O le a le "Tulaga o le Malamalama"?

Anonim

O le lelei o le malamalama o se taua taua mo lamepa e faʻaaogaina i aso uma o le olaga. E aofia ai le tele o uiga.

O le a le

O le a le

Ata: Vistossi.

O uiga e pei o le tumau, o le le lelei ma le lanu sao e aofia ai uma vali ma paʻepaʻe malamalama. O uiga autu e lua o le lelei o le paʻepaʻe o le malamalama o le lanu vevela o le vevela ma le lanu e fai le igoa.

O le lanu faʻatulagaina o loʻo faʻaalia ai le lelei o le malamalama malamalama e faʻaliliu ai lanu o mea ua susulu. E atagia mai ai le mafai o le malamalama o le malamalama o loʻo faʻaliliuina saʻo ai lanu o mea eseese i le faʻatusatusaina ma le malamalama atoatoa. O lenei faʻatusa o se faʻailoga taua o le uiga o le lanu lanu i luga o le fua o le 0 i le 100. e ala i le lanu o le lamepa o le 100. o le maualuga o le moli moli e fetaui ma le faasino igoa o le 100.

O le a le

Ata: Filipa.

I le faʻataʻitaʻiga, o se suʻega e faʻaaogaina e fuaina ai pe faʻapefea ona filifilia, suia le suiga i le moli moli o le moli moli o le moli malamalama. O lanu o le valu faʻataʻitaʻiga ua i ai le sili ona maualalo le faʻaaogaina ma e faʻasolo mai lava i luga o le laina atoa.

O le mea sili ona taliaina o le malamalama o le malamalama lanu lanu toe gaosia faasinomaga faasino igoa faalagolago i le fanua o lona talosaga:

  • O le tau o le lanu toe gaosia faʻasino i le laina 90-100 manaʻomia i nofoaga o loʻo taua tele le lanu lanu gagana - mo se faʻataʻitaʻiga, i le ata o ata.
  • Mo le tele o fale nofomau, o le lanu faafoliga ua tatau ona itiiti ifo ma le 70-90.

O le lanu o le igoa o le faʻasino o loʻo faʻaalia i luga o le amepa afifiina.

Valivali vevela faʻaalia le lanu paʻepaʻe e iloa ai: mafanafana (mumu), le mautonu pe malulu (blues). E fuaina i tikeri o Kelvin (k), o le tamaoaiga atoatoa e masani ona fuaina. Faatasi ai ma le faʻateleina o le vevela o le uliuli tino, o le lanu o le malamalama e le taliaina e latou suia e pei o mulimuli mai: mumu - lanu samasama - paʻepaʻe - paepae E pei o le fasi uʻamea e faʻamafanafana ai le muckymm.

O le a le

Ata: Pxels.

O le le mautonu lamepa e faʻaalia ai le malamalama ma le lanu vevela o le tusa o le 2700 k, o loʻo i totonu o le mafanafana poʻo le mumu vaega o le lanu avanoa. Talu mai le a le moli o le lamepa, o le filo ua faʻaaogaina, o loʻo vevela, pe a malamalama le malamalama, o le lanu o le lanu o le moli moli o le moli susulu o le moli pupula

O le lanu lanu faʻapitoa e tutusa ma le malamalama mai le mafanafana i le malulu o loʻo fesoʻotaʻi ma nisi malamalama o mea ma se puao. O le tino si o le lanu e aafia ai foi lagona lagona o le avanoa ma mafai ona suia malosi le foliga mai o aitema.

Faitau atili