Le mea ma le auala e teu ai fafie (o lou fale numera 4 2006)

Anonim

Le mea ma le auala e teu ai fafie (o lou fale numera 4 2006) 13514_1

Le mea ma le auala e teu ai fafie (o lou fale numera 4 2006)

Le mea ma le auala e teu ai fafie (o lou fale numera 4 2006)
Tagi o Lane "sela"
Le mea ma le auala e teu ai fafie (o lou fale numera 4 2006)
Sorlennits- "Copna"

Le mea ma le auala e teu ai fafie (o lou fale numera 4 2006)

Le mea ma le auala e teu ai fafie (o lou fale numera 4 2006)
Fafo- "Fale"
Le mea ma le auala e teu ai fafie (o lou fale numera 4 2006)
O lenei metotia o le taʻoto o le a sefeina moli maualalo mai le susu

Le mea ma le auala e teu ai fafie (o lou fale numera 4 2006)

Le mea ma le auala e teu ai fafie (o lou fale numera 4 2006)
O Birch Barks o loʻo afifi i Sipaniolo, fetaomi o lala o le pito i luga vaega o vaalele
Le mea ma le auala e teu ai fafie (o lou fale numera 4 2006)
O laupapa laupapa o fafie e faʻatapulaʻaina i shredical racks ma faʻaolafula pa

Talu ai o le fale puipui e i ai le magalafu ma Burzhuyki ma le afi ola e sili ai le alofa e mafanafana ai i aiga ma malo, e aunoa ma se puipuiga mautu. Peitaʻi, mai le fausiaina o se atigi-wood firtare poʻo se laufanua o 'au teena ma maua se isi vaifofo. O se tasi itu o pa pupuni o le fale aupito lea o loʻo iai i le teritori o le nofoaga e faʻaaogaina i lalo o le Fultinin. E ufitia i lame moli. I luga o pito o le fale ma latalata i faamalama, latou te taaseina i le tulaga o se lelei (o le isi laina o fafie ua taamilo i le tasi). Faʻafetai e tautau i luga o latou, o le matagofie o le taualuga e puipuia mai i timuga. O lenei metotia e mafai ai ona e ausia ni sini se lua: fai e aunoa ma se fausaga eseese mo le teuina o fafie ma teuteu lelei le puipui o le tasi o le lotoā.

Afai o le mutia o loʻo sili atu nai lo le mafai ona ofi "i lalo o le taualuga o loʻu fale", o le a e faia se apa po o se fusi-paepae-wootnits. Capoiy mafai ona momoli atu i soo se mea i le upega tafailagi, ae o le swed e le tatau ona latalata atu i le tasi mita i le tuaoi o tuaoi tuaoi (tusa ma le tulafono o le tulafono o le 'au fausiaina "). O le fesili e sili atu - o se parn po o capnoy, e tatau ona filifili tagata uma latou lava. E foliga mai e sili atu le sili atu le sili atu o le masoga. O le a iai se tagata o se tasi o se auala e maua ai i se auala e tasi latou te faia ai se tasi i le fale.

Ina ia mafai ona mago, fusuaga e tatau ona tuua le 1 tausaga pe i fafo, pe i totonu o se potu lelei lelei. Mo le isi mataupu, o lo latou le atuatulalo paʻu paʻu i 25%, ma i le lona lua - e oʻo i le 15%. (O le le fiafia o le lalagaina fou o le afi afi o 50%.)

O fea lava na teuina e le afi afi, e tatau ona latou usuina i se fanua. Faatulaga i auala eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, e uiga i le puipui o loʻo tiʻetiʻe e fa faufaʻavae e taofi lamepa i itu uma e lua. Ia o le pito i lalo o laina o le masonry o le ua faʻapipiʻi, o piliki, maa poʻo le vlagos o loʻo tuʻu i lalo. Firewood e tatau ona avea ma laptop ma i pito i fafo ina ia mafai ai ona sosolo lamepa. Faʻamalieina, faʻatapulaʻa lamepa, e le tatau ona tauʻape i lalo o lo latou faʻamalosi, i le mamao lea o le tasi i le isi, paso apamemea.

Ava o le isi auala e faatulaga ai se lunite. E lua laina o poloka poloka o loʻo faʻatulaga i luga o le mamao o le 650mm mai le tasi ma le isi, o laupapa mafiafia i luga o le 2m o loʻo tuʻuina i luga o latou. Tapulaa fafie o loʻo faʻataʻapeʻapeina fata e tapunia i le eleele. Mo le malosi, ua faʻamalosia i latou ma pine, o loʻo faʻavae i luga o siteki. E masani lava ona ave i ai se malae mautu, ua tuu le fusuaga i totonu o le "sela".

O le faia o lenei mea, o auala liua e fafagaina ai e tu i le itu taumatau. O le faigamalaga ua siitia pea seia oʻo i luga o laina pito i lalo o loʻo i lalo o le pato poʻo le taualuga. O le uluaʻi metotia o le taotoga o le manneys - "faaputuga". Lolomiina tuʻufaʻatasia tutoʻatasi o le tunusi e mafai ona ave mo le vaomago. O loʻo iai mea i ai a latou laititi, faʻafetai i lea o le vai tafe i lalo. Pei o "faaputuga" ma māmā i foliga o fale ma le mimiti pe lalagaina i totonu o puipui. Faʻafetai i le maea o ia fausaga, faʻapipiʻi i tulafono uma o le taualuga, ua tumu le fusuaga mai le timu ma le kiona. O loʻo tuu i totonu o le lio i luga o laina i luga o le mataupu o le paʻu, ma le faʻatauvaʻa o le pito i lalo mulimuli ane i le pito i lalo.

Afai e faʻatulaga le paionia i se mea tatala ma e leai se palepao, e ufiufi i mea e mafai ona puipuia ai le masoa mai le alatoto o le susu mai le susu poʻo le paʻu. Ae e leai se mea o iai, i soo se mataupu, e le mafai ona "afifi" ma se ata tifaga palasitika meafaigaluega, ona o le ea avanoa e manaʻomia mo le matutu.

Ina ia aua neʻi ofuina ni tagata pepelo i totonu o le fale ma oona (alofa i lenei tamaʻi mea, e mafai ona e feagai ai ma le faʻaupuga poʻo ni ofu faʻapitoa " Manusi. E le gata i le faʻatauaina o le fusuʻaga afi (O loʻo tele naua pei o le OAl'lba o le a mafai ona ave naʻo le faʻaluaina, ae ia e tausia le afi afi i le taimi o le afi. O fafie na faia mai le vine, o pou laupapa ma isi mea. Fafine ($ 100) poʻo le apamemea e teuteuina i le faʻamau ($ 50) foliga manaia tele. O le filifilia o se laʻau, e le tatau ona e iloa le tofi o le aiga, ona o nei elemene e lua e tatau ona faʻatinoina le tasi ma le autasi.

Firewood Firewood toe foi mai

E sili atu lona selesele ia gaoi ia Novema - Tesema ma vave lava, e oʻo foʻi i luma o le teuina, vaeluaina. O le sili le mafiafia o le fafie o fafie 6-10 cm, o le umi e le tatau ona sili atu i le 30-40 cm. Umi ata mai ituaiga tetele laupapa e ese a cicsuracs. O le vevela maualuga fesiitai ua mautu shorwood ('ok, hump, beech, insh, Ash, Birch, Birch, Booch, Porch, Pork, Pork, Porch, apu, apu, apu, apu, apu, apu. Oi, Beech ma pati e faigata ona piki, latou te le malamalama i le taimi nei, ae latou te faia se malala umi. O le vaega o totoe o le ituaiga e faigofie ona mumu ma mumu lelei, ma o le apu laʻei ma piar e faʻaalia ai se manogi manifinifi. O le alagatatau maataua ua iai ni karita, elm, vaalele, adar ma afi. E le gata i lea, o le afi afi mai ia Chriry ma soloia malosi le asu ma le mu, ma le vale o alopefi. Laʻu Fafie Bricous Rocous (Pine ma Fir) aofia ai le tele o toe faʻaleleia ma faʻaalia le itiiti ifo le vevela. I le taimi lava e tasi, o se aofaiga tele o le soouta o le teuina i luga o le pito i totonu o le magalafu ua fausia.

Faitau atili