Ulufale node o se fale nofomau

Anonim

E amata le fale i le faitotoa autu. O galuega na faia e le faʻamatalaga o le faʻamatalaga e manaʻomia e le numera o galuega i le fale, o latou nofoaga ma faʻalauiloa.

Ulufale node o se fale nofomau 14944_1

Ulufale node o se fale nofomau

O le manatu muamua o soʻo se mea e nofo ai e foliga i lona fale. I le tasi, o le auala mulimuli lava ua taina iinei o le ituaiga o le faitotoʻa o le fale. O lea la, i lenei mataupu o le a tatou masani ai ma aga masani i tulaga faʻapitoa, faʻalapotopotoga ma le tusiata ma le faʻataʻitaʻi ma le faʻataʻitaʻi ma le faʻataʻitaʻi o le faitotoa autu o le tagata taʻitoʻatasi.

Taitasi atunuu fale o loʻo i lona tulaga muamua siʻosiʻomia e fanua laufanua, o aiga taʻitasi e tatau ona faʻailoaina o mataupu silisili e tatau ona faʻapitoa i le atinaʻeina o latou lava poloketi. E talitonu o le ulufale i le igoa o le fale, o le tulaga lautele ma le leoleoga o le 'au. Ae maimau uma, o le tagata o le fale, o lona taua e mauaina ona o le uluai fofo o le i fafo o le itu i fafo o le fale ma, aemaise lava leai se aoga.

Ina ia amata i le, ia tatou taumafai e tali ia fesili autu: O a ni gaioiga e tatau ona iai le ulufale (aemaise le mea autu), oa tulaga tino e tatau ona fetaui ai? E fia ni mea faigaluega e tatau ona faia i le fale? O fea e fai ai i latou ma le mea e taulaʻi ai?

Fuaitau, nofoaga ma tapenaga o le fale i luga o le upega tafailagi i autafa o le malamalama, e faasino i le auala avanoa, e taua i tuaoi mo soo se fale mo se fale.

Ulufale node o se fale nofomau

Ae a maeʻa taimi talu ai, e toʻatele na talitonu o le tele lea o le fale, sili ona lelei. O loo faaalia e le olaga o lenei e le o moni i taimi uma. E leai se mea taua ona taua, o le tomai o le tusiata, o le poto masani o le fale atoa. Sa masani ona feagai, fai atu i nuu, le mautonu, faigofie, e oʻo lava i le uluaʻi, tamai o tamai laupapa, o le tele o le anito ai , ae paga lea, ma faʻaititia ai le faigofie, ma le tau o le fale lea na faʻaaluina ai le tele o tupe.

O le a le tele o mea e tatau ona i ai se lua-tala pe tasi-faleoloa fale o le tele o fetuutuunai ma le pito i lalo ma se at atoa o le 130-350Mo? E sili ona aoga e faʻatulaga ai ni faitotoʻa se lua. Tasi-Pule Sili-Torporone i le failauga o le togafiti ma ia tatau ai; O le isi o le militene o le togalaʻau, o loʻo masani ona masani ai, mai le itu faʻafeagai o le fale. O nisi taimi e mafai ona e faia se tasi o le faitotoʻa, o loʻo tu mai i tua o le itu poʻo le itu o le taʻavale, faʻaita, ae e talafeagai le faʻaaogaina mai le itu o le faʻatoʻaga, ma mai le itu o le togalaʻau. O le ulufale atu i le fale e masani ona faʻatulaga i le veranda. O le ulufale i le potu ae e mafai ona faʻatuina mai i totonu o le fale, ma fafo, o fualaʻau, o fualaʻau ma fualaʻau o le togalaau.

O puapuaga i fafo o le fale e matua fuafuaina lava e le faʻavae, tetele ma le nofoaga o le autu ulufale i le fogafale.

Ma lona tulaga o le simetric nofoaga, o lona uiga, i le ogatotonu o le faleoloa, e masani lava ona i ai se fale e masani ona fai ma fale, pesega. Asymetric, e le masani ai ona faʻaalia le faʻaaogaina o le ulufale e masani ona aumaia le faʻatulagaga sili atu atunuʻu, vavalalata uiga. Ma, i le fale, e le mafai e le vaʻai atu i fale tetele fale, e faʻavasega le mea e maua ai le faʻavaeina o le felauaiga.

Ma o a manatu e tatau ona taʻitaʻia e ala i le fatuina ulufale i le fale?

O le tele o le ulufale e tatau ona saunia lelei le faʻapipiʻi ma lava fua o le saofaga nofoaga (faapaologa) ma faitotoʻa lautele ma le maualuga o le tagata. O le taimi nei, le taimi, o le ulufale atu i totonu ma le au faitotoa e tatau ona fesoʻotaʻi ma le fale, o lona uiga, faʻaofi i le tele o fausaga atoa ma le taulimaina.

E masani ona taʻua, i le taimi o fauga, o loʻo tutu mai le fesili: O le a le faitotoʻa pito i fafo o le fale: nofofua pe faʻaluaina-mafaufau? E mafai ona i ai, tasi-ma le afa, ina ua fuafuaina se tasi o lana tablevas (lautele), ma faʻataʻitaʻiga, mo tagata funcing mea? O le lautele lautele o le lautele o le auala o se faitotoa pito i fafo o le 850-950m; fetaulaiga ma tutusa nofoaga - 850mm; O le lautele o le lautele o le upega tafailagi o le upega tafailagi, e tusa o le 800mm, Auzka - 350-400mm. O le maualuga o faitotoʻa i fafo e masani ona fesuiaʻi mai le 1550 i le 2200 mm, faʻaaoga i le maualuga o le fola ma le aofaʻi o le fale. O le filifiliga e manaʻomia pe a tatala e faitotoa. E tatau ona maitauina o faitotoʻa o faitotoʻa nofoia le avanoa i luga o le poletito pad (tatalaina le upega tafailagi i le faitotoʻa matala e tatau ona saunia ma le mamao o le 750mm).

Ulufale node o se fale nofomau
O le laupapa laupapa i luga o le tuputupu aʻe (i le tulimanu o sitepu e mafai ona e vaʻai i pu vai mo le suavai faitotoʻa (pipiʻi i fafo. A maeʻa lea faitotoʻa o loʻo manaʻomia e faʻaauau le lanu masani o le lanu o se laʻau. Ua talia foi e faaautu faitotoa ulufale ma lapopoa, fiafia tele.

O ituaiga uma o alafau o le a le faʻaopopoina ai se tosina. O loʻo lelei tele i le itu o Morma, ona o le tele o le tapuaiga, e lavelavea ai ma latou le faʻaleagaina foi le faʻaaliga o le faitotoʻa. Mo le fusiina o le sāʻi i le pito i luga ma lalo ifo, e sili atu le faʻaaogaina o le shock absorbers ma tumau hooks, talu ai masani rotaveles e faʻaleagaina faʻamalosi ai le tele o fesoʻotaʻiga. O le pito i lalo o le SAMB e manaʻomia e tipiina se laupepa o apamemea poʻo le aluminim maualuga 20-30cm, e puipuia ai le laufanua o le faitotoʻa mai le filogia o le faitotoʻa ma le faʻaleagaina.

E lelei le foliga mai o le faitotoʻa i fafo pe a fai e mau ai i le lanu o le puipui: ma puipui pogisa poʻo puipui laupapa, o le faitotoʻa o le malamalama lea; Ma le paʻepaʻe, mo se faʻataʻitaʻiga, o se taʻaʻalo-auro poʻo le lanu o le moraine.

E masani lava o le faitotoʻa e tupu ai foliga o le faʻatagata. Ae, afai e faʻatagaina le ogatotonu o le fola, e mafai ona maeʻa ma se lio, ma o se faʻamalama puʻupuʻu, lea, e ese mai le pito i luma. O faʻataʻitaʻiga masani o faitotoʻa i fafo (leai se mea faʻaleaganuʻu) leai se mea, ae o tagata taʻitoʻatasi e ofoina atu o latou faasologa o ese, mamanu, lapo o faitotoʻa. E mafai ona e filifilia e filifili e ala i le faʻasino poʻo le faia o se faʻatonuga taʻitoʻatasi.

O le faitotoʻa ulufale mai i totonu e tatau ona i ai i le fola o le fola o le fogafale muamua. O le isi itu i luma o le faitotoʻa o loʻo manaʻomia le siʻitia o le eleele o le poletito (poʻo le fola o le terrace), ma le tuʻuga o le pa, o laʻau (potu laupapa) pe e aunoa ma latou , o le sitepu.

O le vaega o loʻo faʻatumuina i luma o le ulufale (tiute i le 400-600m, ma pe afai o loʻo i ai se faʻavae poʻo le potu i lalo, sili atu i luga o le tautu i fafo (20m mo le 1m i fafo) vai vai. O le nofoaga o se puipuiga faaopoopo o nofoaga o le uluaʻi fola mai le filogia, susu, kiona, Spring ma le ono faʻaleagaina. O le fale ma se nofoaga ulufale ulufale, o se sitepu ma le laina o le ufiufi foliga matagofie ma manaia. Ituaiga o le nofoaga ma faasitepu e mafai ona eseese eseese.

O le tele o le tulaga o loʻo fuafuaina, faʻavae i luga o manatu i luga o manatu i le faigofie ma matagofie. O le malae taalo i luma o le ulufale mafai ona i ai ni faʻatasiga ma isi, mo se faʻataʻitaʻiga, o se faʻasologa foliga, ma o lona itu e tatau ona lafoina nai tagata.

I se faʻaopopoga, i luga o le 'upega tafaʻilagi ae leʻi ulufale i le scraper e fufulu seevae mai palapala ma le kiona, ma se televave tele i le fola.

E mafai ona faʻatulaga le ulufale mai le togalaʻau e ala i le veranda poʻo se faʻafitauli e mafai ai, e mafai ona faʻaosofia ai se lanu lapoa, o se laulau e maua ai se ata mataina. I le alofa mataupu, e tatau ona i ai le 'upega tafaʻilagi o le' aisa, ma le tosina i le ata ma le lanu o le foloa o le fola o le fola. O le a avea ma mamanu lenei: chramic tilei - 6mm, sima mortar-14mm, counment-oneone faʻatasi e tusa ma le 500mm (pe o le loloto o le eleele o le eleele i lenei itulagi), oneone alu atu sili atu nai lo 300mm.

Afai o le poletito o le laupapa, ona tatau lea ona tuu le fola "sopo" - ina ia faigofie ona fufulu ma ave i ai se fetuutuunai.

O mea i totonu o faitotoʻa i fafo e mafai ona faʻavaeina e se platband pe o se tamai paipa. Tusa ai ma le tele o fuafuaga fuafuaina, e mafai ona latou tu i le loloto o le Loggia, ae tele lava i lalo o le vale poʻo le faʻaaliga o le tasi ituaiga poʻo le isi. Ite, ma isi, sili atu taugofie ma sili ona aoga o le fale. E tusa ai ma se tali malosi, O i latou o se ituaiga le agamalu, ma le tele o malologa i luga o tamai pusa lagolago, pou. O faʻamafanafanaga e le fiafia i le puipui o le tutusa o le palu, malolo i Waritiver utupoto, poʻo le mea e masani ai, ae foliga lelei i cowin, ae e foliga lelei i cowin, pe tumau i luga o cowin, tumau i luga o cowin, tumau i luga o cowin, tumau i luga o chansis poʻo uaea. O loʻo mafai ona faʻavaeina Views ma Capiapi i luga o le Calleverver uamea elemene, o loʻo faia ai le o loʻo faia o le Bent Rods (pe tusa o le 20020m) poʻo ni fasi (3-520m).

Ulufale node o se fale nofomau

O pou lagolago e mafai ona faia i uʻamea fola pito i lalo, fafie, fai mai i uʻamea faʻapipiʻi poʻo paipa teuteu, pei o pili kuka. O le faʻaputuputu o ata ma meafapai e mafai ona faia o le tutusa mea e pei o le taualuga o le autu autu o le fale, mai le moli sima poʻo uʻamea. I le amataga, o le salalau atu o le fesoʻotaʻiga o mea ua maua (faʻapitoa, tausisi, mautu, puputi). Faamaoni le tau i lalo o se faʻaaliga o se faʻaaliga o le malamalama. I le foliga (faʻapea foʻi ma le masani opaque) mafai ona mafolafola (ma le faʻailo o le 2%), i le ituaiga o le faaluaina, o le isi ituaiga. O le toe faafoi e le vai ma le faʻaaliga e leai se avanoa o le itu o le itu poʻo le mea e faʻasino i fata ma alavai.

O le pato i luga atu o le faitotoʻa e mafai ona faʻaaogaina lelei i lalo o le palota o le fola lona lua.

O Tambour o se tamai potu, o loʻo tuʻuina atu i le faitotoʻa i le fale e faʻaleleia ai le saogalemu ma le lelei o le fale mai le malulu ma le vevela. I fafo i le tele o mataupu e leai se tambours ma faitotoa mai le potu malolo tatala tuusaʻo i le terace poʻo le lanumeamata vao. Ae o le tulaga lea pe a le talafeagai se poto mai fafo mo i tatou, pe a na o le tele o Lusia, sili atu tulaga sili ona malosi. Mo le alavai-Lusia, o ia lava, mo le itu i matu o Rusia, e manaʻomia le Tambray, tusa lava pe latou te faʻatulagaina le mafanafana (mo se faataʻitaʻiga, vevela. E tatau ona e iloa o le loloto o le tambour, o lona uiga, o le mamao i le va o isi itu e tatau ona le itiiti ifo ma le 1.2 mita.

Ioe, i totonu o le faʻatoʻaga fale ma i fale e faʻagaioia i totonu o le mafanafana, e mafai ona e faia e aunoa ma le tambium poʻo le sui o fale e lua o loʻo paʻu i le 20 cm.

Fuafua i le aofaʻi o fuafuaga fuafuaina o le fausia o le fale ma mafaufauga o le tusiata o le tusiata, o le tambour e mafai ona faʻatinoina mai le aotelega o le vaʻa o le fale. I le taimi lava e tasi, o le pito i fafo ma totonu o le tambura e mafai ona i ai i luga o le tasi Axis induraular i totonu o le nuu i le 90. O le tali mulimuli na faaitiitia ai Ave le meaafale ma foliga mai e le faʻasoaina atu, o lea e masani ona faʻaaogaina mo le tuai o taunuʻuga ma mea faigaluega e ala i le Veranda, o le mea lea na faʻailoa ai se ituaiga lautele.

Tatau le ulufale faitotoa o loʻo faʻafilemu pe faʻamaonia? O nisi tagata nonofo e talitonu i puipuiga mo le saogalemu mafuaaga e sili atu le faʻatulagaina o se faitotoʻa logonoa. Ae peitai, latou faia le vaʻaiga vaʻaia o le totonugalemu ma le siosiomaga fafo, fai le potu pogisa poʻo le auala savali, psychogically "i le tagata ma faia se tagata leaga. I le lalolagi atoa, o faitotoa ulufale ulufale mai fale nei ua manino. E le i fiafia i faitotoa o le fale i nofoaga o fale i fafo o fale o fale o fale lautele. Mo le agaga toʻafilemu ma le saogalemu o le "Faʻaiʻu" E mafai ona faʻamalosia faitotoa e ala mai ai le faʻamalosia pe o le putriomoom tioata pe faʻamalosia i le matagofie o mea uamea. O le toe faʻatulagaina o faitotoʻa e mafai ona faʻaoʻo atu i le oso aʻe i luga ma le paʻu o le faʻataʻavaleina o le faʻataʻavaleina ma e oʻo lava i mea pueata.

Templely, i nisi atunuʻu, i se toʻafilemu ma le saogalemu Switzerland, o le mafiafia o le atigi pusato, ma se faitotoʻa o le tele o faitotoʻa o lo o iai faalua ona manifinifi.

O le filifiliga ma le tusiata o le fofo o le faasitepu e tau atu ai foi i le faapaologa o le fale e tatau foi ona totogi atu. I mea uma, fuafua i lona tulaga, tulaga maualalo, o foliga vaaia e faʻalagolago tele tele. O le faitotoʻa o le ulufale o loʻo mafai ona alualu i luma i le fogafale; O taoto i luga o le fausaga, ma e tasi le savaliga e tasi ma le lua ina ia mafai ona e aʻe i le tulaga lautele mai itu e lua. E faʻamalosia le ulu o le faitotoʻa autu. E i ai le sitepu i le sitepu poʻo le liliu, e fuafua lava ile pepa o le tulaga, o le nofoaga o auala o le togalaʻau ma 'ologa o le fale. O le faʻatulagaina o faasitepu ma le faapaologa e manaʻomia ona fuafua "i tamatamailima", ae o loʻo tusia i le tusiata ata, mo ni filifiliga.

O le sitepu e mafai ona lautele pe vaapiapi, ae i totonu o le itu lautele o le sitepu o le sitepu (o le umi o sitepu) e le tatau ona umi atu i le 110 cm, ma le tele) e mafai ona sili atu i le 110 cm, ma le tele) e mafai ona umi. E mafai ona faʻaaoga le masani masani faʻamaufaʻailoga o loʻo faʻamalosia ai le faʻaaogaina (mai fale ma le inisinia) ma le lautele o le 115cm poʻo le 135 cm ma le malivi o le 1: 2, i. O le laki o le 150mm, ma le 300mm lautele. Afai e tatau, o le Smir Mati e mafai ona faʻalauteleina ma piliki Masonry poʻo se isi faʻailoga. O le maualuga o laasaga o faasitepu i fafo atu e mafai ona eseese mai le 120 i le 180M, ma le lautele o le 2480 i 350mm; Peitaʻi, o le aga o sitepu ua sili atu ona talafeagai ona faʻaaoga. O le mea lea, e le tatau ona faʻatumuina i luga o le nofoaga, na tuʻuina atu i le poletito ma le nofoaga autu o le faʻapipiʻi ma faʻamama ai i latou.

Faatasi ai ma le maualuga o le faavae, luga atu o le 500-600m, o le ulufale nofoaga ma le apefai e tau atu i luga e tatau ona ita i le maualuga o le 900-1000mm. Nai lo le faʻataʻapeina i luga o le tulaga, e mafai ona e tuu se nofoa poʻo atigipusa ma fugalaʻau. Taaloga Laʻasaga (Faʻalogo ai!) E tatau ona i ai se tamai slope i fafo (2-3m i le lautele o le tulaga) ina ia le o le vai i totonu o tulimanu. Ma le le saʻo faʻapipiʻiina, o sitepu laupapa e vave ona utaina.

O le sitepu e fai fai si e mafai ona fai i le tapunia ma le tapunia, ina ia le paʻu'ū le puao i lalo o le poletito, lea e le faʻamago ai ma avea ma mafuaʻaga o le pala.

O le fausiaina o faasitepu e mafai ona faia o fafie, sima (monolithic), faʻamalosia sima (muamua fatufani), piliki. Laʻasaga e mafai ona faʻapipiʻi i luga o uʻamea poʻo le faʻamalosia sima faʻafefeteina poʻo piliki puipui. O le Steel Heart o le Inter Intertots e tatau ona faʻatuatuaina mai le mamafa o le pipili o Pricsion o Prices ma Valivali Porchloright Daices poʻo Gunuc Congnish poʻo Gunuc Congnish poʻo Gunuc Congnish.

O Businisi o tagata tomai e masani ona iloa pe faʻapefea ona faʻamaeʻaina atoa nei ma isi vaega o le fale. Ae o iinei le nofoaga, faʻamatalaga, ata o totonu o meainu, lagolagoina, faʻateleina faasitepu e sili atu le poto masani ma se galuega faʻataʻitaʻi masani.

O faasitepu i fafo atu e tau atu i le pito i lalo e masani ona i ai i le fogafale mai tua o le fale. E tatau ona i ai se lautele o le itiiti ifo 600 m o le 600 mM ma peleue, mo se faʻataʻitaʻiga 200250mm.

E manaʻomia le matauina faʻapitoa i le galuega galue ma le fausaga poʻo le faʻaaogaina o le fale ulufale o le fale, ona tele lea o tulaga faʻaopopo o le a totogi i le faʻagasologa umi taimi.

Ulufale mai fafo i le fale

Ulufale node o se fale nofomau

ae

Ulufale node o se fale nofomau

B.

Ulufale node o se fale nofomau

i totonu

Ulufale node o se fale nofomau

G.

Ulufale node o se fale nofomau

O le O.

Ulufale node o se fale nofomau

E.

Ulufale node o se fale nofomau

J.

Ulufale node o se fale nofomau

Li.

Ulufale node o se fale nofomau

ma le
ae), b) - Theod ma tuʻusaʻo faitotoa ma sesega o le sitaili;

i), o) - Pati ma le laina laina mai le tulimanu o le fale;

e) - Theod ma le faitotoa tuusaʻo mai le tulimanu o le fale;

e) - pili ma se faʻaaliga i luga o fata;

g) - Touch ma tuusaʻo le ulufale;

l) - Toule ma le laina ulufale;

ma) - Toutch ma le lua itu vaevaega ulufale.

Faitau atili