Koluma nofoa

Anonim

O le a le koluma? Filifiliga mo le teuteuina o kolosi a le 'auvae o loʻo i totonu o le potu malolo, potumoe, o le tama faletaele, i le ogatotonu o le potu avanoa

Koluma nofoa 13054_1

Koluma nofoa
Architect A. Weizman ata E. Lucia

O le ata tusiata o le tusiata na tupu i Eleni anamua i Viv.don., - Archotype o le aganuu Europa, o le a le fiafia o le seneturi o le seneturi o le Tupu. E masani ona ia taofia lona aoga ma tumau i aso nei. O le mea lilo o lenei le mautonu ata i le ofoofogia o le olaga e faavae i luga o le matematika fuafuaina. O le tele o vaega autu e matua faatatau lava i le tasi ma le isi. O le amataga mo mea uma fuafuaina o le lautele o le koluma

Koluma nofoa
O le faʻasologa masani o loʻo aofia ai se faʻailoga (1), koluma (2) ma attublem (3)
Koluma nofoa
O le fausaga o le koluma o faʻavae (1), ogalaau, poʻo le rod, poʻo le tino, koluma (2), capitel (3)

O fale mautotogi e leai se totogi e le mafai ona sili atu le manaia ma le lautele nai lo fale masani. Ae mo lenei "saolotoga" e i ai faʻafitauli, ma le saʻo le faia o koluma: tele, le talafeagai, le talafeagai. O le galuega faatino o: O le koluma e mafai ona liliu i se ata po o se pa puipui poʻo se pa puipui poʻo se mea e sili, faʻaopopo se isi, faʻapipiʻi, - mo symmetry. I le premmetry

O le koluma e ufiufi i le teuteu teuteu teuteu. O loʻo maeʻa galuega e le naʻo ni tagata agavaa e fausia, ae o tagata moni o loʻo avea ma teuteuga ma faʻaaoga faʻapitoa. Ua opoina tusiata ma le muamua o le vaega ma faʻaaoga auala faigata e faʻaaoga ai vaega eseese. O le lanu lanu o loʻo fausia mai i le tele o vaega: o le pito i lalo o le ata o loʻo fofoina i luga o pito i luga. Faʻafetai i le lanu auro, o lenei koluma foliga sili ona atamai ma vave tosina mai le mafaufau. Faʻaofi na faia i le enamel metotia, faʻapipiʻi teisi o paopa auro, a o le fausaga, na liua i totonu o se mea faitino, e atili ai foʻi ona tamaoaiga.

tasi. O le faʻavae ma pulou o le koluma na faia faigofie e mafai ai ona e faʻalavelaveina mai i le tulaga matagofie o le ogalaau.

2. O le pou o loʻo faʻaalia ai le fufuluina o lamepa na fausia i le taualuga.

3. O le PAN VODTS - o se auala sili ona lelei e tuʻuina atu ai mea teuteu. O le lelei o auro, e faigofie ona mafai ona tuʻufaʻatasia mea moni ma isi lanu.

Faamatala le tusitala o le poloketi

I loʻu manatu, le sone pito i luma, i ai avanoa e maua ai ma faʻatulaga ni paʻaga manaia o le Aumaia, e tatau ona mataala. Na ou manaʻo e faʻateleina le nofoaga o le potu, o lea na faʻapipiʻi ai le ogalaau pe a uma ona faʻatagaina le faamaoniga talafeagai. O le iʻuga na toe fausia i totonu o le sone pito i luma na avea ma se vaega malosi o le 'auʻaunaga a le kapeteni (lapoa 70m). Sa manaʻomia i se taimi e ulufale ai i totonu i totonu poʻo le le faʻatonuina o le iai o lenei pou. Muamua, na latou taumafai e fai le fausaga o le faʻavae o le le mautonu: O le koluma na valiina i le tutusa o le pigerale begerac lanu (okos, vali ata), pei o pa. Ae o le iʻuga na le faʻataunuʻuina manatu. Ile aluga o tafaoga, na matou filifili e aua neʻi natiaina le laiga lagolago, ae i se mea ese nei, faʻamamafa le i ai o le koluma, ma liliu ai se tala faʻavae.

Tusiata kira hemmanva

Koluma nofoa
Koluma nofoa
Koluma nofoa
Le tuʻufaʻatasiga o auro ma le tele o vaitusi i luga o le koluma e faʻasino i le ata o le gustav orta. WoVswist tusiata ata atiaʻe mai geometric mamanu. Na alofa Aon i le mea na tipiina ai le auro.
Koluma nofoa

Vaivai susulu

I totonu o le potumoe, o le koluma kalama e latalata i le puipui pito i fafo, toetoe a latalata i ai. E tatau ona taʻutino atu o le faʻanoanoa a le fale o leoleo mamoe ma tufuga ma tusi le ata o loʻo i ai se tulaga leai se aoga. O le mamanu e matua tele lava lea e mafai ona faigofie ona ave ai le tipiina o sima, e aunoa ma le amio ai ma se vaega taua o le nofoaga fanau. O le koluma e fiafia i se mea e le mafai ona fatuina se symmetric tufuga i ai se ituaiga o le sili ona aoga.

VOTOGUG Architect Kaira Shemmanv na filifili e faʻaaoga le lava faʻamatalaga, na faʻaaogaina lelei i totonu o le potu malolo, ae aua le nanaina le pou, ae teuteu ai. O lea, o le lotogatasi o le palasitika gagana o le totonu atoa ua ausia.

Peitaʻi, i le fesoʻotaʻiga vavalalata, o le teuteuga mamanu foliga foliga mai e le malamalama ma fiafia, pei o le solo. E le tosina mai ai faʻapitoa e taʻuamiotonuina i totonu o le potumoe, lea e tatau ona faʻatulaga le vataʻiga e tatau ona iai, mafua ai le lagona o le filemu. Na mafai ona mauaina, lafoai le lanu enamel e faaofi i luga o le fiafia i le ata.

I le tulaga o le koluma o loʻo i ai i le aafia ai i mea ma se faigofie, masani lava. Ma le mea mulimuli, o le koluma e le o faʻamamaina e se faʻatonuga, pei ona faia i totonu o le potu malolo, o le mea autu o le faʻamamafa ai le malosi o le teuteuga.

tasi. O le koluma o se vaega "fesoʻotaʻi" i le puipui i tua ma i le itu tauagavale, lea na mafai ai ona faʻamaninoina se paʻu papala, o loʻo tautau mai ai le stowas.

2. Niche ma le toese na fua mai i le baguete. I totonu o loʻo ufiufi i le faʻapipiʻi o le sipisi ma se mamanu i le ituaiga o le toe faia o tagata suʻesuʻe. Vaʻai le nich o loʻo faʻaaogaina le mafuaʻaga e tasi e pei o le teuteuina o le koluma.

3. Exquisite lanu lanu gumaut: auro i le kolone ma le enaena-boogundy lint o tamaitusi.

Koluma nofoa
Koluma nofoa
I totonu o le potumoe, o le tusiata na toe faʻaaogaina se sili atu le malosi-vaega masini teuteu, ae e le loloto ma eseese i le potu malolo.
Koluma nofoa

I luga o pou e lua

Muamua, i le Matai faletaele e na o le tasi le koluma - Carrier. Alexander Lognov ma Astastasas Adesan tatau ona faia lenei koluma le mautonu i se tamai nofoaga. O le iʻuga, le lelei o le symmetry na faʻaopoopoina lona lua, maʻa. Latou te le mafai ona faʻataʻitaʻia tusitala o le poloketi, e leʻi taumafai e nana pe avetaʻavale, faʻamalosia ona o le lautele faigofie o faʻavae ma le faʻaupuga lanumoana i le pito i luga ma lalo ifo o laina i le pito i luga. O lenei o mamanu e aofia ai ma le mata monikaki foliga foliga le masani ai auiliiliga o le matagofie teuteuga.

tasi. Ina ia mafai ona fausia i totonu o se tamai potu, le lagona o le manatu ma loloto, i le va o koluma na tuuina mai ai le tusi a le tusitala ma se ata faʻataʻitaʻiina o le gondolin.

2. O le tagata e ona e fiafia e fai le taele, ma o lona taimi e filifili ai se tasi o le sili ona faʻapitoa faʻataʻitaʻiga - Madonna (Balteco, estonia), ma le herdromages ma le herdromagesage ma le herdromagesage ma le toto vai malamalama.

3. O loʻo faʻavae le ipu loloto e koluma ma faʻapipiʻi i luga o le podium ma lautele laasaga. O le aʻea o latou o le a faʻamanatu ai i le faʻavae o le au faʻapologaina.

Faamatala se tasi o tusitala o le poloketi

O le faletaele e pule ai le aoga o le matagofie o vali. O puipui e faʻapipiʻi i le lanumoana ma mumu mosuc asazza (Italia). Lenei e ofoofogia ma i le taimi lava e tasi, o le tuʻufaʻatasia o lanu a le Peraimeri e fuafuaina e le talimalo. O le pupula o Mose ma le fiafia ma le auro auro o loʻo atagia i le paʻepaʻe paʻepaʻe. Mo le fola ma le faʻaloʻo, e filifilia mea ma malamalama pupula mata, lea e mafai ai ona tuleia le avanoa e le gata i totonu, ae o lea foi. Ua teuteu foi e le potu le asuka vaega o le galuega a le tusitala ma le solo solo faaemuina o le vaipuna.

Demigner Astastia Matunang

Koluma nofoa
Koluma nofoa

Ova le Ova

O le pule o le fale mautotogi na manaʻo e faʻaavanoaina se avanoa lautele e aunoa ma se vaega. O nofoaga vaʻaia (43m2), tufatufa mo le potu malolo, 'aiga ma le tamamaka potu ma umukuka, tolu fausaga e tolu, ma le tasi oi latou ua toeitiiti atoa le ogatotonu o le potu avanoa. O le mataupu na faigata i le "le mautonu" foliga o le koluma, o le vaega o le o le ogatasi o le faasologa. Na filifili e faʻaaoga o se auala o le mimilo.

O tusitala o le poloketi ua faamatalaina

Talu ai o le potu o loʻo vaaia lelei mai itu eseese, sa manaʻomia le vaʻai totoʻa i lamepa mo se tasi tutoʻatasi. O le laʻei faataamilo o le salone (arelliano turso, Italia) ma se lapoa o le 80cm na mamanuina e "tutoʻatasi" o loʻo iai le potu avanoa. Mo le potu 'ai, na filifilia se moli mai le lauiloa lauiloa o Filipoina Cocatarizes de Lucataric (Flos, Italia) - Le Pepa o lona tulaga. O Avot Bar Tu i luga, tuueseeseina le potu malolo ma le potu 'ai, manaomia tulaga loloto. E le gata i lea, sa manaʻomia le sailia o se faʻataʻitaʻiga o loʻo tuʻufaʻatasia ma nei lamepa. Mo lenei, o le ofoofogia crystal chilices o le Designer Leonardo de Carlo Wipwight Wit.

O tagata mamanuina elena Smoytanan, Elena Synkoova

Koluma nofoa
Koluma nofoa
O le lanu uliuli o Corrian, o loʻo feagai ma le countertop, faʻamamafa ona foliga, toe teʻena i le soloi i se valuina o le matagofie o le laulau, teuteuina ma vene e uiga ese.
Koluma nofoa

Poloaiga i le seneturi, po o le a le koluma?

Koluma nofoa
Architect A. Weazman ata E. Luccolong - O se mea e faigofie i le taimi e le liliu i se faʻasologa o le faʻatulagaina mai le lagolago masani. O le tulaʻi mai le Atua na muamua na tupu muamua i Eleni anamua. Fesuiaiga o vaega uma e i ai lona igoa. Ma, o le faʻatonuga e faia ai se faʻasalalau vaʻai, koluma ma saunturetments. Uma le tolu, i le itu, e vaevaeina foi i ni vaega. Faaalu i lalo o le pito i luga o le nofoa o loo malolo. O le pito i luga e teuteuina i se cornice. O le koluma lava e aofia ai se faavae, o le toʻotoʻo (poʻo le ogalaau) ma tusitusiga. Tusa lava pe o le toʻotone i le taimi muamua foliga foliga mai o le taumatau maamane, aua le talitonu i o matou mata. Aua le talitonu ma e te ofo ai le poto o Eleni anamua, na matua maalea le mataala ma malamalamaaga. Na latou maitauina: o le koluma na foliga mai e matua mafiafia, e mulimuli i le nofoaga saʻo (i le tulaga 1/3 o le maualuga) e faia ai le mafiafia, le le atoatoa o le manatu o tagata. O le koluma na faalagolago i le faalauiloa, ma o le tetee lava ia. O loʻo aofia ai foʻi ni vaega taua e tolu o le tolu o vaega: archite, frize ma le malosi. Tusiata utupoto, taoto i luga o pou. Primar o lenei ata o lenei elefane o le elemene ma laupapa laupapa. Taufetuli vaega o le tagata areto; E mafai ona ufiufi i lipine pe, i le isi itu, leai se paso. O le faatulagaga o le poloaiga e matua faigata tele, e ui lava e naʻo le pau le mea na afaina ai le tele o faʻavae. O le leai o se elemene i lo tatou taimi ua faamatalaina e le faitaulaga o le tusiata, ma i totonu o le tusiga, faʻapitoa e le ituaiga poloaiga. E toatolu i laua: Docs, Ionasia ma le papapui. I le taimi muamua, o le itumalo na tutulu ai le sili sili ona taualuga ma faigofie lava. Sa taua o ia "tane". E foliga malosi le tala a le loia, ua le malosi ona o le mafiafia o le toʻotoʻo. E le o se mea fuafua, o le flaize e lamolemole. O le pulou e aofia ai "aluga" (Echin) ma le mafiafia sikuea ipu (Abacus). Savali i luga o le Masise sikuea, ua ou mafaufau pea i le Gric Loluma o le fale ma le vanimonimo. Aesy alu i le fale o Pashkov, e mafai ona e vaai i se mea ionic. Uionliab Tobs - Air, Slimmer, alofa tunoa. Ia aʻoaʻo i latou i foliga o le puʻeina, o le fea pepa e lua voriral-spil curls. O le tolu ata muamua ma afua mai i le Bionic. O lana faʻaseʻe e fai ma le malosi ma le matagofie-vaneina o le laʻau o le amea. O le koluma maualuga ua tipiina e fagufagu (Grooves), o le atoa frize o ufiufi i couvings.

Koluma nofoa
Ata 1.
Koluma nofoa
Ata 2.
Koluma nofoa
Ata 3.

1. Doric Power o le sili lea ona faigata ma manino o le tolu o poloaiga. E faigofie ona aʻoaʻoina e uiga i tusitusiga faigofie, o le mea iloga e iloga i le lapotopoto "aluga" - Echin (1). I luga o le Echine, o le sikuea sikuea - Abacus (2) o le malolo

2. E faigofie ma matagofie le tumau o le poloaiga. Echin ionic Capitals ua teuteuina i le lua spiral ua mimilo i itu faafeagai (voluma). O le ogalaau ua ufitia i flites

3. O le fuaiupu o le ata na tupu mai. Ua faʻamamaʻiina e le tamaoaiga o le vaneina. I luga o le laumua maualuga, o laulaau o aceata "rumbled"

Faitau atili