CADastral Fraud: O le a le mageso e puipuia ai a latou meatotino

Anonim

Mo le tausaga ma le 'afa, e iai tulafono fou mo lesitala o le aia i le faʻatoʻaga ma atunuʻu ma fale. Matou te faʻailoa ia faʻatauaina a latou polokalame taufaasese ma i latou pe faʻafefea ona avea ma tagata taufaasese.

CADastral Fraud: O le a le mageso e puipuia ai a latou meatotino 10863_1

CADastral rud

Ata: Tapunia / fotodom .ru

O le fofoina o feeseeseaiga e uiga i tuaoi o Plots Lautele i faamasinoga ua umi ona avea ma tulaga tutusa, o le a fai o tuaoi e sue ai ai le pa. Peitai, e tupu i totonu: Le lava o faʻamatalaga e uiga i le tuaoi o le nofoaga na faʻaaoga e ituaiga eseese o ituaiga.

  • O le a le isi mea e fai ai le filifiliga: fai mai moni tagata poto

Tulafono fou

Faʻamatalaga i luga o le i ai (poʻo le leai) o faʻamatalaga e uiga i tuaoi o tuaoi o fanua e mafai ona maua mai le tolu o faʻamatalaga:

  • Faafanua lautele suka i luga o le rosastra postal;
  • cadastral tusifolau (aveese mai le setete o le setete o mea totino);
  • Faatasi ai ma le fesoʻotaʻiga a le tagata ofisa o le taliaina o le lala o le lala o Rosarestra poʻo le Mfc ma se talosaga mo le tuʻuina atu o faʻamatalaga o loʻo aofia ai i le setete o loʻo aofia ai i le setete o loʻo aofia ai le setete o loʻo aofia ai le setete o loʻo aofia ai le setete o loʻo aofia ai le setete o loʻo aofia ai le setete o loʻo aofia ai le setete.

A faʻatuina le laueleele, e manaʻomia le manatuaina lea mea e mafaia ona faia lea mea e ala i le komepiuta. O le ona le tagata lea o le a tatau ona lesitala i luga o le portal, faʻatonu se tautua, totogi mo le tiute ma foliga i le aso atofaina i le ofisa o Rosrestra poʻo le MfC meli pe ma se courier).

Manatua o le lisi o pepa o mea e tatau ai ona suia le lesitala e fuafua i le ituaiga meatotino, o le tuʻufaʻatasia o le meatotino o le umiaina, o le itulagi o loʻo iai.

Faʻamolemole ia matau: Le le mafai ona faʻailoa mai le tagata talosaga o le faʻavae lea o le musu e toe musu e talia le talosaga. O lea, o le faiga o le resitalaga puipuia puipuia ai fanua e ona fanua mai le taufaasese taumafai e resitaraina se tasi togafiti a o latou igoa.

E le gata i lea, ina ia aua neʻi "leiloa" le mafai ona suia "pe a faʻatumauina le tala i le setete e, ae le o se tasi o ona tagata e ona o loʻo tuʻuina atu uma i le pule fou. I le taimi lava e tasi, o sui auai uma i le aofaʻi o meatotino e vaʻaia ma faʻamatalaga - E oʻo ile faʻafiafiaga o le uluaʻi fanua na umiaina e ni tagata.

CADastral rud

Ata: Tapunia / fotodom .ru

  • Faʻafefea ona maua se tusi folau o le CADASTAL o se fanua o le fanua: Laʻasaga / Laʻasaga Taualumaga

Sa faigofie ona ola le aufaatasi?

Tafa mai le fuamoa, faʻapea foi ma le tusi pasi o le pule, ua tuʻuina atu i le faʻailoga faʻailoga ma sainia e le setete resitara, ma se numera eletise e faʻapipiʻi ai i luga o le masini eletise ua faapipiiina i luga o le eletise eletise. O lona uiga o le faʻatagaina e faʻatuatuaina e puipuia ai le faʻamatalaga ma le mautinoa o lona moni.

Pau le faamaoti o le umiaina o le umiaina o le meatotino o le i ai o se faamaumauga o lenei i le ogatotonu o le setete resitala o fanua faaletulafono. O le mea lea, e manaʻomia le manatua o le pepa faʻamaonia pe a uma ona faʻaalia e le resitalaina faʻamatalaga talafeagai i le taimi o la latou folasaga i le lesitala.

Ae ui i lea, o taimi, o le meatotino e mafai ona suia ai le tagata, ma le mea na mafai ona faia suiga, o le puʻeina o mafai ona tuʻuina atu ia te i latou. O le mea lea na tumau ai le tumau o le fiafia mo le le-tutoatasi mo le lima. Leai se mea i le faamatalaga, pe o le faʻamaoniga o le tuai faʻataʻitaʻiga suiga e le atagia - pe a fai o lenei pepa e le o mauaina aʻo leʻi amataina le feuiaiga. O se mea moni, o lea o se feagaiga o le a le faatagaina i le lesitala o tagata tomai faapitoa o Rosarestrayra, ae e le taofia ai ni vaega taufaasese, mo se faʻataʻitaʻiga, na alualu i luma ma tupe i se auala le iloa.

E mafai ona maua se vaega (faʻatusatusa i le tusi pasi), e vave ona vave, o lona faʻauʻuga o lona gaioiga e le faʻatapulaʻa.

  • Vaʻai o le faʻatagaina le faʻaaogaina o le Lalolagi: faʻafefea ona faʻapipiʻi ma sui

Polokalame taufaasese

Agai i luga o le a

O le ata lenei o le lalolagi o loʻo lauiloa tele: o le 'upega tafaʻilagi (tele e masani ona i ai i le teritori tutusa) e mafai ona "gaoioi" i le finagalo o kilomita o kilomita. I lea tulaga, o le tagata faʻatau o loʻo faʻaalia ai se togafiti i se nofoaga matagofie, e masani lava i le kesi sapalai ma suavai sapalai. Ma o le tau o le 'upega tafaʻilagi e talafeagai, e leʻo le faʻatau, ae o le faʻatauga o le seneturi! Peitaʻi, ina ua maeʻa le feuiaiga, atonu o le nofoaga e le o gata i le nofoaga, lea na muai faʻaalia, ma nai kilomita mai ia te ia.

Lesitala sese i le nofoaga o tuaoi o le au tuaoi, pe a fai o le teena o le nofoaga i luga o le faavae o le mea sese e le mafai ona sili atu i le 5%, e aunoa ma le maliega a le Pule pe a uma le 6 masina mai le aso faasilasilaga.

Faalua faatauina

O FRUDSSERS e mafai foi ona taumafai e faʻatau atu meatotino mo ni taimi. I lea tulaga, ina ua maeʻa ai feutagaiga ma fefaʻatauaiga, Fraudsters o le a taumafai e faʻaaoga se kopi o ni konekarate ma tusi faamaonia o le faamauina o le pule. Ioe, mo le faʻamanuiaina o tulaga lelei o sea ulo, e tatau ona lagolago e le faʻasasa mai ofisa.

O lenei polokalame taufaasese e mafai ona faʻapitoa aua o nisi meatotino meatotino mo mafuaaga eseese e le toe faʻatopetope ma le mamanu o le feuiaiga ma le lesitala o le umiaina.

Matou te faamanatu atu ia te oe o le pule o le mea totino o le a faʻamaoniaina e le ua uluaʻi lesitala ma le puleaina.

  • O le a le mea e mafai ona faʻauia ai i le fale (5 mafuaʻaga ma mafuaʻaga e faʻaeteete ai

O le tau o le tau

O le tagata faʻatau e mafai ona vili le tagata faʻatau le tau o le tau o le tau o loʻo sili atu ona ova atu i le tagi. Ina ia mafai ai e le tagata faʻatau ona talitonu i le aofaʻi valaʻauina o ia, faʻatauvaʻa faaaoga pepa e le saʻo le faʻatonutonuina o le mea, o vae o le fana (geo8grap ma topogical) o loʻo faʻaalia. E tupu o le tau o le 'upega tafaʻilagi faʻateleina le afa o lenei tau. O le mea faʻatusa i lenei mataupu ua faia e le toe faia loa le faʻatau atu o le nofoaga ma siaki pepa.

CADastral rud

Ata: Tapunia / fotodom .ru

Nana Skictions

O le tau o le upega tafailagi o le a maualalo pe a iai ni fesoʻotaʻiga lilo i lalo o lalo. Peitaʻi, o le tagata faʻatau e le aoga - o le fausiaina o le fale i se togafiti e le mafai.

I lea tulaga, o le tagata faʻatau e iai ni pepa sese o le topographic ma faʻafanua o se mea, o le pito i lalo o le kesi poʻo le vai o le vai).

O le lavelave o le tulaga pepelo e le gata i le mea moni o le tagata faʻatau e le iloaina ai mulimuli ane o le a le mafai ona fausia se lalolagi mo le fausiaina. Afai e aliali mai o loʻo i ai i le eleele le eleele i lalo o le upega tafailagi, o lona tagata fou e pule ua faʻamaonia ma faʻamalosia e fesiitai fesoʻotaʻiga.

  • Faʻafefea ona puipuia le fale i tagata gaoi: 4 conlicle fono

Tagata e ona le iloa

O le teritori, o le umiaina o mea sa le o faʻatinoina (pe faʻamautu naʻo luga o le faavae o le ofisa loia), a o iai pea i luga o le faʻafanua o tatou atunuʻu. E le masani ai, o nei mea tutupu mafaufauina o loʻo i le lotoifale.

Ina ia mafai ona faʻalauiloa ana tagi i le upega tafailagi, e manaʻomia le i ai o se pepa faʻamaonia le aia tatau i mea totino. Ina ia mafai ona faʻatino scam, e manaʻomia le faʻailoa mai e le tuatusi o le upega tafailagi i lea tusi tusi talosaga, ae sa i ai le sikuea. Ma e moni lava, e te manaʻomia se inisinia tele, lea o le a faia ai faʻafitauli ma tuʻuina atu se pepa aloaia o loʻo iai le numera o le nofoaga, ae o le isi tuatusi o le a faʻailoaina.

CADastral rud

Ata: Tapunia / fotodom .ru

Avanoa i le pito i lalo

O le i ai o le avanoa i le Database Oricant Oritostter e mafai ona iloa poʻo le a le laueleele o loʻo le aoga, ma o lea la e mafai ai ona faʻavasega pepa i totonu ia i latou ma faʻatau atu.

Mai i le tutusa lava lava e mafai ona maua ai faʻamatalaga e uiga i nofoaga e le faʻavasegaina. Na suia ai scammers, ma nofoaga o ia nofoaga, a o latou faʻatasi faʻatasi.

O le lomiga lona lua o le polokalame lava lea e tasi o lena lava enisinia e mafai ona suia tuaoi o le upega tafailagi i se auala e alu i tua atu o tuaoi. E ono talafeagai mo na faiga faʻapaʻaga e tuaoi ma nuu i tua. O le penefiti o le taufaasese o le faʻatau atu o le nofoaga i tagata nofomau o le nuʻu o loʻo manaʻo e faʻaalu i le nofoaga.

O le isi itu o le faʻafitauli o loʻo i totonu o pepa uma, o tagata o lo o osofaʻiga tulafono ma tagata na vaʻaia o le lalolagi. I le tulaga lea, e mafai ai ona toe faʻafoʻiina le tulaga o le faʻamasinoga. O nisi tagata e ona fanua o le a fiafia e aveese le faʻafitauli o mea totino, faʻatau atu i se tau maualalo.

Auala e Puipuia ai Faapitoa

Le masani masani, e mafai ona tatou puipuia ni tulafono taufaasese, ae o loʻo iai tulafono e fesoasoani ai i tagata aitalafu moni puipuia i latou lava, faʻapea foʻi ma amioga faʻalavelave i tulaga faʻalavelaveina.

Muamua, e manaʻomia ile teuina ma le totoʻa pepa uma e faʻatatau i le mafuaʻaga o le fanua tuai. E tusa ai ma tulafono fou, vaega taʻitasi o le tulaga taʻitasi o le tagata resitala o ese fanua, faʻamaʻi faafanua ma pepa faʻamaumauga tusi e faʻatautaia i pepa eletise. O loʻo teu pea le tusi resitala i latou lava i ata faʻaeletoroni, ma luga o pepa.

Faʻamolemole Faʻaliga: O le tuʻuina atu o tusi pasi o le umiaina o le umiaina o le umiaina o pepa e le o tuʻuina atu, ma faʻamatalaga i le lesitala o aia tatau mai le faʻaaogaina. O lona uiga o le aso na tuʻuina atu ai le faʻapipiʻi o le faʻapipiʻiina i le tapenaina o soʻo se gaioiga e tatau ona tele na mafai.

I lona tulagaga, e fautuaina e tagata uma o fanua ina ia mautinoa o tuaoi o lona eria ua taua i le pepa tusia. E manaʻomia le malamalama na o aia e oʻo i fanua i fanua o le puipuiga, lea na feagai ma pepa aloaia muamua. O le mea lea, ona o le suiga i tulafono a vaega, o le ata o tusi saisa e talafeagai e tusa ai ma tulafono fou.

Lona tolu, pe a faia se maliega, e tatau ai le faia se suʻesuʻega faʻapitoa o le faʻamaumauga ma loia. Ae aemaise faʻaeteete mataupu pe a fai o feuiaiga e faia i tulaga e lua: Muamua, ua maeʻa le maliega i luga o manaʻoga, ma naʻo le vaega autu o le feuiaiga ua faia.

Fa, tausisi i luga o le mea moni o oe e te filifilia se mea valea mo le faia o se maliega, e le tatau ona e malilie i le tagata faʻatau o le faʻatauga o le mea e le talafeagai ai.

I le ala, o le tagata faʻatau e mafai ona faʻasino i le tusitala mo le fautuaga i se fonotaga ma le tagata faʻatau. E le mafai ona faia le notary pe faʻapefea ona faia le faʻatauga.

Fai mai tagata atamamai o le tele o le Lalolagi Fraud Scheme e mafai ona vaevaeina aʻo leʻi faʻaiuina muamua se feagaiga i le lumanaʻi o le i ai.

E tusa ai ma tulafono fou o tala fou, o se kopi o le Fuafuaga o le fonotaga, o le fuafuaga faʻapitoa ma isi pepa, i luga o le faʻavae o loʻo faia ai faʻamaumauga o fanua, pe o latou sui e i ai mauaina.

CADastral rud

Ata: Tapunia / fotodom .ru

  • Faʻafefea ona faʻatau se fale ma se fanua palu: 8 tali i fesili taua

Faailoga o Pepa

O le suiga i le faʻaeletonika o le resitalaina o le lesitala ma le fegalegaleaiga o le a fuafuaina ai le auvai o fuafuaga ma faʻataʻitaʻiga o le a faia e inisinifemist Engineers i le pepa eletise. E tusa ai ma tulafono fou, o pepa i pepa tusi o loʻo tuʻuina atu i le tagata talosaga pe a maeʻa ona saunia e le konekarate.

O rosarestra tagata atamamai o le a logoina le tagata talosaga e uiga i gaioiga uma e ala i imeli ma SMS.

Faamolemole ia matau mai ia Ianuari 1, 2018 e le mafai ona faia se feʻau ma se vaega o fanua, o tuaoi o loʻo mafai ona faʻatuina e maua ai pepa talafeagai.

O le taimi o le aluga o pepa o pepa i rosrestra o:

  • Fitu aso faigaluega - mo le pasiaina o aia;
  • Lima aso faigaluega - mo le teuga tupe;
  • Sefulu aso faigaluega - mo le taualumaga mo le faʻamaonia o aia tatau o aia tatau ma le tali mai;
  • Tolu Asofaigaluegaina - Faamauina o se Talavai, Faiaoga i luga o le faavae o se tusi faamaonia o tofi.
  • Tasi le aso faigaluega - pe a lafoina pepa i pepa nusipepa.

Faʻamolemole matau: Afai o loʻo lafoina pepa e ala ile MfC, o taimi uma e tatau ona siʻitia mo le lua aso.

Muamua, finauga mataupu e fesoʻotaʻi ma le moni o faʻailoga i le gaioiga o le tuʻufaʻatasia o tuaoi, le saʻo o faʻamaumauga o loʻo mafai ona faʻafesoʻotaʻia le falepuipui.

Faafanua Faafanua

O le tulafono a le CASDAY CARDA, e tau atu ai Rosartstrom mai le 2010, o le a fesoasoani ia aʻoaʻo na o le paleni o le pa o le totino, ae faapea foi lona tulaga; Fanua vaega ma le ituaiga o le faʻatagaina faʻaaogaina; tuatusi tofia; Kuata kuata, itumalo ma itu faaletulafono; Na tuʻu le nofoaga ma aoga tele; aso o le lesitala. I se faʻaopopoga, i luga o le faʻafanua e mafai ona e mauaina faʻamatalaga i le a le aoga inisinia na galue ma se togafiti.

O le mea lea, o se kata faitele e mafai ona fesoasoani i le filifiliga o faʻamatalaga muamua e uiga i le mea e te manaʻo e faʻatau ai pe mautotogi.

  • Fuafuaina o meatotino o tagata tau fanua: Tali i mataupu taua uma

Faitau atili