Faʻafefea le vai o laʻau i le atunuʻu? 8 Erroneous auala

Anonim

Vai e ala i lalo o le susulu o le la, faʻatumuina o moega ae aua le faʻaaogaina le sprayer - taʻu atu mea sese e tatau ona aloese mai le le afaina o laau.

Faʻafefea le vai o laʻau i le atunuʻu? 8 Erroneous auala 10329_1

Faʻafefea le vai o laʻau i le atunuʻu? 8 Erroneous auala

1 vai vai i le sili ona manaia taimi o le aso

Vai laau pe a tu le la i Zenith, e le o le sili ona lelei manatu. I lea taimi o le aso, e le vave tele ona faʻaopopo le susu o le a faʻatupuina ai le aganuu e le faʻaalu e le tau manaʻomia. Ma le taimi, ona o le pa'ū i lau, o le a latou mauaina mu, o le a avea ma tioata ma o le a taulaʻi i le la i le la.

O le vai o laʻau e fautuaina i le taeao po o le afiafi pe a le o le la e le o le malosi. I lenei taimi o le ao, e sili le vai i le lalolagi. Peitai, i itula o le afiafi e aoga tele le mataala: E mafai ona nana se togalaʻau malosi, ma o le tele o le faʻataʻu o le mafuaʻaga o lona fusi.

Faʻafefea le vai o laʻau i le atunuʻu? 8 Erroneous auala 10329_3

  • Aua le toe faia: 6 mea sese o togalaau, o le a afaina ai laau

2 faatumuina o le au faitio

Faʻatumu moega i soʻo se taimi o le aso - e le o le sili ona lelei manatu. Peitaʻi, fuafua mata pe a oʻo i le vai ma le tele o vai e manaʻomia, e le faigofie i taimi uma. Faʻaaoga le auala lenei. Siaki le eleele: Faʻapipiʻi le tagi poʻo le tamatamailima i totonu, pe a fai o le mineli i le loloto o le 2-3 cm ua susu, ona le aoga lea o le taimi o le vai. Ma afai e mago, lona uiga, ua aoga le amata i le taualumaga.

E manaʻomia le taofi o le suaina pe a amata ona aoina le vai i le va o moega ma taofi vave ona mimilo i totonu o le eleele. I lea tulaga, o le a atiina aʻe le susu vaʻai loloto i totonu o le 'eleʻele.

Faʻafefea le vai o laʻau i le atunuʻu? 8 Erroneous auala 10329_5

3 Aua le faʻaaoga le spray

O le vai o loʻo i lalo o le aʻa - o se mea sese lea. E tatau ona solo le susu i laulaau. O le mea lea, mo le suavai e mafai ona faʻatauina se vai faʻapitoa, ma mo le hose - sʻidyer. I lenei tulaga, o le a mafai ona e vai le tulaueleele.

Peitaʻi, e i ai Tuusaunoaga, faitaaga, tamato. E le mafai ea ona pa'ū le vai i luga o latou pepa ma fasi mea, ina ia talafeagai ai loa ona e vai i lalo ole aʻa. E le pei o le le fiafia tamato i le le fiafia, ona o le fugalaʻau pollen ma filogia e le tupu.

Faʻafefea le vai o laʻau i le atunuʻu? 8 Erroneous auala 10329_6

4 Aua le amanaia le ituaiga o laau

Vai uma laʻau e le tatau ona tutusa. O ituaiga uma e manaʻomia lona faʻatulagaina ma le tele o le susu. Ae maise lava, talu ai lona silia, o taunuuga e faaleleia ai, ma le oo i le tofo o fua o le a sili atu ona leaga. O le mea lea, ole talanoaina ma le faʻaeteete manatu o faʻatoʻaga e totoina i lau togalaʻau. Faʻataʻitaʻiga, salati, kapeti ma le mimitiina o le milic e manaʻomia tele le vai nai lo pi, maukeni poʻo le suavai.

Faʻafefea le vai o laʻau i le atunuʻu? 8 Erroneous auala 10329_7

  • Mai ia 'au ma manogi: 7 auala e tupu ai le mama ma faigofie fugalaʻau lau i luga o lau fale

5 Aua le Mulimuli i le Tulaga o Vai

A matou vailoto muamua laʻau i lalo o le lima, e ono afaina ai i latou. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te filifilia i fafo mai se malulu pe lelei ma toso aʻe i luga o moega, ona oti ai lea o aʻa. O lea la, ua fautuaina le vai o laau i le vai mafanafana (o le vevela e i luga 20 tikeri). E manaʻomia ona ia foai atu e tu i le la - i se afiafi faapena o le a sili atu le okesene. Ma vaʻai foʻi ile vai mama ma aua le aofia ai ni masima ma le chlorine faʻatosina. E mafai ona e faʻaogaina le timu, faʻapea foi ma le susu mai vaitafe, vaituloto ma vaitaʻele.

Faʻafefea le vai o laʻau i le atunuʻu? 8 Erroneous auala 10329_9

6 vai itiiti

O le vai i luga o laʻau i luga o sina taimi i aso uma - e le o le sili ona lelei manatu. O le mea moni o le pito o le pito o loʻo fausia i luga o le lalolagi i lenei tulaga, o loʻo i ai le ea e le o iai i aʻa. O lea la, e sili pe a faaitiitia le tele o suavai, ae faʻaleleia lo latou uiga.

E manaʻomia le ulufale lelei i le vai e pei ona taua i luga: muamua manogi i luga o moega ina ia susu le lalolagi. Ona uma lea o le tulaueleele. E ala i se mea e sili ona teuteuina i luga o le vaega, vai o le a sili ona lelei.

Faʻafefea le vai o laʻau i le atunuʻu? 8 Erroneous auala 10329_10

7 Aua le tatalaina fanua pe a uma le vai

Afai e te le tatalaina le laueleele pe a uma ona i alavai, aua e vave ona suavai mai ai. O tagata fai togalaʻau o loʻo fautuaina e faʻatali i ni nai itula pe a uma ona tuʻu le vai ma savali i le chickle i le togalaʻau. I le tulaga lea, o le a mafai e le susu ona mafai ona ulufale ma le itu taumatau o le a sefe.

Faʻafefea le vai o laʻau i le atunuʻu? 8 Erroneous auala 10329_11

8 vai laau na o i tafatafa o le ogalaau

O le aʻa aʻa laʻau e masani lava ona siʻosiʻo lea ma e le gata i lalo o le paelo. Ma o lea la pe a tatou tuʻuina i le laʻau tele i lenei nofoaga, e le maua ona mauaina le manaʻomia o le faʻamalamalamaga. E manaʻomia le soloia o le eleele i le 0.5-1 m mai le ogalaau.

Faʻafefea le vai o laʻau i le atunuʻu? 8 Erroneous auala 10329_12

  • 7 faigofie ma aoga togafiti o le a talisapaia

Faitau atili