Faʻafefea ona sefe se fale mai le pisa ma fai e faʻamafanafana

Anonim

Suesuega ua faʻaalia ai faapea e manatu tagata puapuaga i taulaga ma e mafai foʻi ona faaitiitia le ola mo 8-12 tausaga. Aua le taumafai e faʻaaoga e teʻi o le ita - aveese le latou fale mai ia i latou.

Faʻafefea ona sefe se fale mai le pisa ma fai e faʻamafanafana 11595_1

Faʻafefea ona sefe se fale mai le pisa ma fai e faʻamafanafana

Ata: Fale teu oloa.com

O le a matou taʻuina atu le auala e fai ai saʻo ma pasia le fale mautotogi.

Pisa ma leo

Iloa tuutuuga e faatatau i lenei tusitusiga.

I le fisiki, o le leo e malamalama o le salalau atu o le suamalie o le sukalati o le tino, vai poʻo gaʻoa o feololo.

O le leo maualuga e fuafuaina e ala i le taimi o le oscilings. E iloa e le avanoa le tagata o le tagata ma o se taimi o le 16 hz (maualalo) i le 20 khz (maualuga). E foliga mai o loʻo i lalo ifo o le 16 HZ o loʻo taʻu mai ai se leai o se mea, ma le taimi i luga atu o le 20 khz - ultrasound. Ua le lagona e o tatou taliga.

O le aofaʻi o le leo e faʻalagolago i le ampelitu o le ocsillations ma le lautele o le lotoa o le mamafa.

Eseesega leo ma pisa. Ile pisapisao, e le pei le leo, e tele o oscillations ma isi taimi faʻatasi e faʻaaoga i le taimi e tasi.

O le maualuga (voluma) o le pisapisao e fuaina i le decibels (DB). O le faʻatagaina tapulaʻa mo nofoaga e nofo ai o le 55 DB i le ao ma le 45 DB i le po.

Mo le faʻatusatusaina: A o i luga o se auala tele, o le tagata o loʻo feagai ma se avega o le 70-80 DB, o le vaalele, o le jowoff e faia leo i le 120 db. O le leo leo i le 190 DB e tau atu i se taunuuga leaga.

I lenei mataupu, tatou te le o talanoa e uiga i musika galuega, ma o le anoanoai o le pisapisao o le ascility valaau. Ae o na mea uma e tuu ai le papupuni i le ala o le latou tufatufaina - puipuiga o leo.

Pe faʻafefea ona aʻafia le soifua maloloina o tagata

O le pisa e aafia ai le tagata i le mafaufau ma le tino. Aʻafiaga i luga o le marche, latou te taʻitaʻia le faʻalavelave i le faʻaletonu, inā ma le popole. Faʻatupuina tumau faʻaleagaina le soifua maloloina ma faʻaititia le ola. E tusa ai ma fomai, latou te mafaia le 8-12 ona tausaga i lenei lalolagi.

Leo, ae le o leo tele, ae o taimi umi, e sui le faaitiitia o le fatu o le fatu, ua faaititia le mamafa o le toto, e faaitiitia le toto i le faii.

Ua maua e saienitisi talu mai le 10 tausaga o le nonofo ai i se aai pisapisao, e faigofie ai tagata i faʻamaʻi eseese. E i ai le siʻitia o faʻamaʻi o faʻamaʻi o le siama o le kulupu o le gastroninstisil (gastas ma ulcers), hyperterisi, o le fatu o le Toto o le Adochemic.

Ituaiga o leo

I totonu o fale "savali" tolu ituaiga o pisa:
  1. ea;
  2. teʻi;
  3. Fausiaina.

Leo o le ea

E tupu pe a o le ocsillations o loʻo i ai i le avanoa. O punavai o loʻo feʻaveaʻi taʻavale, feʻaveaʻi leotele TV poʻo le leitio, leo musika, leotele.

Pisapisao leo

O le iʻuga o le oa o faʻatulagaina o loʻo tulaʻi mai i luga o le fola o aitema eseese, afi, feofuina mea, lago i luga o paipa.

Faasaoina leo

Ua lolomiina pamu pamu, elvators, o le suʻi o le au faʻatauga na faʻapipiʻi e aunoa ma le alofa. O le gatete o inisinia e faatatau i le fausiaina o fale, faʻatasiga lea, la, latou te lagona lava e oʻo i totonu o le potu o nei pisa.

O nisi mea e fai ai ni leo eseese ituaiga i le taimi e tasi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le siʻosiʻomaga faʻafefeteina loli, faʻasolosolo e oʻo i le itu tauagavale o le agavale i luga o le auala, o le a avea ma punavai ma ea.

Faʻafefea ona faʻaumatia le pisa

Faʻafefea ona sefe se fale mai le pisa ma fai e faʻamafanafana

Ata: Fale teu oloa.com

Maua le ofo

O le tau o le ea o le ea e tele na ulu atu i le potu e ala i avanoa. E moni, o loo alu i ai iina ma e ala i puipui, ia pasi atu latou i se vaega o le malosi ma le faamalosia oi latou e alalaga ai, lea na ia tausaa o tatou taliga. Ae o le faʻamalosia o le chiceer pas e faʻaosofia ai le le fiafia i taliga, e manaʻomia le faia o leo i tua e pei o le le fiafia vaalele i le taimi o le booff.

O le mea lea, o le tau mai luga o le ea, muamua, o le tiʻetiʻe ai lea o tauemuga.

Maua le tatalaina i le faamalama o le afu pe faʻapipiʻi faamalama tapunia palasitika.

Mai i tuaoi o le Noisy mai le itu o le a puipuia ai le mafiafia o faitotoʻa i le va o puipui ma le fola i lalo o le proches ma fuga.

Afai o nei faiga e le lava, faʻatatau i meaʻai 'aina e ala i le aofia ai puipui puipui, faʻalealuga ma fola.

Peitaʻi, e mafai ona faʻatapulaʻaina ai le faʻamaufaʻailoga o le puipuia o maʻa ma o le a le manaʻomia, talu ai o le leo o le a faʻaitiitia i se tulaga manino. E masani ona tupu.

E mafai ona talafeagai le leo mo le toetoe o tagata uma o le tele-faleoloa fale - leo mai le auala ma leo mai le nuu o tuaoi e faalavelave i le malologa. Ma afai o le taʻavale o le a puipuia le tioata faʻatasi ai ma le lua pe tolu pueata, ona tineia ese lea mai tuaoi ma le piano o le maile sili ona faigata. Afai e te fuafua e sili atu i le fale mautotogi, matou te fautuaina oe aua le sefeina le avanoa ma tuu i le itiiti ifo i le potumoe - o le a e vaai i le moe malie faaleleia. O se isi ponesi - o le supa faʻapopoleina o le a faʻamafanafana ai le fale mautotogi, ma ua atili ai ona faʻapaʻiaina le fale mautotogi, ma o le faʻamafanafana o kiliaina o le a sili atu ona vaivai. O le vevela o le maualuga o le faʻatonutonuina e masani ona faʻatonuina le fale o loʻo nofoia ma se loggia poʻo le faapaologa. 80-85% o le matou tagata faʻatau fuafuaga e faʻaaoga ai le faapaleni o se ofisa poʻo se nofoaga e malolo ai pe tuʻufaʻatasia ma se potu. Na matou faʻamafanafana le paluʻai, o le foloa ma le taualuga - faia se "meaʻai gaosi". O le fulufulu fulufulu ma polyrerethane foi lauiloa foi. Ae ia manatua o le tasi le faʻamalosi e le lava - i le taumalulu o le a manaʻomia se isi mafuaʻaga o le vevela. Infradred sterter po o le eletise mafanafana fola.

Alexander ambarthssulian

O le pule o le vaega o le vaega "toe faaleleia faaalia"

Puipui le taualuga

E masani ona pa'ū le leo e masani ona faʻavalevalea mai le taualuga, aua o loʻo i ai le afa o le fale tuaoi i luga atu o lena. Ma ia te ia i aso uma o lea aso, ma e oʻo lava i mulivae, o loʻo paʻu i luga, latou te faʻaliliu se mea i luga.

O le maualuga o le faʻaʻaisa e faʻaitiitia ai le pisapisao o le faʻaʻaisa. O le faigofie faʻataʻitaʻiga o se kapeta papeta. O le papa ia te ia le vaega lona lua o le "ita tele i le" John gogie "John Gollsustai ma toe fai le faʻataʻitaʻiga i luga o le lavalava Afai o lenei taimi i le aliʻi filemu moe fiafia tina-fale, e leai lava se masalosalo, o le a malilie, o le a malilie i ai le eseesega i le tele o faʻasolitulafono e taua.

O metotia o le foʻia o le faʻafitauli o le lanu o le lua o le lua: pe tuʻu ai lou laeiluga, poʻo le foloa i tuaoi mai luga.

O le filifiliga lona lua e sili atu ona aoga. Ae o ia e le o le mafaitaulia e aunoa ma le faʻatagaga a le "pito i luga". I se taumafaiga e fiafia ai i latou, taʻu mai ia te aʻu e le gata i feoaʻi, ae o loʻo le saʻo foʻi (o le mea moni lenei). O le mea lea, o le faʻamalosiʻau, latou te faʻateʻaina le leo mai le leo, O le a latou le oʻo atu i le tumutumu o le potu malolo pe a tapuaʻi fanau i le potu malolo.

I le avea ai o se finauga poto, fautua totogi tupe totogi. Ma, ina ia aua neʻi e nofo i le VNAklad, alu i fafo ma le talosaga lava ia i le pito i lalo o tuaoi. Ae ua leva ona mo lau feusuaiga ma a latou tupe.

Afai o feutagaiga ma tuaoi pito i luga le manuia, faʻaleleia le taualuga

I le avea ai o se lomiga masani, o le mamanu o se faavaa-tipiina o le mama o le digwall o loʻo faʻaaogaina (e manaʻomia e faʻaaoga le vibraros). O le faʻavaʻa o le faʻavaʻa o le faʻavae ua tumu i mea e faʻaitiitia ai le pisapisao. Saili faʻamatalaga o le faʻatulagaina o se tuʻufaʻatasiga o kamupani faʻapitoa faʻapitoa. E faigata tele galuega, o lea tatou te le fautuaina ai oe lava.

Faʻafefea ona aveʻesea le leo o le faʻavae

O le pisa gataule, matou te manatua, e faʻalautele e ala i le faʻavaeina o le fale. O le aveeseina o ai, o fesoʻotaʻiga ogaoga o nei fausaga ma le fale mautotogi ua faʻaleagaina.

I le faʻataʻitaʻiga, o lona uiga o le faʻaititia o le fale atoa, ae le vavaeʻese alavai. O le sili sili ona faigata ituaiga o leo o le ita. A aunoa ma le fesoasoani a oesters, e le mafai ona e faia. E tatau ona mauaina e le puipuiga le tutusa i le maasamiga, o le keneti ma pa. E manaʻomia e tuʻuesea le ato mai le fanauina o puipui, o loʻo tu ai le galutaina i le fale mautotogi).

Mo folasaga o Foali, taua ma puipui, faʻaaoga mea e tutusa pe fetaui e maua ai le tele o meaʻai (e uiga i uiga o leo puipuiga, o le a tatou faʻamatala mai lalo).

O le puipuiga lelei mai le leo o le "fola fola". Aua o lana faʻapipiʻiina i luga o papala, o fola o loʻo tuʻuina ai le ola mama o leo faʻafefeteina, ma sasao le taʻavale i luga. O le iʻuga, ua le maua mai e le fola se fesoʻotaʻiga ma se slab luga, e foliga mai o loʻo opeopea i luga o le vaega o le faʻalumaina, e faʻaaoga ai le leo le lua.

Faigofie o le pisapisao

Faʻafefea ona sefe se fale mai le pisa ma fai e faʻamafanafana

Ata: Fale teu oloa.com

Faʻavasegaina ma uiga

Mea puipuia potu mai le leo e vaevaeina i le pisapisao-inculeing ma le pisapisao o le tino. O le uluaʻi leo o le atagia mai, ae le faʻatagaina oe e tui i totonu, o le sekone e faʻamanino ai latou, le faʻatagaina e atagia mai i luga.

Inisiuatofi - soʻo se tulaga mautu: uʻamea, sima, piliki, laupapa. O le faigata tele, o le tele o le sili ona lelei e atagia ai leo.

O le uiga autu o le le mautonu mea o le stolation consulation pnd spea. E fuaina i le dephibels. O le Bick Clorick O le mafiafia o le 45 cm ma se vaega o le spill o le spills o le rw = 55 db, sporpraom panels "ma le mafiafia o le 13 mm - 38 db.

O mea sese e tupu, i le isi itu, malu. O le faamaluluina o mea, o le tele o leo na ia faʻateleina. Kapeta, o pupuni, mineral fulufulu mata e mitiia meatotino.

O le lelei o le noichigasteers e faʻaalia e se leo e faʻaaogaina ai le faʻaaogaina o se (o nisi taimi e taʻu ai le maualalo "o le" poʻo le eleni). O le elf) o le malosi e paʻu i luga Matamata e faʻaaogaina ai le 1 m2 o le faʻamalama matala pe a fai o le leo o le 1000 Hz.

O le leo e faʻaaogaina ai le lelei eseese i le laina mai le 0 i le 1. ma le leai se aoga, o le leo e faʻamatalaina atoatoa, ma le faʻaaogaina atoa, o le faʻaaogaina o mea o loʻo faʻaaogaina le 0.4 .

Mo le faʻatusatusaina: O le leo e faʻaaogaina ai le le lelei o le kapeta o le 0.70, Glass GAMBRS - 0.80. Ae o le piliki puipui na o le 0.05, tioata - 0.02.

O le i totonu o mea e ave i totonu i mea leaga. O le itupa o le faʻatamala o loʻo faʻatinoina i puipui, o itupa ma taualuga. Peitai, i aso uma o le olaga, e igoa foi tagata palafoamo e le faʻafanua. E leai se mea sese e sese i sea sui. O le vaega o Minvati, o loʻo faʻatulagaina i le itu i totonu o le potu potu, faʻatusatusa mai faʻaofu i fafo, faʻavavesia i latou i lona mafiafia.

Puipui le fale mautotogi mai le pisa ma sefe le vevela

Soʻo se supo faʻaoleoolo na te vevela vevela, ma e tele lava le mafanafana i totonu o le faʻavaivaia leo. Ae o nei meatotino e le faʻaalia tutusa i le tutusa auala. Mo se faʻataʻitaʻiga, o mea leaga ma poleeri ma sa tumu pea, ae o ni faʻafitauli vaivai mo leo.

Ae ui i lea, e i ai ofu e le mafai ona misia se leo poʻo se vevela i le tusa lava.

Na amata ona tuʻufaʻatasia le fale mautotogi o le fale mautotogi, e filifili mo oe lava ia, e leai se aoga mo lona faʻalavelave. Afai o iai, faʻatinoina galuega i luga o leo ma le le fiafia o le fomaʻi faʻaaogaina i le faʻaaogaina o mea talafeagai.

O lenei faiga e teu ai tupe ma intra-kuata avanoa. Ona o le lelei tele o le leo o loʻo i totonu o pa o puipui o le 5 cm. O le iʻuga o le potu ma se vaega o le 18 M2. A e faʻaopopoina le Uaina Slumutor, o le a faʻamalosia ai le tagata faʻatau.

Trust Inforgals

Faʻafefea ona sefe se fale mai le pisa ma fai e faʻamafanafana

Ata: Fale teu oloa.com

O lea, na e aʻoaʻoina le a le aʻoaʻoga. E te iloa foi O le a ni taimi aoga e oʻo ai i potu ma auala e faʻamalieina ai latou. Peitaʻi, o polofesa finau: O mea faʻapitoa-pisa e iai, e naʻo ni fale mautu.

I lenei faʻamatalaga o loʻo iai se faʻavae tele o le mea moni. E oʻo lava i le sili ona lelei le fetaui i le taimi nei o le a aumaia ai se iʻuga vaivai pe afai e sese, ae le sese, e le tatau ai, e aunoa ma le manatu o le pisa ma a latou mea.

O le mea lea, le faatinoina o le mautinoa lelei o le leo puipuiga oloa mo lou fale gaosi ma le latou faʻapipiʻiina o tagata faʻatuatua i le faʻatinoga o ia galuega. Ma o le a le nofo ai ma se mea faʻamaonia o le a puipuia mai i fafo atu o ni leo faʻanoanoa.

  • A mafai ona e pisa i totonu o le fale mautotogi: o tulafono o se tuaoi lelei

Faitau atili