Faʻafefea ona faatino le faʻapipiʻiina o se ata faʻamafanafana na o ia

Anonim

Matou te faamatalaina o uiga ese o le ata tifaga, o le faʻavae o le faʻagaioiga o lenei ituaiga o faʻamafanafanaga faʻamafanafana ma tuʻuina atu faʻatonuga mo le taʻoto.

Faʻafefea ona faatino le faʻapipiʻiina o se ata faʻamafanafana na o ia 10790_1

Faʻafefea ona faatino le faʻapipiʻiina o se ata faʻamafanafana na o ia

Vevela i totonu o le fale o le vaega autu lea o le mafanafana. Saunia e mafai ona fai se faʻatulagaga faʻatonutonu o le vevela o le vevela. Pe a fai o taimi vave na o le vave vave o taimi, o lea ua suia. E oʻo lava i le potu e i ai se isi filifiliga i totonu o le folaataata taai taʻitasi tau. Sei o tatou talanoa e uiga i meatotino a le ir or ma taʻu i le faʻatinoina tutoʻatasi o le faʻapipiʻi o le eletise mafanafana o le eletise i lalo.

Uma e uiga i le mafiafia tauaso ma lona faʻapipiʻiina

Vaega o mea

Mataupu Faavae o Faagaioiga

Manatu

Vaega o le Mauga o le Mauga

Laasaga-i-Steen Community Commands

- fuafuaina ma sauniuniga

- Sauniuniga o le Faavae

- Taaloga o pi

- Faʻafesoʻotaʻi meafaigaluega

- Faʻafesoʻotaʻi le Hermostat ma faʻaputu tupe faʻaalu

O foliga o le leai o se ata

E faia i le polymer polymer. O le konekarate e maua ai tekonolosi sapalaiina mo le faʻaaogaina o se kapora-kalafitu ata faʻapipiʻi i luga o le palasitika. Ua ufitia i le isi vaega o le palasitika ma latou filifilia. E faʻafesoʻotaʻi le semisinductoctors, Copper paʻu ma siliva o loʻo faʻaaogaina. O le Carbon Pasta e faia ai le matafaioi a se vevela o le vevela o loʻo liua le eletise eletise i le vevela.

Tuʻu paʻu o 'apamemea o loʻo avea ma tagi matagaluega, e tusa ma le vevela ua maeʻa tufatufaina. O le tikeri o le faʻamafanafana e pulea e le Hermostat e fesoʻotaʻi i le fale moe. A o le vevela e sili atu i tala atu o mea taua muamua, o le faiga ua tape pe liliu. O le lamepaina o le lalagaina o le ie o le puipuia o le vevela-tetee ma eletise eletise ma le eletise o loʻo i ai ma le liusuavai o le 210 ° C.

O mea e gaosia e le fasi o le 600-5,000 cm le umi. E faʻamoemoe lava i le faʻataʻitaʻiga ma le ituaiga. I soo se tulaga, o le afifiina e faʻaalia ai le maualuga o le faʻatagaina o le tapoleni i le Fono Aoao. E masani ona le sili atu i le 800 cm. Mo nofoaga uumi, e fautuaina le aoina o lua pe tolu fusuaga, ma fesoʻotaʻiga ma le faʻamasinoga. A leai, o le a sese le galuega masini. Lautele lautele o le tapoleni 500-1000 mm.

Mo nofoaga e nofo ai, e masani lava ona filifilia le mea ma le lautele o le 500-600 mm. Mo nofoaga ma fale o faletusi ma ofisa, o se tulafono lautele e maua ai vai taele. O le tino mai le tasi-vaega eletise eletise e faʻamalosia e le 220 V. maualuga o le vevela o tupu i le lua pe tolu minute pe a maeʻa le eletise. Ole toe faʻaleleia atili ma le liusuavai o le laminations o le vaega lea e le mafai, tuʻu i ai tulaga maualuluga o lona faʻavaivaia. Afai o le faʻapipiʻiina o loʻo faia saʻo, mafanafana e oʻo atu i le ogaoga o vevela e le tupu.

Mataupu Faavae o Faagaioiga

O le mataupu faavae o le taotoga o le ata sese e faigofie. O loʻo iai nei le feʻe i uʻamea uʻamea na mafanafana ma faʻamafanafana ai le au kapeti. Maliu i ai, pe a vevela, o galu faanatinati amata ona maua ai ni galu e maua ai galu o le saogalemu mo le saogalemu o meaola. O le le mautonu ua sailia ia i soo se mea na o mea e tofi ai, ma ua tuuina mai ai le ea. Lea ua vave ona mafanafana ma mafanafana lelei.

Faʻafefea ona faatino le faʻapipiʻiina o se ata faʻamafanafana na o ia 10790_3

  • Matou te foia se galuega faigata: Faʻafefea ona taʻoto se Linoleum i se potu ma meaafale

Ituaiga o Mea

E lua ituaiga o mea e gaosia: ma le bimentallic ma carbon heater. O le muamua e taugofie, faia i luga o le faavae o polyrethane polymer. E le mafai ona fesoʻotaʻi i le uaea uaea. O le mea lea, fesoʻotaʻi e ala i le AVDT poʻo le Uzo. O lenei o le mea moni e faigata ai le fola o le system. O le isi vaega o le tele o ituaiga ma bimetal: e faʻasaina e faʻapipiʻi ai se fola mafanafana o le fola i lalo o le fola. O faʻataʻitaʻiga ma se carbon elemene e sili atu ona taugata, ae leai ni faʻatapulaʻa o latou faʻaaogaina ma isi faʻafitauli pe a faʻapipiʻiina.

Taua Tele Fesili

O le ata ua faaputuputu mo le tele o le ofutino: parqut, laminate, tamini (sa fai mai ia i matou e uiga i isi tulaga i luga). Pau lava le tusi o: Afai o le mea e malu, pei o linosum poʻo kapeta, o le tino puipuia o le plywood poʻo le fiber opa ua tuu i luga. E manaʻomia le le mafai ona faʻaleagaina o le vevela o elemene ma le faʻamalosi tino malosi.

Mo mea e i ai le maualuga o le faʻaaogaina o le vevela o le faʻaaogaina (mo se faʻataʻitaʻiga, cork), o le ata ua le fiafia e faataatia. O leisi taua o le fale moe o le a le mafai ona faʻataʻatia i totonu o le nali, pei o isi faʻataʻitaʻiga o le faʻamafanafana fola.

O le saʻiliʻiliga o le ir orpes e latalata i le le faʻatagaina o le la o le la o le la o le la. Na matou lafoina e galu o loʻo i ai i se taimi saogalemu, o lea o le faʻapipiʻiina o ata mafanafana o le fola e mafai ona faia i totonu o se potu o soʻo se ituaiga. Ua faʻaaogaina i potu mafanafana o fanau, potu moe, nofoaga i fale e nonofo ai maʻi ma tagata matutua.

Faʻafefea ona faatino le faʻapipiʻiina o se ata faʻamafanafana na o ia 10790_5
Faʻafefea ona faatino le faʻapipiʻiina o se ata faʻamafanafana na o ia 10790_6

Faʻafefea ona faatino le faʻapipiʻiina o se ata faʻamafanafana na o ia 10790_7

Faʻafefea ona faatino le faʻapipiʻiina o se ata faʻamafanafana na o ia 10790_8

Tulaga o le faʻapipiʻiina o ata faʻamafanafana faʻamafanafana

O le tasi o tulaga lelei o le faʻanoanoa o le faʻamalieina ata o le agavaʻa e tuu ai latou lava. E le gata i lea, pe a manaʻomia, faʻataʻitaʻiga, e faigofie le faʻailoaina, faʻatasia, ona tuʻu ai lea i le isi nofoaga. O le a matou auiliiliina le faaputuga tulaga.

Sauniuniga o le Fuafuaga ma le Fuafuaina

Faapipiiina o le eletise eletise vevela ma le faiga o le fausiaina. Muamua fuafuaina, o le polokalama o le a galue o le faʻamafanafana o le ituaiga autu poʻo le filifiliga. I le tulaga muamua, o le vaega o fasipepa e tatau ona le itiiti ifo 75-80% o le atoa vaega o le potu. I le lona lua maualalo e manatu e 40%. I soʻo se tulaga, ua faʻatino fua mai, o le fuafuaga o le potu e fausia i luga o le fua tonu. Ua matauina e le mafai.

E le mafai ona faia i lalo o le lapoʻa ma mamafa meaafale poʻo mea faigaluega i le fale. Latou faʻaputuputu tele galu vevela, toe foʻi mai i luga o le mauga, o le mea lea na latou o ai ma toilalo. O le mea lea, o le mamao mai le tele o mea i luga o pito o le tapoleni e tatau ona le itiiti ifo i le 100 mm.

Filifili le itu o le taotoga. O tagata atamamai na fautuaina e taoto ai panels i le potu. O le mea sili lea o le taumafaina o mea o mea ua mauaina. Ae i le taimi lava e tasi e manaʻomia e amanaia ai fautuaga a le gaosi oloa e uiga i le umi o le umi o le tasi vaega. E masani lava o le 8 m. A o le atinaʻeina o se poloketi, le mamao i le va o le fale moe ma le puipui e tatau ona faimai. E tatau ona mai le 100 i le 400 mm. A uma ona sauni le fuafuaga, fuafua le atoa o le tapoleni.

Ia tumau e iloa le malosi o masini. E masani lava, 150 w thermofilm ua filifilia mo le vevela tele, ma mo le autu - 220 W. O le le malosi o le filifiliga e sili atu le talafeagai mo Linoleum, Laminate poo Carpet. E le tatau ona faapipiiina i luga o le faapaologa ma i le fogafale tolu. E sili atu le malosi o le 220 w e le faʻatapulaʻaina i tulaga gaioiga.

Faʻafefea ona faatino le faʻapipiʻiina o se ata faʻamafanafana na o ia 10790_9

Faʻafefea ona faatino le faʻapipiʻiina o se ata faʻamafanafana na o ia 10790_11

  • Foliga o le foloa o le credzit: mago, susu ma tineia le ato

Sauniuniga o le Faavae

O le ata tifaga mai fafo e nofouta i le faʻavae o ni faʻaletonu. I luga o le le masani ai poʻo lapisi o lapisi, o le manifinifi carbon vaega o loʻo ulagia ma mou ese. Ua le mafai le polokalama. O le mea lea, o le saʻo sauniuniga e manaʻomia aʻo leʻi taʻoto. Matou te avatu ni faatonuga mo le galue.

  1. Wall Strobs, saunia auala mo le gau uaea ma le setiina o le vevela pulea masini. O le lautele o le Troke Sous e tatau ona tuu ia le gofrotrub i latou, lea na faataatia mai ai le uaea.
  2. Siaki le lelei o le faavae. E tatau ona lamolemole. O le maualuga o eseesega e faʻatagaina, ae le sili atu nai lo le 2-3 mm i le mita. Taʻeʻe, chips ma isi faʻaletonu e manaʻomia ona aveese. O le faigofie auala e liligi ai se manifinifi vaega o le atoatoa-tulaga fofo. Afai o le faʻavae o loʻo i ai le leaga tulaga, nunumiina pe faʻatamala, e aveese atoa ma saunia fou.
  3. Matou te siakiina le fufusi o sooga o pa puipui ma le foloa. E oʻo i le faʻaletonu laiti i luga o lenei 'upega tafaʻilagi o le a taʻitaʻia ai le ogaoga vevela leiloa. Uma chips, pamu, okemese resses ma isi talitonuga o le a faalauteleina. O lona uiga, matou te faʻateleina le tele o lea e mafai ai ona tumu i le faʻatumu i le lifi le faʻamamaina. Ona matou mama lea ma togi pe tapuni i se pipi fetaui lelei.
  4. Faamama le moli saunia. O loʻo matou faʻatali mo le matutu atoa. O se ata faʻavae o loʻo sili atu le salu ma faʻaputuputu. Ma le isi, e mafai ona fufuluina ma matutu lelei ina ia leai se susuga pea motona.
  5. Sa matou tuu le vaiali. O ata tifaga na salalau atu i luga o le laualuga atoa ma se tamai pito i le va o tagata pa. O soʻo se soʻotaga lemu faʻataʻitaʻiga scotch. E tatau ona i ai se malosi gaosiga "kapeta", lea o le a puipuia ai faiga eletise mai le susu.
  6. O loo matou faia le vevela o le vevela. Ina ia faia lenei mea, tatou te le o le faʻapaʻu o tamala o le ituaiga o ituaiga, ma uafu. Tatala i totonu ma le auvai i lalo. Matou te faia tamai fatuga i luga o soofaatasi, magoto i latou ma scotch.

I nisi tulaga, e musu foi le tausiga. E le ogatasi i taimi uma, aemaise pe a fai o le alavai ata tifaga e faaputuputu i totonu o se fale tumaoti poʻo se fale mautotogi i luga o le fogafale muamua. I soo se tulaga, e aunoa ma se foul e aoga, o se vaega o le avanoa o le a alu i le amataga i lalo. O lenei o le faʻaopopoina o le vevela o le leiloa, e taʻitaʻi i le malosi o loʻo ova i le le aoga o femalagaiga.

Faʻafefea ona faatino le faʻapipiʻiina o se ata faʻamafanafana na o ia 10790_14
Faʻafefea ona faatino le faʻapipiʻiina o se ata faʻamafanafana na o ia 10790_15

Faʻafefea ona faatino le faʻapipiʻiina o se ata faʻamafanafana na o ia 10790_16

Faʻafefea ona faatino le faʻapipiʻiina o se ata faʻamafanafana na o ia 10790_17

Solo solo

A maeʻa ona saunia le faavae, o Papatusi o Taufaʻanu i luga. Ia tatou faʻamatala auiliiliina o le faʻatatauina o le faʻaaogaina o ata mafanafana i lalo o le linoleum poʻo se isi fesoʻotaʻiga.

  1. Nofoaga. Flomster poʻo fasi lanu o le lanu Scotch matou te fuafuaina le nofoaga o le ata tifaga. Matou te faia lenei, siaki ma se fuafuaga na faʻasolosolo muamua atu. Mafaufau i le taimi lava e tasi o papatusi e le mafai ona faataatia ese atu. E tatau ona i ai le itiiti ifo o le 50 mm i le va oi latou.
  2. Ua tele le mea na tupu. Na matou tipiina i ni vaega se umi. Taimi taua. O le tipi i luga na o se laina sao ma na o tusitusiga na faailogaina e le gaosi oloa. O loʻo iai ni faʻailoga faʻailoga i totonu ma scissors mamanu pe togiina. O le faia o le tele e tipi pe tipi le mea e le aofia ai le le mafai ona aofia ai ma le faaeteete. E faaumatia ai elemene mai le carbon, ua latou o atu i le le mautonu.
  3. Asiasia ma le faaeteete le lavea o vaega. O le tagata gaosi oloa faʻailoga o le isi itu e faʻapipiʻi ai le folasaga mafanafana o le fola. E masani ona o se faailoga faamau. Afai e leai, o le tapoleni lea i lalo o papatusi apamemea i lalo.
  4. Ave le Scotch, tipi i ni tamai sikuea. Toe siaki le itu e tuu ai se ata mafanafana. E tatau ona pepelo sao. Ina ua matou talitonu i lenei, ia faaleleia i le siosiomaga o le ofi i le sikuea o le Scotch. E i ai la matou mea e le suia le ipu.

I le faʻagasologa o le faʻapipiʻiina o le faʻaaogaina o le mamafa o feusuaiga, e manaʻomia le taumafai e aua neʻi e alu i le fale moe. Afai e le mafai ona sili atu le le aofia ai le savali, taumafai e fai teisi pe a mafai. E le mafai ona tuu i luga o mea afu o le afu poʻo ni mea faigaluega. O le mea uma e tau ai i se mea leaga o le carbon.

Faʻafefea ona faatino le faʻapipiʻiina o se ata faʻamafanafana na o ia 10790_18

Faʻafefea ona faatino le faʻapipiʻiina o se ata faʻamafanafana na o ia 10790_19

Fesootai meafaigaluega

I le isi vaega, e faʻafesoʻotaʻia le ie i totonu o le eletise. Faia e tatau ai i se faasologa.

  1. Matou te ave ni ata o mea na faʻaaogaina. Faʻaaogaina o isi e le manaʻomia. Matou te faʻapipiʻiina i latou i luga o paʻu o pusa apamemea.
  2. Faʻafesoʻotaʻi uaea. E sili le faia o lenei mea mai le itu o papatusi latalata i le aufaatoaga. O le auala lea e faaalu ai naea. Faatino se fesoʻotaʻiga tutusa. Ina ia aua neʻi faia se mea sese, e mafai ona e tuʻuina i le itu taumatau ma le itu tauagavale o le le mautonu o lanu eseese.
  3. Faapipiiina le fale moe. I le ogatotonu o le vaega i le mea na tupu, tipi ese le loloto o le masini loloto. Na matou tuu i totonu, pi ma le palaka. Ole taimi taua: o le mamao le mamao mai le lagona i le puipui e tatau ona 0.5 m.
  4. O le isi mea, e le mafai ona togafitia uma pisinisi o fesoʻotaʻiga. Tatou tapunia le uaina i itu uma e lua ma sili atu nai lo Hudron. Mautinoa e faʻapena uma fesoʻotaʻiga o loʻo tuʻulafoaʻiina, alu i le tipiina o papatusi. Mama pepa iinei o lo inu faaleioga.

Faʻafefea ona faatino le faʻapipiʻiina o se ata faʻamafanafana na o ia 10790_21
Faʻafefea ona faatino le faʻapipiʻiina o se ata faʻamafanafana na o ia 10790_22

Faʻafefea ona faatino le faʻapipiʻiina o se ata faʻamafanafana na o ia 10790_24

Faʻafefea ona faatino le faʻapipiʻiina o se ata faʻamafanafana na o ia 10790_25

  • 9 Mea mo le fola ogatasi mo le faʻamaeʻaina

Faʻapipiʻi le Hearmal Controller ma le Taʻuina o le faʻamaeaina o le faʻamaeaina

O le uaea mai le fale o le vevela ma le detector ua otooto atu i le hormotat. E faʻasaʻo i luga o le puipui, i le maualuga o le itiiti ifo 0.2 M mai le fola. O le mea sili o le mamao i le 1 m. Uaea e fesoʻotaʻi i le Pule Faʻatonu. I le faaiuga, o le aoina o fuafuaga e fesoʻotaʻi ma le eletise eletise. O le eseʻesega o le '' faʻalauiloa e tatau ona faʻapipiʻiina.

Ina ua maeʻa le Fono Aoao, o le a faʻalauiloaina o se faamasinoga o loʻo faatino. O se meaʻai o loʻo tuʻuina atu i le faʻamafanafana i le ata tifaga. O le Hermostat ua setiina i le maualuga o le vevela. I lenei faiga, ua faʻatagaina meafaigaluega ona galue mo ni nai minute. E manaʻomia le mautinoa o mea uma o loʻo faʻamafanafana ai eleelea. I le taimi o le mafanafana e le tatau ona faʻalogoina e le mamanuina e ala i le kilikiina o, aloese. E le tatau ona leai se manogi leaga o le palasitika palasitika. Afai o le faʻamasinoga faʻalauiloa na manuia, amata ona taʻoto le maeʻa o le taina. A leai, o mea uma e sese.

Faʻafefea ona faatino le faʻapipiʻiina o se ata faʻamafanafana na o ia 10790_27
Faʻafefea ona faatino le faʻapipiʻiina o se ata faʻamafanafana na o ia 10790_28

Faʻafefea ona faatino le faʻapipiʻiina o se ata faʻamafanafana na o ia 10790_29

Faʻafefea ona faatino le faʻapipiʻiina o se ata faʻamafanafana na o ia 10790_30

Faapipiiina ata mafanafana i lalo o le laumua ma isi taimi mautu ua faia lenei auala. Naʻo mea vaivai o le kapeta ituaiga ma o le mea tutusa e manaʻomia se isi mea e manaʻomia mai le faʻasoaina o laupapa laupapa: fiberboard pe plywood rour. Afai e tatau, e mafai ona e tuʻuina le faʻamaeaina o ou lima. E le faigata tele pe a fai e te faʻataunuʻuina uma fautuaga a le tagata gaosi oloa. I le pito i tua o le faʻapipiʻi, latou te aumaia atoa le matutu mama pe a faʻaaoga. Ina ua maeʻa, le fola laupapa ua sauni atoatoa mo le galuega.

Faitau atili