Mai le masani i luga o le laa: togalaau o le vale

Anonim

Fuafuaina se poloka lata mai i le vaitau o le afio mai i le vaitau, ua ou gauai atu i le Gendy Yodycpe masani, o mea taʻitasi e mafai ona suia lau togalaʻau

Mai le masani i luga o le laa: togalaau o le vale 12135_1

Fuafuaina se poloka lata mai i le vaitau o le afio mai i le vaitau, ua ou gauai atu i le Gendy Yodycpe masani, o mea taʻitasi e mafai ona suia lau togalaʻau

Shion masani faiga e fesoʻotaʻi tele uma i tulaga o le lalolagi, ma nofoaga tutotonu o laufanua e faigofie ona o loʻo iai ni mea totino a le tagata faʻatau. O le togalaʻau e aofia ai le ola ile natura, ae ia avea ma suiga masani, o le a manaʻomia suiga o le lalolagi atoa. Ua lava ia i ai i isi pe tolu niniga manatu, ma o le a pei o le a fou auala. Ma mafai ona e fuafuaina suiga nei.

O a manatu o loʻo sauniaina i tatou e le faʻaaliga o le togavao?

Potu lanumeamata O lona uiga o le leai o ni tuaoi i le va o le teritori o le esetete ma totonu o le fale o le atunuu. O le togalaau lilo o le togalaau o le "fale i fafo", lea e le tatau ona momoli mai i le faamafanafanaga o le faamafanafanaga. O lea, eseʻese tulaga ese mo le auala lava e tasi aʻo faʻavao le potu i le fale mautotogi, ma faʻafoʻi le faitotoʻa atoa i totonu o le potu aʻoga tele, filifili le "Constanting". "O le loloto", e masani ona auauna le Atua ola i laau, ma "e fai ma tupuga masani, e tatau ona puipuia mai i faatosinaga.

Mai le masani i luga o le laa: togalaau o le vale
tasi
Mai le masani i luga o le laa: togalaau o le vale
2.
Mai le masani i luga o le laa: togalaau o le vale
3.
Mai le masani i luga o le laa: togalaau o le vale
fa
Mai le masani i luga o le laa: togalaau o le vale
lima
Mai le masani i luga o le laa: togalaau o le vale
6.

1, 2. O le togalaʻau togalaau e aofia ai le tele o le maualuga.

3-5. Aganuu - o le uiga o le "natura" togalaau.

6. "Laʻu potu lanumeamata" - vaega o le faʻatoʻaga '- vaega o totonu ", o lea latou te manaʻomia ona tuʻuina atu i luga o le faʻavae lava e tasi i totonu o le atunuʻu.

Vao ma teuteu totoga . I le tumutumu o faiga - o le igoa o le togalaʻau masani, lea e leʻi tupu ai le paʻu ma e le sili ona lelei o aganuu, ae o fugalaʻau ma 'au ma fualaʻau. O le teastroriti o le aiga e pei ona gaosia le tulimanu o natura natura natura. Ioe, o aganuu vaomatua ua fuafua e le feteenai, ae tusa ma le fuafuaga. O nei, e mafai ona faʻatupuina foliga sili ona manaia, o lea e le mafai ai ona tosina mai i le poto o laʻau. Aisea e taulaʻi ai le mea e tupu ai i lanu vao ma 'au? Muamua, o le teena o le faʻateleina o le sili atu ona lelei avanoa mo le tusia o se "ata" o le togalaʻau ma, e faʻapena foi, ile faʻatinoina ole tele o manatu muamua. Ma lona lua, o le mea tau onapo nei o le ola e iloa ai le faʻaititia o le le tumau ma tau tau tupe mo le tausiaina o se togalaau.

O "natura natura" lanu i se tulaga faapitoa o le mutia. Ioe, o le mea moni, e le mataina, a ua latou manuia. " Faʻafetai i le Universal "Foliga Vaaia", e faʻatagaina le faʻaaogaina o soʻo se mea, i soo se faʻasologa. O lea, o togalaau o cereals i aso nei loto i alpine foliga ata! E mafai ona fai mai o le togalaʻau o le cerevine o se uluaʻi fugalaʻau, ua na o le le faia o lanu. Mo ia, o se toʻatele o ceayals e valavala i le maualuga, o le ituaiga o Kurtin, o loʻo otooto mai ai le tele o mea e manaʻomia. E manaʻomia le gaoi o faʻatasiga tutusa ma fugalaʻau tutusa e pei o fugalaʻau i luga o le fugalaʻau, mulimulitaʻi i tulafono faʻavae o laufanua laufanua. Mo se togalaau, e manaʻomia le filifilia o se matala ma le lelei, e sili atu le la. O laʻau ua totoina io latou ie pupuni latalata le tasi i le isi, aʻo latou le o faavaivaia e le o ni maa poʻo ni mea teuteu vaega.

Manatu o se faapitoa

Ole togalaʻau masani e le mafai ona tupu i luga o le "scratch", ae mafaufau i mea moni ma taimi manaʻoga. O tagata faʻatau e lelava i le masani ai "luma" nofoaga, o loʻo iai mea uma "- O loʻo i ai lava o faitotoʻa o loʻo manaʻomia, ma i latou e faigofie ona tausi. Ua uma ona atagia mai i tulaga fou le manaʻoga mo aganuu faapitoa: Sales Hits e le matagofie laʻau, ae le o le seasea o fualaʻau, le poto ma "teuteu, ma cererou. O nisi o tagata na ona amata ona o loʻo iai ni togalaʻau o se sooga-ea-ea faʻavaivaia - e tatau ona fai mai e sili ona latou matagofie. E i ai le tele o tulaga masani i lenei vaitau, ma e mafai ona e filifilia i taimi uma o le "alu" se faʻatoʻaga.

Nina Drobyshyva, Dandrologist

Faanoanoaga faanoanoa - O le uluaʻi faʻavae o le faʻatulagaina o le upega tafailagi ma ona itu taʻitasi. E taua le matauina ai e le tutusa le faʻaogaina o laufanua maʻoti ma efatia, o se tasi lea o vaega o le togalaau a le togalaau. O le mea taua i totonu o le tele-tulaga: ituaiga uma o vaitaʻele, e aofia ai ma le tele o sauaga, sitepu, tuufaatasiga o puipui, nofoaga faʻapitoa e mafai ona faia faʻaletino: Afai e leai se mafanafana, o lona uiga e tatau ona e sau i luga. Ia, a i ai le Tiarimagescescesgitity o loʻo i ai i luga o le malili, ona aliali mai lea o le togalaʻau faʻasa saʻo ", pe a uma le faʻaleleia atili.

Mai le masani i luga o le laa: togalaau o le vale
7.
Mai le masani i luga o le laa: togalaau o le vale
valu
Mai le masani i luga o le laa: togalaau o le vale
iva
Mai le masani i luga o le laa: togalaau o le vale
10
Mai le masani i luga o le laa: togalaau o le vale
sefulu ma le tasi
Mai le masani i luga o le laa: togalaau o le vale
12
Mai le masani i luga o le laa: togalaau o le vale
13

7-9. O mea e mafai ona maua e le au fana.

10. O mea teuteu teuteu o se tasi o laau sili ona lelei.

11. I le "Green Garden" Aganuu i se mea e tupu ma teuteuga ai.

12. Ava manogi o aluga.

13. Vai e le oʻo mai i fafo atu o le tele o vaitau.

Eseesega ituaiga ma mea. I faiga masani - faʻatusatusa i faʻaaliga uma. O lea, e mafai ona tuʻufaʻatasia laʻau ma le maualuga-tekonolosi steel ma graget oloa - mo le tuputupu aʻe o fugalaʻau ma vailaʻau o loʻo ogatasi ma se leo uʻamea o Victoriation. O le isi filifiliga o se tulaga mo faʻafiafiaga ma le pa mai le pala ua pipiʻi, e mafai ona e faʻamalosia roses ma le tele o aganuu. O le manatu ese o le togalaʻau o le a mafai ona fausiaina, faʻaaogaina naʻo le mea e tasi, ae faʻapea ni meaʻai eseese, fai mai maa faʻalenatura, magamau, maamoʻo. Seʻi ma le isi, e mafai ona outou filifilia ni laau ma le taua, e feteʻenaʻi ma foliga maualuga i foliga, foliga maualuga, lanu, lanu .D. Ae o le a tatau ona e mafaufau i o latou tuʻufaʻatasiga i laufanua Alualu i Luma Alualu i luma i aganuu, ma le sikoa.

Lima na faia i lau togalaau

Soʻo se taulima e tatau ona saʻo "ulufale i totonu o le togalaau. O lona uiga, mo elemene taʻitasi, e te manaʻomia le filifilia o se nofoaga e manumalo ai, ona faʻaopopo lea o fugalaʻau, ma ata faʻapitoa, o le autu "e tutusa ma le mataupu autu. O le a suia le mea moni togalaau faapipiiina. Ulu o manatu mo le togalaʻau o le mea taua e le tatau ona tausisi i stereotypes. O lea, e le gata i le ato tele, aseta poʻo se vaʻa e toso ai, a foi foi, ma se nofoa masani a le pepe.

Auiliiliga ma mea taulima E taua tele, aua latou faia le togalaʻau faigofie tele. O le toʻatele o tagata e na o le a mafai ona galue o se tagata mamanu, teuteuina o se atunuʻu nofoaga ma elemene na faia e elemene. E le o se mea na tupu ai le taʻiala faʻataʻitaʻi ua avea ma tusiata ma le koramate, o loʻo taʻua ai le amio agai i le togalaau. O le mea lea, o loʻo utiuti i le ata o fuainumera eseese, faʻatuai, o laufanua laufanua ma mea tusia. I totonu o mea sili ona lelei o le vaitau o le vaitau - sundial, maa otootoga, faʻapea foi ma le faʻaaogaina o mea na mafai ona latou manavaina ai le ola fou e ala i le teuteuina o le ola fou e ala i le faʻamalosia o le ola fou e ala i le faʻamalosia o le ola fou e ala i le teuteuina o le ola fou e ala i le faʻamalosia o le ola fou e ala i le teuteuina o le ola fou e ala i le teuteuina o le ola fou e ala i le teuteuina o le ola fou e ala i le teuteuina o le ola fou e ala i le teuteuina o le ola fou e ala i le teuteuina o le ola fou e ala i le teuteuina o le ola fou e ala i le teuteuina o le ola fou e ala i le teuteuina o le ola fou e ala i le faasalaga. Punaoa sefe e aofia ai i le togalaau. O le mea moni o le taʻavale o taʻavale, mea faigaluega, ipu ma isi mea e mafai ona tautua e fai ai ni mea e fai ai se mea muamua.

Failauga togalaau Ou te talitonu o se malologa o se tamai togalaau. Fualaʻau ma Fualaʻau Tupuʻaga ma o latou lava lima - O le mea lea ua taʻua i aso nei o se tau moni. Ioe, e tatau i le togaaloga ona aulelei, e le tutusa lelei. O lona sui (pe faʻaopopo) e mafai ona avea ma o le manaia o le fale.

"Green togalaau". I le faaiuga - e le lanu malamalama, ae o le teuteuga o le mea. Lenei e le gata i le vao, ae e uiga foi i teuteuga fa faiga toto. O tagata o loʻo ofo mai e taʻalo ma foliga o Gauvage, o ona foliga ma otootoga o le palealii o laʻau i totonu o se vaega faʻapitoa. Gardens mai tagata teuteu teuteu e talafeagai, lea i totonu o le tasi togalaau e totoina, mo se faʻataʻitaʻiga, talimalo o ese eseese. O lē faʻaaogaina e le naʻo ni laʻau taʻutaʻua, ae o laʻau foʻi ma tama laiti. O le isi itu tau o le vaitau ua avea ai ma-igoa lanumeamata lanumeamata - geomoricrically teuteuina laau ma togavao.

O mea taua e fiafia i ai le teuteuga o le togalaʻau o le vaitau lea o luki, tupua, pelargoium, plum, apu, apu ma honeyuckle. Moni laufanua faʻavae faʻataʻitaʻiga - Mediterranean, Saina, Art ma Kraft, faʻapea foi ma le sitaili o le taʻutaʻua

Vai i le togalaau E le o afio mai i fafo atu o le faʻavae, e tele le ituaiga o sui ua suia. O se aga masani i le ata nofoaga mo le ta mautu o vailaau ma fai i luga o le vai. I le taimi lava lea e tasi, o le Pond sa tatau ona tele ma loloto. O tagata foi o le atunuʻu nofoaga o loʻo i ai le manaʻo i le paga o le malo.

Vaivai togalaau. O le asō, o meaafale ua lauiloa mo le togalaau - malu. Muamua o mea uma, e aunoa ma oe, pu mati ma faguigs, e talafeagai le pepelo. Ioe, e faia i latou i ni faʻapitoa mea talafeagai mo le faʻaaogaina i totonu o le tatala ea. O le manuia filifiliga o se wicwer meafale ma liligi lemu ma aluga. Foliga foliga, e pei o meaafale o fale aiga.

Tausiga faapitoa

Ua tele laʻau taua, ae faʻapena foi i latou o seleselega e le faʻailoaina a latou mea lilo. Ma o laʻau faʻatasi e le fiafia e suia le faʻatulagaina i luga o itu o le lalolagi. O lea la, e manaʻomia le toʻeleʻia o loʻo latou i le pasa, i le itu tutusa lea na latou i ai i le vasega pepe. O le mea lea e tatau ai ona nonoa le faʻatau o se laʻau i se lipine, fai atu, i le itu i matu o le itu. Ma pe a tulaueleele i le itu i matu, o le "North" Laau poʻo Shrub e tatau ona faʻapipiʻi i le itu i luga o le togafiti. E le fefefe e le fefe. A o nisi oi latou, aemaise o le clicc, juniper ma talavou teu, aua le tatalaina le taumalulu matagofie le la ma le matagi mago. Ae le o le taimi e tasi, e le o ese atu le laʻau, pei o le "mu". O le mea lea, i le taumalulu latou te manaʻomia fale puipui i le tulaga o ufiufi mai le lotrasil ma tipi mai le pito i lalo.

Faitau atili