I le gagana lanu

Anonim

Faavae o le faatufugaga o Asbany: Mataupu Faavae o le Vaega Valivali Feteʻenaʻiga o tuʻufaʻatasiga i sitaili, faʻataʻitaʻiga masani. Foliga o le nofoaga o ukebany i totonu.

I le gagana lanu 13568_1

I le gagana lanu
"O le akban Sahtta"

Avant-Gardee, moli IKABaban aoga aoga, fausia i luga o laina malosi o le vase o vase ma bamboo stem. Fugalaʻau o le fana e taʻu atu ai ia te ia

I le gagana lanu
"O le akban Sahtta"

Autumn faatulagaga mai Kiwi o le Kiwi o le Giwi, mamago Lomus laulaau ma le le fiafia i ai

I le gagana lanu
"O le akban Sahtta"

O fua o le Persimmon ma le susulu o laulaau o Ryabina na feiloai i se isi vaega o le tautoulu. Aoga galuega malie

I le gagana lanu
OFISA OE. FORMEHA

E le i iai ni tulafono se tumau ma le lalagaina o laau. E mafai ona e faʻaogaina le manifinifi o laulaau, o palu, fualaʻau ma fugalaʻau, ae e le mafai ona mou atu

I le gagana lanu
Ata V.nepledova

Faʻavaeina o le aʻoga iknobo. O loʻo faʻatali i luga o le 'au laʻau i Kenzan

I le gagana lanu
"O le akban Sahtta"

Spring ikebana i le sitaili o Meriban. Bainer Counveb Labreves e feteʻenaʻi ma fugalaʻau fugalaʻau

I le gagana lanu
"O le akban Sahtta"
I le gagana lanu
E mafai ona galulue ma ni laau, pe a na o latou fou. Ave uso masani ona ola i le lotoā, fugalaʻau mai lau togalaʻau poʻo ni kenitia mai le malae

I le gagana lanu

I le gagana lanu

I le gagana lanu

I le gagana lanu
"IKABA IKENOO"

I le leai o se aʻoaʻoga o le aʻoga, o MyNobo tuufaatasia mea eseese ma fualaʻau, ma le faʻalavelave

I le gagana lanu
"O le akban Sahtta"

Faʻaleleia i le filifilia o se vaʻa. Faʻaaoga fagu gaogao, timuga mo susu, ato mo fualaʻau - Poʻo a lava

I le gagana lanu

I le gagana lanu

I le gagana lanu

I le gagana lanu

I le gagana lanu
"IKABA IKENOO"

Dzytuka- faiga o le fuataga fua o lagona o le tusiata

I le gagana lanu
"O le akban Sahtta"

O Aiviice Akebana o se tasi o mea fou o le aoga o le seheta. Fugalaʻau tuʻu i le tamai pamu, kameta, ipu ma atigi o nati

I le gagana lanu
"O le akban Sahtta"

Tele lala ma tuua ua vavaeeseina e se pulteur. E fesoasoani le faailoaina le natura o lanu.

I le gagana lanu
"O le akban Sahtta"

Laina, lanu ma tele - iinei o ni vaega se tolu e tolu o le aysbana e iloa

I le gagana lanu

I le gagana lanu
"O le akban Sahtta"

O loʻo faʻamalieina le faʻatulagaina o aso nei ma le tele, e mafai ona latou faʻamelo mai itu uma. Tuu i totonu o le totonuga o loʻo manaʻomia le mafaufau i le natura o le moli ma tua

I le gagana lanu
"O le akban Sahtta"

"O tuʻufaʻatasiga o le subget aʻoga e le fetaui i feoaʻiga i luga o auala. O loʻo tilotilo atu ia i latou, o le tagata vaʻa o loʻo feagai ai ma se mea e ola ai," pe a iai se lagona o le messa; o lona uiga ua e tu i luma o le galuega matagofie "

I le gagana lanu
"O le akban Sahtta"

O le mea e leʻi mafaufauina e le mafaufauina o vaʻa ma laʻau pe o fualaʻau ma le asini e ono fealofani

Masani fugalaau, o latou toafilemu

agamalu toe faʻafoʻi mea uma ia i tatou

faaitiitia le talitonuina i le lalolagi ...

Otovera Tensin. Tusi e uiga i le ti

O le lanu o lanu e fesoasoani ai i tagata ia malamalama lelei le tasi i le isi ma faʻaalia uma le matagofie o le natura, o se manifinifi ma fesuiaʻi, - Iapani master o Kalepani fai mai.

I le gagana lanu
Ata V.nepledova

O le tele o seneturi-tausaga o le faʻatulagaina o fugalaʻau i Iapani o loʻo avea ma se faʻatonutonuina o loʻo soifua mai ai sitaili faʻatasi ma le olaga atoa. Na ia faamatalaina le manatu o le matai o araisa o le faletaalo na muamua ai, le togalaau o le sa lauiloa mo le atunuu o Seseun ma sa na o le tele o ana mafaufau ma sa masani lava ona ootia o ia i lena taimi. Ae, na aliali mai i Rica i le taeao na tofia ai, ua faateʻia ai le tagata i lona iloa o fugalaʻau uma na tipiina o le potu o Tea Clocica. Na fasia uma e le Turida fugalaʻau uma o lana togalaʻau e ala i le tasi, sili ona lelei, faʻaalia lo latou matagofie. O lenei faʻataoto o loo faʻaalia ai le uiga o le faʻaupuga faʻalauiloa o le Akebana: Faʻaliliu atoa le natura o le fatu, e ala i le tasi fugalaʻau.

O le upu Iapani "Akebana" na fausia e ni onalua e lua: "Ike", o lona uiga "olaga", ma le fuga ". O la latou tuʻufaʻatasiga e masani ona faʻaliliuina o "fugalaʻau e ola ai" pe "ola fugalaʻau". O ata uma o le ICaban latalata i le mea faigata, ae na o

I le gagana lanu
"O Iketa na osofaia" mea mo le 'aina iinei e nonofo ai, fugalaʻau, ma paranesi. O tufuga na faia e tagata Iapani tusiata eseese mai le lush ma matagofie Europan Boaquets. Latou te manino ma mafai ona aofia ai i luga o laau tauagafau. O tuʻutuʻuga uma o loʻo fausia i luga o tumutumu atoatoa toetoe o le gasologa uma o faʻatoʻaga mea, o mataupu faʻavae o lona nofoaga ma le tuʻufaʻatasiga ma le foliga o le fufai. O le Makebanale e fesoasoani i lanu e taʻu ai latou, ia ausia le atoatoa, ma e oʻo lava i totonu o le faʻavae o tulafono faigata, e le mafai ona taliaina.

I le gagana lanu
Ata V.nepledova

IKEBAA o se fonotaga. Fugalaau ma lala. Laau ma ipu. Natura ma le tagata. O Iapani e talitonu o nei fonotaga taʻitasi e le faʻafuaseʻi ma ua muai fuafuaina e le malaia. Mafaufau loloto ma le mafaufau lelei i le olaga fesoasoani i le Matai e tatalaina le matagofie o le matagofie o le Myracto mafai ona faia Akbana? Soo se tasi e iloa le lagona manifinifi ma iloa o le lalelei ma iloa ai tulafono o fausaga o fualaʻau. O nei toega e le faigofie, ma e manaʻomia ona latou suesueina i latou i lalo o le taʻitaʻiga a se aʻoaʻoga o se tagata poto. O le tele o lesona iinei e le mafai ona faia, o tausaga e alu i toleniga: Akebana - o se lesona mo le gasegase. O lana tala e amata i le VIV. - Talu mai le taimi na apoapou ai Bududdism i luga o Atute Iapani, ma faatasi ma ia ma aga masani fatuina o malumalu i fugalaau. E uiga i le xiv-xv seneturi. O le Akebana na foliga mai o le ata ma vavaeeseina mai le lotu, ma le CXIviv. Na amata foi ona ia faia na o ni alii, ae foi i fafine foi. O faʻasalalauga o le faʻatulagaga e folasia mai le Matai i tamaiti aʻoga, ma poʻo le tele o mea lilo na latou tatalaina na filifilia, sili ona tumau ma onosaʻi.

O aiga ma Akesebany e masani i le taimi ua leva, ae mo le tele o tausaga o loʻo matou mauaina lala o aʻoga Iapani, lea e mafai ai e tagata ona aʻoaʻo; O lesona masani a tagata matai ia o loʻo faia pea ma faʻaalia faʻaaliga. Afai o oe e te le o sauni mo se umi ma le tiga o le lalolagi i le lalolagi o WEKAY, OrdIGA o le faʻaaogaina mai polofesa - galuega faʻapitoa i le tele o vaʻa.

I tulaga o onapo nei

I le gagana lanu
Mrs. Mitiary Yamada, peresitene o le lala o le Inisititure o IKEnobo i Rusia ma o loo saunia uma le auala ma o lona tuputupu ae o lona totoga. O le mea moni a le tagata mo le tasi o loʻo auai i le akebana - ia lagona le agaga o laʻau. O Tegana lenei e tatau ona matauina ile natura, i lona lava togalaau.

O nei aso, tele suiga i le tusiata o le usbany. O le tu masani a le faʻatatauina o faʻatulagaina o tuʻufaʻatasiga i le Niko o le Tofa o le Toconomethe maua. Ina ua maeʻa le Taua Lona Lua a le Lalolagi, Amerika ma Europa faʻalauaʻitele na o mai i fale Iapani. Sa fausia Theoy i fale maualuluga ma fale maualuluga, tamai fale mautotogi latou te i ai. O lea, sa i ai i le Tusselani TV, falelauasiga ma laulau. Foliga mai o ipu fou Lautele aganuu o le faʻaaogaina o ni laʻau i taimi eseese o le tausaga ma o loʻo maitauina pea i aso malolo. Fepuari i Iapani-masina o deffedils; I le aso o le manatua ia Aokuso, o tu eseese e faia ia Lotumia; Setema 9 - Aso Malolo Chrysathemusthousm ... mo le Tausaga Fou, Paleni Paleni, BOMBoo ma Gumsor Pass; E alagatatau mo se tuʻufaʻatasiga o le paʻepaʻe, lanumeamata ma mumu.

O vasega ICABAN e manaʻomia le tele o taimi, ma laʻau o le auala. O le mea lea, i Iapani, le galuega o fugalaʻau i aso nei e le tele o matua faigaluega. O 'aua e sau le polofesa a le aʻoga i Rusia, sa ofo ma fiafia o ia, ona e laititi laʻu vasega.

O sitaili o le akasi

I le gagana lanu
"O le akban Sahtta"

Monochrome tufuga mai lau o le flasel flax. Nei, a feutagaʻi le matagi, ma lagona le leo o lona manava i Akebania i le fausiaina o maapaʻu o le aʻoga o le fuafuaga o le faʻatulagaina o mea. E tusa lava pe e manaʻomia le polokalame faapena e manaʻomia ai ni tomai. Ae o foliga masani o ituaiga taʻitasi e mafai ona faʻamatalaina i ni nai upu. E moni, e le mafai lava ona faʻatagaina oe ona fai sau kapeota, ae ia aʻoaʻo pe iloa le malamalama i luga o galuega o matai.

O le faafeagai o le faamalieina o le faʻatonutonuina o tuʻufaʻatasiga e taoto ai mataupu o le nofoaga o le mea autu i le avanoa ma le filifiliga o le vaʻa. O lala tau le i ai e mafai ona maua mai i le lua i le iva, ae masani lava ona i ai se toatolu (ma le mekbane, latou te faailogaina le 3 (syn) Tai po o Hikae). O le paranesi, o se faatusa o le lagi, o le sili sili ona umi, ma lagona o le lalolagi o se puʻupuʻu.

I le gagana lanu
"O le akban Sahtta"

O lenei galuega o faatufugaga e mafai ona fausia ai se tagata mauoa mauoa ma le faʻaalia lagona o le malamalamaaga o le natura o le masani o stylist (faaliliuina mai le faamuamua "). O le faʻavae o le faʻavae o le faʻavae o Rickka, o se tulafono, o se pine poʻo le a le mimiti. O loʻo faʻatusa mai le lagi, ma o latou e toʻavae o valu o loʻo i ai. I le aotelega, e iva i latou i Rickka, faatasi latou te faia le lalolagi. O le sili sili ona faigata ituaiga mamanu, eti le ituaiga atoatoa o le lalolagi. O lenei faatulagaga e matua malaia fua: E i ai taimi e apo ai i le 1.5m, i le lautele, 1m. O le tele o vaega o Rickka i aso ua tuanaʻi na teuteuina i malumalu, ona o 'aʻai lea o Iapani amerika o Aristocrats. Se isi ata eseese, ua faʻaalia le matagofie matagofie o laʻau. Tele elemene i le faʻataʻitaʻiga tolu; E mafai ona i ai uma le tulaga maualuga ma le maualalo.

O le tolu vaega autu, o faʻaputuputu o ni faʻailoga lauiloa e lua ma le aumea e aofia ai aso nei. O le mataupu faavae o le lalagaina o laau i totonu

I le gagana lanu
Ata V.nepledova

O le tomai o WEKAB na matua manino, e ala i le tasi fugalaʻau o loʻo faʻaalia ai le matagofie o le natura atoa o le natura atoa o le tuʻufaʻatasia o le maualuga (o fugalaʻau o le a paʻu i ai tuu i se vase. Ae o nei filemu ma le le mafai ona iloa. O le vaʻa o loʻo filifilia maualuga, ma le faʻaʻi o le faʻaʻi. O le sitaili o Heather e faʻaalia ai le matagofie o le laina o le lala poʻo fugalaʻau. Mobarn - faʻatulagaina o ni ituaiga o lanu i se lautele lautele vase. O laau e le popole ai i pa o le vaa, ae o aʻe saʻo mai le vai. E leai se totogi o le faʻatulagaga, ua oʻo foi i le tele o lanu. O le tufuga e masani ona faʻatautaia le mama o loʻo faʻamamaina poʻo se vaitafe vaitafe, atagia i le faʻata i vai. O le galuega autu a le MoBan: faʻalauiloa le matagofie o laufanua.

O loʻo faʻalagolago i mataupu faʻavae o le faʻaalia, o tusiata o loʻo faia i le saʻolotoga. E le faʻatapulaʻaina ai matata o le filifilia o laʻau ma toto toto o le sitaili o foliga faʻamalieina, o le mea e masani ona fesoʻotaʻi ai le vai ma fualaʻau

Aoga ikininy

I Iapani, o le aso o loʻo i ai selau o aʻoga o Waibany. Le sili ona lauiloa - Ikenobo, ohara ma sundges. Mo le silia ma le sefulu tausaga, sa tatalaina ai lala o le lua o laʻua - IKEnobo ma osofaʻiga ua tatalaina mo le sefulu tausaga.

IKENOO ("HUT I LE POO") - o le ulumatua o aʻoga uma: na aliali mai i le ogatotonu o le XVV. O le aso, o loʻo taua ai foʻi le 45th Christial Master Non Syey ikenobo. O lenei aʻoga o le leoleo o le konetiki o loʻo avea ma tu ma aga masani o Whinsbany, o ana tala o le sili ona tumu. Na o le IKENOBO, o le aufaʻatau o le clack o le rickka ma o le ato o loʻo tumau pea. Ae i le taimi lava lea, o loo faaauau ai ona atiaʻe le IOOOO ma faia suiga i sitaili o loʻo i ai nei, vaeta mai e fou talu ai nei. Naʻo le saʻolotoga (ikabobo ua taʻua o le "dzyuk"), faʻatagaina e le Matai e le gata ina ia faʻaalia lona ata, ae e sili atu le le mautonu foi ma lagona.

SYEDESA ("mutia ma le masina") - O se tasi o aʻoga laiti, na amatalia i le 1927. I lalo o le tosinaga a le Avant-Gadee nei i le ata vaaia. O lona natia o le sofa o Mostaihara, o loo uo ma Helvador, Dali ma Diassor, talitonu o soo se mea e mafai ona atiaeina e tusa ma le suiga. Ua faʻatagaina e le aʻoga le matai e faaaogaina le na o ni lanu, lala ma laei e faaaoga i aso uma. Uʻamea, palasitika, tioata, pepa, polethyney, uʻamea, o loʻo faʻaaoga lava i lalo o le susu poʻo le tuai o le aiga. Tuʻu le manatu o ia: I le palasitika fetuutuunaina, i uʻamea susulu ma le malosi. Sa faʻatusatusa i le masani ai, o mea faapena o "le fealofani" ma le le mafaitaulia, ae o lo latou tuʻufaʻatasiga ma laau o onapo nei.

Vaitau ma Aso Malolo

I le gagana lanu
"O le akban Sahtta"

O laina faaonaponei o le aʻoga poto e le gata i le fale lea, a o le faʻatoʻaga - latou te faʻatumuina lava le laufanua ma lanu fou ma lagona, o lea o le a ola faʻatasi ai ma le natura ma le tagata ia lava. Tietie fugalaʻau, o le Matai e manaʻomia le fetufai i ai o ia lava lagona. I le le mautonu, na ia fatuina ai se toʻafilemu ma le fefe tele, i le fetaui lelei-matagofie, tatagi, tatagi. O talimalo o malo o le a faia se mea e le patino, ae sauni mo se asiasiga a se uo-astett, o le a faaalia atoatoa a latou tusiata.

Vaʻavaʻai i le Systic Akebana, masani ona mafai ona e vave iloa le taimi o le tausaga o le tausaga. Faailoga o le tautoto- o le mea moni, sakuutauro. Ae e faigata tele le faʻamalosia atili o aʻu i Akebana: A mavae mea uma, o laei e vave ona aliali mai, ua sauni e aumai le ola i le tupu o le nuʻu. Isvs o Sakra e fausia ni tuufaatasiga, ma i o latou

I le gagana lanu
"O le akban Sahtta"

Mobian mai le lily ma spireta i totonu o le gagana Iapani (i totonu o se ato. Aʻoga o loʻo i ai le aʻoga o loʻo i lalo ifo o le vaega o fugalaʻau o fugalaʻau fugalaʻau, ma luga o luga. I le natura! I le tautotogo faʻatulaga, lala ma ni fana ma fana paomea, paʻu ma, atonu, e toʻatele ua le toe faia ni fugalaʻau ua faʻaaoga. Aganuu mo lava laʻau, faʻataulaʻau laʻau o laʻau laʻau apricoco, plaums, o loʻo i ai, alches, chery ma quenic; Fugalaʻau, freeia, faʻaʻaisa, tuli ma peonis.

I le tautotogo, e lua aso malolo mamalu e faamanatuina i Iapani. 3Ma, i le aso o teine, i fale uma o loʻo iai se tama teine, faʻavasega i se tulaga faʻapitoa o pepe susu, laei tele. O latou na

I le gagana lanu
"IKABA IKENOO"

Fai mai Siceney Ikennobo, o le soʻo e taua tele le malamalama i "i Akbane e le o se faʻaupuga, ma o loʻo matou vaʻavaʻaia o latou ola" e tatau ona matou matamata io latou lagona " Cathbane faʻaaoga lanu piniki (fugalaʻau lala o loʻo i ai-faʻailoga o le agamalu) ma samasama (taletiine fugalaʻau) tiga. Tama e toʻalua, 5m, seti tuʻufaʻatasiga mai le Iris - O fugalaʻau nei e faʻamaoni ai i le lototele. O latou laulaʻau e tai tutusa pelu ma o latou foliga. O le mea lea, e tusa ma le Iapani, laulaau o le iiris (oi latou e faʻatusa i se tagata ma fanua) e tatau ona tuʻuina atu i le tagata matamata ma a latou mataʻupu, ma le matataʻaʻi. Taulotoga o le taumafanafana ma le tele. I aofaiga tetele o fanua, laufanua ma fugalaʻau ma fugalaʻau ua faʻaaogaina, faʻapea foi ma le tele o le gagana Eleni. Autumon- O le taimi o le lanu pupula o le lau, o le taimi o Chrysthouthums ma se ato o le la susulu, o fualaau aina ma fua. Pe a fai o soʻoga e faia i le maple, o tulafono o le natura e faʻatatau i le paluga maualuga e mumu, o le averesi e samasama, e lanumeamata lanumeamata. I le amataga o le tautoulu, i le aso o le faamemelo i le masina (Iapani, o se aso malolo a le atunuu!), Ma ona otootoga o mautotogi. Mulimuli ane, taumalulu mea - E leai lala o laʻau o le cckedreen laau, muamua o pao uma.

Mamanuina o le akasi

I le gagana lanu
Ata v.nepledovaspassae luga o Akebana, o le Matai, o loʻo faia faʻatasi ma le natura. E amata uma ile suʻesuʻega vavalalata o le laʻau faʻatoʻaga mea. O nei fugalaʻau ma lala ua filifilia, o le mea sili ona faʻaalia manino ai le amio i lenei pepa. O le faʻatulagaina o le vaega o le ARRA na aveese ai isi vaega o le laʻau, e sili atu le manino ma faʻaalia manino ai le alofa, o le matagofie o le pupula o le afu poʻo le paʻu.

O le sitaili filifilia e fuafua uma le vaega autu o tuʻufaʻatasiga o le tuʻufaʻatasia, o le umi ma le faʻamalosia o lala, o le malosi o le faʻatumuina o avanoa, le fua o le vaʻa ma le lanu o le ipu. Afai e maualalo le vase ma lautele, e i ai masini faʻapitoa mo le faʻapipiʻiina o fugalaʻau-kenzane (uʻamea faʻapipiʻi ma ni nila). E mafai ona i ai le eseʻese ituaiga (taamilosaga, ova, faʻatamala) ma lapoʻa. O lala e tuu i le va o le Longzan's foos po o le mafanafana ia latou. Vesey Vacas ma le asini lakapi e le faalagolago i le pito o le vaʻa ma Calyan e le faʻaaogaina. Galulue ma Seleke Stems, e masani ona faʻaaogaina uaea, e fesoasoani e lagolago ai pe punou i se auala manaia.

O nisi taimi o IKEBANA mafai ona ola naʻo le itula (faʻatulagaga mai ipomey), o nisi taimi i ni nai itula (tuʻufaʻatasiga o loʻo o mai ma le vaiaso. "O tagata e fiafia" e manaʻomia le tausiga. Fafie Stems (Lilac, Viburnum) o loʻo muamua vaevaeina ma tuʻu i vai vevela. Afai e iai ni ituaiga ma tagata talimalo i Akiban (hypadasmosm, Calla), latou te mautinoa e faʻatumu i le vai. O loʻo suia laʻau o mea fou, o le mea lea e tatau ona faʻavasega atoa ai le Oscabane. O le vai i le vaʻa vaʻalele tatau pea ona faʻafouina; Ina ia faʻalautele le ola o le tipiina lanu, faʻailoga faʻapitoa o loʻo faʻaaogaina.

Olaga i totonu

I le gagana lanu
"O le akban Sahtta"

O se vale ese o loʻo faia o le uʻamea uʻamea, e tutusa o se tonal mit, ma fugalaʻau ma mago luama-alofa pese. E le gata i le musika le musika e le Akebana, e le gata ile Matai i fale faitupe ma piki se vaʻa o se vaʻaiga o se foliga, lanu ma le tele i ai. E tatau lava ona ia vaʻai ma e faʻatino mea uma o le a siʻomiaina o talaʻaga - o talaʻaga, aitema o le a latalata latalata, le aotelega o totonu o loʻo malamalama.

Mo le tele o seneturi, na faia ai se aganuu e avea ai ma aʻusban i le nofoaga sili ona mafanafana ma mamalu o le fale Iapani-Niche o le tagata amio. O le tautau o le tusi o le tusi i le telefoni tusitusia poʻo le ata vali, ma i itu uma e lua e iai ni vaega mai fugalaʻau ma maa. Uma o latou i le tasi auala poʻo se isi na faʻailoa le tulaga o le natura ma le lagona o tagata e ona o le fale. IKEBana, o loʻo i ai i le Togasoga, o loʻo le amanaiaina i le lima o le tasi ma o lea ua fai mai ai ni foliga foliga ma tua. Ae ui i lea, o le fausaga fausaga o laina o aso nei e matua ese lava mai le aganuu Iapani.

I le gagana lanu
"O le akban Sahtta"

Toconoma - luma Nichhe, o loo i ai nei i le aso Iapani fale. ICABAN, na fausia mo le le amio lelei, o loʻo manino mai ai se faʻailoga foliga ma le mamao o le isi, o le a atili ai le le amanaiaina o itu uma, e sili atu le viiali atu i itu uma, e sili atu lona viiali ma le matagofie. O tuʻufaʻatasiga e tuu i potu nofomau, ma i totonu o le auala, ma e oʻo lava i fale o le fale. Aua o loʻo tulaʻi i le maualuga maualuga poʻo le tautau, e sili atu le faʻaaogaina o laʻau i le maualalo ifo. O faʻatulagaga i le laulau 'ai' ai e le tatau ona matua maualuga ma tele - o le a latou faʻalavelave i fesoʻotaʻiga. O nei mea e masani ona faʻamaloloina i le moli o le amo o le vaʻa, o le vaega autu lea o le lalelei o le pane (liana poʻo le willow branch), o lanu e laiti tele. O sea tuʻufaʻatasiga e faʻafeiloaʻi ai tagata uma i totonu o le fale ma avea ma manaʻoga o le lelei.

Le saʻo filifilia o le siosiomaga o le a ia teʻi le matagofie o le fugalaʻau ma laina, o le a faʻamalosia ai leo o nisi tamatamaʻilima, o loʻo iloga ai le tele o vaega e faʻaalia. Sipaniolo talaaga (laulau faʻapipiʻi i luga o le laulau, faʻafetaui fata poʻo fata) e sili atu le filifilia o se lanu le mautonu, ae le mafai. O le vose e mafai ona faʻapipiʻi i luga o le tulaga: o se tagata uliuli faʻapitoa poʻo le mumu-drid skud, fafie, cardboard, pepa pe soloto.

I le gagana lanu
"O le akban Sahtta"

A o le i alu i le tuʻufaʻatasia o le ukebany, talanoa mafaufau i le kukaina o laau. Mafaufau ma le faʻaeteete tautalapone ma lala, Saili le faʻataʻitaʻiga sili ona faʻaalia ma tutusa tutusa e mafai ona maua ai se eseʻesega faʻapitoa manatu i le natura o le moli. O le itu o le malamalama, malosi ma lanu tonenity - o nei mea uma e tatau ona iloiloina a o le i faia le Oscabane. Afai ua tuu i luga o le faamalama, aemaise E foliga mai i saute, o le tagata matamata o le a le maua le lanu malamalama, ae o le a mafai ona fiafia i le sauniga. O le foliga o le poto masani o loʻo aoga lea e talafeagai lea, ma faʻamamafaina se ata faʻataʻitaʻi matagofie o lala. Nai lo o lanu, e sili le faʻaaogaina o laʻau loloto o lau laʻau, boghlars o fualaʻau, o laʻau o Rishe. Akebana, faamalamalamaina e le malamalama faalenatura mai le faamalama, o le a suia ona foliga i le ao ma vaai i se isi auala i le manino o le susulu ma le ao. Afai o i ai le tele o moli moli i totonu o le fale, sosoo ai ma la latou fesoasoani e mafai ona e faʻamalosia ai le talaʻaga o le faʻavae. I le amataga, na amata ona ia apalai le alafei i tua o le pito i tua o le Oscapapa mai totonu.

I le faʻapipiʻi o Akebana i totonu, e tatau ona e manatua pea le manatu lea o le ai ai. Mai mea uma o vaega uma o le tuʻufaʻatasiga fegalegaleaiga ma le tasi ma le isi ma o le avanoa i le va o lanu e le itiiti manino lava nai lo le 'aina mea totino.

O le ofisa faatonu faafetai le peresetene o le lala o le IKENOO Cowerute i Lusia ma le Cis Solitulafono MIMBAD, o le pule o le IKEBODE O. YU. Ia avea ma mekasini Iapani "ikkybana e oso mai" ma "IKABA IKENOBO" mo le tuʻuina atu ata ata.

Faitau atili