Mea uma - e ala i manaoga

Anonim

Eletise eletise o se fale tumaoti. E maua ai e le tagata faʻapitoa ni tali i le sili "vevela" fesili.

Mea uma - e ala i manaoga 14141_1

Faʻafefea ona maua le malosi eletise eletise mo se vaitusi faʻaonapo nei? O a ni faʻaaliga e tatau ona tatou faʻamalieina uma o loʻo manaʻomia ai faʻamaumauga manaʻomia? O a ni mea e mafai ma tatau ona faia ina ia mafai ai ona manaʻomia le aofaʻi o le eletise, e le iʻifaaoloina i le fale? Matou te avatu tali o nei mea faigata i le fesoasoani a le tagata tomai faʻapitoa.

Faʻafefea tagata e manaʻo e fausia se fale e masani ona amata amata? Mai le filifiliga o le nofoaga o le lumanaʻi. E manino lava, ou te fia maua se malologa, ma le vaitafe, ma le fanua. Tele fai le faʻatauina o le fanua fanua, taʻitaʻia e lagona. Ma naʻo le feagai ma le faʻafitauli o fesoʻotaʻiga. O loo aliali mai o le eletise eletise i totonu o le fale e tuʻuina atu e faʻasoaina le pule faʻatagaina mai vagana ai le malamalama o le atunuʻu, ae le o se vaipoloto faʻaonapo lona aso nei. Maʻeu faafitauli e mafua mai i le mea moni e le faia e le lumanai le malosi, tapulaʻa, fausiaina o tulaga faʻapitoa "e tusa ma manatu le lelei, e mafai ona e ioe iai." O le le fiafia o tagata e ana mea sese i lenei itu ua faia, aua e tofu uma i latou ma se tau taua.

Gordiyev Tupua mana eletise

Mea uma - e ala i manaoga
O tagata tratualars o loʻo lelei i le auala sili ona mafai ona tuʻuina atu i le tele o auala pe a fesoʻotaʻi i fesoʻotaʻiga autu. E "taufefe" ma manaʻomia le tele o tautua aʻo leʻi faʻatauina se togafiti ma le fauina o se fale fou e tatau ona maua pe a latalata i le itumalo o Engine. O fesootaiga eletise o loʻo i ai iinei i le nofoaga muamua, aua e le fausia e le eletise se fale, aua le faasalaina le vai ae le faitauina le tusi.

O lenei fesili lavelave o loʻo faia se tali faigofie pe a fai e te tausia oe ma fausia se vai faʻatasi ma le aoga inisinia lagolago. I le faaopoopo atu i nofoaga o aso nei, o le maʻa lea e tasi pe lua pule malosi o le pule faamaonia, o le 68 kva, ua faʻatulaga i le pulega poʻo ni tagata atiaʻe ile 220-380v. O sea tali faʻapitoa e mafai ai ona tuʻuina atu i le 50 cttages ringing mai le 250 i le 400m2 i le 30-50kw malosi.

Tele faʻatau atu nofoaga poʻo "i le malae" poʻo ni nuʻu ua maeʻa faʻatulagaina, nuʻu, palau taulauga, ma le faʻataʻitaʻiga, e mafai ona outou fai i lau puleaga. O le a se mea o loʻo faʻagaioia ai e le menicipal poʻo le faʻalapotopotoga a le itumalo i lau itulagi. O le pule (faatonu) po o le inisinia sili o lenei faʻalapotopotoga e patino ia lava faʻamatalaga, o lea e tatau ona e faʻafesoʻotaʻia i latou (i le avanoa avanoa ma le maualuga o le malosi. E sili atu le saʻo, tagata faʻapitoa i le gaosiga ma faʻapitoa tuufaatasiga (PTO) o itumalo poʻo ni fennicipal fesootaiga o le a mafai ona fautua ia te oe. Oi latou o le e saunia saʻo 'tusitusiga mama a faʻailoga faʻapitoa.

E tele ni vaaiga o le eletise eletise e 'ai:

  • O le lelei-maua "nuu" (tuutuuga) fesootaiga ma se volitiga e 0.4kW ua i se tulaga lelei ma le mafai ai ona e fesootai atu i ai i luga i le 30 kW le mana mai le lagolago aupito lata ane.
  • O le averesi eletise eletise, peitaʻi o le malosi o le suiga ua matua lelava ma le faʻatapulaʻa o le avanoa. O le tulaga lelei o le eletise e maualalo-voltage i aso ma tumutumu itula e le o mafai ona oʻo atu i le 220v, ma o lou fale e foliga mai e le muamua mai i le vaega. E silia ma le 3KW mo le moli ma galue ai le TV o le a le tuʻuina atu, ma afai latou te foai atu, O le a e tatau ona suia le uaea i isi, ma se vaega satauro tele.
  • O se tuaoi e seasea na fausia ai se sui lea e iai se suiga mo le 250 kva, ma o le ae fiafia e faʻafesoʻotaʻi ma fiafia.
  • O le sili ona leaga i le pito pito sili ona lata mai e sili atu nai lo le kilomita, ma le papupuni e mai le "iuga" o le a le lava le voluma. I le avea ai o se tulafono, o le pau lea o le auala ese mai le tulaga o iai nei ua sili ona lelei fausia o lona lava tulaga.
I le tulaga muamua, mafaufau poʻo le a le mea e te laki ma le faʻamalosiina e faʻatau ai se togafiti poʻo le fausiaina o se fale i le amataina o le taualumaga mo le tuʻuina atu o pepa i meatotino. Atoa tulaga (averesi ma sili ona leaga) e tatau ona mafaufau lelei e talanoa i tagata luga, e iloilo (i se koluma) mafai ona filifili ma fausia. EDOOER Afai o oe o le toa o le tulaga mulimuli, fesili atu, i lona umiaina o se tuaoi nofoaga, itumalo poʻo ni fesoʻotaʻiga faʻaleaganuʻu. Afai o lē e ana o se tuaoi, o le taotoga ma le toe faʻaleleia o le lala fafaga, o loʻo ia nofo faʻatasi i lana lava tupe alu i lalo o le konekarate ma se faʻalapotopotoga tolu. Ona tu ai lea o le counter i le vaega. O le mea lea, o le tuaoi e iai le aia tatau e faʻatonu ai ona tulaga, ave tupe mai ia te oe ma i totonu o le lumanaʻi mafai ona tipi ese ou uaea i le taimi na tupu ai le suamalie. Faia ni faaiuga.

Mai lo matou manatu, e sili pe a fai o le meatotino o loʻo aʻafia i lima o minifikalu poʻo tufatufaina o fesoʻotaʻiga (o le vaega mulimuli ane e seasea ona o le lavelave o le Fuafuaga o le Lumanitisi). E mafai ona latou faʻaiu se feagaiga ma oe saʻo, e aunoa ma le fale faʻamafanafanaina o le tuaoi. "Fesootai" amio lelei tausiga, toe faaleleia, ma le tasi le aia tatau e latalata ai i le bratformer (mo se faataitaiga, lau) teritori.

Eletise i le atunuʻu atoa e maua ai ma tuʻuina atu se monopolist geo ues. FAAALOALOLOGA O Elet ¯ afaet ¯ a ua Onosai o loʻo iai kamupani a soʻotaga a sa atotupe o Moseerto, Oj Lesnergo ma le tele o isi. O loʻo latou auai i le augatupulaga ma le tuʻuina atu o le vevela ma le eletise i tagata faʻatau. Eletise gagana o lala o fesoʻotaʻiga, fale ma le tautua faʻatasi ma le eletise, e nafa ma le eletise (mo le faʻaaogaina o tagata faigaluega poʻo le lauʻeleʻele. O fesoʻotaʻiga faʻaelepao ai, e maua ai le paoa e maua ai i nofoaga o itumalo, e oo lava i taulaga ma, e oʻo lava i latou o loʻo nofo mai le faitau afe tagata ma, e masani ona siʻosiʻomia taulaga i tua. E le o aofia ai i le au faʻafanua le auupega Latou te taʻitaʻiina ulu o itumalo, faʻatonutonu, faʻapea foi ma le Matagaluega o Fale ma Matunuu (i le tumaʻoti tulafono o le Mo) ma kovana o itulagi.

Mafaufau i le fausaga o le eletise eletise tele i lau itulagi i le faʻataʻitaʻiga a le moserango. OJSC na faʻamalosia ai le eletise i le 14 pal grids, o loʻo faʻavasegaina ata o le itumalo. E le gata i lea, afai o le au faʻalapotopotoga faʻa-fale, o Moserata o lenei ala e ala i lona malosi vaega, lea, e leai sona fesoʻotaʻiga (leai se eletise) taulaga.

Electy Grid lala: Moscow Cable (Islands) Sa i Saute ma isi fesoʻotaʻiga ma isi fesoʻotaʻiga e nafa ma le eletise i luga o le eletise. Mai le 0.4 (380 / 220v) -10kv i le 35-220KV. Mosenergo gaosia toetoe lava eletise uma e faʻaumatia e Moscow ma le Moscow Region. E i ai i le 'aufaʻatasi o nofoaga (PC) - o le tulaga 35-1,4kv / 6-10kv ma le sapalai lpp 35-1i10 / O tusi e fesoʻotaʻi i le lua o loʻo tufatufaina uma fesoʻotaʻiga mo Sitinergo ma faʻalapotopotoga loia.

O lenei aso, ona o tulaga maualuga o aiga ma fale fausiaina, ua leai se malamalamaaga o le eletise atoa i le itu o le itulagi, Ua televave pe o le mago o le PC na tupu. O le mea lea, o le Olea e tatau ona ia te ia e faʻatapulaʻaina le taumafaina poʻo le fausiaina o agavaʻa fou, fuafua i agavaʻa o tupe e fuafua e le eletise.

Mo matou, o tagata faʻatau talafeagai, ua faʻatagaina ona maua e le manaʻomia le faʻatagaga ile pule ole faʻaaogaina ile pule mo le lala o lana pepe. Tusa lava poʻo le fesoʻotaʻiga i le lotoifale e faʻagaioia ai le faʻalapotopotoga a le fale faʻaeletokalasi, e le o le mafai ona maua mai le eletise, ma e naʻo le faʻaaogaina o lou fale e fesoʻotaʻi ai lou fale.

Faigata auala o pule

Avea (o loʻo) le pule atoa o se taupulepulega ma mea totino, e mafai ona e alu i le faʻatulagaina aloaʻia mo le mauaina o se sapalai malosi o lau i ai poʻo le lumanaʻi i le fale. O auala e le masani ai, o le gaoi o le eletise poʻo upu tuʻufofoga ma tuʻulafoaʻiga faʻatasi ma tuaoi, tatou te le o mafaufauina.

O le auala mai le tapenaina o le afifi o pepa o le faʻaaogaina o le eletise eletise o loʻo vaevaeina (tuʻufaʻatasia) i le tele o tulaga:

  • Mana tufatufaina ma tuʻuina atu o le eletise eletise o faʻamatalaga faʻapitoa mo fesoʻotaʻiga;
  • Toleʻa o le eletise eletise o loʻo faʻapipiʻiina le fale ma se fausaga ma le fale afi faʻatulagaina;
  • Aoina le poloketi ma le au Nofoaga a le Lalolagi (tulaga), fesootaiga, Malosiaga Faʻaopoopoga Faʻalapotopotoga ma Setete;
  • O le faʻatinoina o galuega i luga o le poloketi na o oe e le au fai eletise ma le laisene ma le poto masani o galuega. E mafai ona fesiligia e uiga i le paoa a le sauniga;
  • faʻataʻitaʻi ma tusia se "gaioiga o le taliaina" e le tagata asiasi o le Vaega o le Atunuu Pulega lagolago;
  • Electred med faʻamau, suka i le Togiola sapalai konekarate ma malosi faʻatau ma le eletise sapalaiina o le fale.

Mea uma - e ala i manaoga

Tulafono faaletulafono o le lautele o le tulafono o le felauaiga o Rusia faafeiloaiga (lata mai suiga ia Ianuari 10, 31 26, 2003) Vaega lua. Vaega iv. Eseese ituaiga o tautinoga. MATAUPU 30. Faatau ma le faatauina atu. Palaloga 6. Tupuloaʻiga, Tusitusiga 539-547.

E tusa ma tusitusiga 539-540. Taulagaga sapalai konekarate. I lalo o le malosi sapalai konekarate, o le malosi sapalai faʻalapotopotoga (malosi faʻatau) faia e tuʻuina atu i le tagata lesitala (oe) e ala i le faʻaaogaina o le eletise, ma mautinoa o le maliega ma mautinoa Le saogalemu o le gaioiga o fesoʻotaʻiga eletise eletise, le tausiga o meafaigaluega. O lea, i le tulafono, o lou tiutetauave mo le au faisaoga sasaeina o le fale, o le fesoʻotaʻiga a le tagata lava ia ma le sui ua faatonuina. O se tagata lautele a le tagata lautele (o le taumafaina o le tamaoaiga) amata lona aafiaga talu mai le muamua moni aofia ai o le lesitala.

Lalo o le Mataupu 541. Le tele o le malosi. Ole mana o le sapalaiina o faʻalapotopotoga e tatau ona faila le malosi e ala i le fesoʻotaʻiga i le aofaʻiga o loʻo aiaia e le Inter Services Community, ma pe a faʻatagaina le faʻamalologa. E le gata i lea, o le "aiga" e iai le aia tatau a tagata faatau e faʻaaoga ai lenei malosiaga i le aofaʻi e te manaʻomia. O lea, e mafai ona tipiina ai eletise uma i totonu o le fale e aua le sili atu i le malosi ma mafai ona nofo i le pogisa. Afai e le lava le sapalaiina o le pule i lalo o le konekarate, ia e maua le aia tatau e fai ai se tagi i le mana grid, muamua i le ituaiga faasea, ma i totonu o le faamasinoga.

Mataupu 542. Malosiaga lelei. E tusa ai ma mea o lenei tusitusiga, le lelei o le sapalaiina o le eletise, ia o le voltage ma le tele o taimi, e tatau ona tausisi i manaʻoga faʻapitoa, tulafono poʻo le faʻatulagaina o le eletise.

Aʻo le solia o le lelei o le lelei o le eletise eletise, e iai lau aia tatau e mumusu e faʻamatuʻu ai se malosi. Ua lava ona o le faʻatinoina o fuaga i luma o molimau, ma sili atu faʻaʻoleʻole, ma faʻamautu le mea moni o le maualalo Voltage. Peitaʻi, ona e le agavaa lea e faʻaaoga le malosi e solia ai tuutuuga o tulaga o le lelei. A leai, o le mana sapalaiina o le faʻalapotopotoga atonu manaʻomia le toe faʻaaogaina o le taua o le tagata lesitala e le mafai ona teuina ona o le faʻaaogaina o le numera o le Rusia, ae o lena, e tatau ona e totogia le alatele itiiti.

Peitai o loʻo ia te oe foʻi le aia e solia ai le malosi-sapalaiina o tulaga o tulaga e uiga i le lelei o le malosi e faʻamalosia ai lona tiute lona 547 o le tulafono a le lautele, e tusa o le mea e le faʻataunuʻuina poʻo le le aoga o noataga i lalo ole konekarate , o le pati na solia le konekarate e tatau ona toe faafoi le leaga moni na mafua mai i lenei (Mataupu 15, palakalafa 2). Afai o le malosi o le taunuʻuga o le faʻatonutonuina o le taumafaina o le taumafaina faʻatagaina se malologa i le malosi i le lesitala, latou nafa ma lenei i luma o le tausalaina. O lona uiga, mo tapunia i taimi faʻalenatura, afa, e te le totogia se paranesi pa'ū. E faʻailoa mai o le tulafono faʻavae e lua itu. Muamua o lou lima: O se faʻalapotopotoga e faʻaolaina e le malosi o le a totogi ai le faʻamaonia mea moni o le faʻaleagaina o lau meatotino-susunuina TV poʻo le pusaaisa. E le gata i lea, o loʻo tatau ona faʻamautinoaina le tulaga lelei o le faʻaaogaina o le sapalaiina o le eletise ma le eletise. O le toʻalua lona lua faʻasino i le tagata faʻatau o loʻo solia le feagaiga, talu ai, e faʻatonuina e le mataupu o le tagata faatau mo le tausiga ma le faʻatulagaina o mea faigaluega ma mea faigaluega. Vwashi tiute aofia ai:

Faʻamautinoaina le tulaga faʻapitoa o le masini eletise o loʻo faʻapipiʻi ai le fale pito i luga, lona lava fesoʻotaʻiga poʻo nofoaga;

usitaia le faʻavaeina o le malosi o le malosi faʻatulua;

Vave faʻasilasilaga o se faʻamalosiina o se faʻalapotopotoga e uiga i faʻalavelave, afi, le le lelei o le malosi o masini mita ma isi mea tutupu.

Mai lenei mea e mulimuli mai o loʻo e faia tuʻusaʻo le suia o le eletise, faʻafesoʻotaʻi fou (sili atu malosi) masini e le faʻamatalaina i le galuega - aveesea o le mana sili atu mai le fesoʻotaʻiga e umiaina e le mana sapalaiina o faʻalapotopotoga, o le a le mea na sipela ai i le konekarate. O loʻo faʻaalu i luga ma le faʻaletonu o le Spol, o le faʻauiga o le tapulaʻa, maualalo le avanoa i le fesoʻotaʻiga (faitioga o tuaoi i le faʻataʻitaʻiga, o filifiliga o mea leaga e tatau ona totogi ai le leaga. I le o le aano lea, o le 543 le faʻamatalaga e mafai ai ona e tau "hoolicans" e faia ai le 3-kw orctor faʻapipiʻi i le 400m2, ma "o le a le mea e te feagai ai ma i latou ma le malosi masani. I se faʻaopopoga, o le Billanodzor Accounts e mafai ona okaina se malosi o le eletise e tape ai oe mo suiga eletise eletise, tau atu i galuega le faamalieina o le malae atoa o le nuu atoa.

I le iuga, e faʻapea mai le Mataupu 545 o loʻo iai le aia tatau a le Saini e siʻitia ai le malosi, na faʻaaogaina ai mai le Faʻalapotopotoga a le Sikanitisi a le eletise, i seisi tagata. I se isi faaupuga, afai o le tulaga o fesoʻotaʻiga faʻatagaina pe na e fausia sau oe lava mea, e mafai ona e faia se lala i le pitonuʻu faʻatasi ma le iugafono o le eletise. Peitaʻi, o le "le maoae" i le tuaoi e faʻasaina.

Malosiaga le tufatufaina

Ae le i fuafuaina, e tatau ona e mauaina se galuega faʻapitoa mo le faʻafesoʻotaʻi o le eletise o loʻo faʻapipiʻiina o le fale i le fesoʻotaʻiga. O le lumanaʻi tagata faʻatau, o ia o le tagata atiaʻe, e le tatau ona mafaufauina tonu ai poʻo le fea o tagata electrical apps (boair, mafanafana o masini, pamu, o le a le malosi o le fale faapipiiina mo masani lagolago. I le aoauli, o le a faʻamalieina ai mai le manaʻoga e faia ni suiga i le poloketi pe toe fai le toe faia o le eletise eletise.

Tusi ma pepa. O le galuega faʻapitoa o loʻo tusia i luga o le ituaiga o se tusi na tuʻuina atu i le inisinia sili o lenei paneta sapalai faʻalapotopotoga (pe o se tagata ofisa e tuʻuina atu ia tertics faʻapitoa. o se faʻailoga o le vaega o loʻo sapalaiina vaega o le fale.

O le tusi e tatau ona o faatasi ma taiala. Ole fuafuaga ole fuafuaga lea mo le tulaga o lau 'upega tafaʻilagi ma fale i le eleele, tusi pasi mo le aia tatau e patino ai le faʻatulagaina o lenei fanua. Saini a sui o Gorgaja, Rostelecom, vodokanal ma le mana o loʻo siʻomia ai latou lava, faʻasino pe latalata i le nofoaga o nei kamupani. O le vitio taʻu o nei visa tatau ma oe pe a maeʻa le ata o le fanua fanua ma le galuega faʻa-galuega, Faamaonia mai le Sili o Tusi. Ae ona o le mea moni o loo i ai le poto masani na tutupu ina ua faamautuina le pulega i tua (ua aveʻesea ese mai ai) le laufanua, e ui lava e faʻamalamalamaina le avega Mataupu. A leai, ua i ai i le tulaga o le sainia o le Poloketi, Tapuai i galuega (mo se faataitaiga, i luga o lau galuega latalata mai ia i latou. O le sili ona faigata o faʻataʻitaʻiga o loʻo i le taulaga. Lenei, lalo ifo o le eleele, o le tapulaa maualuga o fesoʻotaʻiga o le sili ona eseese o faʻamoemoe e faʻapipiʻi. O le Aernergirls na o le mafai ona tuʻuina atu faʻamatalaga faʻapitoa mo le faʻafesoʻotaʻiina eletise eletise pe a teuteuina pepa e tatau ona iai.

I le gasologa, o le tusi ua manatu i le gaosiga ma le matagaluega faʻatekinisi (PTO) o le Itumalo poʻo le Sone Newicipal. O se tele o taimi e masani ona faia, aua e matua tele le tafe. Mo se faʻataʻitaʻiga: I le tausaga talu ai, naʻo le itu ua tuanaʻi na o le 500 o loʻo fesootaʻi (tumaoti (tumaoti) nofoaga, ae le faitauina le afe o loʻo maualalo o tagata taʻitasi. Toetoe lava e mafai ona mafua ai le faatuai e ala i le fuafuaga umi, faamalamalamaga o le tau o le sootaga i le auaunaga mo le faaopoopoga o le mana talosagaina, aua o soo se mea i le Malo o Rusia, ma le tuusaunoaga o Moscow ma le itulagi o Moscow, ua totogi lenei kamupani.

E te avatua pe leai? I le vaega o le galuega faʻatekinisi, o le Mana Gssd e lagolagoina sauigaina aloaia (aʻo leʻi na o ni talanoaga na ia faia) Vai o le Way Atinaʻe poʻo le maualalo Voltage Cable Line (0.4kv) e oʻo atu i le pito lata mai o le vaega (poʻo le koluma o le mea lea ua uma ona tufatufa atu i le va o tagata e fesoʻotaʻi i le va o tagata faʻaaoga e fesoʻotaʻi ai i le va o tagata faʻaaoga e fesoʻotaʻi ai i le va o tagata faʻaaoga e fesoʻotaʻi ai i le va o tagata faʻaaoga e fesoʻotaʻi ai i le va o tagata faʻaaoga e fesoʻotaʻi ai i le va o tagata faʻaaoga e fesoʻotaʻi ai i le va o tagata faʻaaoga e fesoʻotaʻi i ai. Maa mai, e mafai ai ona foia le mataupu e ala i le toe faafouina o le mana i le aluga o isi mea, lea e le o faaaluina faalē (mo se faʻataʻitaʻiga, o talimalo e seasea faʻaalia i fale lata ane). "E tusa ai ma le saienisi", e maua ai e le tagata faʻapitoa se manatu e pei o le eletise eletise. E aunoa ma le alu i totonu o auiliiliga, seʻi tatou fai atu o lenei faʻamatalaga e atagia ai le tele o le mana e faʻaaoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo fausia se atunuʻu i le 100 fale, i le 20 lea o loʻo iai se tasi e faifaimea. Ua iloa o le a latou le manaʻomia le mana e manaʻomia i le 100 fale, ma o le a sili atu ona faʻapipiʻi suiga i le 250 kva, ma o isi tausaga.

E tupu i luga o faʻamatalaga o loʻo manaʻomia e sui ai le uaea o loʻo i ai i luga o le uaea ma se vaega tele kolosi (tele eletise o le a mafai ona aumaia oe ia te oe). Ae a leai se mana faalenatura i luga o le mea e te tofa i ai, naʻo le taunuʻuina, e suia le suiga i le sui faamalosia. E totogi mai le fou e fesoʻotaʻi ai le faʻapipiʻi. Faʻapipiʻi: O le tau o se vaega o le atunuʻu i lalo o le faʻaliliu i le tulaga o 160 kva-60-80 afe o rubles. Faapipiiina, fai mai ma le faʻalauiloaina o galuega, o se tulafono, ave a oa, ma lona uiga o metotia fou.

I ni ana upu, e leai se tasi o le a faʻasoa muamua le eletise, e mafai ona leai. O se taimi masani ai o atunuʻu tuai e galulue faʻatasi ma nofoaga, e oʻo lava i agavaʻa maua e le mafai ona aofia ai manaʻoga o onapo nei. E matua vaivai lava le agaga uma, ina ua foliga mai o tuaoi uma, e aofia ai vao mago, pamu, eletise eletise, fafie i le sili atu 220v i le 180v.

E aliali mai o le masani ai galuega o le auala e le mafai. Malilie i le comrades i mea leaga ma "filo" e faʻatau ai se isi faʻaopopoina faʻatelega transformer ma le faʻaliliuga o povi fou o le kolosi sili ona lelei. O le mea lea, o manuaga tau tupe i luga o tauau fou i ai o loʻo fausia ai sui usufono (kuata faʻapaʻaga fou. O se tasi o le aufaigaluega fautua na faamatala se tala savali e uiga i le mana o le sapalai sa tuuina atu ia te ia e fesoʻotaʻi ma le fesoʻotaʻiga ma le tusa ma le 700 o le tulafono. E le gata i lea, i faʻamatalaga saʻo o le ulu o le Internest Regivenel Services (O lenei uaea na tatau ona saunia se malosi o le atunuʻu atoa, e aofia ai le fale o la matou tagata faigaluega atoa. E aliali mai e leai se tasi e faʻatagaina ai se tagata lava ia sapalai o le eletise eletise maualuga, e ui lava i le tulaga lautele o loʻo alualu i luma i lona amataga.

Faʻamatalaga faʻapitoa . O tala faapena e mafai ona taʻuina mai le toʻatele ua oʻo mai i le "Arbitracruoteences" o le eletise o loʻo taumafai e foia faʻafitauli autu, ae o loʻo aofia ai faʻamatalaga i le tau eletise. Sa matou fai atu i le tulaga e fai mai ai Mosenergo Chinnady VladiMirovich KuzneTova.

"Muamua, E fitu kilomita o Ua uaea, i le muamua Peni, e manaʻomia tele, ona o le faʻavasegaina o uaea, o le voltage i le itu e leai. ua suia uma fesoʻotaʻiga o se afi e fa, o le 2.5 kilomita.

Lona lua, pe a fai o le manaʻoga o le eletise eletise o le JAS, e tatau ona faʻaaogaina tele, e tatau ona faʻaaogaina i le lautele o le mosenergo. Masani tautala, masani ona aoga e faʻafesoʻotaʻi le sosaiete maualuga ma talanoa e uiga i lau faʻafitauli. E le gata i lea, e mafai ona faʻapitoa faʻapitoa manaoga poʻo totogi se faʻalapotopotoga lona tolu a faʻalapotopotoga, e faia fua i mea faʻapitoa e le saʻo pe suia.

Lona tolu, o le Asepinisi o le valaauina o lenei auala e le aoga. I se auala faapena, matou te matua aoga e feiloai ma le tagata faatau. Ioe, mai lona manatu, o le a sili atu saʻo pe afai ua tatou fausia ma toe iloiloina tatou lava, ma i le taimi umi e ave i tatou i le faʻaalu o tau. O lea la, matou te atiaʻeina le fesoʻotaʻiga, o le numera o tagata faʻatau o le a faʻateleina, o loʻo faʻamalieina ai toeseina ma o le a faʻamalieina manulele tagata uma. Ae mo le fausiaina poʻo le toe fausiaina o loʻo manaʻomia ai le tupe e mafai ona ave i aso nei mai le tau. Peitaʻi, o loʻo iai le faʻamuamua. Vaega o tupe alu uma i le faʻatulagaina o nofoaga, se vaega o le aufaʻaleniina o nofoaga e mafai ona toe faʻaleleia ma faʻaleleia, ma naʻo sina toe fausiaina. O le mea moni, o loʻo iai le fuafuaga o loʻo i ai se suiga o le 600-700 kilomita o fesoʻotaʻiga i tausaga taʻitasi, ae e sili atu nai lo le 1% o le umi o tatou mana vine. Toe faʻaleleia le mana o loʻo avea ma le tausaga i lenei tausaga i lenei faʻasologa o galuega e ulufale i totonu o le fausaga pepa i le 2102. O le faʻasesega o le Nuʻu o le Nuʻu o loʻo iai le Fuafuaga Fuafuaina o loʻo iai ma le tele o malosiaga faʻasaoina pei ona i ai i le 2 tausaga (ma latou te le manaʻo e faʻatali tele) pe a maeʻa le 50 tausaga.

Ae paga lea, i le itulagi, pulea e le mosenergo, e le pei o isi teritori o le feteenai Rusia, e leai se avanoa e totogi ai le pauna o Rusia, o loʻo fuaina. O le mea lea, o auala e faʻatino ai le malosi ole sui o masini ia fua mai: ia faʻatau se uaea poʻo se suiga, poʻo se galuega lagolago ma uaea. Mo le muamua mataupu o le "konekarate o fesuiaiga" ma le tagata faatau. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tuai o le 160 kva Niu Sila 250 Kva. O nisi toso ia i latou lava o se uaea vavae i a latou lagolago, aua latou te le fia faasoa atu i se tasi. E tolu taimi sili atu taugata nai lo le sui o le "lautele" uaea. Ma e tatau ona latou auauna atu i le "paranesi" i latou lava i lalo o le feagaiga ma se faʻatasiga faʻalilolilo e le suʻeina. I se faʻaopopoga e le gata i lea, e le oi ai se tasi o loʻo maʻi faʻafitauli e teteʻe ai i mala faalenatura, faʻasusu o laʻau ma "vale", o le faʻafou o le tupe faʻaalu. O le mafuaʻaga lena e faigofie ai le suia o mea o iai - o se transformer, o uaea (e tusa ai ma le maliega, o le mea tuai o le a maua ai le totogi) o le mana grid. Ma o le a mafai ona latou faia le saogalemu.

Mea uma - e ala i manaoga

i le faapalepale o le mea faitino

Faʻatagaga i le malosi o le eletise eletise.

Faʻapitoa tulaga mo le fesoʻotaʻi masini eletise.

Fesoasoani i le faʻatinoga o faʻavae faʻatekinisi o le Pule o loʻo sapalaiina faʻalapotopotoga.

Galue i le soloia lelei o le Paleni ma le faatinoina o tiute a isi itu auai.

Malosiaga sapalai poloketi, malilie i Mosoblgosenergonezor, tele le faʻatau atu o Mosenergo, Itumalo Electrical Networks.

Kopi o se laisene o se poloketi a le poloketi.

Kopi o le laisene o le eletise eletise.

Gaioiga o le lafoina / taliaina o le eletise eletise.

Gaioiga i galuega lilo i le faatinoga o uaea.

Galue i luga o le galuega i le faʻatinoina o le faʻavae o le faʻavae, foci o moli uila, e ono tutusa lelei mea i totonu o faletaele, isi

Kopi o tusi faamaonia o le tausisia o le mafai ona faapipiiina masini eletise eletise ma mea eletise (tusa ai ma le faʻamatalaga mai le poloketi).

Protocls mo suʻega ma fuaina masini eletise faia, tusa ai ma le manaʻoga o le tost, o le eletise eletise o loʻo faʻamaoniaina i le malo Rusia.

Lona tofi

Mulimuli ane, mafaufau i le tulaga o le pau le auala e maua ai le malosi o le 35Kw ma le faʻatagaga a le faʻamalosia o faʻalapotopotoga o le fesoʻotaʻi i le 10kv fesoʻotaʻiga e ala i se tasi maualalo faaupuga. Seʻia oʻo i le taimi nei, o tulafono a le masini eletise o le faʻapipiʻiina o lenei ituaiga o fesoʻotaʻiga e le o fuafuaina. O lenei aso, o le mana o le mana o loʻo i ai le aia tatau e avatu ai ia te oe se fesoʻotaʻiga (mo le saʻolotoga i mosenergo pe mo tupe i totonu o le faʻatulagaina, ae o loʻo iai le tele o faʻafitauli iinei.

O le faʻafitauli o le faʻamuamua o le faʻaliliuga o le vaega o fesuiaʻiga ma mea faigaluega o loʻo aofia i totonu o lona pusa. I le avea ai o se tulafono, o le transformer vaega i le taulaga o loʻo i ai le ituaiga o le kiosk faʻapipiʻi i luga o pou i luga o le fusipau taʻitaʻi. Faʻapipiʻiina o ia mea e manaʻomia ai se fanua faʻapitoa. O le faapipiiina o le pule faʻatulagaina i faʻamau faʻapitoa ma fale tuʻutuʻuga ma fale tuʻutuʻuga o loʻo faʻataʻitaʻia. Afai o fale fou e fausia i luga o le tepa i luga o le nuʻu, ma o le siʻitia o fanua i lalo o le faʻalapotopotoga e le tuʻuina i lalo o le faʻafitauli ma le auai i lenei mataupu. E le o le mea moni o le a ia ulufale atu i le tulaga o le tagata atiaʻe o le fale ... ma e tatau ona e avatu i le fanua lava lea.

I Aʻoaʻoga a le Lalolagi, I Faʻatinoga, Po o le Poloaiga Totonu o Suiga (Mini nofoaga) e faʻaaogaina, o le malosi lea e mafai ai ona fesoʻotaʻi i le lua vaega. O nei transformers o loʻo faʻapipiʻiina i luga o masani (laupapa poʻo le faʻamalosia o sima) lagolago, e leai ni foliga o le leo. E "saua": Faʻatagaina le ova atu i le 40% i luga o le utaina; Faaauupegaina i le fausia-i le puipuia o otometi ma, sili ona taua, aua le manaʻomia le tausiga. Kamupani ofisa o le au pamulagi e pei o Abb, e gaosia e tagata pele faapea ia Transforfors. E tusa ai ma le Faatonu o le JSS "Royal Man Manm Grid" N. Nikitsky, i Fala o loʻo siʻosiʻomia o Korolev, mo le Transformers o loʻo faʻaaogaina i le faʻataʻitaʻiga a Amerika. O le tau o Amerika o loʻo iai le suiga o Amerika e $ 3.5-4 seʻia oʻo. I se faʻaopopoga, o le faʻaiuga a le Malo o le Malo, na faʻatagaina e latou faʻagaioiga i Lusia ma i soo se mea.

Le tutusa i le agavaʻa o pou o le boolaian o le bolasian, Iukurevanian, Rusia gaosi o le faʻaluaina o le taugofie. O le eseʻesega autu i le va o faʻamatalaga na gaosia i Rusia ma le CIS, latou te manaʻomia galuega tumau, aua o ia e tatau ona iai ma le eletise eletise. O le mea lea, e leʻo le malosi uma o le sapalai faʻalapotopotoga e malilie i le faʻaiuga o maliega i le tausiga o tagata taʻitoʻatasi Rusia, Belaiasian ma tagata e ona fale. I le faʻaopopoga i le totogiina o auʻaunaga i lalo o le Konekarate, e tatau i le tagata faʻatau ona totogi le faʻapipiʻiina mo la latou fesoasoani faʻapitoa, faʻapipiʻi o le puipuiga o le lauumu, faʻatonuina galuega. Le a le mea leaga, tau atoa e sili atu e sili atu i latou e ave le e ona le faʻaulufaleina mai o le faʻaupuga o le le tumau o le le tumau.

O le faʻagasologa o le fauina o le 'upega tafaʻilagi o tutusa tulaga o le eletise eletise, le tusi talosaga, faʻamatuʻuniga, faʻatasiga i totonu o le Energy Councard, saini ma le malosi o le malosi, fesoʻotaʻiga. Ina ua maeʻa le fauina ma meafaigaluega o le mea faigaluega, o le gaioiga i le faʻalumaina o le tagata, o loʻo avea ma tagata ata "i le va o meatotino a le tagata lava ia" i le va o meatotino a le tagata lava ia "i le va o meatotino a le tagata lava ia. Ino taimi e te faia ai le atoatoa atoatoa o le tiute ma le faʻaalu o le tausiga o le tagata lava ia transformer booth ma fesoʻotaʻiga. A faʻapea e manaʻo tuaoi e fesoʻotaʻi ia te oe, lau aia tatau e teʻena ai latou pe malilie, ua uma ona tatou taʻuina atu e uiga i ai. E faigofie le feʻaveaʻiina o le meatotino i fesoʻotaʻiga, ae leai se faamaoniga e le lava se tasi ma latou te le lava le malosi, e le lava le malosi o se tasi.

Eletise eletise i le fale

Poloketi. O le ata o le eletise eletise, o le eletise mai fafo ma totonu o le fale e tatau ona tuʻuina atu i faʻalapotopotoga e i ai se laisene e faia ai lenei ituaiga o le atunuʻu o loʻo tuʻuina atu. E leai ni avanoa mo le faʻamaoniga a le "agavale" poloketi i tulaga faʻapitoa. E sili ona lelei o lau atinaʻe e faia le Konekarate Lautele ma faia se poloketi mo oe e poʻo le au subcontackers. Ae masani ona mamanuina, fausiaina ma le faʻapipiʻiina o meafaigaluega o loʻo faʻatinoina ni faʻalapotopotoga eseese. Ia e mafai ona faʻafesoʻotaʻi le malosi o le malosi o le malosi ma fai atu ia te oe e fautuaina se kamupani e fausia ai se poloketi (e mafai ona faia i luga o le telefoni). O lenei kamupani o le a faʻapea ona fai se fesili o le tuʻufaʻatasia o le faʻaumaina o le poloketi uma faʻamaumauga i totonu o le atunuʻu loto grid ma i totonu o le setete. Ole taimi lea, pei o se tulafono, e leai ni faigata faigata, vagana ai lau talosaga. O le averesi o le tau o le mana o le auala o le fale ma se eletise eletise o le 5-30kw i le Moscow Region o le 6-40 afe. rubles. Peitaʻi, i se taimi umi o le mauaina o faʻailoga i eseʻese tulaga o le a mulimulitaʻi ma, faamaopoopo, pe a faia faʻaiuga i le agavaʻa ma le faʻamaoniga. I se isi faaupuga, o le a faasaʻosaʻoina mea sese e sili atu ma le tasi.

I tulaga uma, o faʻalapotopotoga eseese o loʻo viia i luga o le poloketi, e aofia ai:

  • Malosiaga sapalaiina faʻalapotopotoga, o le taulaga uma o le atunuʻu o loʻo nofoia, nofoaga poʻo nuʻu (pe afai e iai, mai Godghazz muamua);
  • I le faʻafitauli tulaga, fiafia i tagata ma tagata e mafai ona faʻaalia le le malie i le mea moni o le a e faʻapipiʻi i le taimi nei (mo se faʻataʻitaʻiga muamua ia);
  • I le faaiuga o le poloketi na faailogaina le tagata atamamai malosi.
O le lavelave o le asiasi lea i aʻoaʻoga pito i luga ma mataʻupu e ave le faitau aofaʻi i aso ma itula ma le "faʻaaloalogia" o se masaniga mumū mumu. E mafai ona e vave televave i le faʻagasologa naʻo le faʻatagaina (feutagai i totonu o kamupani faʻapitoa i le faamaopoopo).

Faapipiiina ma faʻataʻitaʻiina o le eletise eletise. Aveina "mautotogi" mai le itu i saute, o se tulafono, e maua ai le au eletise ma le solia o tekinolosi, pe a fai o fea tagata faigaluega e tatau ona toe tapunia. O le faʻatinoina o le faʻapipiʻiina ma le faʻatulagaina o le poloketi e tatau ona ave ni fauga ma le aufaaʻasegaina faʻalapotopotoga e i ai se laisene. E manaʻomia le faʻaiʻu o se maliega e faʻatino ai le peimeni o le kamupani ma o le lafoga o lafoga. Lenei le faʻafaigofieina le faʻatinoina o le aia tatau i mea totino pe a maeʻa le fausiaina (mo se vaega, coatture). Le suʻega ma le fetuunaiga o meafaigaluega ma le fuafuaina mulimuli o le mauaina o pepa faʻamaonia e agavaa e faʻatino i le poloketi e le o faia ai suʻega.

Ina ua maeʻa faʻapipiʻiina o le eletise eletise, ma o fale o le tau tamaoaiga o loʻo faʻatagaina e tuʻuina atu i tusi folau Faʻatino, faʻaputuputu i lalo o le malosi o le au faʻasolitulafono. Faʻavae i luga o nei pepa ma suʻega faʻaiuga, o le e ona le fale e aumaia se tusi faʻamaonia o le tausisia o le eletise, e mafai ai ona faʻaaogaina masini eletise ma le faʻatagaina, etc). E mafai ona i ai faʻafitauli. O le tulafono, e faʻatau e tagata uaea, o loʻo faʻaaogaina oloa uaea, ma faʻaalu, pe faʻagalo le tusi pasi ma tusi folau o oloa, pe talia (i luga ole maketi) e le tutusa ma tulafono. O lenei tusipa lea o le a manaʻomia e lesitala ai inisiua i kamupani inisiua.

Asiasiga. Ona e valaʻau lea o le tagata asiasi malosi i le fale, ma i luga o le faʻavae o le tausisia o le tausisia o le ulufale o le eletise o le eletise e aofia ai le eletise. O faʻafitauli o le Skim iinei e mafai ona fetaiaʻi? Mo se faʻataʻitaʻiga, e tusa ai ma le pu, o se soʻu mata ma puipui puipui e tatau ona faʻapipiʻiina i totonu o le fale (o lea ae le masani ai, ma e masani lava, e masani lava i le faʻapipiʻiina o 'auʻaiga. o na po o isi soʻu mata ma fesuiaʻiga, e ui i le mea moni o loʻo taʻu ese mai ai foi. Uat. E tusa ai ma le malilie i kamupani na latou fai atu ia i latou e le o faamaoti, o le aveeseina o saccoustion e mafai ona tau le "taui" i le tagata asiasi. O nisi taimi e oʻo atu i le $ 100-200 i le 'au i luga o le $ 1000 mo le lapoʻa tele. I se isi tulaga, o le tagata asiasi e pisi e mafai ona pisi ma e mafai ona faʻaalu ma le faʻamoemoe, o lea e manaʻomia ai ona ia "faʻaaoga le" faʻateleina. " O iinei ma fesoasoani i fesoʻotaʻiga faʻaputuputu e le lotoifale o faʻafitauli ma faamaopoopo. Matou te tala mo "Faapitoa" sili atu faigata.

Malosi sapalai konekarate. Ona tagi lea o le eletise ma e tatau ona totogi le pule o le fale e faʻaiu ai se maliega i le faʻaaogaina o le eletise. I le taimi lea, o le sui o le malosi o le malosi o loʻo siʻomia mo oe ma le gaioiga o le taliaina o masini teuga tupe o lo o tusia ma faaoo atu i ai. Talu ai o lana galuega e i ai i le lotoifale ma e mafai ona oʻo i le moe mo le talita a le talita ma le fetusia o le faʻapipiʻiina o gafa, o ona "auaunaga" e taugofie. Aofia ai ma le tautua a le ea poʻo le uaea liu i luga o le mana i luga o le fale. O le taimi nei o le malosi o le malosi o le lotoifale, lea ma le pule o le fale (tagata faʻatau) maua ai se konekarate, gaosia le puipuia o gaioiga, o le tautua i le fale. Ma e mafai ona e fiafia i le malamalama ma le mafanafana i totonu o le fale.

Tau?

O le fesili e faʻafetaia le aofaʻi o le a tau le tagata faʻatau tumaʻoti. O le faʻafilemu o le laina eletise i lona fale. O le tau o 'auʻaunaga o fauga ma faʻamaufaʻailoga e faʻalagolago i le lavelave o le poloketi, o mea faigaluega ua faapipiiina, ma ... Ae o le aofaʻi o faʻatulagaina o faʻamaumauga. I totonu oi latou o se setete faʻapitoa, GRAGZ, Rostele, etc. le sili atu taugata meafaigaluega, o le sili atu foʻi o tupe maua. E leai se mea lilo foʻi o le faʻatinoina o galuega o galuega e faʻatautamuia nai lo le mauaina o saini i pelega ma latou te le lima ma le sefulu. Faapipiiina o se laina eletise eletise ma le faamaopoopoina uma i le itu o Moscow o le a tau ai le pule o se tagata mai le 7 i le 200 afe. rubles - gisantic faataapeape! O le taugofie fofo o le Air sao i le fale mai le numera o le paoa laina lagolagoina voltage i 0.4kv. Le tutusa, ae o le fesoʻotaʻi i le maualuga-voltage pa eletise eletise ma faʻaaogaina se faʻaliliu upu, aoga aoga.

Mea uma - e ala i manaoga

I le taimi muamua, o le vaʻavaʻaiga galuega o loʻo i lima o vaega o le o loʻo u. O le aso, na faʻaseʻe atu i le Pulega Vaʻavaʻaia o le Pulega - o se setete. I lala faʻaitulagi ma nofoaga, galue faʻatasi ma tagata taʻitoʻatasi e faʻatautaia e le tagata faʻatau malosi. Latou te o atu i mea taua ina ia mafai ai ona tuʻufaʻatasia se gaioiga i luga o le malosi o le eletise eletise ma le vaʻavaʻaiga. O le tagata asiasi e i ai le aia tatau i se tagata tumaoti mo le solia o le pue (tulafono o le eletise faʻapipiʻi) ma tulafono maualalo o gaioiga i le aofaʻi o le 5-10 totogi e tusa ma le Mataupu 9.11 o le Code of Solitulafono Solitulafono.

O le faatonu faafetai mosenergo ma le tuulafoaia o le tupu o tupuga o le JADYWS JSC mo le fesoasoani saunia o le mea.

Faitau atili