Mafolafola meafale sasae

Anonim

O le a le kapeta moni ma pe faʻapefea ona filifili. E aoga le toe faaleleia o le kapeta tuai. Le talaʻaga o kapeta.

Mafolafola meafale sasae 14890_1

Mafolafola meafale sasae

Mafolafola meafale sasae
Sili atu nodules, ulufale i se iunite o le numera o le numera, na o lona uiga o le ata o lenei kapeta e sili atu ona matala
Mafolafola meafale sasae
O le lanu lanu o turkmen carpets e faʻatapulaʻaina tele e se lanu mumu-enaena, ma o le ata e iloga i le laʻititi
Mafolafola meafale sasae
I le mea teuteu ma vailaau o le Azerbaijajinajajinajanit, o le lanumoana Dye e masani ona faʻaaogaina, ae o le lanumeamata o le auvaa e feoai - o lenei lanu paia
Mafolafola meafale sasae
O le kapeta tuai, e le o taʻua le "mea tuai", e le masani ai le palasitika, e le mafai ona fai atu e uiga i kapeti nei

E mafai ona e talanoa e uiga i kapeta e le gata. Aemaise lava ona o le toʻatele o matou, o le a le isi mea lava tatou le tumau: toetoe lava o mea uma na faʻatau i luga o le fola i le taimi o le fausiaina o faiga faiva, i le taimi o le fausiaina o gaioiga. Tusa lava pe "a" o le a 'ai ma le' ai ma le naunautai e le mogamo ma e le tele o ia, ma se auala Peresia. Ole a la le pefu o matou pa puipui ma ala ma o matou vae, malo o malo, nofoa, nofoa ma kofe laulau? Aisley o se kapeta, pe faapefea ona e iloaina e uiga i ai? Aesy e le o le, pe faʻapefea ona faʻatau se kapeta moni? Lenei o le a matou taumafai e tali nei fesili i le mea na tuʻuina atu i le meafale moni i sasaʻe, i teuteuga lea na matua malamalama o tagata nomadac. O le a alu Illysa i le International Interness-offeress-offinity Yohhail Busheal, i taimi uma e le gata na faʻamatala, ae o le faʻaalia foi o se suiga matagofie mai ma Manulele Sules.

Mea na matou faʻatau i faleoloa ma faʻaauau ona faʻatau i le "shopakh"

O se tasi o tulaga sili ona taatele e faʻamalositino e faʻaaogaina i totonu o tagata faʻatau fale pe a filifilia se kapeta i le faleoloa o le manogi o le manogi. O ai, pe a talitonu i le mea moni o a tatou alamanuia, fefiloi i le fulufulu nylons ma chipsus, o le a tusia le mea moni i luga o le fua o le oloa? Na o le tiga o le manogi o le matagofie o le afa o le tagata na faʻatagaina le matou tagata faʻatau e filifili mai le semi-sythetic ituaiga. Pe le faatagaina. Ae ua avea nei ma fulufulu e le o se faatafunaga. Ae o se mea e faanoanoa ai le iloa o le faʻatauina o se kapeta moni i le taimi e tasi (i le fale ma afitusi ua mu ma faʻamalie atu e le mataga, ae na o se kapeta i tua o ia.

O le tekonolosi o le gaosiga o kapeti kapeti, pe a le alu i totonu o faʻamatalaga, o le faʻasaʻoina o le muamua vali o le pale i le faʻavae o le pamu o le pamu o le pamu ma le lalagaina. O lea, o le faavae taua i le va o kapeta ma le mea moni e foliga mai o se foliga, o le ata ma le tele o le kapeta oona ua mautu i luga o fuainumera o le faavae, ma e le o se taʻavale, ae o tama mama tagata. E le iloa e le taʻavale auala e nonoa ai se nodule. O le faaputuga o "kapeta" o masini masini e na ona pipii i le va o le faavae ma le dodge. O le fesili pe mafai ona vili le kapeta, e faasino i le tala fatu. O le a le faia e uiga i kapeti, e uiga i kapepe moni, o le a tatou faʻagaloina e uiga i le i ai o carpent oloa mai sythetics ma e oʻo lava i paʻu, le mautonu.

Le talaʻaga o le kapeta i upu e lua, sili atu le saʻo, i le lua selau ma le

A o e maimoa, o le faʻamatala mai o le talaʻaga o kapeti i le tasi mataupu e le mafai. O le tala i le tatou faʻatosina o le a faʻaitiitia i le tele o taimi i le solo ai o Carpet e gaosia ai tekinolosi ina ia sili atu le leaga nai lo le tasi kapeta e sili atu ona leaga nai lo le isi.

I le muamua auala, o kapeta e mafai ona faʻataʻapeina i luga o le taimi fua i le tolu vaitaimi: o le sefuluvani seneturi e aofia ai le seneturi).

E oʻo lava i le sili ona sili ona atamai o le a sili atu le sili ona atamai i le amataga o le amataga o le faʻasologa o le paneta i luga o le paneta lalolagi. O le aso sili ona aso na manatu e mauaina i le tasi o le mauga o Kita kapeta o le lua ma le afa Mennynium (o le Mauga o Panhitktsey Mauga i le IV-II senituri TC. e.). seia mavae le xvi-xvii seneturi. O kapeteni sa faia vave lava mo le faʻatau atu, ae mo o latou lava manaʻoga. Na ia alu i le taimi e "popole ai le mauaina o se ofo." Le tele tele o kapepe, lea e mafua ai ona mafua ai ona faʻaalia le matagofie, na faia i le sefuluvalu senituri i Peresia. O le nofoaga lenei e faʻatupuina ai le leoleo i totonu o le fale ma, ma na faʻaitiitia le tulaga faʻaalia o le gaosia o le siʻitia o le tau. O se tasi o mea taua a le au Peresia o le au Peresia o le faʻaaogaina o le ie puipui i le gaosiga o le faʻavae. O le faʻavae o le skilleton o le kapeta, o le filo, lea na ia "tupu faʻatasi" ma tausia, ma e tatau ona i ai le malosi tulaga ese. Mo le faavae, na latou filifilia le sili atu uiga, sili ona taugata fulufulu. Cotton i lenei mataupu na avea e le gata i le taugofie, ae o se mea e sili ona faʻatuatuaina o le tele o lauulu. Moni, na o le gaosiga. Ina ua faʻagaioia kapeta ma se pusa papetiga, e ese le eseese mai iovili, na amata ona le talafeagai i le gaioiga o le susu. E le o le vevela e pei o le mea moni, ae o Europa, ona tautau atu i le itu i sasae.

O le amataga o le Alamanuia o loʻo gaosia ai Alineine Dyes (1847) o le a avea ma se isi mafuaʻaga ogaoga o faʻamaumauga i le fanua o le tau o kapeta gaosi oloa. Na faʻaaoga e Dyes Dyes mo Wool vali i le taimi o le Bricraft gaosiga na tumau i le susulu ma taugofie Aliline O au vali fou na avea ma se matapogia, ae itiiti ifo i le tetee i le malamalama, i afaina o le susu, na latou faia ai le fulufulu matamuli ma, e tele lava le malepelepe. O kapeta ua faigofie ona mumusu, ae le o le atoa o senituri, sa amata ona latou o ese i lalo o le la. Na amata ona amata e tagata faaaoga Dythetic Dye ona tauivi ma le faamaonia, auala avanoa: tipi ese le tasi pe lua lima. Peitaʻi, o le alualu i luma o le a le gata ai ni uiga faʻaaloalogia, ma o le faaiuga o le seneturi talu ai, o le fasi vaega na suia masani masani mai fale tifaga.

I le ogatotonu o le sefuluiva seneturi, i tutusa tutusa ma tuluifiti tekonolosi, ae tupu ae sili atu nai lo le faʻatupuina o le faʻateleina o le faʻatupuina o le tuputupu ae o le maketi. E tatau ona fai mai o le gaosia o inisinesaa gaosi, o le mafuaʻaga faʻatupuina latoulā e leʻi tu ai pea lava o mea na ausia o faʻatapulaʻaina tapulaʻa. O se tasi o metotia masani o le "lalagaina" o le soʻotaga o le lua o le pile, sosoʻo ai ma le umi o le tipiina o le "kapeta" - kapeta " O auala i fafo atu ma isi fefaʻatauaiga a le atunuʻu o fefaʻatauaiga a le atunuʻu o nei oloa, o loʻo faʻatau atu i lalo o le igoa "maota" pe o loʻo taʻua i le upu ".

O le filifiliga o kapeta o le a latou le "lele

O lea, o le i ai o le manatu o le tekonolosi o kapeta gaosi oloa ua mafua ai, na e filifili e faʻatau le kapeta sili ona lelei, ma i le taimi lava e tasi e le mafai ona lele "Ma le mauaina. Muamua lava, e fautuaina le i ai o se malamalama manino o le a le mafuaʻaga na faʻatau ai le kapeta. Afai e mafai ona faʻatau oloa kapeta e pei lava ona avea ai, pei o isi, pe sili atu foi, pe a filifilia se kapeta mama, o lenei faʻatinoga e le talafeagai.

O lenei tusitusiga e le talafeagai e aoga i se avea ma tau o anamua, o loʻo mafai ona faʻataʻitaʻia pe o le faʻateleina o le selau, afe, afe, poʻo ni sefulu o le faitau afe o tala. O le mea moni o se suiga o tau na mafua ai tagata e seasea nofoia. Ole mea lea e tasi, o lē na iloa na o le mea lea ua saunia e teu fua ile faʻatauga, matou te fautuaina malosi ia faʻatauga faʻapitoa e saili ai fautuaga mai tagata tomai faʻapitoa.

I le faʻaopopo atu i mea tuai, e pei ona e iloa, o loʻo i ai foʻi ma le gaosiga o aso nei kapeta kapeta. E moni o se mea e faigata tele ona faʻamalieina ai na tolotolo i luga o le paʻu o le tino poʻo le valiina e le dys masani. E ui i lea, e i ai ni kapeta moni na faia e sili pe le pulea ai tekinolosi. Ua latou faia uma i Rusia ma fafo. Tulaga mo le filifilia o se kapeta tele e tele, ae sili ona manino i le tagata faʻatau na tumau ma tumau, seʻi vagana ai ni faʻailoga o le tino ma le maualuga o le iunite. A o le maualuga o le faaputuga, o le auala e te vaʻai ai i lalo, o le kapeta ma le umi umi e le o le sili ona lelei. O le kapeta pape o le a manaʻomia o ia e tautau i luga o le puipui pe tuʻu i luga o le fola i se nofoaga o le a le masani ai ona savali faʻasolosolo solo. Aua le taʻua le mea moni e le mafai ona tuʻu le mea na fai ai meaafale-faʻapipiʻi i ai o le a taofia ai le au lolomiina o ana mamafa mamafa i lo latou ola mamafa. E leai se mea e mafai ona pipii ai le kapeta. O le faʻamaumauga o loʻo iai le mea totino o loʻo i ai i nofoaga e le mafai ona faʻaoʻoina i nofoaga e masani ona faʻamalosi (pei o le paie o le tino). O le potu malolo e sili atu le tetee i ituaiga eseese o avega ma aafiaga faaletino. Ae ui i lea, afai e te filifili e salalau atu i le alatele, o le a e manaʻomia se paʻu faʻapitoa o le a liligi, a leai o le a faʻaseʻe ai Kilmim i lalo o vae.

E uiga i le maualuga o le kapeta, o loʻo fuafuaina e ala i le numera o nodules i le sikuea octimeter, e mafai ona fai mai o le sili atu faʻaseseina, o le kapeta o le kapeta ma vice. O le tele o numera o nodules i le nofoaga e tasi e mafai ai ona e faia se ata sili atu auiliili. I ai. O le uiga e le sili sili atu o le sili atu mafiafia kapeti e le oi ai ni pe a faʻatusatusa atu i le mafiafia. VOTCHCHYCHI mai le eseesega i le tau, o loʻo silia ma le tele o galuega e tau ai le lalagaina o laʻau laʻau i totonu o sikuea taʻitasi.

E tusa ai ma le ata, tagata faatau e le tatau ona i ai ni taufaasese. 'Iffai e leʻi faigata ona iloa le tagata faʻapitoa le ata, e na o le atunuu na faia ai le Kapeta, a ua suia nei le tulaga o tagata, aʻo le tulaga ua suia. I le ata, e mafai ona e iloa le mea na faia ai e kapeti se ata. Vitaly faia Shiraz ma Bukhara ma le lava manuia e pei o le kark. Matou te le alu i faʻamatalaga o le evoluve o le lanu lanu ma le toe faia o kapeta, e naʻo le a oʻo mai o lo latou tupuga sili ona paia, poʻo lea, e pei o le papeti , Berat, totogi ia te ia lava o se faiga o tagata-aulelei mai agaga leaga. Ioe, mo le lofituina o le tele o au faʻatau mai nei, o le ata e matua le fiafia lava. Lanu lanu mumu ma le laititi, leiloa ma sina mamao ese mai i ai, o le ata e faapitoa mo "turkmen" kapeta Na o le tele o latou iloiloga i le kalafi faʻataʻamilomilo o fasipepa ma laina faʻafuaseʻi na maua ai le zoomorphic poʻo fualaʻau 'aina.

O le scayy mepangaon o le geometric mamanu e teuteu ai le kapeti na gaosia i Azerbaijan. E pupula o loo susulu, atamamai ma toto ai i totonu. E sili foi, ae le o se afi o "Peresia" kapeta. O le masaga o le latou ata o loʻo i ai ni mea leaga a le au vaʻai mai tala o Shaherazada, o le laga o le kapeta o loʻo ufiufi i shiraz rosa. E mafai ona e talanoa e uiga i ata o le kapeta o le kapeta a le kapeta ma mea teuteu o fugalaʻau, o fugalaʻau, o le kapeta o tagata i matu o le itu i matu o le itu i matu o le itu i matu o le itu i matu o le auvai o le itu i matu o le sami Ae o le a ou toe fai mai o nei ata uma ua leva ona avea ma cosmopolisans ma o le filifiliga o le tasi poʻo le isi e fuafuaina faʻapitoa i le tagata faʻatau, poʻo manaʻoga o le kapeta o loʻo fuafuaina.

O lea e manaʻomia lava ona tautua?!

O le filifiliga ma le faʻatauina o le kapeta e le masalomia o se taimi sili ona aoga mo lona lumanaʻi. Ae ui i lea, e le mafai ona faʻagalo le mea e faʻatau ai naʻo le palepao. O le isi afa o le kapeta tautua. O le faigofie sili ona faigofie o loʻo tautua e kapeta na taʻu mai e tuai ma matutua. O le mea moni o loʻo i le faʻagasologa o le latou tatalaina e aofia ai le tulaga o le faʻamalosi o le faʻagaoioiga. I lona upu, talofa na ofu mafanafana, toso ese ese atu, mago, ma le mafaufau mausali, ina ia ou le nonofo i lalo, ma sa i ai se faamaoniga o aafiaga faaletino ma na i ai foi se tetee atu i aʻafiaga faaletino. O le tele o taimi nei gaosiga ua leiloa le vaega mulimuli, ma le ipu ti, faʻafuaseʻi ona faʻaoʻo atu i se kapeta po o le a mafua ai se suiga faʻafuaseʻi. O le mea lea, aʻo leʻi amataina le faʻagaioiga o se kapeta fou, e sili le faʻapea e mafua ai i le fale faigaluega o loʻo gaosia ai latou faʻagaioiga. Ou te manaʻo e gauai atu: o le susu o le gaosia o le sili sili ona mamago-ie povi, faʻamamaina o kapeti, faʻamamaina "mago", agi i le Pochlorethynene. E le gata o le tekonolosi e le gata o le a le faʻatagaina le kapeta, ae o le faʻaaogaina foi o le chlorine, ae e leai ni gaioiga. O se fasimoli auala pe a uma le faʻamamaina o le a "nofo i lalo" aua le soona malosi nai lo le taimi muamua. Luga, sa masani ona ou faʻaaogaina le "kapeta tautua" i le tele o taimi. Ae o le faaupuga e mai le oona o le tautua o le olaga, ae o a tatou faufautua o loʻo faʻaaogaina e matou faufautua, talanoa e uiga i le lotoa atoa o le soʻotaga lelei o le kapeta ma o latou uarota. E le faigata ona mateina o se tasi o galuega masani "tausiga" e tatau ona faamamaina fluffy aulelei. I le auala e uiga i le flaffyness. O kapela uumi, le gaosiga o le tele o atunuu i itupa o Sasaʻe (Initia, Iapani) ua fiafia, e leai se tasi mo ni mata o latou shaggy pu. E aliali mai o le hygroscociticality o lenei dite lava ia.

O le masani o le faʻamamaina o kapeti i totonu o le matou tama o loʻo matua masani. E tatau ona e faʻamamaina le faʻamaualuga o le tino, tatou te manatua i lena aso, o lea mo Europa o le aso lea o lona falelauasiga. E ui i lea, matou te totoina le pepa faataga e masani ona ia mama ai le kapeta, tusa lava pe foliga atoatoa. O le mea moni o le pefu ma palapala o le a tipiina i le pito i lalo o le faaputuga, maua ai le hygroscopips, latou te iloa lelei, latou te iloa ai le susu mai le ea. Aemaise lava ma le matauina i aso uma ma po vevela (potu leaga tele). O le susū, i le taimi e faʻatasi ai ma le palapala lelei e fausia ai tulaga taliaina o le ola mo le ola ma le tamaoaiga o funga (o laumataʻomia ai o funga (o laumataʻomia). O le faia o le kapeta i luga o le kiona, faʻaputuga ma le fesoasoani a le fufulu vai faʻamamaina, matou, aveese le vaega o le perte, faʻaopopo le susu i le matelaina fulufulua. O le tele o le faaputuga, o le loloto o moega mo le peimeni ma penipai ma faanoanoaga o taunuuga mo le kapeta. Peitai, o le aʻa, e malosi tele le tino lea na mafua ai ona iai ni aʻafiaga o le galuega a le MUDD. Ae e le mafai ona fai atu e uiga i le cotton faavae o le kapeta. E mou malie malie lava, e ui ina foliga mai e foliga mai e le taliaina. O lea, e faʻaopoopo i le tuʻuina atu sa iai, se tasi mea e mama:) O le kapeta e le masani lava, ae e mafai foʻi ona fufuluina ma faʻamamaina lelei.

Se mea e uiga ia Tinamatua kapeta ma fala

Faaeteete i fofo faanatinati, afai e te faʻafuaseʻi na mafai ona tauemuina i totonu o le pogisa tina o Chumunather's Chumuna i luga o le regquinist, i lou manatu lata ane. Feutagaiga i se tagata faapitoa. Faʻalogo, pe a fai o le aoga o le kapeta e laʻititi lava, ma o le tau o le toe faʻafoʻi o le a le talafeagai, mai le mea e tatau ona faia aitulima i luga o le soni poʻo ni nofoa tuluiga.

Afai e te laki, ma o le a e mauaina oe lava o lē e ona le crite, o le kapeta o le a manaʻomia e toe faʻafoʻi mai na o le poto masani e mafai ona maua. Na matou manaʻomia e faʻailoa ia ata o kapeti na toe faʻaleleia i totonu o le galuega faʻatino a Bthov, ae na vaʻai i faʻaiuga o la latou galuega, faʻaitiitia ai lo latou manatu. O ata puʻe e le mafai ona taʻu maia ese eseʻesega i le va o le "Natiin Patived ma le vaega toe faʻafouina. E faigata tele ona latou iloa foliga mai o latou mata. E faigofie ona mate o le a le mamao ese mai i se tasi e filifili e avea faʻafuaseʻi foi le toe faʻafouina o le kapeta o latou lava. Ae ui i lea, tutoʻatasi faʻatulagaina o nofoaga faʻaleagaina o le kapeta o le a le aoga uma. E faia lea i le fesoasoani a flaff, filo ma suka nila. Loskutka faaee atu se patch i luga o le pu i itu uma e lua ma maua ai le tele o itu i le iniseti atoa ina ia tosoina ai filo i se kapeta faaleagaola I le pito o le kapeta, o mea e sili ona faʻaalu ai ma ua le mafai ona faʻaseʻe ai se tasi o lona pito i lalo o le itu ua leaga.

Lelei, ma i le faʻaiuga e uiga i kapeti i se tulaga lautele ...

Na ou faitauina le tusitusiga e mafai ona fesili ifo ia te oe lava pe o le vevela vevela e aoga, pe ono manaʻo ai e faʻaalu ni tupe i ni kapeti moni pe a tele ni faalavelave. I le auala, o le "kapeta" o masini masini e manaʻomia e le tele tausiga. Ae o le mea autu e le na o le, ae le o le a faapena foi o le a le sili atu o le afe ma afe o kopi tutusa. Matauina oloa E leai se vevela o lima o tagata, latou te le oi ai le malosi o fatufatuga. Peitai, afai e te le talitonu i ai ma le talitonu i nei talitonuga leaga, e i ai se finauga faalelalolagi o le lagolagoina o le kapeta moni. Ina ia taʻua ni upu tuai, e avea lava le kanetane o le kapeta o le Tusi Lesona o le Tusi Lesona o le Tusi Lesona, "," Moliga "ma ia iloa lelei i le tau. O lau fanau matua o le a mafai ona iloiloina lea mea i le mamalu. E pei o le masini, i le aluga o taimi, o le a mafai ona liliu i totonu o lapisi.

Faitau atili