O le a le pupula o le malamalama?

Anonim

Tatou te manatu uma i le malamalama malamalama, a o le a mafai ona fuaina i lea auala lava e tasi pei o tatou fuaina, fai, vaipuna mai le tapã? E liliu ese, e le faigofie mea uma ...

O le a le pupula o le malamalama? 11542_1

O le a le pupula o le malamalama?

O le malamalama o le malamalama o se upu, e le mafai ona faʻamatalaina le tele o le malamalama o loʻo susulu e se moli masini, faʻapea foi ma le auala e faʻailoa ai e le masini. Mo le suʻesuʻeina ma le faʻatusatusaga o mea fai mea fai mea fai mea lelei, o le faʻavae o le malamalama o loʻo fuaina i tagata e masani ona faʻaaogaina. Lumeme o se iunite o le fuaina o le malamalama atoa o le malamalama o le malamalama o le malamalama o le malamalama.

I aso uma o le olaga, o tagata faʻapitoa o loʻo avea ma moli, faʻatau ma naʻo tagata e faʻaaogaina le suʻesuʻeina o masini moli e masani ona faʻaaogaina le "pupula". E le gata na sese, ae e mafai foi ona faʻaseseina lea, aemaise lava e faʻatatau i galuega malamalama uila. O le a le mea o le snag? O lea, o le aofaʻi o electromagnetic malosi na tuʻuina atu e le moli moli i le laina o le wavelengths o le malamalama vaaia e taʻua o le malamalama o le malamalama ma e fuaina i mea taugata (lm). Ae talu ai "Vaʻaiga" e naʻo se tagata na o le tagata, Photometric faʻamatalaga e mafai ona maua le lagona o le tagata o le tagata, lea e faʻamoemoe i le waveleng moli o le malamalama (lanu). O le faʻalagolago i le tagata mafaufau ma le faʻafanua masani i luga o le galu o le galu o le logo o le logo.

O le a le pupula o le malamalama?

O le galuega a le masani ai o le malamalama o le malamalama o le malamalama o loʻo mamafa le malamalama o le malamalama ma le malosi o le wavengengs e faʻavae i luga o le malamalama o le tagata. O le tagata o le tagata e maualuga lona mafaufau i le malamalama ma le wavelength o le 550 nm i totonu o le lanumeamata-samasama vaega o le leo mumu ma enaena. Ata: Filipa.

O lenei fonotaga e masani ona taʻua e masani ona taʻua o le taʻavale a le aiga o le mafaufau o le mata. E tusa ai, o le maualuga maualuga o le mata o loʻo ausiaina i le lanumeamata lanumeamata (o le galu o le 550 NM) ma le lanumoana pito i luga o le alavai. O le leaga o le moli moli i luga o mea uma i luga o le vaʻaiga vaʻaia, ae na o le autū i se vaapiapi "lanumoana" vaega o ia. O le mea lea, o le feteʻenaʻiga e tulaʻi: pe a oʻo le tele o le malosi o le malosi, o le mafuaʻaga ma le moli lanumeamata e maua ai le malamalama sili atu le malosi sili atu nai lo le moli lanumoana.

Ina ia fuafuaina le ki moli masini, ae le o le manatu o le "pupula malamalama", e sili atu le faʻaaogaina o le upu "faʻaititia". E iloa e le malamalama le malosi o le malamalama o le malamalama i luga. Afai o le laufanua fanua e fuaina i sikuea mita, ona o le loto gatasi o le sumesumpini o se suite (LC). Lumenias flux i le tasi lumes, pa'ū i luga ma se laufanua o le tasi sikuea mita le mita, tuu le malamalama i le tasi tete. O le tala lautele o le malamalama mo ituaiga uma o nofoaga e mafai ona maua mai le slip poʻo mai faʻailoga faʻapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, e pei o le "fausaga faʻatau.

Laulau. Utaina Norms mo nisi potu, lk

Potu Moli, lk
Loisi tolu sefulu
Faletaele, faletaele, taele lima sefulu
Kapeneta, faletusi 300.
Fanau 200.
Umukuka 150.
Nofoaga nofomau 150.
Sitepu lua sefulu

Faʻafaigofie - iloa le itu o le potu ma le manaʻomia o le loloto, e mafai ona tatou fuafuaina le aofaiga manaʻomia ma le faʻatonutonuina o lamepa. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo moli se umukuka ma le vaega o 10 40, matou te manaʻomia se malamalama o le 1500 lm, o la isumu e lua o le 7-6 (lm e tusa ma le 5-6 v) . I se faʻataʻitaʻiga, o le a ono ono ono ono faʻalua i lamepa, aua o se vaega taua o le malamalama o le moli (40-50%) o le le atoatoa o lamepa ma lamepa. O le saʻo o le fuafuaina e sili atu i tagata atamamai. O le faatonu faafetai i le Kamupani a le Kamupani mo le fesoasoani i le sauniaina o mea

Faitau atili