Faalilolilo ma manino

Anonim

O galuega na o le fausiaina o le fale ma toe faʻaleleia o fale mautotogi, pulea i latou lelei, toso luga ma sainia se gaioiga o le suʻega o galuega natia

Faalilolilo ma manino 12504_1

Faalilolilo ma manino

Faalilolilo ma manino
Gaioiga o le asiasia o galuega lilo

I le faʻagasologa o le fauina, Toe faʻaleleia poʻo le toe faʻaleleia o galuega tauave e masani ona faʻatino, o iʻuga o le ua le taufaitaʻu i le faʻatulagaina, o loʻo latou faʻapipiʻiina le eletise. Ae le o se mea e iloa uma e tagata le taua o le aveeseina o tagata i le amataga o le taimi ma faʻasaʻoina i se vaega faʻatonutonuina.

O galuega lilo e tatau ona iloiloina i ni mafuaaga talafeagai e lua. E faamautinoaina le saogalemu o i latou oe o nonofo i totonu o le fale. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a fai o se 'au fausiaina i se tulaga fou masini i se fale' Toe faʻafetaia le fausiaina o lona faʻamalosia, ae o isi a le aiga i le fale e mafai ona tigaina. O gaioiga o le taliaina o galuega lilo o galuega o le a avea ma sili atu laau mo oe i le mea faʻalavelave na faʻalavelave mai, fai mai, faʻatasi ai ma faʻamatalaga masani. Mafaufau faapea o lou fale mautotogi na gagau le paipa, toe faaputu i le taimi e toe fausia ai. Ae a faʻapea ona faʻaaoga e sui o auaunaga aoga i se tasi taimi ma talia foi nei galuega, e matua faigata ona tuʻusaunoa i lau konekarate (ma le mea moni - ia e tauia mo le tau o tuaoi.

O se tasi o ia faʻatatauina setete o le Mufphy o loʻo taʻua: "Leai se mea ma e le totogia i totonu o le nofoaga e gata ai ma i totonu o le faʻatatau." Afai e te le manaʻo e siaki i totonu o lau oe lava poto masani, tausi le poloketi ma faʻagaioi tupe ma le fauina, e le aunoa pulea lelei le alualu i luma o galuega uma.

O le a le mea o nana?

Tatou tagofia poʻo le a le galuega ua natia. O faiga uma e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua: gaosia masani i le taimi o le fausiaina mai le scratch ma faia i le taimi toe faaleleia pe faauma uma. E le o mea lilo uma e mafai e se tagata ona siaki o ia lava: Mo se faʻataʻitaʻiga, ulufale i le fale mautotogi i totonu o le taulaga o maualuga, e le mafai ona iloiloina le lelei o le faʻamalosi o le faʻavae. Ae i le na te fausia se fale o le atunuu, e mafai lava ona aliali mai na malamalamaaga.

O le galue i le fausiaina o se fale o loʻo faia vave ona o le tele o faʻamatalaga masani, ma o latou iʻuga o le a faʻaauau pea mai mata. E aofia ai:

  • O loʻo matou lisiina galuega lilo e masani ona faia i le taimi o le toe faʻaleleia:

  • O gaioiga o le taliaina o galuega lilo e tatau ona tuʻufaʻatasia i taimi uma aʻo leʻi maeʻa le auala mulimuli mai " E tatau ona faʻamaonia e faʻailoga a sui o le fausiaina (o nisi taimi ma poloketi) faʻapotopotoga faʻapea foi ma le tagata faʻatau poʻo lona sui. Afai e manaʻomia, o tagata o itu auai e mafai ona valaʻauina tagata atamamai ma tagata faigaluega o tagata faigaluega faʻapitoa

    Taliaina galuega

    Na ia avatu i le galuega a le konekarate (o le matai o se palota poʻo se tagata o loʻo auai ai), ae e mafai ona e fai atu ma le tagata faigaluega lava na faʻatau mai. O le saini a le tagata konekarate sui o se ituaiga o inisiua i tulaga o se faʻalavelave faʻafuaseʻi i se toe faʻafouina poʻo se fou fausia fale. I le vaega a itu faamasinoga i le talimalo galuega, o le tagata faʻatau poʻo lona sui e mafai ona tautala. Afai e te manatu e te maua se tulaga lelei o le malamalama i lenei itu, e mafai ona e tutoʻatasi tutoatasi. Lagona le saoloto e faʻaaoga mea faigaluega faufauga (mo se faʻataʻitaʻiga, o se tulaga poʻo se tulaga poʻo se isi itu), o le a le umi e te iloa ai pe o le a le umi o puipui.

    Ae masalo ua e masalosalo pe o le lava le tomai na te taliaina e talia ai, mo se faataʻitaʻiga, o se faavae na lolofi ai. I lea tulaga, e ono mafai ai ona valaʻau se tagata tutoʻatasi (sui o le tusiata fale, puletaofia poʻo le malosi o le malosi). O le auai o se sui o se fale ma le faʻagaioiga faʻalapotopotoga poʻo kamupani pulega o le a le taofia. E mafai ona e ulufale i se maliega ma le aufaigaluega o le fuaina o le fuataga faʻapitoa, tatou fai pe a fai o galuega e fesoʻotaʻi ma le faʻatulagaina o le eleele eleele).

    O se sui filifilia o le a fesoasoani e faigaluega ma afai e te le o iai (mo se faʻataʻitaʻiga, matou te o ai i le malaga pisinisi). Ae o lea e tatau ai ona ia mauaina le mana talafeagai a loia mai ia te oe.

    E tatau ona e pulea le uiga o galuega pei o gaioiga - O le tulafono muamua auro lea o soo se toe faaleleia. O le aga o le taliaina o galuega lilo sa faia lava ae leʻi faia le toe faʻaleleia o gaioiga ma gaioiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, na e aʻoaʻoina se konekarate faʻalapotopotoga e fetuunai se masini eletise ma faʻatupu ai fale laupepa e nana. E manaʻomia le faia o le ituaiga muamua galuega ina ua maeʻa lapisi o loʻo masaa uma o le a faʻamatuʻu i luga o puipui ma pito i luga ma o le a faʻapipiʻi i totonu.

    O le tagata faʻatau e tatau ona mafuta ma le for e faia ai se fuafuaga o gaosiga ma le taliaina o le galuega, o se tuʻufaʻatasia vaega o le konekarate. Ile a lea, e mafai ai ona e valaauliaina tagata tafasese i luma atu pe malilie faatasi ai ma le kamupani pulega i le aso o le asiasia o le galuega.

    Ina ia mautinoa le puleaina atoatoa, o le a manaia i aso uma e asiasi i le mea, ae le mafai masani. O le ae fesoasoani i le galuega log. O le aleaga e tatau ona taitaiina i aso uma. Manaʻomia le ariodier e lipotia mai i aso uma e uiga i le alualu i luma o le laina (poʻo luga o le initaneti). Afai e iai se solomuli mai le Faamatalaga, e tatau ona faʻaalia ai le mafuaʻaga pe aisea na tupu ai lenei mea. Mo se Taʻitaʻiga, o le Tuai I le Vaega o Mea Faiva o se mafuaʻaga lelei, faʻafefea lea pe a fai o se tasi o tagata le agipeʻa e le i aoga, e ono le mafai ona maua mai faʻasalaga.

    Fai galuega sili i totonu o le potu, ua uma ona aveʻesea lapisi - o se satelible o soʻo se toe faaleleia, ma mea faigaluega ma meafaigaluega o fua oa latou galuega. A leai, o le a le mafai ona e iloiloina le lelei o e faia ai.

    Atoa Tulafono

    O le Tulafono e aofia ai i kopi e lua: tasi tumau i le tagata faʻatau, o le lona lua e mai le konekarate. E tatau ona aofia ai faamatalaga nei:

  • Afai e faʻatagaina ni fesuiaiga mai le poloketi, e manaʻomia le manatu i le gaioiga, ma suiga o le poloketi: oe le aufaigaluega, le puleaina o pulega, faʻatonutonu le aulotu, puleaina pulega. O loʻo faʻapipiʻiina foi pepa faʻamaonia i le gaioiga o taliaina. Matou te ofoina atu ia te oe se faiga lata mai o se gaioiga.

    O le tusia o se gaioiga o le taliaina o le natia galuega e matua matuia lava. A uma mea uma, pe a uma ona maeʻa le fausiaina poʻo le toe faʻaleleia, o lenei pepa aloaia ua faʻamaonia ai le lelei o le latou faʻatinoina ma mulimulitaʻi i le Snufime, E manaʻomia le tuʻuina atu o se komisi taliaina. E aofia ai tagata e nafa ma le faʻagaioiga o fale ma fale (aemaise lava pe a fai e te faia se tele-faʻatupega). Afai e le o tuuina atu i ai se gaioiga faapena i lenei tiute, o loʻo iai le aia tatau atoa e manaʻomia ai ua faia e le faʻalumaina faʻaiuga o faʻaiuga o nei galuega.

    Ina ia mafai ona maua le faʻaletonu pe a faʻamuta le galuega e tuʻuina atu i le totogiina o totogi o konekarate, ma le vaega o loʻo faʻaalia pe a maeʻa ona uma. O le a laveaʻiina oe mai le taimi leiloa ma faʻaopopo tupe faʻaalu.

  • Faitau atili