Enn vasker silikon tetningsmasse: de mest effektive måtene

Anonim

Vi forteller hvordan du enkelt og bare fjerner tetningsmidlet.

Enn vasker silikon tetningsmasse: de mest effektive måtene 9310_1

Enn vasker silikon tetningsmasse: de mest effektive måtene

En gang leser? Se videoen!

For å hindre fuktighet i å komme inn i små sømmer, brukes sprekker eller hulrom av spesielle komposisjoner. De jobber bare, de er holdbare og pålitelige. Men etter avvisning, og i polymerisasjonsprosessen er det ganske vanskelig å fjerne dem. Tross alt er de ikke laget for det. Vi vil analysere hvordan man skal vaske av silikonforseglingen fra hender, fliser, plast og andre overflater, og, hvis det er mulig, ikke skade basen.

Rengjør overflaten fra tetningsmasse

Funksjoner av materialet

Slik fjerner du det

Enn hvitvasking av et verktøy

Fjern sammensetningen fra forskjellige belegg

Fjern fra klær

Hva du trenger å vite om silikonforsegling

Et ettertraktet tetningsmiddel som ligner på de fleste analoger. Hovedforskjellen ligger i det faktum at grunnlaget for materialet var gummi, noe som gir en plastisitet og evnen til å polymerisere. Det er over tid herding, vender seg fra en viskøs pasta til en elastisk, men holdbar masse. På grunn av dette, har stoffet, som holder seg i en flytende tilstand, lett penetrerer selv i små hull, hvorpå det herdes, og beskytter dem på en pålitelig måte mot fuktighet.

For å fjerne det tørkede agenten, er det viktig å kjenne sin type. Dette vil bidra til å effektivt rense silikonforseglingen fra en hvilken som helst base. Det er to typer varianter:

  • Syre. Deres sammensetning inkluderer syre, oftere eddiksyre. Dette gir ikke bare en lett gjenkjennelig lukt, men definerer også en svært budsjettverdi. Løsninger er effektive, raskt herdet, har god vedheft. Den største ulempen er inkompatibilitet med metaller, sementholdige belegg og en stein. Syren inneholdt i pastaen ødelegger dem.
  • Nøytral. Dyrere materialer der alkoholer eller aminer brukes. På grunn av dette er de helt trygge for eventuelle belegg, brukt overalt. Forskjellig med høy effektivitet, god vedheft og holdbarhet. Prosessen med polymerisering av slike løsninger er langsommere, så de må avvises om en dag.

Silikon tetningsmasse mai

Silikonforseglingsmiddel kan være nøytral eller sur. For å effektivt fjerne det tørkede agenten, er det viktig å kjenne sin type. Det vil hjelpe bedre å rengjøre overflaten.

-->

Den enkleste måten å fjerne ikke den tørkede sammensetningen på. For å gjøre dette, trenger du bare å miste det med en klut eller en rag. På samme måte er den fjernet fra hendene. Men den herdede løsningen, det spiller ingen rolle, det er friskt, eller smidd, det vil være vanskelig å rengjøre.

  • Hva å slippe grønt med linoleum for ikke å ødelegge belegget

Slik fjerner du stoffet

Med tanke på at etter polymerisering holdes midlene fast på grunnlag, den enkleste måten å kutte eller avvise den på. Dette er bare mulig for grovt, ikke redd for overflatebredninger. Glanset og glatt belegg på denne måten er det bedre å ikke rense, fordi du kan ødelegge. For mekanisk rengjøring kan du bruke et skarpt og tynt verktøy:

  • Metallspatel. Den smale modellen er optimalt egnet. Hun vil være praktisk å utgjøre den frosne silikonen og fjerne den. Viktig øyeblikk. Kanten av spatelen må være heltall. Hvis det er en krukke, vil det være ubrukelig og til og med farlig for utseendet på basen, fordi den riper den.
  • Kniv, skrivesaker eller sko. Begge alternativene er gode, men den første ganske skjøre, så du må kontakte ham pent. Med deres hjelp kan du kutte den tørkede massen og fjerne stor tilstrømning.
  • Unødvendig bankkort. Et utmerket verktøy som ikke riper på basen. Myk plast er optimalt brukt etter å ha forhåndsoppløste midlene. Med solidt materiale vil det ikke takle.

Å fjerne tetningsmidlet og ikke ...

For å fjerne tetningsmidlet og ikke skade overflaten, kan du bruke en myk plastspatel. Et annet utmerket verktøy - unødvendig bankkort

-->

For å slippe resterne av den tørkede pastaen bruk slipemidler. Den enkleste er saltet. Dette er et mykt verktøy som kan brukes på fliser eller glass, uten frykt for å skrape. Sterke slipemidler metall urin og pimpsten. De brukes der belegget er umulig å skrape.

  • Hvilken tetningsmiddel bruk til bad, kjøkken og andre overflater: Detaljert guide

Enn hvitvasking av silikonforsegling

Det er nødvendig å gjenkjenne at fullstendig fjerning av det herdede middel, spesielt tvunget, kjemikalier er umulig. De mykmer bare massen, hvoretter det er mye lettere å fjerne mekanisk. Utvalget av kjemikalier er stor nok, men å handle sikkert, må du vite hvilken type silikonblanding som tilhører.

Således er sure pastaer godt oppløselige under virkningen av eddik. Konsentrasjonen skal være minst 70%. Så hjemme for å oppløse silikonforsegling på en alkoholbasis, bruk teknisk eller medisinsk alkohol. Alle nøytrale stoffer er ganske følsomme for innenlandske løsningsmidler. Du kan prøve å fjerne dem med hvit ånd, kerosen eller bensin.

Spesielle vasker designet for bestemte typer tetningsmidler er best å fungere. De kan kjøpes i spesialforretninger. Mesterne merker at det beste resultatet er oppnådd dersom produksjonen av ett merke brukes til forsegling og påfølgende rensing. Berømte selskaper gir nødvendigvis slike midler.

Hvit ånd er godt oppløst og ...

Hvit ånd er godt oppløst nøytral tetningsmasse. Det beste arbeidet er det beste under visse typer sammensetninger.

-->

Slik rengjør du silikonforseglingsmiddel med akrylbad og andre overflater

La oss lure på hvordan du fjerner den tørkede pastaen fra noen typer overflater.

Plast, inkludert akryl

Oppgaven forenkler sterkt at plastoverflaten er jevn. Gripet med det er alltid svakere enn med en grov base. Sant, hvis det tidligere ble utført på å forbedre adhesjonen av plast, vil grepet være maksimalt. I alle fall, først kutte en stor betennelse med en skarp kniv. Deretter behandlet vi flekken med et egnet løsningsmiddel.

Når den er valgt, må du være svært oppmerksomme. Plasten er ikke følsom for dem, men akryloverflaten av badet eller pallen kan myke sammen med tetningsmidlet. Derfor, før du søker, må du sørge for at løsningsmidlet er trygt for basen. Mykede rester rengjøres med en myk slipende eller stiv klut. I spesielt vanskelige tilfeller må behandlingen gjenta.

Overflødig tetningsmasse må rengjøres

Overskytende tetningsmiddel må fjernes umiddelbart, fordi etter tørking vil det være ganske vanskelig

-->

Keramisk fliser og emalje

Silikon tetningsmasse med fliser enkelt nok. Som i forrige tilfelle er det optimalt å bruke et kjemisk middel som vil bidra til å bringe tetningsmassen til en myknet tilstand. Vi utfører slike handlinger:
  1. Vi tar en spatel eller kniv og kutter pastaen så nært som mulig til basen. Hvis det er en søm, for eksempel mellom badet og veggen, forlenger vi forsiktig det.
  2. Velg et egnet løsningsmiddel, våt din bomullspinne eller stoff. Vi tilordner rester av silikon. Vi venter til stoffet fungerer.
  3. Fjern forsiktig silikonforseglingen fra en flis eller en emalje. Forbli gni tørr med en fille.

Gitt at det er umulig å skade flisen med et aggressivt stoff, er valget av kjemikalier ikke begrenset. Den eneste nuance er umulig å bruke grove slipemidler, for ikke å skrape overflaten.

Glass

Glassbasen rengjøres ekstremt forsiktig. Det er ganske skjør, dessuten kan man riperes. Derfor, hvis flekken er gammel, er det bedre å bruke vasken. Den myker pastaen av silikon, og den mekaniske effekten vil være minimal. Som et slipemiddel er det ønskelig å påføre salt, grovere pulver kan skade overflaten.

Normal medisinsk alkohol kor

Normal medisinsk alkohol er godt oppløst alkoholforseglingsmidler

-->

Slik fjerner du silikon fra klær

Uten spor, kan du bare fjerne frisk forurensning. Vel, hvis problemet ble lagt merke til med en gang, så kan du rydde flytende massen fra klærne. Etterlater dråpe med en fille. Hvis pastaen allerede tørket, handler vi på denne måten:

  1. Vi erklærer en ting på en jevn base, mens den strammes med et forurenset område.
  2. Tynn flat gjenstand Vi bruker silikon og fjerner den fra stoffet.
  3. Vi tar løsningsmidlet, den som best passer og klarte å finne hjemme. Det er vanligvis en eddik eller alkohol. Velkommen flekk og la en stund.
  4. Velkommen klut igjen, nøye tre tannbørste. Hånden vi fjerner de fremvoksende silikonhullene.
  5. Vi vasker kjemikaliet med varmt såpevann.

Arbeid med tetningsmasse er nødvendig med og ...

Arbeid med tetningsmasse er nødvendig ved hjelp av spesialverktøy og i beskyttende klær

-->

Silikon er et effektivt tetningsmiddel. Vask det ut av badet, benkeplater og annen overflate er ganske vanskelig. Dette er en tidkrevende og lang prosedyre. Det kan lindres betydelig hvis løsningsmidlet er riktig. Det er viktig at det er kompatibelt med grunnmaterialet. Ellers kan det bli bortskjemt.

  • Enn å rengjøre akrylbadet: folkemessige rettsmidler og spesiell kjemi

Les mer