Ma o ia, fouvale, fesili i le afa ...

Anonim

Fale Merterans: O fafo atu ma le potu malolo, faʻapipiʻi foliga, o le tau o le tau. Fautuaga amata amata Meteogologists.

Ma o ia, fouvale, fesili i le afa ... 13713_1

Ma o ia, fouvale, fesili i le afa ...

Ma o ia, fouvale, fesili i le afa ...
Karl koch.
Ma o ia, fouvale, fesili i le afa ...
Manaoga o le Sea
Ma o ia, fouvale, fesili i le afa ...
"Cluff"

Faʻaopopo atu i le mamanu ma faʻapitoa faʻapitoa, o meteorics e ese mai i le teuteuga mamanu. O le aga masani o le tuʻufaʻatasia o le fiafia ma le aoga faʻaaogaina o mea tutusa o mea

Ma o ia, fouvale, fesili i le afa ...
Manaoga o le Sea
Ma o ia, fouvale, fesili i le afa ...
Karl koch.

I aso uma o le olaga, o le a faasee meteoromona agafesootai e mataituina ai le setete o le tau, saili po o le a le ituaiga auala po o le vevela fale, mamafa

Ma o ia, fouvale, fesili i le afa ...

Ma o ia, fouvale, fesili i le afa ...
Karl koch.

Faapitoa vaega o le tau o mea - "mo le faʻatoʻaga ma le faʻatoʻaga". E mafai uma ona faigata ma taugata tau masini ma le faigofie tele, pei o timuga, o loʻo mafai ai ona e faitauina le aofaʻi o timuga

Ma o ia, fouvale, fesili i le afa ...
O le faʻavae o toetoe o le pei o le numera numera o loʻo aofia ai itula, o le uati uati, kalena
Ma o ia, fouvale, fesili i le afa ...
Oregon saienitisi

Fale o le fale mo le fale mo meteorological divix- tau o le tau

Ma o ia, fouvale, fesili i le afa ...
Manaoga o le Sea
Ma o ia, fouvale, fesili i le afa ...
I le mamanu o Souvenir masini e masani ona fetaui ma le marine
Ma o ia, fouvale, fesili i le afa ...
Oregon saienitisi

O le nofoaga o le par898hg o le tau o le tau ua fuafuaina e galue uma i fafo ma totonu. Vallechychi mai AA faaseeina masini, o le numera o le faʻasolitulafono o le faʻamalologa mafai ona fesilaʻi mai i le nofoaga e aunoa ma le fefe e faʻalavelave ai le masini

Ma o ia, fouvale, fesili i le afa ...
I le Wos888n-K Faʻataʻitaʻiga (Oregon Saiesi saiepetisi), o le tau o le tau o loʻo faʻaalia i le faiga o le ata o le animation poʻo laufanua ma laufanua "
Ma o ia, fouvale, fesili i le afa ...
Oregon saienitisi

Nofoaga tulaga o le Standesions e faatusatusa i taga

Ma o ia, fouvale, fesili i le afa ...
Mea fai mea fai mea.

Anemometers ua faʻapipiʻiina i luga o le fetuutuunai taualuga poʻo le itulau pito i luga

Ma o ia, fouvale, fesili i le afa ...
Sensors ma le malosi malosi o loʻo faʻaaogaina i le tele o faʻailoga o le tau
Ma o ia, fouvale, fesili i le afa ...
O le susu susu susu ma le vevela

E toaitiiti tagata e faʻatusatusa i le tina-natura i tulaga o le numera ma le lelei o le "mea e ofo ai", faʻaalia ai le coutata. Iiovka chekhovsky "mataupu" o le a le sefe iinei. Tau lava e uiga i le faʻamalosia o isumu o le a fesoasoani latou te aloese mai ai. Pei ona latou fai mai ai, o ai o loo lapataia, ua faaauupegaina.

I aso anamua, na iloa lelei e tagata le malamalama lelei i le gagana o le natura, o le faʻaolorati "i totonu o le tau o le tau. O le le malamalama o le taulaga o taulaga e masani ona malamalama i ai i foliga o le ao, aua o amioga a le goto ifo o manu, aua o loo i ai le nofoaga o le la. Peitaʻi, o vaʻaiga o le tau, e faʻatatau i le sili o faʻasaienisi lumisaroa, e le o soʻo se mea i le taimi nei meafaigaluega i taimi nei. I mea uma, na latou aofia ai mo lautele nofoaga (mo faʻataʻitaʻiga moscowa poʻo Moscow Region), ma "i luga o le nofoaga" e ono iai le tau "o le tau. E le o se mea e ofo ai e fiafia tagata e maua a latou lava faiā le tau o le tau.

Mo le mea e i ai le ausmomesters ma barometers, masalo iloa mea uma. Le masani ona masani hygrometers - masini e iloa ai le sund heady. O mea e mafai ona faʻaauupegaina ai nofoaga o le tau o le aiga i le Anemometers e iloa ai le saoasaoa (malosi) o le matagi ma le itu, o isi masini. O le a matou talanoa e uiga i nei mea uma i aso nei.

Falemai o se talafeagai talafeagai

I le taimi muamua, o le a matou faia sina tamaʻi "lipea o le amataga o Meteorologists." O le tau o le tau o le tau o loʻo faia ai le lua o galuega taua. Muamua, logoina se tagata e uiga i le tulaga o iai nei o le tau. Lona lua, o le fesoasoani e tosina mai i le iʻuga o suiga vaʻaia o suiga i le tulaga o le siosiomaga o le tau. O le galuega lona lua e sili atu faigata. O le foʻiaʻi, e manaʻomia le tuʻia ma le faʻataʻitaʻiina o faitauga o le faitau e tele masini, pei o le tagata faapaupama, o le heromometer. E sili atu lona faigata tele ona tosina mai i luga auala auala ma umi o le tau. Mo lenei, o le komepiuta o loʻo faʻaalia ai gaioiga tetele a le lautele o le tele o gaioiga, lea e manaʻomia ai le tele o faʻamaumauga na maua mai le tasi le isi, ma le faʻaaogaina o ni tiute mamafa.

O le tele o masini ua tatalaina uma i le "numera" ma i totonu o le masini ("Analog) lomiga o le fasiotia. Analog ma numera tekonolosi maua latou lava vailaau. Mo le isi tulaga, o le inisinia ua faamatalaina i le faigofie ma le talitonuina. Aiga Analolog "Ormometers" aoga $ 0.5-2 e salalau. Faʻataʻitaʻiga Windows o le Sormometers ma se faʻafaigofie faʻapitoa e faʻafaigofie ai a latou oloa faʻapipiʻi, o le gaosiga o kamupani "stroper) O le O. Faʻatasi ai ma masini taʻitasi, e gaosia e le au fai mea e gaosia ai, barometers ma tagata aʻoga ma uati, tuʻu faʻatasi i se tulaga masani. O se vaega faʻapitoa o Analog meterans o ni mea alofa.

Aua le le mautonu Celsius ma Kelvin!

O le fua o le vevela o le vevela e ese. Fahrenheit (f), celsius (c) ma Kelivin (k), e igoa i igoa o latou tagata na faia mea na maua ai le tufatufaina. O le celsius fua na vaetamaina. I le faalua manatu o le liusuavai o le aisa (0c) ma le vaipuna o le amorsphertic faʻamalosi o le 760 mm o le tikeri o le vaitau o le vaitaimi o lenei vaitaimi. Maimau, Kelvin Kelvin le Zero Man o le faʻamatalaga o le "Faʻamamaina Zero", poʻo le sili ona manaʻomia le vevela - o lona tau e fetaui ma -273 celsius. E tusa ai, 0 Celsius e tusa ma le 273k. O le faʻatauaina o tikeri i le fua o nei fua o le pipili (mo se faʻataʻitaʻiga, 100c tutusa ma le 373k). E sili atu le faigata ona feagai ma le Fahrenheit fua faaaogaina i le Iunaite Setete. E i ai le lua tikeri (0F), o le faʻafilemu o le paluga o le kiona ma o le Amomia e talafeagai ma le Flitting Prey, ma le 100 vevela o le tino o le tagata. 0 Celsius o 32 Fashrenheit, 100 Celsius - 212 Fahrenheit Lo.D. O ia "feteʻenaʻiga" taua tele e faigata ona faʻaaoga masini ma "le o le" fua.

E le gata aoga, ae e matagofie foi

O le filifilia o le aiga o Meterans, e manaʻomia le mafaufauina pe o lenei metotia ua fuafuaina mo le fafo (Street) poʻo le faʻatulagaina o potu. O le auala auala ma potu e mafai ona i ai se isi tulaga vevela. E taua tele lea mo le au faifaatoaga mo taele ma sauna e tatau ona tatalia malosi malosi. Street (Windows) Faʻatulagaina e mafai ona faʻaoʻo atu i ni isi ata tifaga i le faʻavaʻa. Tele taimi, o latou fale o loʻo faʻaogaina i puipui ma faʻapipiʻi i fao. E faigofie mo le laupapa laupapa, ae le mo le palasitika po o Aluminim. I le amataga o le mea moni, faamalama e talafeagai i velcro o talafeagai. Indoor meterans pe tautau i luga o le puipui, pe tuu i luga o le fata po o le chartertp.

Tusa tusa lava poʻo le a le ituaiga o mea faigaluega, e tatau ona e gauai atu i le faigofie o lona faʻagaioiga. Tele o loʻo aʻafia ai le faitauina o le fua. O le faʻauʻuga e le tatau ona faʻauigaina, o le faʻamamaina ma le faʻailoga manino e oʻo lava i le faʻamalama tosoina poʻo le pogisa o le ausa. E sili atu le maʻaleʻaleʻa ma isi masini tioata e sili atu ma le maʻaleʻale ma e tatau ona i ai i fafo atu o le avanoa o tamaiti. E i ai foʻi ni galuega faʻapitoa mo faʻamanatuga a tamaiti e faʻataunuʻuina mai le palasitika palasitika. Mo tapu taele ma sauna ua avanoa foi masini ma se palasitika poʻo laupapa laupapa mataupu. O se tino tutusa e le mafai ona mafanafana ma tautua le mafuaʻaga o le mu.

Analog meteorocal masini e sili ona lauiloa o ni mea alofa. O le tele o fesuiaʻiga o tagata Hermomesters, Barometers, Hygrometers "i le Communical Master (Intern Man (Univerven (Scoreland), Koarty) ma isi tagata gaosi oloa. O amioga ia e faʻatinoina mai se oak orray, Beek, Ash, Sout Fire - Foapalaʻau. O le tau o ia lagona lelei e ono ese, mai le $ 20-30 ma maualuga atu.

Fiafia i le ua taʻua o le suavai o le vase o le buoyancy, fausia e le Italia astronomer Galileo (1564-1642). O lenei masini o se atigi faʻapipiʻi faʻapipiʻi ma se suavai, totonu o le "karies" tele o le tele o lanu-lanu. O polo o se isi mea e oso ai pe a oʻo mai le vevela, ma toe foʻi mai pe a o le vai i le mermometer ua maalili. E foliga manaia tele. O Kalila ismometers e gaosia e le TFA Dostmann (Siamani), VICKE AB (Suetena), Kateli), Kid: e $ 1000-600.

Tau o le tau i le faasaienisi

O faʻasologa o numera o loʻo faʻaaogaina i totonu o le olaga i aso uma, o le mea moni, o le a le mafai ona tauva ma le saʻo o iʻuga o iʻuga na mauaina, ae na o le taugofie foi. O le sili ona taugofie faʻataʻitaʻiga o le a tau faʻatau atu i le $ 50-150. O sea, mo se faʻataʻitaʻiga, oloa o le OREGON Saienetisi Saiepi (Hong Kong), TFA Dostmann, Vicking Ab. O le masini o lenei nofoaga e le ese mai i le faigata: o le iunite autu ma le gaioiga ma le faʻaali faaopoopo mai le tasi i le tolu mamao le vevela o le vevela o le vevela, susu ma omiga.

Sili taugata ma sili ona taugata tulaga o le tau o le tau o le tau o se numera tele o taliga, faʻafetai lea o loʻo sili atu le faʻamaoni o le tau. O lea, "ogaoga" faʻataʻitaʻiga mai le Oregon Saiesi Saiesiciliciliva ma Davis Prices (USA) o loʻo faʻaogaina i le Anemomesters, Rours ma Ultraviole, Warraviolers Insurs. O loʻo faia i luga o le faavae o ni faʻamatalaga a le ATMscheric, Matagi Malosiaga, vevela, vevela, vevela, faʻamisa ai, faʻasoasoa ma le filemu. O le mea lea, o le tau o nei nofoaga e sili atu le maualuga ma aapa mai $ 1000-1500. O fafo, o soʻo se togafiti e masani ona faʻaoga e na o tagata e ona fale o fale, ae faʻapea foi ma faʻataʻitaʻiga uma, mo se faʻataʻitaʻiga, lua meafaigaluega o le faʻatoʻaga ma faʻatoʻaga.

Mai le tasi ma le isi, o nofoaga tau tau e ese le eseese e le gata i le numera o lagona ma le saʻo o le fale, ae o foliga foi o le fale ma le faʻaali, faʻapea foi ma isi o galuega faaopoopo. O le fale e masani ona i ai se tulaga faatafafa foliga. Sili atu eseesega i faʻaali faʻaali. Faʻaopopoina mo le vaʻaia o loʻo faʻaogaina ai se ituaiga o ata o ata atagia ai le natura o le tau suiga. Ia mautinoa e mautinoa aʻo leʻi faatauina e le mea e malamalama lelei uma ata.

Iloilo foi le "faitauga o" numera numera. I totonu o isi vaega e aoga e igoa i le ultraviolet storelicer e mafai ona faʻauʻuina i totonu o le pas933hg o le tau, run9-02937. O sea le aoga o le a sili ona aoga i le susulu o tagata alofa - ma lana fesoasoani, o le metotia faʻaaogaina ma faʻaalia ai le faʻaaliga o le saogalemu latalata i le la, o le suncreen tulaga o le kulimi faʻaaogaina ia i latou.

O le isi mea aoga o le avanoa lea o le fesoʻotaʻi i se tagata lava ia komipiuta - saunia, mo se faʻataʻitaʻiga, i le WMR 928 NX Modes mai le Oregon Predic ma Vievege Press. O le komepiuta e mafai ai ona e faʻafesoʻotaʻia meteorological tulaga i le masani "meteorological Network", suʻesuʻe faʻamatalaga na maua mai tuaoi ma tuʻufaʻatasia ai se tutusa saʻo.

Ma o ia, fouvale, fesili i le afa ...
Mea fai mea fai mea.

Faatasi ai ma le fesoasoani a le ultrasonic "Windscreen Winder" Windowebe "i le fanua, e mafai ona e fuafuaina le averesi matagi tele, faʻapea foi ma le tau maualalo. O le lautele o le fuaina o taimi e mai le 0.4 i le 150 maila i le itula (e mafai e le masini ona tuuina taua ma i le masani kilomita mo Europa i Europans). O tagata autu o lenei masini o tagata taaalo (Yachotmen, DALTPOPSONERS I.D.)

Ma o ia, fouvale, fesili i le afa ...
Ata R. Solomesseva

O le soifua manuia o le tagata e faʻalagolago i le microclite. Ia, o tagata sili ona manaia na lagona i le vevela o 20-26 ° i le C, Mind Sonavavity o le 45-65% ma le mamafa o le 760 mmrt. Vevela, maualalo o le mamafa o le ola afaina ai o tagata o loʻo mafatia mai faʻamaʻi fatuga, faʻateleina le susu mafai ona mafua ai se suega o le sela. Mo tagata faapena, o nofoaga tau tau e moni lava

Ma o ia, fouvale, fesili i le afa ...
Mea fai mea fai mea.

I le tau o le tau o le tau o le pro ma, o le sensor seti e faia i le faiga o le tasi poloka. Mo saʻo faʻagaioiga, o le vevela ma le le lavalava fatu o loʻo faʻaaogaina i le faʻaaogaina o le puipuiga o le puipuiga o le puipuiga o le puipuiga o le puipuiga o le fausia-i le Fan

Afai o le fale i totonu o lentors ...

O le saʻo o le meterechikov faitau e faʻalagolago saʻo i le lelei o latou lagona o latou. Faʻamolemole ia matau e faʻapea i le taulaga o le "le poto o" ogaoga "e ono mafai ona talafeagai ai nofoaga tau tau". E le manaʻomia le taulagaina i fafo o le faamalama, o le fale puipui o le fale mautotogi i le taualuga i luga o le taualuga. O le Soulley Domin e le saʻo, o nofoaga tau o le tau e ono faʻaalia manino ai faʻamatalaga sese.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le vevela vevela (ma le vaitafe auala taupulepulega) e le mafai ona tuʻuina i lalo o le aufaitau talafeagai a le la i le paolo. I soʻo se faʻafitauli, e le faʻatagaina le faʻavaeina ia latou e latalata i luga o le pulou a le vao, mo se faʻataʻitaʻiga, o le taualuga ma se laina i luma. O taualuga o fale o le tele-tino e le talafeagai, aua e i ai le malosi o le ea malulu tafe solo i fale ma o le ea ea i aso uma o le vevela tele. E sili le faʻatulagaina o se vevela o le Snarsor meteerchka. O le tamaʻi atigipusa lea (tusa 4040 sela) ma paʻepaʻe, e atagia ai le malamalama o le malamalama o le moli puipui, faʻapea foi ma le la ma le sun ma vai. Meterechka e masani ona faapipiiina i le maualuga o le 2-2.5 m mai le eleele, i se mamao mai soʻo se fale taua (o le mamao ia i latou e le tatau ona i lalo o le afi o le boot faaitiitia).

E tuu foi e tagata Barometers ma oona o le eleele i luga o le lalolagi, i le maualuga o le 2m. O le vaʻavaʻaia o le vaʻalele e tatau ona siitia i luga, e le 10-20m mai le eleele. O nei galuega o loʻo le fefe ai, o lea e fetaui lelei e faʻapipiʻi ai i luga o le tumutumu o le taualuga, pei o fola masani. Meteorologists "Mo le mama o le faʻataʻitaʻiga" faʻavaeina o le amomesters i luga o le faʻapitoa. I le taimi lava lea e tasi, o le nofoaga mo le mast o le pito sili ona matala, e aunoa ma se fale poʻo laʻau, e sili atu nai lo le mauga.

Atmoorcheric faʻamalosi faʻalagolago i luga o le maualuga i luga aʻe o le sami o loʻo faia ai le fuaina. O le mea lea, o se calibration o se Analolog Barometer e manaʻomia ae leʻi faʻaaogaina. O loʻo faʻatinoina le faʻaaogaina o se pepa faʻapipiʻi e maua i tua o le fale. Mo le faʻapipiʻi lelei o le masini, e tatau ona e faʻaogaina le faitauga a le isi barometer poʻo le tau o le tau. Ae le i aveeseina le molimau ina ia mautinoa le saʻo le saʻo, e tatau ona e tuʻituʻi ma le faʻaeteete tuʻituʻi i le tioata o le masini.

Analog Hygrometer e tatau ona siakiina le itiiti ifo ma le tasi i le tausaga. Ia faia lenei mea, e tatau ona e afifi le masini i totonu o le susu susu. Ina ua mavae sina taimi, o le Hygrometer e tatau ona faʻaalia le 94-96% Faʻamanatuga. Afai e le o le tulaga lea, o lona uiga e tatau ona fetuunai. O le fetuunaiga o loʻo faia e ala i le faʻaoʻo atu o le ipu faʻapipiʻi ipu i luga o le puipui pito i tua o fale.

O le tele o le numera o le Tiala o loʻo tuʻuina atu ma le uaealesi e leai se faʻamatalaga o le leitio i luga o leitio. E talafeagai, talu ai e le tatau ona gagau lo latou ulu o tagata e nana le mea e nana ai le tele o le uaea. E leai se mea e maua ai le uaealesi o gaioiga. - mai le 30 i le 100m. A o le a le tausiga o a latou auaunaga, e sau i le faʻamamaina o le ipu o le timu mai le faʻalavelaveina o lona lapisi (sili, i le ala e nofo ai foi mai laʻau. Postnovnason e matua le tamaoaiga, o le maa e faʻamaonia e le sili atu ma le faʻatasi i le tasi le tausaga. Ae e oʻo lava i le tasi tausaga e aʻea ai le taualuga "i luga o le asiasiga i le Anemometer" e le manaia tele. O le mea lea, i faiga faiva, e ala i le malosi o le Anemometers. O le iʻuga o le suia o le paʻu e manaʻomia naʻo nai tausaga uma. O le mea o totoe o le taimi e mafai ai ona e tuʻufaʻatasia i le suʻesuʻeina o le mea lilo o le natura ma le iʻuga o lou tau o lou tau.

Na viia e faatonu i le kamupani "Solomona Kr", "saofaga a le malo tekinolosi i Mekeri network mo le fesoasoani o Orening Orgon.

Faitau atili