O fea le feteʻenaʻiga e sili atu mo le taualuga taua: 7 sili ona lelei filifiliga

Anonim

E mafai ona faʻalauteleina le avanoa aoga i se fale tumaʻoti i le aluga o le falealuga. O le a matou taʻuina atu ia te oe pe faʻafefea ona filifili le uila e faʻaliliu ai le ate i se nofoaga atoa mo le olaga.

O fea le feteʻenaʻiga e sili atu mo le taualuga taua: 7 sili ona lelei filifiliga 10090_1

O fea le feteʻenaʻiga e sili atu mo le taualuga taua: 7 sili ona lelei filifiliga

Naʻo ia na tuʻuina i lalo o le taualuga, o le nofoaga ola o loʻo faʻamalosia tele i fale uma. I le taimi lava e tasi, e taua le fesili i le auala e filifilia ai le taualuga mo le taualuga o le taualuga. Mafaufau i filifiliga uma.

  • Faʻafefea ona faʻaʻaisa le fale talimalo: 3 auala lelei

Aisea e o le ita o le fale

I le tau malulu, pe a siʻi le soifua vave i totonu o le fale, e iai le vevela o le vevela ese i le va o potu ma le auala. O le mafanafana o tafe e tusa ma tulafono o le valea e masani ona tupu i le malulu, lea, agai atu i le taualuga ma puipui. Lea o le ea ea ea e mafai ona faʻafesoʻotaʻi ma le malulu malu, ua faʻamalosia le taimi, lea i le taimi o tuʻutuʻu atu ma faʻaleagaina mea.

E faapitoa le maitauina. O lenei mea i le potu Toto. O loʻo fausia e le taualuga ma le pito i luma, o lena, elemene, tasi itu e fesoʻotaʻi ma le alatele auala, o le isi - ma le potu. O le mea lea, o le galuega autu a le falemaʻi o loʻo taofia ai le puipuia o le vevela vevela i le malulu malulu luga. E mafai ona e faia lea i auala e lua:

I fafo o fafo

E teu i le faiga o le faiga i luga o le pito i luga o le mea na ofo ai. E ufitia i se ata faasusu, o le taualuga o le taualuga i luga. O le mea na tupu, o le faʻaʻaisa o loʻo taoto i se mea mautu, e aunoa ma le malulu o alalaupapa. O le autu lea o le auala. O le mea leaga tele o le avanoa o le faʻapipiʻi naʻo le faʻapipiʻiina i le taimi o le fausiaina poʻo le sili atu.

O fea le feteʻenaʻiga e sili atu mo le taualuga taua: 7 sili ona lelei filifiliga 10090_4

I totonu

O le itiese e faʻamauina mai totonu. E faʻaofi i le va o taʻavale, tapuni le vaega o valevale ma le susu. O se auala sili atu le popole ai. E le gata i lea, e le mafai ona taofia le foliga mai o le tino o le malulu. Ae o le mauga i fafo i lenei auala mafai ona i soʻo se taimi pe a maeʻa le pito o le fausiaina poʻo le sili atu.

O lona uiga, o le faʻamalosi o faʻamalositino le gaosia o le gaosia e le mafai ona gaosia vaitafe o le vaomatua o le ea, lea e faʻaitiitia tau o loʻo vevela. I se faʻaopopoga, e puipuia ai le tuʻufaʻatasia ma le tele o vaega o le faamaufaogagana, e faʻaumatia ai mea failautusi ma faʻalauteleina mea o le olaga.

O fea le feteʻenaʻiga e sili atu mo le taualuga taua: 7 sili ona lelei filifiliga 10090_5

O le a le mea e tatau ona avea ma tagata faʻaseʻe mo le taualuga autu

Ina ua filifilia le sili atu le faʻaesea e tatau ona e iloa ai mea e tatau ona iai. Na matou tufatufaina atu le autu autu:

Maualalo le malosi o le vevela

O le agavaʻa o le vailaʻau e lafo ai le vevela o loʻo faʻaalia e se numera tutusa. Le pito i lalo o lenei faʻailoga, o le sili atu o le soʻotaga o le caumutor o le tau. O loʻo i ai ni faʻataʻitaʻiga i onapo nei e i ai le faʻaaogaina o le 0.04 w / mk, lea e lava mo le taualuga. O le masoa o le Insulator Punator e faʻalagolago i le ulaula falegavale. Le toese maualalo, o le manifinifi o le a manaʻomia se ie.

O le le gaoia o le isumu

I le pito i lalo o le avanoa i vaega eseese o lo o faasalaina. Mo lenei mafuaaga, oe manaʻomia le filifilia o se inu-puipuia vai-mafai ona tatalia. E le talafeagai le talafeagai mo mea e susu ma leiloa a latou meatotino.

Malosiaga e tausia le pepa

Sili ona taua le uiga, talu ai o pa o le fale o le falefaitau. Foliga i le fetaui ma le taimi na o le "lavea" i lalo ma taofi le faia o ana galuega. E tatau ona mafiafia le faʻamalosi, tuʻu i se taimi umi.

O fea le feteʻenaʻiga e sili atu mo le taualuga taua: 7 sili ona lelei filifiliga 10090_6

Lelei le lanu

O le potu taiala e manaʻomia ai le pisapisao lelei le faʻaaloalo. O Rain toulu i luga o le taualuga, aemaise lava pe a fai o le taualuga o metallic, malosi le matagi e fausia ai se leo le fiafia, e puipuia ai le isi tagata iinei.

Siosiomaga saogalemu

Nofoaga avanoa i lalo o le taualuga i tulaga faigata. I le taumafanafana e sili atu le malosi nai lo isi potu uma, vevela i luga le la, malu sili atu i le taumalulu. O le mea lea, o le kesi e tatau ona malu malu e mafai ai. E le taliaina pe o le a iloga lava o se laititi o le laititi o mea oona. I lalo o le uunaiga a le vevela maualuga, e mafai ona faateleina lona taua.

Tetee e mumu

E le tatau i le faaesea ma tausia le afi. E tatau i tagata ona maua se taimi i le taimi o lamatiaga latou te mafai ai ona tuua le fale. E taua le faʻagaeʻetia o le tosoina poʻo le susunuina o le tapi o mea oona oona, aʻi faʻasino atu.

O fea le feteʻenaʻiga e sili atu mo le taualuga taua: 7 sili ona lelei filifiliga 10090_7

O le a le mea e filifili ai i le faʻalumaina mo le alatele: Faʻafitauli

O le vaega o le teuina o le teuina o le teuina o ese, ae o latou uma e mafai ona vaevaeina i ni nai vasega:

Vaeluaina Vaita.

E gaosia mai le gaosia tioata, e aofia ai ni laʻau leaga. Mai le tulaga lelei Manatua:

  • O le maualalo o le faʻaletonu o le falemaʻi, o le le mafiafia o le contaila e le itiiti ifo 120 mm.
  • Le leai o mea oona.
  • Maualalo le afi.
  • Le amoina le iniseti ma tui, latou te le pauu i ai.
  • Tau maualalo.

O le mea taua tele o le Glass Gagana o Galblers - le mautonu ma le pefu. O le manifinifi fipi e matua maaleaina lava le maaleale, ma le latou paʻu, paʻu paʻu ua fausia, e aofia ai fasipepa maʻai. A latou o atu i totonu o le paʻu, i le manava o loʻo i luga o le mucous membranes e le manaia lagona. Afai e le faʻaaloalo ia tulafono saogalemu, faʻamaʻi ma taulaga o taualeoga e mafai. O le mea lea, o le faʻaofi i le taimi o le faʻapipiʻi e faʻatuatuaina ua mautu ina ia le ulufale le efuefu i le potu.

Gygroscopic Glass Gamble, e faigofie ona mitiia vai. A o le susu o lona fale vevela o le malu puipuia. E matua moni lava lenei mea mo le faʻaofuina o ofu tino. O loʻo i ai le sili atu le maualuga o le paʻu, o le itiiti ifo ma le le lelei o le hygroscopic. I le mamao, o le fiber ua malepe ma lafoai le solomuli.

O fea le feteʻenaʻiga e sili atu mo le taualuga taua: 7 sili ona lelei filifiliga 10090_8

  • Montree Hanstard mafanafana Tekonolosi

Maa alavai.

Mea SWW mea mo lona gaosiga tautua rucanic minerale. O le filifiliga pito sili ona mafai ona maua o se paposa mai basalt. O lelei o mea:

  • Maualalo le mafai ona faia le malosi o le vevela, itiiti ifo le mafiafia o le tuufaatasiga o le lautele 100 mm.
  • Atoa le saogalemu mo le soifua maloloina o tagata, leai se phnol formaldehyde.
  • Le lava o le pefu, sragunity ma le solomuli. Tuʻu lelei le pepa, aemaise ituaiga o ituaiga eseese.
  • E le lagolagoina le feololo. Amata ona liusuavai i le 800 ° C.
  • Manaia le pisa.
  • Parry Permesable, lea e mafai ai ona maua i pa o pa.

O le le lelei o le fulufulu maa e aofia ai le matagofie mo rodants e mafai ona taofia ai mo latou faamoega. Faatusatusa i le isi fulufulu fulufulu, o le itiiti ifo o le hygroscopic, ae miti lava vai. Mo lenei mafuaʻaga, e manaʻomia le maualuga o le suavai. E maualuga le tau.

O fea le feteʻenaʻiga e sili atu mo le taualuga taua: 7 sili ona lelei filifiliga 10090_10

Slag Vaita.

E faia i le vaega o vaega. E latalata i mea totino, ae o loʻo iai le tele o eseesega. Mai ia tulaga lelei e te manaʻomia e lisi:

  • Maualalo le mafai ona faia le malosi o le vevela, taofia le itiiti ifo i lalo ifo o le 100 mm.
  • Lelei le maualuga.
  • E tele le lagolagoina o le susunuina, e amata ona liusuavai i le 300c.

O le mea taua tele o le i ai o le 'ai o le vaega scgs. Ina ua faalotolotolua, latou amata tali a mekasini, ua faasolosolo ona faaleagaina ai i latou. E leaga mo namea faʻavaʻa ma isi fausaga. I se faʻaopopoga, e iai vailaʻau oona i le faʻavaeina o scgs ono ono afaina ai le soifua maloloina o tagata. Syslotted Hygroscopic, ae o le maualuga o le maualuga o le taualuga mo le taualuga autu, o le itiiti ifo o le susu na mitiia.

O fea le feteʻenaʻiga e sili atu mo le taualuga taua: 7 sili ona lelei filifiliga 10090_11

Styrofoam

E aofia ai le faʻamalosiʻau polo i luga o polo na tumu i le ea. Faʻafetai i se fausaga faapena, e i ai:

  • Maualalo vevela feololo Le vaega sili ona maualalo o le faʻamaʻi 70 mm.
  • O le le gaoia o le susu. Ole vai toetoe a le faʻamaloloina ma e le faʻaleagaina le taʻotoga.
  • Maualalo le mamafa, lea e sili atu le faʻapipiʻi faʻapipiʻiina.
  • Taua o le maualuga, o lea na te mau lelei ona e le nofo ai i lalo.
  • Pisapisao ma le lelei o uiga.
  • Tau maualalo.

E tele mea taua e tatau ona amanaia. O le Foam Platete ma le Steampious, pe a faʻaaoga i totonu o se subpower, lea e maua ai le tele, o le a e manaʻomia le faʻaaogaina lelei. A leai, e faʻaputu le susu, ma faʻaumatia le fausaga fausaga. Rodents e pei o le nofo ai le tausiga. O le isi minus pepelo i le faatumu o mea. E le gata i lea, faʻatasi ai ma le asu i le faʻasologa o le faʻatulagaina, o mea e sili ona lamatia o loʻo faʻamauina.

O fea le feteʻenaʻiga e sili atu mo le taualuga taua: 7 sili ona lelei filifiliga 10090_12

Exprudded faʻalauteleina le polystyrene

Ua faia i Pesestyrene, faʻapea foʻi ma le fefe, ae i se isi teka tekinolosi. O le iʻuga, o ogaumu e maua mai i le mea ua maua mai i le meaʻai. O latou sao:

  • Laita i luga o le Humarmmail Action, tusa o le lona tolu pito i lalo nai lo le foma. O le vaega sili ona maualalo o le vaega o le 50 mm.
  • Maualalo le mamafa ma le tele o le malosi ma le le malamalama.
  • Ia tausia le pepa.
  • Aua le manaia mo iniseti ma roodent.
  • Atoatoa susu.
  • Soifua maloloina o 35-40 tausaga ma sili atu.

O mea leaga tele o polysstyrene baam o loʻo manatu o le faʻamatuʻuina ma le faʻaaloalo. Ma le isi, o lona tau e matua maualuga lava.

O fea le feteʻenaʻiga e sili atu mo le taualuga taua: 7 sili ona lelei filifiliga 10090_13

PPU po o polyarethane osam

Sui o mea faʻapipiʻi, o loʻo leʻo faʻaaogaina muamua. O tulaga lelei o le ppu sili:

  • Maualalo maualalo vevela fesiitaiga. Talu ai o le faʻamoemoe i le mafiafia o le faʻalumaina o le Astic, o le itiiti ifo, o le itiiti ifo vaega i lenei mataupu e naʻo le 25 mm.
  • Mo faapipiiina, o fusiua poʻo se faʻapitoa faʻavaʻa e le manaʻomia.
  • Faʻavae i luga o soʻo se ituaiga, e avea ma se malosi faigata le ogaumu, o le mea e mautinoa ai le leai o le malulu o alalaupapa.
  • Le malosi, e mafai ai ona "manava".
  • Manaia atoatoa le susuga, e mafai ona faʻaaogaina e pei o le faʻasusu.
  • Lelei le tagi ma le tele.
  • E le manaia mo iniseti po o rodents. E le atiaʻe ni meaola faʻalelalolagi.
  • Auaunaga olaga sili atu nai lo le 45-50 tausaga.

O le maʻa lea o mea uma o loʻo iloiloina. O le mea taua o le PPU o le mea faigata. E manaʻomia masini faʻapitoa. E le mafai ona tuu le mataupu na o latou lava.

O fea le feteʻenaʻiga e sili atu mo le taualuga taua: 7 sili ona lelei filifiliga 10090_14

Ekwata.

E faia i le Cellvouse na mauaina ona o le pepa recycling. O le tali sili pe a e filifilia poʻo fea e faʻaaoga ai le tele o le siosiomaga o le siosiomaga saogalemu. Mai le lelei e tusi ai:

  • Maualalo vevela fesiitai, laititi maualuga, o lo o i le ppu. O le vaega itiiti o mea o mea e tusa ma le 30-35 mm.
  • O meatotino a le Faletupe e tutusa ma fafie. Tausia malu i le vevela ma le mafanafana i le taimi malulu.
  • E le tosina mai le togalaau, rodents ma iniseti.
  • O loʻo avea ma mea mautu o le faʻaaogaina o le tafia e aunoa ma le malulu o alalaupapa.
  • Mativa e faaputuputu vai, vave ona mago.
  • Feololo, o le atoatoa-tutoatasi e mafai i fafo.

Na o le sili ona faigata faʻapipiʻi mafai ona faʻailoa i le le lelei. E faʻaaoga i le faʻavae i le faʻapipiʻiina o masini faʻapitoa.

O fea le feteʻenaʻiga e sili atu mo le taualuga taua: 7 sili ona lelei filifiliga 10090_15

Foliga o le ogalaau ma le palu

E masani lava, tasi ma tutusa le tuʻusaunoaga e mafai ona tuʻuina atu i se lisi faʻamatalaga pe i foliga o se ipu. Afai e iai se filifiliga, e aoga le nofo i luga o le ie puipui. E faigofie ona galulue faʻatasi, ma i le tele foi o le faʻatauga e faigofie foʻi, talu ona o le tau inale taugofie. E faatino galuega e pei ona taua i lalo:

  1. Plugs roll i fafo, fuaina le fasi vaega o le umi umi.
  2. O le manifinifi o naifi tipi le ipu.
  3. O le auiliiliga e saunia i lenei auala o loʻo faʻaofi i le va o timuga o le mospus.
  4. Faʻasaʻo le ie ma se talie poʻo ni faʻailoga.

O fea le feteʻenaʻiga e sili atu mo le taualuga taua: 7 sili ona lelei filifiliga 10090_16

O lea, o loʻo faʻavasega uma le malae le vevela i luga o le pito atoa o le faleʻiiga. Faatasi ai ma papatusi e fai si mamao ese:

  1. Tipi auiliiliga o le sili ona manaomia. I lea tulaga, o osofaiga e masani ona sili atu le sili atu nai lo le taimi e galue ai ma se lisi.
  2. Faaofi le slab i le va o taavale.
  3. Faʻasaʻo i luga o le glue poʻo le palasitika ipu mama.

I soo se tulaga, ua faʻapipiʻiina le suavai ma le suavai. O le filifilia o mea, e tatau ona e mafaufau i le faʻamaoni o ona afifiina. Tele o le hygroscomic stralation. E mafai e le vai ona i totonu e oʻo lava i se tamaʻi pu ma vete le ie.

O fea le feteʻenaʻiga e sili atu mo le taualuga taua: 7 sili ona lelei filifiliga 10090_17

E le faigata tele le fale e le o se fale e le o se fale Tele faalagolago i le saʻo o le vevela o le vevela ma lona agavaʻa faʻapipiʻi. E taua le amanaia o foliga uma o lou fale ma le laufanua o loo i ai. E faigofie tele ona faʻapaʻiaina ai le lotoa o le faiga o le fausiaina o le fale, ae e mafai ona manaʻomia, e mafai ona e faia mulimuli ane. Aua le sefeina le lelei o le mea. O se tau le mautonu o le taugofie e le mafai ona umi, ona e tatau ai ona totogi mo se upega tafailagi fou ma galue i lana faʻapipiʻi.

Faitau atili