Rengjøring av taket fra mos og mold: anbefalinger og midler

Anonim

Vi forteller enn farlig utseendet på mos, mugg og lav på taket og hvordan man kan hindre det.

Rengjøring av taket fra mos og mold: anbefalinger og midler 7954_1

Rengjøring av taket fra mos og mold: anbefalinger og midler

Faktisk er det ikke bare en bekymring for å rengjøre taket fra Moss-Lichen og alger. Vegetasjonen holder fuktighet, noe som forbedrer den negative effekten av negative temperaturer og cykliske overganger gjennom null på takmaterialet. I tillegg øker det gapet mellom de enkelte elementene i taket og skaper et medium til beboelige biller, maur og andre insekter. La oss håndtere hvordan du unngår det.

Eliminer skadelige planter og mugg

Hovedarter

Årsaker til mos og mugg

Myk rengjøring av taket

Forebyggende arbeid

Typer av ondsinnede planter

Mossene er små planter hvis lengde bare noen ganger overstiger 50 mm. De danner tette klynger i de skyggefulle stedene, ofte i nærheten av vannet, selv om de kan forekomme på relativt åpne, tørre områder.

Mugg er forskjellige sopp som skaper omfattende kolonier i varme våte steder på ernæringsmessige miljøer. Utvikling på overflaten av bygg og etterbehandling materialer, mold sopp er aktivt involvert i biokorrosjon og biologisk nedbrytningsprosesser, noe som kan føre til deres fysiske ødeleggelse.

Lankornikere er foreninger av sopp og mikroskopiske grønne alger, som forbruker mineraler fra støv eller regnvann. De lever på åpne, ubeskyttede overflater (inkludert steiner, betong og til og med rustmetall), siden toleranser mot ekstreme forhold: høye og lave temperaturer fra - 47 til 80 ° C, sure og alkaliske medium, UV-stråler.

Rengjøring av taket fra mos og mold: anbefalinger og midler 7954_3

Årsaker til mos og mugg

De dannes og vokser på takene med enhver form for belegg som har en grov eller porøs overflatestruktur. Det kan være en keramisk, kompositt, sement-sand og bitumen fliser, metall fliser med matt polyester, asbest-sementark, rullede takmaterialer. Over tid er det et støv og smuss her, fuglene er akkumulert, restene av bladene og nålene fra høye trær som vokser ved siden av huset. Alle disse stoffene fyller ut lettelse dypere, tilstoppet hulrom mellom granuler av beskyttende dryss på et fleksibelt bitumenbelegg.

Prosessen med å skape et gunstig miljø for utvikling av bakterier, soppstøtte regnvann og kondensat. Selv klimaet i terrenget, nærheten til huset til reservoarene og orienteringen av taket på sidene av verden spiller dette ikke den siste rollen. Det er ikke ved en tilfeldighet at Moss, Lichen og Mold oftest vises på de nordlige og nordvestlige skøyter med et mindre nivå av naturlig solbelysning og oppvarming.

Rengjøring av taket fra mos og mold: anbefalinger og midler 7954_4

Ytterligere favoriserte faktorer for utvikling av takbiologi "kan være nærhet til huset til skogen, sump territorier og banker, innsjøer og hav. De mest populære stedene for akkumulering av biologiske formasjoner - Endov, ulike ledd og tilstøtende.

Totalt ville det være mulig å unngå hvis vi følger anbefalingene fra produsentene av takbelegg og rene en gang eller to per år taket på landstedet. Men som praksis viser, gjør de regelmessig det enheter. De fleste begynner å søke metodene for å bekjempe mos og lav, som bare legger merke til de første sporene av belegget av belegget.

Myk rengjøring av taket

Manuelt

Den mest billige, men den mest tidkrevende metoden for å rengjøre taket - manuelt, ved hjelp av vann og børster. Prosessen vil gå raskere hvis du bruker mini vasker. En vannstråle under trykk vil raskt fjerne mos og annen forurensning. Samtidig, flytt i retningen fra oven ned (fra skøyten til takene), og ikke omvendt slik at vannstrålen ikke treffer takelementene. Hard taktekking uten tap tolererer mekanisk rengjøring. Fleksibel fliser krever en mer delikat tilnærming for å opprettholde et lag av basaltstrykk.

Med spesielle måter

Søt mekanisk arbeid vil bli kvitt spesielle midler for å fjerne mos, lav og alger. Og for deres søknad er det verdt å velge en tørr, men ikke en solrik dag. Sammensetningen påføres rikelig på den behandlede overflaten med en svamp, børste eller en sprøyter. Etter det begynner kjemikalier å påvirke uønsket vegetasjon. Ordningen med videre tiltak avhenger av det spesifikke fondet. Produsentene av noen anbefaler å rive restene av døde planter, andre skifter denne plikten til naturlig naturlig nedbør.

Rengjøring av taket fra mos og mold: anbefalinger og midler 7954_5

Forebyggende arbeid

I tilfelle av Moss og Lichen, som et forebyggende tiltak, kan vi vurdere regelmessig rengjøring av taket fra søppel, støv og fuktighet, blader og andre organiske stoffer. Men disse hendelsene er best forbedret av den foreløpige behandling av taket med sammensetningene av biologisk beskyttelse.

Så mange produsenter tilbyr spesielle antiseptika for taket: for eksempel, "Technonikol" er Kerabit og Neomid. De inneholder stoffer som hindrer fremveksten og veksten av alle typer taktekking "Biologi": Moss, Mold, Lichen, Svamp, Alger. Samtidig er antiseptika ikke giftige for mennesker og dyr.

Hvordan jobbe med antiseptika

  • Vær forsiktig: Før arbeidet, sørg for å sjekke antiseptisk i et lite område. Faktum er at sammensetningen i noen tilfeller påvirker fargen.
  • Konsentratet er skilt 1:10 (1 del av konsentratet på 10 deler vann). En liter, som regel er det nok for 30 kvadratmeter. meter.
  • Sammensetningen påføres med ruller, spray eller svamp på den allerede rensede overflaten. Og for rengjøring kan det også brukes.
  • Sammensetningen kan ikke påføres på frysetaket og behandle overflaten, hvis det bare er kjent at atmosfærisk utfelling forventes i løpet av de neste 24 timene.
  • Arbeidet utføres fra topp til bunn - fra skøyten til cornice feie, helst på våren eller høsten, hvis det kommer til forebyggende tiltak.

Les mer