Fausiaina semi-uma oloa

Anonim

Fale e le faʻatauaina o loia taua o le fausiaina o mea e leʻi maeʻa, o loʻo faʻaalia mai mo ni mafuaʻaga eseese. O a ni faʻafitauli e tulaʻi mai pe a lesitala, inisiua ma faʻatau o ia "oloa semi-semi-?

Fausiaina semi-uma oloa 12365_1

Fale e le faʻatauaina o loia taua o le fausiaina o mea e leʻi maeʻa, o loʻo faʻaalia mai mo ni mafuaʻaga eseese. O a ni faʻafitauli e tulaʻi mai pe a lesitala, inisiua ma faʻatau o ia "oloa semi-semi-?

Fausiaina semi-uma oloa

Aofia ai i le maketi o fale o le atunuʻu poʻo le fale, e tusa ai ma fuainumera numera, e matua masani lava - tasi pe lua o fuaiupu uma e sefulu. E masani ona latou foliga mai e manuia. Ae e le tatau ona faavaveina - E i ai o tatou mailei iinei.

Na matou fausia ma le le uma ...

Fausiaina - umi, taugata ma masani ona fesoʻotaʻi ma le faiga o lamatiaga. A o leʻi oʻo i lona iʻuga, o le fale e fai ma sui o se tagata tusitusi, o se seti o fale. E leai se faʻauiga faʻa-tulafono faʻamatalaina mai le sini o le fausiaina e leʻi maeʻa. O le mea moni, o loʻo i luga o se faʻailoga o le laueleele o se vaega fanua fuafuaina, o le fau o loʻo faʻamaloloina (tele ona o le leai o se mea, le mafai. O sea mea e tele ona iai ni foliga, aemaise lava e le tatau ona avea ma mataupu o le Konekarate o le taimi nei o le taulaga. Afai o le faiga o le fausiaina e faʻamaonia pea (mo se faʻataʻitaʻiga, e leʻi faʻatagaina), o le a le mafai ona lesitala i lona umiaina o esega. O le na ia filifili e faʻatau atu se fale e leʻi maeʻa o le a tatau ona faʻamutaina le konekarate. A faʻapea e leʻi tuʻuina atu se avanoa faapena, e agavaʻa le konekarate, e agavaʻa le Kovana e faʻaaoga fua.

O lea ona o le le mautonu o le tulafono le mautinoa a le mea e ono tulai mai pe a le o le fale o le laupapa o se mea moni o fanua, pe lautele foi o se fafie o le fanua. O lea, i le manatu o le "latalata atu" sili ona taua, o se sootaga e le gata i le lalolagi, e faʻapena ona ala mai ia o loʻo mai ia tulaga o sea fesoʻotaʻiga. Afai o le 'upega tafaʻilagi o loʻo iai le fale van (i le atunuʻu) i luga o le faʻavae faʻavae, lea e mafai ona faʻaliliuina atu i le isi teritori, e le o latalata mai.

O mafuaaga mo le taofia o fausiaina? Ioe, aemaise pe a faʻatau le faʻatauina. O le tasi mea pe a fai e le i faʻatagaina e tagata ona pule lo latou malosi pe suia tulaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, na matou filifili e siitia atu se isi aʻai, faatau se isi taupulepulega poʻo le faʻatau atu o tupe mo se pepa fau fale (e tupu soo). E mafai ona suʻesuʻe le fale i lalo o se faʻaiuga o se mala faʻalenatura (fai mai, lologa). Tele taimi uma, o le tagata faʻatau, ma le tagata faʻatau o ia filifiliga pe a fai o le fausiaina o le tau o le tau ma le tekinoina o tulaga o fale). Ae o mafuaʻaga o le faʻatau atu o isi: Pe na le toe faʻatusa le galuega lea e fausia ai le fale o loʻo fausia ai le fale. Afai e naʻo le pau le la fanau na fanau mai, aʻo le fale o tamaiti e le i saunia, masalo le taua tele mo se tagata faʻatau. Ae afai o le faʻafitauli o le fale e leʻi maeʻa nofoia le tele o le upega tafailagi ma e le mafai ona savali i ai, o faigata e mafai pe a faʻatau atu na le atoatoa. Ua taunuu se tulaga, ua toe maua le fale, ae ua matua tele naua mea sese. I le alofa, iloiloina o le faʻatauga e faʻatau, ae aoga ona e aʻoaʻo mafuaaga o le faʻatauga o le faʻatau atu o le le maeʻa.

Afai o le mafuaʻaga o le le atoatoa o le fausiaina o le tuʻuina atu lea o le tulaga faaletulafono, e mafai ona faʻatau atu pe mautotogi, ia faʻaaogaina o se mataupu o le totogi mo se galuega). E mafai foi ona (ma tatau) inisiua le puipuia mai i mala faalenatura ma mai le loto malie poo le le mafaufau o gaioiga tolu.

Ia faʻatau, faʻatau atu, inisiua pe faʻaaoga se fale faʻaulufale mai o se mea, e tatau ona e uia le taualumaga o le setete resitala o aia tatau i ai.

Tulaga fou

I le puleaina o le mea na le uma o le fausiaina e tatau ona resitaraina, a leai e le mafai ona faia ni feuiaiga ma ia. O le "Omi-uma oloa" e mafai ona lesitala i totonu o le United State Region of Astory Desictics Of.

E tusa ai ma le feterale tulafono "i le Setete o aia tatau o aia tatau i mea totino ma feuiaiga ma ia" e lesitala ai le umiaina o le aoga o le fausiaina, o pepa nei e tatau ai:

  • Tusi Faamaonia o le umiaina o le fanua fanua o lo o tu ai le mea faamauina;
  • Afai e le umiaina le togafiti - pepa, e tusa ma mea e te faʻaaogaina (faʻataʻitaʻiga, o se lisi lisi maliega, faʻatau atu o le pulega o le lotoifale i le faʻasoaina o le fanua. O le D.);
  • Falepuipui FUAFUAGA, afai e manaʻomia le mauaina (mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te fausia se fale e le o se siosiomaga o le fale puipui faʻataʻitaʻi);
  • Mamanuina ma pepa faatatau mo le mea atoa;
  • O loʻo iai tusitusiga o loʻo iai le faʻamatalaga o le mea e leʻi maeʻa fausia (latou te manaʻomia ina ia mafai ai ona iloa faʻailoga o le fale o loʻo faʻataʻuina).

    O lea, o pepa talafeagai uma e feoaʻi i le resitalaina. I le mavae ai, o le faʻalapotopotoga lea e maua i luga o le faʻavae o se pepa o loʻo i ai se faʻamatalaga o le mafuaʻaga o le fausia o mea e leʻi faia i le fausiaina o lenei faʻamaumauga. Lenei ua faia ina ia faʻateʻaina le red aofia ai le resitalaina o fale mafuta o fale, faʻapea foi ma nofoaga faʻatino e iai taulaga ma tulafono ma faʻavasegaina o loʻo solia. I le faʻaopopoga i le faʻatulagaina o le lesitala, o ana avega uma e faʻavae ai lava i faʻaiuga uma (mo faʻataʻitaʻiga, mokesi pulega, redūla, talu ai o le mea o le i ai o le tautoga.

    E masani lava, o tagata e le tagi o loʻo le uma ona fofoʻi e le toe foʻi mai. O le mafuaʻaga mo lenei, o se tulafono, o se manaʻo e sefe ma e le totogia le lafoga fanua. Ioe, e leai se tasi na te mafaia ona lesitala oe i le auala faʻatulagaina e leʻi sauni i le fale. Peitai, o le a le mafai lava ona faatulaga le resitalaina o tagata nofoia i totonu o se meli se "limi-landun oloa".

    Afai e toe faʻaauau le fausaga pe a uma le lesitala o le aia tatau o le umiaina, i luga o le faʻavae o le fou faʻapitoa tusitusiga tusi o le tagata resitala o le pule o le pule o le pule e faia suiga. I le taimi nei, e le mafai e le mataupu ona taofi lona iai, ma o le mea ua maeʻa ona noatia i le setete faamauina.

    Le a le le fiafia - o nisi mea o loʻo i ai i se mea totino i luga o se vaega o fanua, o le a le mafai ona faʻagaioi e aunoa ma le faʻailoga tagata i lona nofoaga. E le mafai foʻi ona avea ma mataupu o le konekarate o loʻo i ai nei o le faʻapotopotoga.

    Inisiua o le le fiafia

    O le fausiaina e masani ona fesoʻotaʻi ma se lamatiaga. O le mea lea, e leai se isi auala sili e puipuia ai au tupe nai lo le mautinoa o se nofoaga fausiaina. Tele tagata inisiua ua sauni e faʻaiʻu se maliega i soʻo se tulaga - mai le tuʻuina atu o le fale fale ae leʻi fausia le fale (seia oʻo i le taimi mulimuli mo le lelei o galuega).

    A faʻaiʻu faʻaiuga o le fauina o se maliega ma faʻapipiʻiina, e mafai ona inisiua lē gata i le sini o le fausiaina e leʻi faia muamua lava, ae o mea nei:

  • faapipiia mea;
  • O le meatotino o loʻo i luga o le fausaga nofoaga ma e auai i le konekarate;
  • mea faigaluega;
  • O fale le tumau ma isi mea e fau ai faleoloa
  • Mea o loʻo tusia i le teuina i fafo atu o le fau fale.

    O le vaega aʻoaʻoina o le inisiua inisiua e pei o tulaga masani (afi, pa uila na lavea, o le paʻu e lavea ai, o mea faʻalenatura, e le tusa ai ma mea faʻa-natura , fatu le eleele, o lo o lologa lolofimo, paʻu pe faʻaleagaina mea o loʻo fausiaina, vaiita manatu o le poloketi). E mafai foʻi ona faʻamaonia le noataga tau a le konekarate i luma o vaega tolu ma le maeʻa o tiute. I le mea na tupu, o le toe faʻaleleia e faʻatatau i mea na mafua mai i le oti poʻo le faʻaleagaina o le mea na mafua ai le faʻatinoina o le fausiaina o loʻo faia i le faʻatinoina .

    I le iuga, pe a oʻo le faʻaiuga o se konekarate inisiua, e manaʻomia le maitauina i le aofaʻi inisiua. Masani lava, pe a le soona iloiloina se sini o le fausiaina fausiaina, o le aofaʻi inisiua ua faʻavaeina i le aofaʻi o le poloketi (fuafuaina) tau o le fale, ma i le taimi o lo latou tau taua.

    Ina ia maua se tusi faʻamaonia o le setete resitalaina o le fale "semi-ie", e manaʻomia o le fanua o loʻo fuafuaina mo le fausiaina o fale

    Matou te faʻatau "semi-maeʻa oloa"

    Fausiaina semi-uma oloa

    Afai o le a e mauaina se mea o le fausiaina e leʻi maeʻa o le fausiaina, e taua le vaʻai i le mafaufau o isi mea. Muamua lava, e manaʻomia le faʻamaoni ma le faʻatatauina o le faʻatauga. O le mea moni, o le tau o le fale- "semi-uma oloa" e maualalo ifo nai lo le atoa (o le eseesega i le tau o le mulimuli ma fausia i le 70%, e tusa ma le 40%). Ae afai na tutu latalata e aunoa ma le taualuga mo ni nai aso mo ni nai tausaga, ua tele se tau le taugofie e mafai ona ave e toe fausia. O lea, o tagata atinae fai mai o le piliki e aunoa ma le puipuiga ua faʻaumatia i le saoasaoa o lima laina i le tausaga. E mafai lava ona iloiloina le mea e leʻi maeʻa o le fausiaina e valaʻaulia se tagata faʻapitoa - o se tagata galue o le tagata atiaʻe. Lenei o le a aloese mai le faʻatauina o se fale ma le "faʻasao" - nanaina faʻafitauli o ituaiga eseese o ituaiga eseese.

    E aoga foi fuafua le poloketi a le fale pe a le faʻatagaina se manatu e maua ai se manatu pe faʻapefea ona. Le iloa le mafuaʻaga mo le faʻatau atu. Afai e iai faʻafitauli i le fausiaina, ona o le tagata muamua na musu e aumai i le iʻuga, e mafai ona e mauaina se atoatoa amio moni i uta.

    Ua ou faalogo i le tau o le le aoga. O le tau e aofia ai le tau o se taupulepulegatufua, fesoʻotaʻiga, fau mea ma galuega e faʻatinoina i le taimi o le faʻatau. O le tagata faʻatau e tatau ona faʻaititia le tau pe a fai o le tagata faʻatau e le gata se fale, ae faʻapea foi le auina atu i fafo ma le lafoaia o otaota fausia.

    Ina ua maeʻa le konekarate mo le faʻatau atu o se mea o le le atoatoa le fausia o faigata faʻapitoa, e masani ona le tupu. E taua le amanaia o mea nei:

  • I totonu o le konekarate o le faʻatau, e manaʻomia le faʻailoaina o le autu uiga o le fale- "semi-uma oloa" (aofia ai ma le nofoaga o le fanua) o le mea lea e tatau ona taʻua e mafai ai ;
  • Mo le mataupu o le konekarate e faʻamanino uma tonu, o le pepa e mafai ona faʻapipiʻi i le tulaga faʻapitoa o le fale. Ina ia faia lea mea, e tatau ona e valaauliaina se sui o Biti, o le a faia se faʻamatalaga faʻamatalaga;
  • Afai e tau le latalata i le ua lisiina atu, ae le o le faigaluega, e tatau ona e faia ni faʻauiga se lua - e tuʻuina atu se faʻamoemoe e totogi uma le fausia.

    Faʻamaumauga, matou te matauina o le faʻatauina o se fale e leʻi maeʻa e ono matua aoga pe afai o loʻo faʻatulagaina uma pepa, e leai se iʻuga i pulega i le lotoifale ma fesoʻotaʻiga. Le faʻaeteete siaki siaki ma feutagaiga a tagata atamamai i le fanua o le a fesoasoani ia te oe e faʻatau se "semi-faʻauma" fale o au miti.

  • Faitau atili