5 Užitočné tipy na výber LED svietidla

Anonim

LED svietidlá - Dnes jeden z najobľúbenejších typov osvetľovacích zariadení. Nie všetky z nich sú rovnako dobré. Povieme, ako si vybrať pravú žiarovku, takže slúži na mnoho rokov a poskytlo pohodlné osvetlenie.

5 Užitočné tipy na výber LED svietidla 11253_1

1 Vyberte si svetlý prúd

LED LAPPS by sa nemali zvoliť moci, ale svetelným prúdom, ktoré sú schopné vyrábať. Tento indikátor (v lúmenov) je nevyhnutne uvedený na balení lampy. Pre porovnanie: Svetelný prúd z 60-wattového žiarovky je približne 800 lm, od 100-Watt - 1600 lm.

5 Soviets na výber LED svietidla

Foto: Boris BeZel

  • Vyberte si tabuľkovú lampu: 6 momentov, ktoré je potrebné zvážiť

2 Urobte si farbu osvetlenia

LED svietidlá, podobné žiarivky, môžu dať osvetlenie rôznych farebných odtieňov, teplých aj studených tónov. Tieto odtiene sa nazývajú farebnou teplotou svetla, tento parameter sa meria v stupňoch Kelvin (K).

  • Žiarovka svietidlá dáva svetlo s farebnými teplotami 2700-2800 K (teplé, červenkasté odtiene).
  • Svietidlá s farebnými teplotami v 4000 K poskytujú neutrálne biele svetlo.
  • Svietidlá s farebnými teplotami 5600 K majú studenú modrastú žiaru.

Pre dom najčastejšie si vyberiete lampy teplých odtieňov, ako je najpríjemnejšie na oči. Biele a modrasté žiarovky sa používajú na osvetlenie pracoviska, malé detaily sú dobre viditeľné v ich svetle. Odporúča sa použiť napríklad na osvetlenie kuchynských dosiek.

5 Soviets na výber LED svietidla

Foto: Boris BeZel

  • Vyberte DIMMERS PRE LED LAMPS: Všetky dôležité parametre

3 Zvážte frekvenciu inklúzie a vypnite svetlo

Napriek optimistickým propagačným sľubom sú LED svietidlá periodicky "spaľovanie" rovnakým spôsobom ako žiarovky. LED svietidlá sa používajú zvyčajne vďaka svojmu nízko kvalitnému elektronickému obvodu, ktorý zle prenesie kolísanie napätia na sieti a časté zapnutie vypnutia lampy. Preto sú LED svietidlá dobré na použitie tam, kde sa nemusia zapnúť a vypnúť.

Napríklad, jediné lampy na zvýraznenie koridoru (s kapacitou 5-7 W), môže byť dobre spracovaná v kontinuálnom režime desiatich rokov. A povedzme, že pre kúpeľňu, ktorá zahŕňa a vypne svetlo tendens denne, potrebujete vysoko kvalitné LED lampa, také lampy sa zvyčajne nepredávajú v populárnych supermarketoch a náklady na 3-4 krát viac ako lacné modely . Preto v kúpeľni dáva zmysel alebo dal taký drahý LED lampa v hodnote 700-800 rubľov. (Alebo ešte viac) alebo limit na obvyklú žiarovku v hodnote 20-30 rubľov. (Perjekt - nie je mi ľúto).

5 Soviets na výber LED svietidla

Foto: Boris BeZel

4 Skontrolujte svietidlo kompatibility stmievača

Nie všetky LED svietidlá môžu byť pripojené cez svietidlá na nastavenie svetla. A pre tie, ktoré môžu byť pripojené, sú potrebné stojmy špeciálneho dizajnu. Preto, keď si vyberiete, skontrolujte, či svietidlá pre kompatibilitu s dostupným stmievačom (veľkí výrobcovia elektrických výrobkov vytvárajú tabuľky kompatibility rôznych modelov stmievačov a LED svietidiel).

5 Soviets na výber LED svietidla

Foto: Boris BeZel

5 Určite koeficient zvlnenia

V závislosti od elektronického obvodu môže svietidlo výrazne "pulzovať", rozdiel minimálne a maximálnym jasom môže byť desiatky percent. Podľa Sanpinu by úroveň pulzácií svetelného toku z lampa nesmie prekročiť 5% pre miestnosti, v ktorých sú počítače nainštalované.

Skontrolujte, či úroveň vlniek je možné vizuálne používať smartfón alebo tabletový fotoaparát. Stačí ho zapnúť a priviesť objektívu na beh. Slabé-kvalitné lampa poskytne silné pulzujúce oscilácie (na obrazovke, ktoré budú vyzerať ako rušivé pruhy), vysoko kvalitné LED svietidlo poskytne malé fluktuácie, a povedať, že žiarovka takýchto kapiel vôbec nedá nič.

  • Vyberte si lampu pre domácu záhradu: 2 Dôležité parametre

Čítaj viac