Tiai tuaoi: 6 le-laina vaega mo le faapaologa

Anonim

I le tatou filifiliga - o le saito, strawberries, toto laau ma isi laau.

Tiai tuaoi: 6 le-laina vaega mo le faapaologa 11517_1

Lisi le laau i le vitio

1 mint.

O le mint o se herninonous herb e oʻo lava i se leo leo faitotoʻa e mafai ona tupu. Ma o ia matagofie fugalaʻau ma moliʻeʻe manogi, aemaise i aso timuga.

Ole minuta e tupu ai i le afa, e talafeagai mo le faapaologa, e alu i le itu i matu o le fale. Filifili "penina" ituaiga, pennirovil, "malie", sau foi ma le strawberry, golt ma Kubana mint ma Kuban mint.

A o le i amataina le tele o fatu i totonu o le umukuka i totonu o le umukuka, aveese i totonu o le koneteina ma tapuni le ata tifaga meaai mo le tolu aso. I le taimi lea, o le pepa pepa e manaʻomia le faʻaalu i taimi o loʻo faʻafofogaina. I le tolu aso mulimuli ane, e mafai ona totoina i se ala malosi, tumu i alavai ma so o se eleele eleelea o lo o minoi. E le tatau ona tele le faʻatauina o fatu, ua lava le faʻamau i totonu o le eleele ma faʻasolosolo ona fusifusi ma ou tamatamailima. I luma o le foliga o Roshkov, e manaʻomia le toe faʻasusu e faʻasusu le eleele mai le sprayer i aso uma ma tausi i lalo o le ata. Ma pe a latou aliali mai, e mafai ona aveeseina le ata.

Tiai tuaoi: 6 le-laina vaega mo le faapaologa 11517_2
Tiai tuaoi: 6 le-laina vaega mo le faapaologa 11517_3

Tiai tuaoi: 6 le-laina vaega mo le faapaologa 11517_4

Tiai tuaoi: 6 le-laina vaega mo le faapaologa 11517_5

2 faaputuga

O le totoina o se isi o le le mautonu ata mataga e matagofie ma tafe lemu. E mafai ona faʻaoga pe a kuka sala, fai ni ufimata mo foliga. Mo le fale, o le vasega tagata malaga pe tuulafoaiina o le a talafeagai.

O le faʻagasologa o le tuputupu aʻe e faigofie. Muamua e tatau ona e saunia fatu. Ua fufulu i totonu o le pusaaireuration mo ni nai vaiaso, ona foʻiʻai le po lea i le po i totonu o le ipu vai. E tatau ona e faʻaogaina na fatu e faʻamalosi i le pito i lalo. Ua latou sauni ma tausia i se solosolo 5-7 aso, e lele atu pea seia oo ina solo. I le maeʻa ai, e mafai ona totoina fatu i totonu o le eleele meaʻai i le porturi e uiga i le 10 cmm e faʻafefeteina le la, filifili le malamalama o le la, filifili malamalama.

Tiai tuaoi: 6 le-laina vaega mo le faapaologa 11517_6
Tiai tuaoi: 6 le-laina vaega mo le faapaologa 11517_7

Tiai tuaoi: 6 le-laina vaega mo le faapaologa 11517_8

Tiai tuaoi: 6 le-laina vaega mo le faapaologa 11517_9

  • 7 Tausaga-taamilosaga laau mo le tatalaina o vai inu

3 Thyme

Thyme - Sphiy mutia, o le a tupu lelei i le prots i le itu i saute sunn honey. E mafai ona aoina ma faʻaopopo i meaʻai ma piko.

Mo le galueaina, e tatau ona sasaa fatu i eleele susu susu ma ufiufi ma se ata tifaga. Laʻu fugalaʻau ua faʻaleagaina mai le sipuni ti o le le faʻaleagaina o latou. O le loloto o le ulo e tatau ona oʻo atu i le 10 cm, ma le lautele o le itiiti ifo ma le 20 cm. O le tagata matua e mafai ona felelei faʻatasi i le masina e tusa ai ma faʻatonuga.

Tiai tuaoi: 6 le-laina vaega mo le faapaologa 11517_11
Tiai tuaoi: 6 le-laina vaega mo le faapaologa 11517_12

Tiai tuaoi: 6 le-laina vaega mo le faapaologa 11517_13

Tiai tuaoi: 6 le-laina vaega mo le faapaologa 11517_14

4 strawberries

Mo le faatupulaia o le faapapenisi, e tele ituaiga o vaoa e fetaui: "AbIon", "Queen Egheazabth", Carieme ". O le a latou lelei i le laititi o le la nai lo le avanoa i le togalaau.

Mo le totoina o fatu, e tatau ona i ai le sili atu o le 15 cm. O le eleele e tatau ona le aoga, le faaituau pe vaivai acid. E mafai ona e faʻatauina se palapala mo strawberries i totonu o le faleoloa faʻatoʻaga, ma faʻatonuina sili le faʻamalieina o le vai, faʻaopopo ni mālie fiber i lea.

Fatu o taoto i luga o le eleele ma teisi teisi i le eleele. Ina ua maeʻa lena mea, ua aveese le tane i totonu o le pusaaisa i le matagaluega mo fualaʻau. O lenei gaioiga e valaauina ai le faaeega, e fesoasoani i fatu e saunia. Ona ali mai ai lea o le parridge i se potu malamalama lelei i le mafanafana o le tau. Ua manaʻomia ina ia taʻitaʻiina le vaʻa. O le a aliali mai o le a amata mai i le 2-3 vaiaso, ma i le lumanaʻi, e manaʻomia e le laʻau mai le i lalo o le 'au.

Tiai tuaoi: 6 le-laina vaega mo le faapaologa 11517_15
Tiai tuaoi: 6 le-laina vaega mo le faapaologa 11517_16

Tiai tuaoi: 6 le-laina vaega mo le faapaologa 11517_17

Tiai tuaoi: 6 le-laina vaega mo le faapaologa 11517_18

  • Faʻafefea ona fausia se taʻaloga o le taumafanafana i luga o le taulaga o le taulaga: 7 matagofie ma aoga manatu

5 kiznicker susulu

O le kiznicker e matagofie - o se vaomatua umi e mafai ona tupu i luga o le tatala faapaologa. O le a mafai ona ia sao mai i le taumalulu, pe a e faatumuina i se ata tifaga. Ma o le pau o le a taofia ai le faapaologa ma moli mumu lau mumu. Tuputupu ae o se kapeka lemu lemu - tusa o le 30 cm i le tausaga. O le mea lea, e te le popole ai, o le a faʻatumu uma faiga opeko, o le a ia te oe le taimi e faʻatumu ai lala.

E sili le faʻatau mai o se talavou moli ma tuu i le tautotogo i totonu o le i fafo o le i fafo i le loloto ma lautele o le itiiti ifo i le afa o le mita. I le pito i lalo, tuʻu se vaega o Claymzite ma le mafiafia o le itiiti ifo i le 10 cm. O le vai e manaʻomia uma lua vaiaso.

Tiai tuaoi: 6 le-laina vaega mo le faapaologa 11517_20
Tiai tuaoi: 6 le-laina vaega mo le faapaologa 11517_21

Tiai tuaoi: 6 le-laina vaega mo le faapaologa 11517_22

Tiai tuaoi: 6 le-laina vaega mo le faapaologa 11517_23

6 Kovise

O lenei cereal e lelei i le tatala palu ma fesoasoani e sipili e tietie ai le avanoa. I lea tulaga, o le laau e matua faʻamalosi ma e le tupu sili atu nai lo le 30-40 cm i le maualuga.

O loʻo totoina e fatu fatu i totonu o le eleele, ua tapunia i le lona lua poʻo le tolu vaiaso. Fetilaisa ma nisi faiga faatulafonoina i le taimi e le manaʻomia ai le germination, o le a lava laʻu vai 1-2 taimi i le vaiaso.

Tiai tuaoi: 6 le-laina vaega mo le faapaologa 11517_24
Tiai tuaoi: 6 le-laina vaega mo le faapaologa 11517_25

Tiai tuaoi: 6 le-laina vaega mo le faapaologa 11517_26

Tiai tuaoi: 6 le-laina vaega mo le faapaologa 11517_27

  • Afai e leai sau cottage: faʻafefea ona faia se fugalaʻau moega i luga o le faapaologa ma ou lava lima

Ata i luga o le faavaa: Le mafai

Faitau atili