Tamaititi o Tagata

Anonim

Ituaiga o ituaiga i totonu o le itu faaonapo nei. Talitonuga ma aga masani.

Tamaititi o Tagata 14850_1

Tamaititi o Tagata
Fot gert chesi.

Faatoaga i le itu i matu o Ghana (sirigi tagatanuu)

Tamaititi o Tagata
Fotobank / e.w.a. O le Forotatc style upusii e talafeagai lelei i le atoa o le avanoa.
Tamaititi o Tagata
Aso Nei Upker Lample-Pyancranio Bonicana, Italia
Tamaititi o Tagata
Fot gert chesi.

Fale Faapitoa mo le Opelast o le Amataga (Nationality Sombie), Aferika

Tamaititi o Tagata
Wooden Mask, Aferika
Tamaititi o Tagata
Leccussier: Capella i Ronshan (1950-1954), Farani
Tamaititi o Tagata
Sasae i Sasaʻe / Mondadgory Press.

"O le taʻitaʻi o Trone" - o le palasitika faʻaliliuga mai Aferika ua le tutusa

Tamaititi o Tagata
Sasae i Sasaʻe / Mondadgory Press.

Ata Zebra- Oga o le Orgacsic Insior Puse talaaga i luga o le 'au

Tamaititi o Tagata
Fotobank / robert faigata screding synd.

O nei nofoa ma le laulau e pei ona faia e faasee, e le vaʻaia lava Europa meaafale

I luga o itulau o mekasini na faʻapaʻiaina i le mamanu, o tagata totoa o itu eseese e mafai ona maua. O loʻo i ai nei ua teuteuina i se ituaiga ituaiga. E iloga ona iloga i le tele o eleelea ma susuga, ie ma se mea teuteu foliga tutusa, meaafale ma le lepeta i lalo o le Lepard, Zewos mea. Iv ma o le a lenei sitaili? Aisea e te lauiloa tele ai? Ma e mafai ona valaʻau atu i le sitaili i le mafaufau faʻapitoa o le upu?

Faia o se leo laʻititi i le talaʻaga o faatufugaga, matou te manatua e naʻo le tasi o le faʻamalosi o le olaga e sili ona faʻaalia i vaega eseese o le olaga ma le fausiaina o ata tifaga , faia o mea faʻapitoa, lavalava mamanu. O ia sitaili tele na avea, pei ona e iloa, tala malie aʻiaʻi lautele, Gothetic, Baroque, Aso Sini, Na latou alualu i luma faasolosolo, sili atu pe faʻaititia foi le masani ona suia le tasi ma le isi. Mo se taimi umi, o loʻo liua le vevela, ma i latou o loʻo tusialia ma tusiata fatu. O le iʻuga sa manaʻomia i tulaga laiti. E tutusa o latou masani e valaau ai faatonuga. O le autu o la tatou talanoaga o loʻo i ai nei e iai, nai lo, se faʻatonuga poto, e le maua ai se suafa fou faʻavae. E taua tele, ituaiga, fai mea a le Atua, valevale, kolone. Ae i soʻo se tulaga, meatotino lautele o se lapoʻa tele e le faʻaautuina.

Ina ia amata i, tatou taumafai e iloa sina mea ma le ulutala. Ia tatou fai mai: O le upu ituaiga e talafeagai mo ia. E moni, i soo se faiga, lava lava, o mea faʻaopoopo a o fausia, ma toetoe lava o soʻo se tasi oi latou o loʻo faia i totonu o nisi o ituaiga, poʻo faʻataʻitaʻiga, sitaili o tagata Saina, enc, Iapani. O le manatu o le folklore (faʻapuʻupuʻu o tagata) e masani ona le mautonu ma le atunuʻu (Rusttic) pe faʻaaoga upu o upu tutusa. Ia, latou te tutuli lelei lava. Ua nono mai e le upu muamua tusi talafaasolopito (tagai i le "New Gemare Artment") ma tusa ma le autasi o totonu, e pei foi o le tele o lanu). O le tasi auala pe o le isi itu, o loʻo tatou faʻatamala ai se tasi igoa o totoe: o le 'inoʻino. Masalo tatou te faʻaaogaina atili.

Faʻailoa mai ona faʻailoa mai le fesili: o lona uiga o le faʻataʻitaʻiga o le faʻataʻitaʻiga, pe a fai e leai se igoa? O le a latou taliina faapenei: O se mea o se mea a tupu, ma le taimi mo ia o le a tausi.

O le lauiloa faʻafetai faʻafetai i le faigofie, lelei ma faigofie, o lenei sitaili e aofia ai se mea lilo o loʻo nanaina, i le pito i lalo o le agaga o nei mea taʻitasi. O le mea la e lelava ai i le ova mai, faʻamatalaga ma le popole i le taumafai mo le "moni" i totonu o le fana i fafo atu o agafesootai ma aga faʻaleaganuʻu. O lea tatou te vaʻavaʻai i le afi i le afiafi, e pei o latou tuaa anamua. O le mafaufau faaonapo nei o le tagata lea o le tagata lea o le tagata o lenei tagata, e le mafaamatalaina, tausaga le matua o le toto. Tatou te manatua i latou lava pe a latou leʻi oʻo foʻi i tagata i lenei taimi o taimi fegalegaleai faʻatele o le upu. Masalo, o mea uma e mafai ona faʻamatalaina e ala i le manuia o le faʻatonutonuina. I le ala, i le aso o le toe afio mai faalua o le sitaili ua uma ona matauina. O le mea moni o le muamua?

O le faʻagasologa o le tele o le tele o tagata o Aferika, Asia ma Latina Amerika a oʻo mai i le faaiuga o le pito o le XXSTOLEY. I le taimi lava e tasi, o se numera tele o galuega a tagata o le mea na faia i atunuʻu 'eseʻese. O le taimi e fiafia ai o latou e fiafia i ai e le au atamamai ma le malosi o le mafaufau i luga o le pefu o falemataaga o falemataaga o falemataaga. Europa faatufugaga na atiaʻe e latou lava auala: o le aso nei na onana e le gagana Iapani ma Saina Pacetivin. Ae o le naunautaiga o lo latou malamalama na faasolosolo ona faavaivaia.

O le ata vaaia o le amataga o le XXVVVEK ua avea ma se vaega o faʻataʻitaʻiga tele. Na faaliliuina e le au tusiata o latou mata i mea taua o faatufugaga, ua faataatitia ai ma mea moni "Mustivenings", - KFehas Bannibilibls, i le matapulepule o le tauemuga. O le faʻataʻitaʻiga o le tusiata o loʻo oʻo atu ai i luga o le Taua Muamua o le Taua Muamua a le Lalolagi, o le naunau mo le Aferika o Aferika na faasaʻoina ai le tele o aʻoga ma faʻatonuga. O mea taua o le Quetrol, o loʻo faʻatau atu i luga o le taugofie i luga o le taugofie ma e le o vave ona suia i totonu o kapeti o le au mai Apollo. E mafai ona malamalama na tosina mai e ia le augatupulaga ia i latou, lea na saili mo le ulufafo mai le le auai o le tu i sisifo. O le foafoaina o malosiaga le le talafeagai o loʻo i ai i le itu i sisifo o loʻo tutu i luga o latou maelega ma le maelega, le malosi malosi, le ono o le faʻatulagaina o metotia ma faʻavae faʻapitoa.

Ose gaioiga ofoofogia e avea ma mataupu autu o tusiata a le I. Palovarova, M.oleiov, K. Mastervich, o le tausaga e au ai i le 1912 tausaga i le Aslin. O loʻo taʻua i latou lava "O loʻo i ai i tagata o le pulumu o le pulumu o loʻo vaaia mo i latou lava, faʻailoa le taua o alavai.

O le aioi atu o le "Prentithy" Tusi Ata Ata e le tusia ese foliga moni mai le natura, ae atiaʻe mai le seti o elemene. E tusa ai ma le faʻataʻitaʻiga a Hogen ma, atonu, massissey mo le tusiata o le promasts liliu pablo sipuni. E le faigata ona mateina o lo o faia o ia i le faʻamoemoe e mai le elemene faʻapitoa, lea sa ese mai le faiga e faʻataʻitaʻi ai faʻaaliga vaaia. O le mafuaʻaga o le tusiata e le o faʻataʻitaʻia foliga mai o foliga mai, ae fatuina o se mamanu. O lea, o le aikona "o le teine ​​teine", i le eʻo, leai se mea ae na o se taumafaiga manuia e faʻaliliu ai le "faʻaaoga i Europa". O le palani o Aferika e tasi na faaseʻe atu i se mea o loʻo i ai nei, muamua affin mea-tapoleni, pata.

Aofaʻi sa paʻi i le na o le valiina ma le faʻatauaina, peitaʻi, masani lava, o le tusiata. I le avea o se tali i le faʻaaloalo o le anoanoai o le seneturi, o le 1930 o loʻo i ai se "o le faʻalapotopotoga a le Amerika F. Utta, o le na faʻatuina le galuega masani o le atinaʻeina o se laufanua masani. Masalo, o le suʻesuʻeina o le amataga o le tulaga o le tagata ma aumai sui o le 'eleʻelenisi faʻamaumauga "e fai ai se natura elemene, afu i totonu.

I lana lauga, faitau i Stebonne Toe foʻi i le 1924, na fai mai ai le fale: "E iai le augatupulaga o le fale. I isi upu, e tatau ona faia i lo tatou fuaina. " I le tuai atu o faʻamaumauga o loʻo tusia ai 1949 oloa, e mafai ona e faitau: "O le Herage House e lelei uma lava o le masani ai o le fausaga o se tulaga masani." Tumau faamaoni i lona Teugatupe Lotu, sa musu mataʻupu Faʻamino matua mautu na faʻatinoina e ia, ma le 1950-1953 na fausia ai le kapeta e le fausia ai le capell. O le faʻavae muamua lea e fetaui ma ona manatu fou e uiga i le palasitika foliga, le faʻavae o laufanua, meafaitino ma galuega tauave. O le taualuga, siitia i luga aʻe o le leotele o le fale, faʻaoʻo na o le tele o togi ma foliga mai o le ofi atu i le ea. O le vaifofo o le tolu 'olo atoa ma le manatu o le lavelave i le atoa. O le faifeau lauiloa i Ranhane, sili atu ona tutusa ma Prehinicretic Mylielith, o loo avea ma sili ona lelei galuega a Lermbaier.

Aliali mai i aai eseese o Europa ma Amerika o Maota Mamoe, Fale-Ola Afaina le Polokalama Tutotonu ma Palenoth, e faʻavae i luga o le palasitika palasitika. E le tutusa pe o le tuuina atu o le P. Pikasso, amdiliani, Lecumbier i le muamua-Aferika loloto o le eleele mautu ua mafaufauina. Peitaʻi e na te tamaʻitaʻi ona faʻaigoa o le Matai Molierecericric Amiop Amiop Amiop Art, puipuia tulaga i le lumanaʻi ma le tuʻuina atu i le taimi tuanaʻi i se faʻavae fou. O le tele o taimi i luga o le tuʻufaʻatasia o atinaʻe, na toe foʻi tagata soifua i le iʻuga.

Palasitika

Sa masani ona faʻaaogaina le upu "palasitika", tatou te le mafaufau pea i lona uiga. Tatou taumafai e iloa. Afai e te tuʻuina le 'au Aferika i luga o le laulau e tasi, o le Iapani Nethake, o le Rusia Nestting ma le Statutte, na iloa e le fiafia tele i nei mataʻupu. Latou saili e faataapeina ma o iai i se tasi mamao mai le tasi ma le isi. O le mea moni o le avanoa i totonu ma siomiaina oi latou ua fausia i mataupu silisili ese, ae le talafeagai i taimi uma. O le Ifrirkan mask, ma o le Netreoshka o lo o faia i laupapa. Ae o le tautotogo, o le amataga o le mana o Plasstics e matua ese lava mai le faateleina o le lona lua.

O lea, e mafai ona faʻauiga o le palakalafa o le faʻavae o faʻavae o le faʻavaeina o tusi. O lenei mataupu faavae e aoga mo le faʻaaogaina o tomai, ma mo le loia i totonu, ma mo le tusiata.

Faatusatusa le taʻele na uʻuina Gothheld Gothetic, Verkous, Sliz o aso nei ma le le lelei, toto maualuga-tekonolosi uamea. O le faʻavae o eseesega e tutusa lava: o le fausiaina o le faʻavae o palasitika. Plastikos i le Eleni o lona uiga "talafeagai i le faʻataʻitaʻiga", pe faia le faʻavae. Ofutau, i le isi itu, e mafai ona i ai i le avanoa. O le manatu o le le faʻatapulaʻaina e faʻatatau i le pule, peitaʻi, i lenei tulaga e mafai ona faʻauigaina e mafai ona faʻamatala e pei o le faʻamaoni i se mea se tasi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le roketi i totonu o le masani ai o le la, manaia palasitika pakustic pacco, atoa le talafeagai i le gothic poʻo le mimiti.

Peitaʻi, toe foʻi atu i la matou tagata Aferika i uluaʻi vaega. Na matuau tele o loʻo iai i le Aferika o le Colleen o le olaga ma Auala o Tagata ma Tagata o loʻo faʻasaoina i se nofoaga e lolomi ai. Ia manatua, uma pe toeititi lava mea uma e mafai ona e faʻatau i totonu o le 'ai o le' ai o le 'ai i totonu o le' aʻai o ituaiga o ituaiga o tagata. O amataga na faia o aggins i le faavae, moni moni leaga o mea moni, - pei o se tulafono, e le sili atu nai lo le 150-200 tausaga. O le tau o le tau, tuʻufaʻatasiga o le vevela ma le susu, faʻasoasoaga e le faʻatagaina se mea, aemaise o fafie. I se faʻaopopoga, na faia i le faasologa faʻataʻitaʻi o le matapulepulega poʻo se fagafao pe a uma ona faʻaaoga "i le taimi nei" e faʻaumatia, o loʻo mu i le ata faʻa-Kerisiano. Po o le a le mea e tutusa ai, o mea o loʻo faasaʻoina, o mea e sili ona lalata i Europa o Mataginofinona o talaʻaga ma tagata tumaoti.

E le i fiu le aulotu Aferika e tasi, e i ai ni tamai papasi papasi o tagata ma manu mai fafie, apamemea ma nifo elefane. O tagata Aferika faaonapo nei, o mulimuli i le maketi, e le gata na kopiina ai ni faʻataʻitaʻiga tuai, ae faʻapea foi ona faʻatuina le ofoofogia o fatu laupapa matagofie. Manatua o lenei ituaiga o fafie e mafai ona iloa e ala i le mamafa: E matua mamafa lava nai lo isi ma ua magoto ifo i vai, e ese mai le malosi ma faigata i le galueaina.

Falefaigaluega

I le faʻaaogaina o le itu o le vavaeeseina o le fale o le fale e aulelei i lona tamaoaiga. E oʻo i se tamai vaega o le aʻai fale mautotogi, e mafai ona e faia se sitaili o loʻo i totonu. Fuafua i lou manaʻo, ituaiga o galuega ma avanoa tautupe, fuafua le maualuga o ituaiga folasaga i lou fale. O le toe fausiaina atoa e ono le avanoa. E le mafai ona toe faia le atoatoa le lalolagi Hunning Hunter Hounter. Faapipiiina o tupe moni e tumau ai le vaaiga ma le stylist lagona. E talitonu aʻu, o aʻu, o ni nai mea.

O le avanoa o le Stytoc Space e lua palasitika tulaga masani filifiliga. I le alofa, o se meaola ua faaliliuina i totonu, ae i totonu o le lima e tasi e tatau ona gofie (atavali, ma faigofie ma manino. O le fuafuaga e sili atu le filifilia, e masani ona masani ai i le ogatotonu o le potu tutotonu i le "Faatulagaina o le" Fasioti Partrol ". O le Zoning o loʻo faʻatinoina le faʻaaogaina o le tele-tulaga fola, feaveaʻi vasega, Wicker shirms ma pupuni. O le faaumatiaga o laufanua atonu e sili ona tonu, pei o le paʻepaʻe puipui. Ae sili ona faʻaaogaina se kuka i le teuina, ma faʻataʻitaʻi ai mea faʻalelotu ma foliga mai ua teisi teisi. O le fola e mafai ona tolopoina ma ceramoc fati i lalo o le maa po o le lanu sipala mags. O le komete o le a avea ma ofe vaitafe ma vaipuna tafe i ala o ala tino. Faʻafefea ona faʻatulaga se isi nofoagasā, ua tau atu ai la matou mekasini №1 mo 2001.

I totonu o le pule, faʻaaoga le "Itūreni" Ceraracs, i le tele e mafai ai i Aferika moni. Afai e leai, e mafai ona e faʻaaogaina le mea na iloa ma faigofie ona talia se vaʻa talafeagai ma se fasi mafiafia o le faʻaputuga valevale fua. O le numera o le lautele o taga ma faʻatusa e filifili i lou lava tofo, ae aua le liliu i le falemataaga i totonu o le Falemataʻaga. E malosi tele i lona palasitika Aferika faasee i aofaiga tele e amata ona gaoioi i le popole. Aua neʻi galo, ona o mea ia o loʻo iai o fale faʻasolopito, ma o ai lava e iloa le malosi o le malosi o loʻo latou aveina. O faʻataʻitaʻiga o ata tifaga o loʻo ofoina atu nei i se lautele lautele filifilia o le vaega o le faʻalapotopotoga o le falemataʻaga o loʻo faʻaalia, ina ia o le papamolicc venus e alu uma i le taʻaloga o le veleoopethic

O le paleti i la matou mataupu e matua taofiofia ma faatapulaaina i lanu masani. E mafai uma ona faʻapipiʻi uma o tagata (enaena enaena, samasama samasama, Terracotta) ma Umbra (lanu enaena, lanumeamata Ua taʻua e le au tusitala na taʻua ai taulaga "eleele", talu ai o ituaiga omea eseese o loʻo faʻaaogaina lava pea mo a latou gaosiga, o loʻo iai ma le tele o pigsical. O taimi o le Chiys o Clay e na ona traturates ma le lard, ma e pei o se uliuli dye faaaogaina boot. E sili le faʻaaogaina o le vai-tuʻuʻeseʻe poʻo le acrylic.

Meatafa e talafeagai faigofie, leaga pepa, leai ni fesuisuiai, vali ma susulu mai. Weat Wick Wicker aitema mai Rattan po o le a foliga o le a foliga mai E faʻamalosi tinoi i totonu o totonu ma mea o loʻo i totonu, e tusa lava poʻo le tele o laʻau, pei o le taufetuli mai le taimi.

Faapitoa faapitoa. E sili le faia o se tagamea, fatuina mea lilo, masaga taʻutaʻua. O puna o le malamalama e tatau ona filifilia, faʻamaufaʻailogaina. Mo lamepa, e mafai ona e faʻaogaina ni ie ma se ata o loʻo i ai "amataga" poʻo le "Wild" lanu o loʻo siʻomia ai ni paʻu manu.

Rusia-Designer Preybooks

Utupoto (. Fanua-Timber) - Lagolago elemene, e masani lava o le tafailagi, foliga masalosalo, faʻavae i luga o le tagata laveaʻi. O le umu e mafai ona avea ma laupapa, maa na faamalosia ai sima. O loʻo i ai i le faʻasologa o le utupoto e fai ai le utupoto poʻo le mafolafola Lagolago o puipui po o fata (polks, koluma).

Fulufulu tino (Igilisi. BlonAlow) - O se faleie faia o le paʻu, o se vaʻaiga o le fale matatineta faʻaaogaina e Amerika Initia. O ia fausaga e maua i totonu o Aferika Avoriginal, Asia, Osonoa. Faʻatulaga i lalo o le Indian Houts (Lima Laasaga fale ma se Veranda) i le New America faʻamaumauga o loʻo taʻua foi o le Rungawlows. O le manatu o le "Bungalow" i le uiga faaonapo nei i le 50s fesoasoani i le tusiata o le ata o le F. Hel, o le fuafuaina o se vaega o le "orgictic casticist".

"Osogiga o le Potokaina" - faatonuga i le tusiata o le xxvek, salalau i le Iunaite Setete ma Western Europa i le 30s-50s. O le mataupu autu, ua fausiaina i le i. ma le Malamalama, na latou faamalosi ai o le aiga o le faʻatusatusaga lea o le tino, o le atinaʻeina o manaʻoga o tagata ma siosiomaga meatotino. Na talitonu Wright o le fale sili ona taua o le nofoaga o fale, ae le o le fetoso. Afai o le teuina o le fale e lelei ma faigofie, e ono matagofie ma fafo. "O. A." Na ia tetee i matu proggatism, uiga o le fausiaina. O le fesoʻotaʻiga faʻalenatura o le fale ma le siosiomaga, o le faʻatinoga o le fauina i laufanua ma le laufanua o le fausaga, i totonu o atumotu, na faʻamautu, na faʻamaonia ai vaipuna, - ua faamaonia le moni manatu o le konetineta o le laufanua i fafo ma totonu o le fale.

Megalith (gr. megas-tele, lithos maa) - o se fausiaina o se vaega o le natura o le masani togafitia pe le togafitia maa. E tolu ituaiga o Megaliliths: DULMENS, gongens ma cims. O le foliga mai o le megalithim o loʻo nofo i le faʻaiuga o le neolithic (20-23 afe tausaga le matua o le Don.e.).

Togi (Froy Donamen mai le Breton Lion, Chad- Stord) - o se auala faigata o le potu i le tulaga o le lua pe tele o laina -from40 i le 300t). I le tele o taimi, na faaaoga Timed mo le tanuga. Tufatufaina i Europa, Asia, Aferika, na tele ai i le sami itulagi. Auai i le apamemea, o nisi taimi i le Ironi seneturi.

Cromlech (Breaton Crom-Lio, Noch-Stone) - MeggalithIc fausaga o le fausiaina nofoaga. O se lio poʻo ni liʻo faʻapitoa liʻomia na aofia ai le laugatasi o le tele (6-7 m maualuga), na poloka ai poloka, o nisi taimi poloka e papa. O ia mea o loʻo maua i vaega eseese o mea tuai ma fou. O le sili ona lauiloa Roungs o Egelani (Stonethethee) ma Brittany (Karnak).

Mengira - Oblong maa, nofofua pe fausia ni malaga umi (i luga o ni kilomita). Maualuga maa - mai 1 i le 20m ma sili atu. O nisi taimi e ufitia i le mapusaga. Taatele i sisifo Europa. E foliga mai, e fesootaʻi ma le taua i tagata ua maliliu.

Petroglyph (gr. Suauu, gluly- thephe) - ata, tuʻituʻi, maosiosia pe taʻavale i ni vae eseese, cuff i luga o ana ana.

Aso fiafia - Le faʻavae faʻavae o faʻamaumauga. O le fausiaina e aofia ai le utupoto e malolo ai i le lua poʻo le tele o laina faʻapipiʻi. O le utupoto o loʻo i luga, o vaega o fale o fale, vavaeeseina potu i luga o fola (ma le malamalama poʻo le moli uila). O se faʻataʻitaʻiga o ni tulaga muamua-eeta.

Temunics (gr. Tekpenike) - tuʻufaʻatasiga, fua faatatau o tagata fefaʻatauaʻiga ma faʻapitoa vaega, faʻaalia i le palasitika ituaiga. Teconoctics Faamoemoega o ia lava i vaega, solo, faʻauiga o elemene.

"Faiga faʻatatau 'au" - Art o loʻo i ai i le pito sili ona maualalo tulaga o atinaʻe i tagata uma ma tausia vavalalata vavalalata i vaega tele uma (galuega, ituaiga, ma isi). O ona uiga faʻapitoa: e le o se faʻapolofesa ma le sili atu o le faʻaletonu o fatufatuga, o le faʻamamaina o faʻailoga o faʻailoga, fesoʻotaʻiga le mataala ma le atoaga o le lotu atoa.

Aloiafi - Faʻalenatura poʻo se mea faʻapitoa gaosia mea e mafua ai le malosi o le malosi e mafai ona tuʻuina atu i tagata i tautua eseese. O ia meatotino e mafai ona onosaʻia papa, laʻau, magoto, ma isi, faapea foi ma mea totino, pei o pole, kaleka, fomaʻi. I totonu o le mea faʻapipiʻi o oloa e masani lava ona tele laiti athropomorphic poʻo le zoomorphic faʻatusa. Fetaui lelei e mafai ona fuafuaina, faʻataʻitaʻiga, e puipui le fanua ma fale.

Kalebas - Vessel faia o le faalauteleina ma mago maumu.

Faitau atili