Mold på plastvinduer: årsakene til utseende og måter å kvitte seg med det

Anonim

Vi forteller hvorfor formen dukker opp, hvordan du fjerner den ved hjelp av husholdnings kjemikalier og forhindrer gjenutseende.

Mold på plastvinduer: årsakene til utseende og måter å kvitte seg med det 7994_1

Mold på plastvinduer: årsakene til utseende og måter å kvitte seg med det

Tillatt at treet rammer massivt erstattet med plast. I tillegg til den etterlengtede stillheten og mangelen på utkast, har glade eiere av nye systemer møtt et nytt problem. Det er ubehagelige svarte flekker på bakker, rammer og vinduskarmer, som ikke er så lett å fjerne. Vi vil håndtere hvor formen kom fra på plastvinduer, hvordan å bli kvitt henne for alltid.

Alt om årsakene til utdanning og ødeleggelse av mugg

Årsaker til utseendet

Forberedelser for effektiv kamp

Behandlingsbehandling

Hvordan fjerne overflødig fuktighet

Hvorfor mold flekker vises

For å kunne takle et ubehagelig fenomen, må du vite hva det representerer. Mold Plaque er en sopp med en uvanlig struktur. Under mikroskopet ser det ut som en tynn tråd, uvurderlig av baller. Disse er tvister, med hjelp av hvilken kroppen multipliseres. Den vokser av toppen, det vil si konstant strekker seg opp, spredte modne tvister.

De største vanskeligheten ligger i det faktum at muggvesker aldri lever en etter en, bare av grupper. De kalles kolonier. Hver av dem streber etter å fange så mye liv som mulig, det vil si, vokse ut så mye som mulig. Spesielt godt de er oppnådd i forhold med høy luftfuktighet og oppvarming. Våt og varmt medium stimulerer den raske veksten i kolonien.

Svampen er en veldig ubehagelig nabo. Noen ganger antas det at utseendet bare er estetisk problem. Faktisk er alt mye mer alvorlig. Mushroom tvister er det sterkeste allergenet som provoserer fremveksten og videreutviklingen av astma, bronkitt, ulike manifestasjoner av allergier, noe som øker risikoen for onkologi. Derfor må mugg bli kvitt umiddelbart. Spesielt siden kolonien er liten, gjør det det enkleste.

Mold på plastvinduer: årsakene til utseende og måter å kvitte seg med det 7994_3

Moldsvampen vises der høy luftfuktighet og temperatur er koblet over 15 ° C. Dette er de beste forholdene for utviklingen.

Årsaker til forekomst:

  • Installasjon av vinduesystemet utføres med feil, som følge av at glassflåtene er avbildet.
  • Nei eller ineffektivt ventilasjonsarbeid. Spesielt hvis vinduskarmen og bakkene er brede.
  • Utvalgte tunge tette gardiner som ikke lar luften til glasset.
  • Mangel på ventilasjon, som forstyrrer den naturlige luften.
  • Sesongmessig endring av mikroklima i rommet knyttet til den aktive driften av oppvarming og uregelmessig ventilasjon.

Plastsystemer er forseglet, mikro-tar, som det var på tre, er umulig med dem. Derfor fører alle årsaker som er beskrevet ovenfor uunngåelig til kondensat. Det akkumuleres i hjørnene av rammene, sprer seg over vinduskarmen, stiger til bakken. Hvis ingen tiltak tar, vil neste trinn virke mold sopp.

Mold på plastvinduer: årsakene til utseende og måter å kvitte seg med det 7994_4

  • Hvordan bli kvitt fuktighet i leiligheten: 8 metoder og 4 forebyggende råd

Slik fjerner du molden på vinduene

For å ødelegge støpte kolonier brukes forskjellige midler.

Kjemikalier

  • Soppdrepende midler. Kjemiske løsninger som ødelegger mikroorganismer. Det er rask og langvarig handling. Det siste alternativet innebærer å beskytte overflaten i opptil fem år.
  • Bleking pulver. Den vandige oppløsningen av dette stoffet forhindrer veksten i kolonien, den blir raskt ødelagt.
  • Natriumperklorat. Brukes i form av en løsning. Det kan ikke brukes på porøse stiftelser, for eksempel gipsplater. Det ødelegger materialets struktur.
  • Grapefrukt eller tea tree olje. Kraftig antiseptisk. Skilt med vann i forhold på 1 ss. En skje med stoffet for et glass rent vann. Sprayet til det berørte området. Sammensetningen brukes som forebyggende. Det er sprayet, gå i lang tid.

Du kan bli kvitt mold mikroorganismer ved hjelp av folkemessige rettsmidler. Det er eddik, hydrogenperoksid, kobber sipop, borisk eller sitronsyre, alkohol. De brukes i live eller kombinert i ulike proporsjoner. For eksempel anbefaler brukerne en slik oppskrift: 100 ml chlorks og 100 gram kobbersulfat blir avlet i en liter vann. Det oppnådde legemidlet behandles.

Mold på plastvinduer: årsakene til utseende og måter å kvitte seg med det 7994_6

Et godt resultat avhenger ikke bare om hvordan å behandle mugg på vinduskarmen av plastvinduer, men også hvordan du gjør det. I tillegg til kjemikalier, og bedre i kombinasjon med dem, blir brukt andre måter.

Bruke instrumenter

  • Mekanisk rengjøring. Flekken skraper med noe skarpt objekt. Alt som skraper, må du fjerne umiddelbart.
  • Quartzing. En kvartslampe er rettet mot det infiserte området, det er slått på i en halv time. Folk og dyr på behandlingsperioden kommer ut av rommet. På slutten av økten blir en død koloni mekanisk fjernet fra overflaten.
  • Varmebehandling. Ødelegg mold mikroorganismer til retningsstrømmen av forvarmet tørr luft. Ta en husholdning eller en konstruksjon hårføner for dette.

Ultraviolet bestråling hjelper godt. Men bare en profesjonell emitter skal brukes.

Mold på plastvinduer: årsakene til utseende og måter å kvitte seg med det 7994_7

Sekvensbehandling

  1. Vi tar en fille, fuktet den med vann og gni flekkene. Hvis mugglesjonen er omfattende eller det "input" i basen, skyver den med en skarp gjenstand.
  2. Vi forbereder arbeidsløsningen til det kjemiske forberedelsen, nøyaktig etter instruksjonene. Vi søker på overflaten. Vi går for en begivenhetsdefinert periode.
  3. Vi vasker belegget med rent vann, vi fjerner fullstendig verktøyet helt.
  4. Tørk problemområdet grundig. For å gjøre dette, tørk først det med en tørr klut, deretter en hårføner av varm luft på den.

Dette fjerner muggflare med vinduskarmer eller vinduer. I konklusjonen kan du i tillegg spray på den rensede området vandig oppløsning av grapefruktolje eller te-tre. Det er ikke nødvendig å vaske det. Ragged Med hvilken rengjøring ble utført, må du kaste bort eller kvalitativt desinfisere.

Mold på plastvinduer: årsakene til utseende og måter å kvitte seg med det 7994_8

Slik fjerner du mold på bakkene av plastvinduer

Hvis problemsonen er detektert på skråningen, er det mye vanskeligere å takle det. Teknologi avhenger av hvilket materiale det er laget. Hvis plastfinishen påføres som følger:

  1. Vi demonterer skråningen. Fjern nøye elementene som ikke bryter dem.
  2. Rengjør elementene som beskrevet ovenfor.
  3. Kontroller forsiktig planet i vinduet. Alle oppdagede deler av tomhet fylle skum. Vi venter på at den skal tørke, kutte overskuddet.
  4. Hvis en muggkoloni ble dannet på overflaten, fjerner vi den. Vi behandler et stykke fungicid eller annen egnet sammensetning.
  5. Å se grunnlaget, bruk for denne hårføner.
  6. Vi legger alle elementene på plass.

Hvis skråningen er laget av gips og svarte flekker av mugg dukket opp på den, kan du lagre varen lite sannsynlig å lykkes. GLC porøst materiale, i tillegg, til og med fuktsresistente ark ikke tåler intensiv vasking. Alt dette gjør full behandling umulig. Derfor demonteres de berørte delene, erstattet med nye. Før de er installert, desinfeksjonen av stedet der de skal stå.

Mold på plastvinduer: årsakene til utseende og måter å kvitte seg med det 7994_9

Svampen med pussede bakker fjernes mekanisk. Hvis dybden på lesjonen er liten, vil det være ganske nok bobbing. Kamp med lanserte saker er mer komplisert. Et gipslag er fjernet, basen behandles av fungicid, tørket. Deretter er det nye laget av gips lagt bort.

Hvordan bli kvitt overflødig fuktighet

Hovedårsaken til at en mold-flare vises på vinduet, er høy luftfuktighet. Det må normaliseres, ellers er det meningsløst å bekjempe soppnedesyn. Effektiv ventilasjon vil hjelpe. Hvor det ikke er, må du installere et nytt system. Og hvis det er, men ikke klare, vil rekonstruksjon være nødvendig og muligens installasjon av ekstra utstyr. Det vil for eksempel hjelpe til med air condition tilstrekkelig kraft.

Det er bedre å velge en enhet med et filter med en ekstra fungicid impregnering. Det vil effektivt lagre fra farlig sopptvist. Noen ganger ligger problemet i for brede vinduskarmer. Varm luft er rett og slett ikke å nå glass, hvor kondensat dannes. En god løsning vil være installasjonen av plastgardiner. Et hull utføres i vinduskarmen, som er stengt med en plastgatt med gardiner. De vil lede en varm strøm fra batterier per dobbeltglass.

Effektive midler for å regulere fuktighet - ventilasjonsventiler som er innebygd i vindusrammer. Gjør det i installasjonsfasen eller under drift. Med økende fuktighetsinnhold i luften blir de automatisk betjent, når de er redusert. Dette sikrer en permanent luftinnstrømning og normalisering av mikroklimaet. Utkastet på samme tid skjer ikke, siden størrelsen på elementet er lite.

Mold på plastvinduer: årsakene til utseende og måter å kvitte seg med det 7994_10

Mold er en farlig nabo i leiligheten. Hennes tilstedeværelse truer helse, så det er nødvendig å kvitte seg med et slikt nabolag så snart som mulig. Spesielle vanskeligheter her oppstår ikke. Ødelegge mikroorganismer på et tidlig stadium av utviklingen av kolonien ganske enkelt. Det er vanskeligere å trekke de fargede flekkene som trenger inn i dybden av byggematerialer. Men det kan være takle dette, og anvende flere effektive midler i komplekset.

  • Moldforebygging: 3 enkle metoder som ikke tillater utseendet i leiligheten

Les mer