Faʻateʻa laufanua ma o latou lava lima

Anonim

E faigofie tele le faʻaliliuina o mea ma le aʻea o laʻau i le maualuga, e vaetateina ituaiga fausaga ma tuʻuina atu o fausaga fausaga ma togalaʻau " I le taimi lava e tasi, latou te atiaʻe vave ma mafai ona suia atoatoa lau togafiti i naʻo ni nai vaitau pe o le tasi taumafanafana

Faʻateʻa laufanua ma o latou lava lima 11990_1

Faʻateʻa laufanua ma o latou lava lima

Ata: "ecorpppeekt"

Faʻafetai i le faʻapitoa "Faʻamavae", Liana faleoloa e mafai ona aʻe aʻe i luga puipui, pou ma isi lagolago. Latou te o atu i le gasologa o le tele o le tele ma suckers ma ea aʻa (o le, mo se faʻataʻitaʻiga, virgin, vine vine) o loʻo faʻapipiʻi i luga o laula (cumas). O laʻau fiailoa e aofia ai se fesoasoani ma latou mea faʻatau; Fuafua i luga o ituaiga, latou te faʻamalosia faʻasolosolo (hops) pe faasaga i (gaioiga).

Liana o se sili ona lelei masking o lona uiga. O le a latou nanaina le le muamua-muamua Saraticle poʻo le taʻele o le Shiew, ia maua le foliga manaia o le faʻanoanoa mai le coin grid, o le a fesoasoani e faʻaʻaisa ai le gazebo poʻo se tupuaga tulimanu.

Faʻateʻa laufanua ma o latou lava lima

Ata: Vladimir Grigoriev / Curda Media

Peitai e le o lona uiga lea o le fono matagofie toto eseʻese e maeu ma faʻamanuiaga o le fuafuaga lona lua. E leai se mea e taofia ai latou i le mamanu o le parade sone. Faʻaaogaina ata faʻapitoa, e mafai ona e faia tutoʻatasi tuʻutuʻuga tuʻufaʻatasi mai le fuga mai o le togalaʻau, vaevae le togalaʻau o aoga, fausia le ofoofogia na faoa. Ma le mea mulimuli, ma le fesoasoani a le tuputupu ae o le olaola o le a le faigata ona "laei" o se nofoaga masani o le atunuʻu ma le pogisa o le Igilisi. I totonu o le aʻea o le aʻea o laʻau e tele o ituaiga meaola ma fugalaʻau matagofie (chammas, ipomeya), ma le o le lanu-lanu-mumu i le pa'ū o le taupou vine). Manatua o nisi lianas (faʻa-Saina lemon, Kolomykt Aktinhhydia, vine aganuʻu ituaiga) Fai ni ituaiga manaia ma aoga.

Filifilia o Liana, e le mafai ona e amanaia le metotia o le faʻamaui atu i le lagolago, manaʻoga mo le eleele susu ma moli o le lanu e sui ai le isi. Ma e moni, o le faʻata sa faia e tatau ona faʻatinoina i luga o laufanua laufanua o le upega tafailagi ma e oʻo i le tusiata o le fale.

Faʻateʻa laufanua ma o latou lava lima

Ata: Legion-Media

Faitotoʻa ma faʻamalama, vaega na nana i lanu meamata lanumeamata mai ia Lian, vaʻai mea lilo ma ulavale

5 Soviets o Gardener

  1. Ia mautinoa e le puʻeina e Liana laau laʻau, laʻau ma vao. I le taimi, sasaina poʻo le fausia o oti, toe tuʻu le ulufale mai telefoni.
  2. O le muamua fana o le tele o tausaga o Liana e tatau ona faʻatonuina faʻapata faʻalilolilo, i luga o le lagolago. A leai, e pei o Lisa e tuputupu aʻe, o le pito i lalo o le orgola poʻo le a avea o le "manino", ma faatumuina le gaogao o le a faigata.
  3. Aua le mafiafia le tupua o le Lipa: Lian, matau mamao na faʻailoa mai i luga o le fatu afifiina, a leai o laʻau o le a faʻaputu ma fuga leaga laʻau.
  4. A totoina aʻa o laau, e tatau ona aumai se malifa atu e uiga ile 45 ° i le itu o le koera. A faʻateʻa ese le lā, o a latou Stems o le a atiaʻe i le itu saʻo.
  5. O le tele o fana o gaioiga o gaioiga na ufitia ai le uamea grid e puipuia ai i latou mai pusi e alofa tele i lenei laau. I le ala, Aktidiadia e le taliaina le pitonuu o le apu apu.

Stems Lin Wooden Changellies, pa ma pronts o le a avea ma sili atu le lelei o fugalaʻau mo fugalaʻau fugalaʻau

Supavaisa verkhin

Mo faʻatafunaina laufanua, tele o tausaga faʻaletausaga ma o le an -nsil o Lianas o loʻo faʻaaogaina, a o le mea mulimuli o laʻu vao ma le poto. Mai ai ituaiga ma ituaiga e te filifilia, o meatotino teuteu sili lea o le lanu malamalama lanumeamata (mo se faʻataʻitaʻiga, toʻesea), o le saoasaoa o lona tuputupu aʻe ma e uiga ese o lona tuputupu aʻe.

Herbal Pencrennials Lianon e le fiafia i ai le taimi. I le taimi o le taumalulu, o le latou eleele o loʻo oti, ae o le amataga o le tautotogo o aʻa o loʻo toe avatu ai fana. Ae o le taimi lava e tasi, o le tuputupu aʻe fua o Lian e foliga mai e faigofie ona faʻaleleia le faʻailoga o Lian - e mafai ona faʻaoʻo ai 15-20 cm i le aso. O ona laulaʻau e matua teuteu lelei, ma i le pau i luga o le mauga e foliga mai o le le fiafia tele-lanumeamata. E moni, i le taimi o lea, i le pito i lalo o le matapoo, e ono foaʻi ma pa'ū, ma e manaʻomia le uma ona alualu i luma ma toto maualuluga ona fuga. O le laau e le aoga - foliga mai, e le manaʻomia le malutaga mo le taumalulu, faʻaeteete tele i le vaitau o le tuputupu aʻe o le vaitau, galo "e uiga i le a le aoga.

Matagofie matagofie

O le tele o le auala e le aoga i Lianam, ae e masani ona faʻaaoga e teuteu ai le pergol poʻo ni auupega. Tele o rofa e fuga mai faʻalua i le taumafanafana, ae i totonu o le atunuʻu nofoaga e mafai ona e mauaina ni ituaiga feeenaiga e mafai ona maua ni fou ma fou mo ni masina fou.

O Aus, e le iloa e ala "le iloa le ala e ala i luga o tulafono tusitusi ma tumu i totonu, o lea e manaʻomia ona auina atu faaletagata i totonu o patupasi. O le tausia lelei o ia e tutusa foi ma le tausiga o ala e masani ai, o lea o le taumalulu e tatau ona puipuia mo le taumalulu - ma o lea e mafai ai, e mafai ai ona aveese mai le lagolago. O se faiga manaʻomia lea, o le taimi e alu ai ma faʻalavelave: o le tiga tiga o loʻo tumau mai le vao tuitui. I le ala, tulaueleele o le tele o le rosa e sili atu le mamao ese mai le ala ma le malae taalo.

Afai e te manaʻo e toe faʻaola le laufanua ma se leo pupula, ia mautinoa e toto le chatmas (zakman o ituaiga). E moni, o le a tatau ona latou gaoia mo le taumalulu, ma i le taumafanafana na puipuia le pito i lalo o stalks mai le la scorching sunbs po o fugalaau lata ane pe fugalaau. O nei laʻau e masani lava ona ulagia ma le lanu efuefu ua leaga, sauaga, ma o lea, ma o lea, ma manaʻomia le fofo o le tuaoi o le sooupu. E malamalamaina i latou ma e le taliaina le eleele mos.

Aemaise le teuteu teuteu kapeti sanulegia fugalaʻau, o le faia o le sioa i le muamua frosts. O lenei liaa i luga o le taumafanafana tuputupu ae i le 4 m, frost-tetee, ae o le yazomes e le oti i le mea e sili atu i le 1 m) e sili atu e laa. Kasilasea ma le tele o 'oa, ina ia le puʻeina Liana i le Teritori lata ane, e sili atu le faʻatapulaʻaina o lona faʻalauteleina, i le loloto o le 25 cm spra poʻo le loloto o le 25 cm spal po o le loloto o le 25 cmp.

E manaʻomia le faʻatonutonuina o le tuputupu aʻe o le ū, ia mautinoa latou te lē makafia isi tulaueleele. Manatua o nisi laʻau, pei o le au o loʻo toetoe lava a le mafai ona alu ese ai

Rustic Norrennial Lianas taofi le tele o le taumalulu i le taumalulu. E pei foi o laʻau, latou te toe amata le tuputupu aʻe i vaitau uma, aʻo le i le toe tosoina i le 1.5-7 m. I le tupuaga o Rusia, e le o le tele o le alatele. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se tulaga masani, masani i totonu o sisifo Europa, nofoaga i o tatou tulaga i le maualuga o le kiona. O le mea lea, naunautaiga ma le fiafia o le laʻau pe tupu foʻi pei o se eleele (i lenei tulaga, o loʻo sau mai lalo o le kiona i luga o le lanumeamata lanumeamata (1-2 m).

Faʻateʻa laufanua ma o latou lava lima

Ata: Legion-Media

O le Honeysuckle ua faamatalaina foi e le matagofie lanu (fuga mai o le aso ia Iulai)

Ae o vine o le taupou o le virgin lima (po o taupou) e le afaina ai. I se faʻaopopoga, o le laʻau e pamuiaʻi, e taua i le faʻavaeina o le eleele, ma faʻamaoniga mo maʻi. O le frost-teteʻe ituaiga o vine o tulaga o aganuu (Alpha, ZILA, ZILGA) e mafai foʻi ona tupu foi i le ogatotonu o Lusia. Liana o le a teuteuina le pa i le itu i saute o le fale o loo i ai i le la ma puipuia mai i le itu i matu o le nofoaga o Pergola. Mo taumalulu, vine ua aveese mai le lagolago, o loʻo siʻosiʻomia i luga o le eleele ma faʻaputu le manamea poʻo le manaia.

Tuufaatasi ma tausi

Agroveychnology O le Loannial Lian e toetoe lava tutusa - o le laʻau ua tuu i totonu o le sili ona tele i ai-60 × 60 cm), o le mamafa o le tui), o le mea na faʻatulaga ai o le 1- 1.5 m (Hopri - 20-30 Cm, HOPS - Up i le 2 M). O fana ua fausiaina i le taumafanafana, o le itu saʻo i le itu saʻo, pe a fai e te manaʻo e faʻaitiitia le tuputupu aʻe, ma i totonu o lauu'ū tuai. O le moni o le ola o lian (vave tuputupu ae) e talafeagai sili manaoga mo le le mama o le soʻotaga (e ui o le i ai o nei laʻau e matua le faʻamalosi, vine. Ina ia maua ni fua mai le gaioiga Kloimkt, Saina Lemongrass manaomia e totoina tane ma fafine laau.

O tagata e malo mai i Sasaʻe sili ona lelei e atoatoa i le tatou tau. O tagata e manumalo mai i le itu i sasaʻe - Aktindidia Kolomikt, Viney o Haircomb Tele o latou mitamita e tele le lelei o le faʻatupulaia, ma o faʻamaumauga a le Aktindian - e oʻo i le 5-7 m i le vaitau. Ile pau o lana fanau, e susulu moli pe mumu, pe a fai o le amioga, afai e totoina le gaioiga i le la, o le a lanu piniki ma le paʻepaʻe o le la. O le pulou mai ia Me ia Iulai o le a faʻamautu ai le togalaʻau ma manogi paʻepaʻe-fugalaʻau. Ae o le mea autu o le fua o le limmonnik Saina, Amur ma Aktndia Grapes e mafai ona maua!

Tausaga Faaletausaga e lua le toe tuʻufaʻatasia - latou te alualu i luma vave (e oʻo i le 4 m) ma e mafai ona faʻaali atu i latou i le 1.5 masina pe a uma ona tulau i le eleele. O uiga e faapitoa e sili ona taua i luga o le palu, o le atinaʻeina o na faatoa amata. Tele linas (fravad pes, ipomeli) e iloga i le lush feoai. Manatua o le Ipomeli ma le afi mumu-mumu e matua malamalama lelei-alofa, ma o le kobe o le alu i luga ma eCanocystis spikes e mafai ona tupu i le afa.

O le fogafale a le arged poʻo se laʻau matagofie a le laupapa e le aoga le nanaina atoa, e sili atu le laueleele latalata i le tele o roses poʻo le leai-volatule lionas

Manatu o le Lagolago

Mo manifinifi manifinifi o tausaga faʻaletausaga, malamalama ma le faʻamamaina o le vaega mai uaea, palasitika tubes, roods, faʻamalosia faʻamalosi e talafeagai. Latou te le o manaʻomia le faʻavae o le faʻavae (tumau lagolago lagolago i le eleele e le 30-50 cm); Mo le taumalulu i latou mafai ona aveʻesea i totonu o le potu, ma i le vaitau fou lea e faʻapipiʻi i se isi nofoaga e "faʻafouina ai" le laufanua. Fire-Red Beans poʻo Frangrant Peas o le a vaʻai totoʻa i le teuteuga pito o le tele o le tele o iv po o nati.

Faʻateʻa laufanua ma o latou lava lima

Ata: Legion-Media

Maurinanian Brands vave tuputupu ae, e mafai ona fausia se maunu o le ola fatuga ma i le taimi lava e tasi e fuga ese matagofie ma mo se taimi umi

O loʻo faʻapipiʻiina le toppecial mo espernial lian a o le i totoina laʻau, aua le faʻaleagaina aʻa. E filifilia le tele o sela e faʻatatau i le ituaiga o laʻau (mo se faʻataʻitaʻiga, ua manaʻomia e Clemas se sela 15 × 15 cm, ma le vine o le 30 × 50 cm). Mo Nun Conean e taua ona e tali atu i le mafiafia o le lagolago (faʻataʻitaʻiga, e le tatau ona sili atu nai lo le 7 cm mo gaioiga gaioiga). E mafai ona tautua le faʻavaeina o le Clepplet ma le Vaiutiaga i vaega o uʻamea uamea poʻo paipa, ma ufiufi (ufiufi) i le loloto o le tusa o le 1 M; Ua lava lea o se mafuaʻaga o le mamanu e le faʻaitiitia ai le matagi.

E lagolago vine, e mafai ona e faʻapipiʻiina le uaea, o le a latou uuina le vine i le mamao o le 5 cm mai le puipui, o loʻo maua ai le lelei o le pu o maso.

O le uaea faʻatatauina o se pepa faʻapitoa, sui ma Linami, liliu i totonu o le togalaʻau. I se faʻaopopoga, o le tuʻufaʻatasiga o le faʻavae e mafai ona mago fafie, maualuga le tulaga poʻo le sipine stede.

Faia e aunoa ma le faaleagaina

Ole tele o fale faigaluega o fale, Tuuina atu o le loto tatalo i vaieva eleele o loʻo tutuli ese aʻe laʻau, i le taimi e tasi latou te faʻaleagaina fale. A uma mea uma, o le mafiafia o le green platins e puipuia ai puipui e mamago pe a uma le timu.

E tusa ai ma le molimau o fale o le taumafanafana, lanumeamata lanumeamata e mafai ona mafua ai le faʻatamaia o le faʻaumaina, aemaise le tuai o line ma vai (i le vai (i le vai (i le vai (i le suavai) o loʻo faʻateleina ai ni tau i le teuteuga. Pasi pepa, ufiufi e Fuluua, mafatia i le fingus (aemaise i le itu i matu). Peitai, o afaina e mafai ona faʻaititia pe a mafai ona aveese le tagata oti faʻaputuputu susu susu i le taimi. E taua tele i le tele o mea faaonapo nei (PVC ma Metallic ma le teuina o Timu, eea ma le au ulaula e le afaina ai.

Faʻateʻa laufanua ma o latou lava lima 11990_7
Faʻateʻa laufanua ma o latou lava lima 11990_8
Faʻateʻa laufanua ma o latou lava lima 11990_9
Faʻateʻa laufanua ma o latou lava lima 11990_10
Faʻateʻa laufanua ma o latou lava lima 11990_11
Faʻateʻa laufanua ma o latou lava lima 11990_12

Faʻateʻa laufanua ma o latou lava lima 11990_13

O Lyantiable Lyeanam ma le mamafa ma mamafa fola e manaʻomia le faʻatuatuaina o le lagolago, mo se faʻataʻitaʻiga, o se faʻaiuga na faia mai se koluse vaega mai le 25 × 50 mm, faʻapipiʻi i se pou mautu

Faʻateʻa laufanua ma o latou lava lima 11990_14

I luga o le Saina Lemongrass Riped e masani ona aoga fua

Faʻateʻa laufanua ma o latou lava lima 11990_15

O se ao masani o le paʻepaʻe poʻo le lanu viopatis, lea na aofia ai le poletito, art poʻo le pergola, o le a tuʻuina atu i le fale o le fale faʻafiafia.

Faʻateʻa laufanua ma o latou lava lima 11990_16

Teine teine ​​i le muamua tausaga talu ona tulaʻi mai i tupua atoa, o lona taimi lava na faʻateleina ai le tuputupu aʻe o le faʻatupulaia. Leiloa mafai ona oʻo i le 20 m le umi. O le laau e le mautonu malosi ma paolo, ae o le eleele e taugofie ma i le taumafanafana e manaʻomia ai le tele o alavai

Faʻateʻa laufanua ma o latou lava lima 11990_17

I le togalaʻau mamanu mo le masini o le ola paolo o loʻo i ai mai le Lian, o le lattice puipui (choprars, orgolas ma tagata

Faʻateʻa laufanua ma o latou lava lima 11990_18

Virgin Villation e maua ai le mafiafia o le paolo i le taumafanafana ma le masani ai matagofie i le pa'ū, pe a fai o lona lapopoa-moli laʻau

  • Fale Ola mai Lat: Fetuunaiga faigofie i le fausiaina ma faʻataʻitaʻiga o le ae musuia oe

Faitau atili