne til veggen over åpningen, fremmes i den nedre enden av bladet sporene for styringsflagget, skru av i avmerkingsboksen til gulvet, og deretter utstyre lerretet Med rullevogner, heng det og juster i høyden. Med en "i veggen" -skjemaet, samler en metallprofilblyanter først, da de ovennevnte operasjonene følger operasjonene, så blir døren testet i flere dager, og bare etter at vi er trimmet med belagt belagt gips eller pusset.

I alle fall avhenger levetiden hovedsakelig av kvaliteten på rullemekanismen. Markedet tilbyr ganske mange forskjellige alternativer fra kinesiske og europeiske produsenter.

1 mekanismer for lysdører

Kitet inneholder vogner med miniatyr plastruller og glidende lagre. Ifølge instruksjonene er de designet for lerretet som veier opp til 10 kg, men i praksis er selv de enkleste indre dørene "ikke" ikke "og vognen mislykkes etter 2-3 år. Mekanismen er ganske støy på jobben og er nesten ikke justerbar. Den er egnet bare for døren til landskapet eller oppbevaringsrommet laget av ett MDF-lag, dessuten, ikke så bredt. Pris: Fra 800 rubler.

Mekanismer for skyvedører: 6 arter og anbefalinger for valg 7662_3
Mekanismer for skyvedører: 6 arter og anbefalinger for valg 7662_4

Mekanismer for skyvedører: 6 arter og anbefalinger for valg 7662_5

Mekanismer for skyvedører: 6 arter og anbefalinger for valg 7662_6

Billig mekanisme med plastruller for de enkleste dørene

2 mekanismer for mellomstore og store dører

Her er metallruller eller polyamid med rullende lagre, de har en diameter på minst 20 mm og lettere på farten. Mekanismen er designet for innvendige dører som veier 12-25 kg. Jo større lastekapasitet, den pålitelige mekanismen, derfor er det fornuftig å ikke spare, og for det mest vanlige paneldret lerret som veier 8-10 kg for å kjøpe en mekanisme som er designet for døren 15 kg-konstruksjon, vil tjene mye lenger. Pris: Fra 1800 rubler.

Mekanismer for skyvedører: 6 arter og anbefalinger for valg 7662_7
Mekanismer for skyvedører: 6 arter og anbefalinger for valg 7662_8

Mekanismer for skyvedører: 6 arter og anbefalinger for valg 7662_9

Mekanisme for mellomstore dører

Mekanismer for skyvedører: 6 arter og anbefalinger for valg 7662_10

Mekanisme for tungt lerret med støtdemper og gummi-støtfanger på en 12-kretsinnsats

3 Mekanismer for installasjon i blyant

Hans pålitelighet pålegger økt krav, siden etter plating av skum gipsplaten eller annet materiale, er justeringen av skinnen i høyden vanligvis umulig, med unntak av enkelte modeller av fabrikkstraff. Når du velger, vær oppmerksom på metoden for å fikse sidestykkene (det må utelukke skiftet selv med en sterk innvirkning) og materialet i rullene (den optimale versjonen er polyamid, slike videoer tjener i lang tid og nesten ingen støy) . Det er bedre å velge et sett fra den europeiske produsenten - Eclisse, Koblenz, etc.

Når du installerer skummet, skal designet samles på en slik måte at vognene senere kan løfte banen minst 5 mm (i tilfelle jernbanesparingen). Pris: Fra 3 000 rubler.

Mekanismer for skyvedører: 6 arter og anbefalinger for valg 7662_11
Mekanismer for skyvedører: 6 arter og anbefalinger for valg 7662_12

Mekanismer for skyvedører: 6 arter og anbefalinger for valg 7662_13

Her og videre - eksempler på dører montert i henhold til "vegg" -skjemaet

Mekanismer for skyvedører: 6 arter og anbefalinger for valg 7662_14

4 mekanismer med en nærmere

Jo nærmere lukker automatisk døren, men for å åpne den, må du gjøre mer innsats. Moderne Closers er vanligvis vårtype (tidligere brukte modeller med motvekter). De mest pålitelige enhetene som er innebygd i skinnen (et annet alternativ er jo nærmere i videoen). Pris: Fra 4 000 rubler.

Mekanismer for skyvedører: 6 arter og anbefalinger for valg 7662_15
Mekanismer for skyvedører: 6 arter og anbefalinger for valg 7662_16

Mekanismer for skyvedører: 6 arter og anbefalinger for valg 7662_17

Eksempel på en dør montert i henhold til "vegg" -skjemaet

Mekanismer for skyvedører: 6 arter og anbefalinger for valg 7662_18

5 Synkroniseringsmekanismer

Dette er en enkel enhet, synkroniserer bevegelsen av de todimensjonale dørene. Synkroniseringen kan kombineres med jo nærmere. Begge mekanismene brukes som under "langs veggen" diagrammet (i dette tilfellet er de skjult bak jordbjelken), og med skjemaet "i veggen". Pris: Fra 5 500 rubler.

Mekanismer for skyvedører: 6 arter og anbefalinger for valg 7662_19

6 åpne mekanismer

Enheter med åpne ruller og skinner i dag er ganske populære. De er svært forskjellige på design: på salg er det begge modeller for låve dører, solgt utelukkende grovt og grasiøse produkter laget av krom og rustfritt stål for glassretter. Takket være den store diameteren av rullene, har slike mekanismer et jevnt trekk og er veldig holdbare. Pris: Fra 1 500 rubler.

Mekanismer for skyvedører: 6 arter og anbefalinger for valg 7662_20
Mekanismer for skyvedører: 6 arter og anbefalinger for valg 7662_21

Mekanismer for skyvedører: 6 arter og anbefalinger for valg 7662_22

Åpent mekanisme for glassdør med kromruller og jernbane

Mekanismer for skyvedører: 6 arter og anbefalinger for valg 7662_23

Åpne mekanisme for "låve" dører

Les mer